تحقیق خسارت قراردادی و خسارت توافقی و ویژگی های شرط خسارت توافقی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق خسارت قراردادی و خسارت توافقی و ویژگی های شرط خسارت توافقی دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مبحث اول :تعاریف    ۴
گفتار اول-تعریف خسارت قراردادی    ۴
گفتار دوم : تعریف ربا    ۶
گفتار سوم : تعریف خسارت قهری    ۹
مبحث دوم : مبانی حقوقی اصل توافق برخسارت    ۱۲
گفتاراول: تعریف خسارت توافقی    ۱۳
گفتاردوم:ویژگی های شرط خسارت توافقی    ۱۶
بند اول:عدم انجام تعهد    ۱۷
بند دوم. تاخیر در اجرا    ۲۱
فهرست منابع    ۲۳

منابع

۱-محمدی،احمد،حقوق مدنی ۳،انتشارات بیدار،تهران،۱۳۷۰

۲-لطفیان ،حسین ، قولنامه، ماهیت حقوقی و آثار آن، چاپ دوم،روزنامه رسمی، تهران،۱۳۷۱

۳-بجنوردی ،سیدحسن ، القواعد الفقهیه، جلد ۳، چاپ دوم، چاپ مکتب صدر، تهران۱۳۵۲.

۴-جعفری لنگرودی، محمدجعفر، مکتبهای حقوقی در اسلام، چاپ دوم، گنج دانش،تهران، ۱۳۷۰.

۵-جعفری لنگرودی ،محمدجعفر ، حقوق تعهدات، جلد ۱، انتشارات دانشگاه تهران، تهران،۱۳۶۲٫

۶-کاتوزیان،ناصر، حقوق مدنی: قواعد عمومی قراردادها، جلد ۴، چاپ بهنشر، تهران،۱۳۶۸٫

۷-………. ،حقوق مدنی: قواعد عمومی قراردادها، جلد ۱، چاپ چهارم، شرکت انتشار، تهران،۱۳۷۶.

۸-…………..،حقوق مدنی: قواعد عمومی قراردادها، جلد ۳، چاپ دوم، شرکت انتشار،تهران، ۱۳۷۶.

۹-…………..،حقوق مدنی، الزام های خارج از قرار داد ، انتشارات دانشگاه تهران ، جلد اول ، چاپ اول ، تهران ۱۳۷۴

۱۰-متین دفتری ، احمد، آیین دادرسی مدنی و تجاری ، جلد ۲ ، چاپ دوم

۱۱-اصفهانی،راغب، المفردات فی غریب القرآن ، موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل بیت (ع)۱۳۷۶

مبحث اول :تعاریف

در این قسمت به تعریف خسارت قرادادی پرداخته  و پس از آن ربا وخسارت قهری را تبیین می نماییم.

گفتار اول-تعریف خسارت قراردادی

در کتابهای لغت خسارت به ضرر و زیان معنی شده است.این دو معنی  در واقع مترادف های خسارت هستند و نمی توان گفت که خسارت با این دو مترادف  تعریف شده است از سوی دیگر  در کتاب های لغت  از خسارت قراردادی  سخن به میان نیاوده است. در ترمینولوژی  حقوق  تالیف آقای دکتر جعفری لنگرودی نامی از اصطلاح خسارت قراردادی به چشم نمی خورد.

خسارت قراردادی را  می توان از بین رفتن حق سابق  بر قرارداد  یا از دست دادن موقعیت  قراردادی دانست که مراتب بر ورود آسیب به حق یا موقعیت نامبرده است.فرقی نمی کند که عامل ورود خسارت قراردادی که و چه باشد انسان یا اموال متعلق  به او یا حوادث طبیعی.

