تحقیق روش های اندازه گیری تنش های پسماند

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق  روش های اندازه گیری تنش های پسماند دارای ۴۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱) مقدمه    ۵
۱-۲) فصل بندی مطالب    ۶
۱-۳) نحوه تشکیل تنش های پسماند    ۶
۱-۳-۱ ) تشریح تنش پسماند در جوش    ۷
۱-۳-۲ ) روشهای بهبود استحکام خستگی    ۱۰
۱-۴) روش های تنش زدایی و طبقه بندی آنها    ۱۱
۱-۴-۱) تنش زدایی طبیعی    ۱۳
۱-۴-۲) تنش زدایی حرارتی    ۱۳
۱-۴-۳) تنش زدایی ارتعاشی    ۱۷
۱-۴-۴) روش اضافه باری    ۱۸
۱-۴-۵) روش ساچمه کاری (SHOT PEENING)    ۱۸
۱-۴-۶)  تنش زدایی جوش با ضربات آلتراسونیک (UIT)    ۱۹
۱-۵) روش های اندازه گیری تنش های پسماند    ۲۰
۱-۵-۱) روش سوراخ مرکزی (HOLE DRILLING)    ۲۰
۱-۵-۲) روش پراش پرتو X    ۲۵
۱-۵-۳)  روش انحنا ولایه برداری    ۳۲
۱-۵ -۴) روش تفرق الکترون    ۳۲
۱-۵-۵) روش تفرق نوترون ها    ۳۳
۱-۵-۶) روش رها سازی ترک :    ۳۳
۱-۵-۷) روش های مغناطیسی :    ۳۴
۱-۵-۸) روش های ماورا صوتی    ۳۴
فصل دوم:مروری بر تحقیقات انجام شده    ۳۶
۲-۱ ) مقدمه    ۳۶
۲-۲ ) مطالعات انجام شده در زمینه تنش زدایی و تنش های پسماند    ۳۶
مراجع    ۴۱

مراجع

۱-مشایخی، هدایتی، بررسی تاثیر ترتیب جوشکاری و فرآیند هیدرو تست بر تنش های پسماند جوشی در لوله های فولادی.

۲-صدیقی،م.، ناظم نژاد، ۱۳۸۸، تحلیل اثر قله منحنی پراش در اندازه گیری تنش پسماند به روش استاندارد پراش اشعه ایکس.

۳-صدیقی،م.، خاندائی، جودکی، ۱۳۸۹، تعیین ضرایب کالیبره کردن تنش در اندازه گیری تنش پسماند با روش سوراخکاری افزایشی.

۴-میرجانی، تفضلی،م.، تنش زدایی به روش غیر مخرب ارتعاشی.

۵-میرجانی، ۱۳۸۹، عملیات حرارتی کاربردی، انتشارات سنجش سپاهان.

۶-وطن آرا،م.، حق شناس،م.، فرآیندهای جوشکاری، مرکز پژوهش و مهندسی جوش ایران.

۷-جزوه آموزشی دوره بازرسی جوش، شرکت ملی گاز ایران.

۸-حاجی پور، رحیمی، رحمانی، مدل سازی و اندازه گیری تنش پسماند توسط روش سوراخ مرکزی.

۹-گلعذار،م.، اصول عملیات حرارتی فولادها، انتشارات دانشگاه صنعتی اصفهان.

۱۰- American socity for testing and material, ASTM E- 837- 01.

۱۱- Clegg, R.E., McLeod, A.J. and Riddell, W.Effect of toe treatments on the fatigue resistance of structural steel welds.

۱۲- Rybick, E. F. Schmuser, D. W. Stonesifer, R. B. Groom, J.J.  Mishler, H.W., 1978.  A Finite Element Method for Residual Stress in Girth-Butt Welded Pipes. ASME, Journal of Pressure Vessel Technology, Vol. 100, pp. 256-262.

۱۳- UP System Operational Manual up – 500.

۱۴- Monin, V.Gurova, R. J. T., X-ray study of the inhomogeneity of surface residual stresses after shot peening treatment.

۱۵- Duane, k., Miller, Omorw, Blodgett, r., Scott, Fabricators and erectors guide to weld steel construction.

۱۶- Mirjan, stress relive with method of non destructive of vibration.