توضیح این که ابتدا آسیب  به شخص وارد  می آید و سپس وارد می شود ماده ۱ قانون مسئولیت  مدنی می گوید هر کس بدون مجوز قانونی عمدا  یا در نتیجه بی احتیاطی  به جان یا سلامتی  یا مال  یا آزادی  یا حیثیت یا شهرت تجارتی  یا به هر حق دیگر که به موجب قانون برای افراد ایجاد گردیده لطمه ای وارد نماید که موجب ضرر مادی یا معنوی  دیگری شود مسئول جبران خسارت ناشی از عمل خود می باشد.

از این مقرره که مفاد ان هم در مسئولیت قراردادی و هم در مسئولیت غیر قراردادی خارج از قرارداد قابل اجرا است دانسته می شود که در یک دعوای مطالبه خسارت قراردادی حق شخص زیان دیده  مثلا حق قرارداد بستن  که پیش از عقد قراراداد وجود داشته است اینک هم چنان به جای خود باقی است ولی در جریان اجرای قرارداد  از سوی طرف دیگر آن آسیب  به این حق وارد آمده است و اینک  در مقام  مطالبه اثر این آسیب  که همان خسارت  یعنی از بین رفتن حق انعقاد  قرارداد با شخص دیگر و وصول  به نتیجه آن قرارداد است زیان دیده می تواند اقامه دعوای مطالبه خسارت بنماید. [۱]

نکته ای که باید به آن توجه داشت این که هر چند  درماده ۱ نامبرده از آسیب به موقعیت  قراردادی سخن به میان نیامده است ولی آسیب رسیدن به چنین موقعیتی  نیز می تواند  موجب ورود خسارت  شود چنان که شخص طرف قرارداد مثلا با انعقاد قرارداد بیع این موقعیت  قراردادی را بدست آورده است که مبیع را به دیگری  بفروشد و در این معامله سود ببرد.حال عمل بایع موجب شده است که قرارداد بدون توجیه حقوقی  فسخ شود و خریدار متحمل آسیب به موقعیت قراردادی خود شود که در نهایت  به خسارت او منتهی گردیده است.

هر گاه آسیب به موقعیت قراردادی  مورد توجه  قرار نگیرد تعریف خسارت قراردادی  کامل نخواهد  بود و حال آانکه در قانون  آیین دادرسی مدنی  در دو مقرره آن  تصریح به خسارت بودن عدم النفع شده است اگر چه بی درنگ اعلام گردیده است که ضرر و زیان ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست.

ماده ۲۶۷ ق.آ.م. اعلام می دارد: هر گاه یکی از اصحاب دعوی از تخلف کارشناس متضرر  شده  باشد در صورتی که تخلف کارشناس  سبب اصلی در ایجاد خسارت  به متضرر  باشد می تواند  از کارشناس مطالبه ضرر نماید.ضرر و زیان ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست تبصره ۲ ماده ۵۱۵ ق.آ.د.م.  نیز مقرر می دارد خسارت ناشی از عدم النفع قابل مطالبه نیست. به این ترتیب باید گفت خسارت به معنی مطلق آن شامل عدم النفع نیز می شود و این عدم النفع معلول وجود  موقعیت قراردادی است که برای زیان دیده وجود داشته است.

از مطالبی که در تعریف خسارت قراردادی گفتیم می توان درباره مفهوم این خسارت چنین گفت که قرارداد  حق یا موقعیت قراردادی برای شخص  نسبت به آن قرارداد ایجاد می کند و آسیب به آن دو موجب خسارت می شود پس خسارت  در چهارچوب  قرارداد و به مناسبت ان ایجاد می شود و چنین خسارتی  مستند به وجود رابطه حقوقی  سابق بر خسارت بین طرفین آن است.[۲]

از این رو هر گاه قرارداد  فسخ شود و پیش از فسخ  یا به مناسبت فسخ برطرف دیگر  قرارداد خسارت وارد شود خسارت قراردادی محسوب می شود.

[۱] محمدی ، احمد ، حقوق مدنی ۳ ، انتشارات بیدار ، تهران ۱۳۷۰ ، ص ۹۵

[۲] همان،ص ۲۷۵

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق مفهوم خسارت و شیوه جبران آن در حقوق ایران
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.