۱۷- E-915-96, Reapproved  ۲۰۰, Standard test method for verifying the alignment of x-ray diffraction instrumentation for residual stress measurement.

۱۸- Veli-Mattie Lihavainen, Gary Marquis, estimation of fatigue life improvement for ultrasonic impact treated welded joints.

۱-۱) مقدمه

اغلب سازه ها در صنعت، از قطعـــات مختلفی که توسط فرآیند هایی مثل ریخته گـری، آهنگــــری، نورد، ماشینکاری، جوشکاری و…. تولید شده اند، تشکیل شده اند که با کمک فرآیند های گوناگونی به یکدیگر متصل می شوند. روش های مختلف اتصال را میتوان بر اساس فرآیند های عملی و علمی به گروه های زیر طبقه بندی کرد:

اتصال های مکـانیکــــی (پیچ، پرچ، میخ، پین و…)

اتصال های متالوژیکی (جوشکاری، لحیم کاری و…)

اتصـال های شیمیایــــی (چسب های آلی و معدنی)

هر یک از این اتصالات با توجه به وظایفی که بر عهده دارند در یکی از دسته های زیر قرار می گیرند:

اتصالات موقت مانندپیچ و مهره، پین و…

اتصالات نیمه موقت مانند پرچ، لحیم کاری نرم و بعضی از چسب ها

اتصالات دائمی مانند فرآیند های جوشکاری، لحیم کاری سخت و اغلب چسب ها با واکنش های شیمیایی

فرآیند های جوشکاری به عنوان فرآیند هایی جهت ایجاد پیوستگی مولکولی بین دو یا چند قطعه فلزی که حداقل یکی از آنها در اثر حرارت، ذوب موضعی شده یا به حالت خمیری در آمده باشد، برای هر دو منظورساخت قطعات اولیه و نیز اتصال آنها دارای کاربرد وسیعی در جوامع صنعتی است. صرفه اقتصادی این اتصالات در مقایسه با دیگر اتصالات به لحاظ طول عمر بیشتر و نیز اطمینان خاطری که به دلیل استفاده از مواد مشابه با ماده اصلی ایجاد می کند، برخی از دلایل ارجحیت این فرآیند است]۱ [.

از جمله فرایندهایی که پس از انجام جوشکاری و به عبارتی در قطعات جوشکاری شده مد نظر قرار می گیرد تنش های پسماند می باشد که به علت گرم و سرد شدنهای متوالی جوش و مناطق نزدیک آن و عدم امکان جابجایی در بعضی جهات، تنشهای پسماند داخلی در جوش و مناطق مجاور آن بوجود می آید.

تنش پسماند تنشی است که بر اثر انجام عملیات خاص نظیر جوشکاری در جسم باقی می‌ماند و در حالی که جسم تحت هیچ بارگذاری خارجی نیست نیز وجود دارد]۱۹[

تنش زدایی یا تنش گیری که در اصطلاح به آن PWHT یا عملیات پسگرم نیز می‌گویند فرآیندی است، جهت از بین بردن تنش های موجود که در عملیات و فرآیند تولید به وجود آمده است. روشهای مختلفی برای از بین بردن تنش های پسماند در نمونه های جوشکاری شده وجود دارد که از جمله آنها می توان به روش حرارتی و روش آلتراسونیک اشاره نمود.]۱۶[

تکنیکهای متفاوتـی برای اندازه گیـری تنش پسماند وجود دارد که برای اندازه گیـری در هر روش به وسایل خاصی نیاز می باشد.

۱-۲) فصل بندی مطالب

در این فصل ابتدا به معرفی انواع روش های تنش زدایی اشاره خواهیم کرد. پس از آن انواع روش های اندازه گیری تنش های پسماند را توضیح خواهیم داد.

فصل دوم مروری بر تحقیقات انجام شده خواهد بود، بداین ترتیب که  ابتدا به مطالعات انجام شده در زمینه تنش زدایی جوش اشاره خواهد نمود. مطالعات صورت گرفته در این بخش شامل دو قسمت عمده یعنی تنش زدایی جوش با ضربات آلتراسونیک و تنش زدایی حرارتی می باشد. در ادامه فصل دوم نیز به مطالعات صورت گرفته در زمینه اندازه گیری تنش های پسماند به روش سوراخ مرکزی وروش استاندارد پراش اشعه ایکس اشاره خواهد شد.

۱-۳) نحوه تشکیل تنش های پسماند

همانطور که گفته شد تنش پسماند تنشی است که بر اثر انجام عملیات خاصی در جسم باقی می‌مانند و در حالی که جسم تحت هیچ بارگذاری خارجی نیست نیز وجود دارد. طبیعت تنش پسماند به گونه ای است که در مقابل هر تنش کششی تنش فشاری نیز باید وجود داشته باشد، به گونه‌ای که جسم در حالت تعادل باقی بماند که به این حالت، حالت خود تعادلی می گویند.

علت اینکه شناسایی چنین تنشهایی برای ما مهم است این است که وقتی جسم تحت تنش خارجی قرار می‌گیرد، این تنش خارجی به تنش پسماند موجود افزوده می‌شود. پس اگر در منطقه‌ای تنش پسماند کششی داشته باشیم و بارگذاری ما نیز تنش کششی باشد سطح تنش در آن منطقه بالاتر از آنچه که تنها با لحاظ تنش کششی خارجی بدست می‌آید خواهد بود. لذا در صورتی که تنش کششی پسماند داخلی را در نظر نگیریم و قطعه را تنها براساس تنش اعمالی خارجی طراحی می‌کنیم ممکن است در اثر تنش‌های پسماند خارجی تنش در قطعه از حد تسلیم آن بالاتر رفته و باعث شکست آن گردد.

یکی از فرایندهایی که باعث ایجاد تنش پسماند در سازه‌ها می‌گردد جوشکاری است که به علت گرم و سرد شدنهای متوالی جوش و مناطق نزدیک جوش و عدم امکان جابجایی در بعضی جهات، تنشهای پسماند داخلی در جوش و مناطق مجاور آن بوجود می آید.

مقدار انبساط و تغییر شکل جسم در مقابل گرما متناسب با درجه حرارت می‌باشد. اصولاً با افزایش درجه حرارت تا نقطه ذوب فلز شاهد انبساط در آنها خواهیم بود. حال هنگامی‌ که در نقطه‌ای از جسم درجه حرارت به طور موضعی افزایش یابد دراطراف آن یک شیب حرارتی بوجود می‌آید که می‌خواهد باعث تغییر شکل و انبساط نقطه‌ای که دمای آن افزایش پیدا کرده است بشود، ولی از اطراف توسط فلزی که این نقطه را احاطه کرده‌اند و میل به تغییر شکل ندارند با تغییر شکل این نقطه مقابله می‌شود، لذا مناطق نزدیک این نقطه تحت تنش فشاری قرار می‌گیرند و در صورتی که تنش فشاری موجود از حد تسلیم بیشتر شود باعث تغییر شکل پلاستیک این منطقه می‌شود. در حین سرد شدن منطقه‌ای که گرم شده بود شاهد انقباض موضعی خواهیم بود که باعث ایجاد تنش کششی در مجـاورت این نقطه در حـــد تنش تسلیم فلز خواهد بود.]۱۹[

۱-۳-۱ ) تشریح تنش پسماند در جوش

اگر بخواهیم تشکیل تنش پسماند در جوش را توضیح بدهیم می توان مدل زیر را تشریح نمود :

سه میله یک، دو و سه را در نظر بگیرید که توسط صفحات صلب چهار و پنج از دو طرف محدود شده‌اند. با گرم‌ شدن میله دو اگر دمای آن به اندازه ∆T افزایش یابد این میله در حالت آزاد به اندازه αlΔT افزایش طول پیدا می کند ولی میله‌های یک و سه چون تغییر دمایی نداشته‌اند در مقابل تغییر طول مقاومت می‌کنند، لذا تنشی در آنها القا می‌شود که کششی است و عکس‌العمل این تنش به میله دو وارد می‌شود که تنش فشاری است لذا به این ترتیب با گرم‌ شدن میله دو در میله‌های یک وسه تنش کششی و در میله دو تنش فشاری خواهیم داشت.

در جوش نیز چنین حالتی را خواهیم داشت. البته در بحث راجع به تنشهای تسلیم جوش به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که تنش تسلیم فولادها با افزایش درجه حرارت کاهش می‌یابد.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.