تحقیق روش ها و کاربرد و فواید حفظ انجمادی منی و عوامل موثر بر انجماد اسپرم قوچ

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق روش ها و کاربرد و فواید حفظ انجمادی منی و عوامل موثر بر انجماد اسپرم قوچ  دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲-۱- حفظ انجمادی    ۴
۲-۱-۱- کاربرد و فواید حفظ انجمادی منی    ۴
۲-۱-۲- انواع روشهای حفظ انجمادی    ۵
۲-۱-۳- تاریخچه حفظ انجماد منی قوچ    ۵
۲-۱-۴-  مراحل حفظ انجمادی منی    ۷
۲-۲- عوامل موثر بر انجماد اسپرم قوچ    ۷
۲-۲-۱- رقیق کننده ها    ۷
۲-۲-۳- مواد نگهدارنده یا محافظت کنندهها    ۹
۲-۲-۳-۱- مواد نگهدارنده درون سلولی یا نفود کننده    ۹
الف-  اثرات منفی زرده تخم مرغ                                ۱۲
ب:  استخراج شیمیایی بخش موثر زرده تخم مرغ                        ۱۳
ج:  استفاده از منابع جایگزین زرده تخم مرغ                          ۱۶
۲-۳-آشنایی اختصاری با سیستم آنالیز رایانه ای (CASA)    ۲۰
نتیجه گیری    ۲۱
منابع:    ۲۷

منابع:

Matsuoka T, Imai H, Kohno H, Fukui Y. Effects of bovine serum albumin and trehalose in semen diluents for improvement of frozen-thawed ram spermatozoa. Journal of Reproduction and Development 2006;52: 675-683.

Herrara C, Brogliatti G, Cavia R, Conde P, Revora M, Pasqualini R. CASA sperm parameters and their relation with in vitro fertilization. Proceedings of the 15th International Congress on Animal Reproduction, 2005;32:411-419.

Andrabi S, Maxwell W. A review on reproductive biotechnologies for conservation of endangered mammalian species. Animal Reproduction Science 2007; 99: 233-243.

Barbas J, Mascarenhas R. Cryopreservation of domestic animal sperm cells. Cell and tissue banking 2009;10: 49-62.

Salamon S. Deep freezing of ram semen: recovery of spermatozoa after pelleting and comparison with other methods of freezing. Australian Journal of Biological Sciences 1968;21: 351-360.

Salamon S, Maxwell W. Frozen storage of ram semen I. Processing, freezing, thawing and fertility after cervical insemination. Animal Reproduction Science 1995;37: 185-249.

Salamon S, Maxwell W. Frozen storage of ram semen II. Causes of low fertility after cervical insemination and methods of improvement. Animal Reproduction Science 1995;38: 1-36.

Salamon S, Maxwell W. Storage of ram semen. Animal Reproduction Science 2000;62: 77-111.

Salamon S, Visser D. Effect of composition of Tris-based diluent and of thawing solution on survival of ram spermatozoa frozen by the pellet method. Australian Journal of Biological Sciences 1972; 25: 605-618;.

Shannon P, Vishwanath R. The effect of optimal and suboptimal concentrations of sperm on the fertility of fresh and frozen bovine semen and a theoretical model to explain the fertility differences. Animal Reproduction Science 1995;39: 1-10.

McLaughlin E, Ford W, Hull M. The contribution of the toxicity of a glycerol–egg yolk–citrate cryopreservative to the decline in human sperm motility during cryopreservation. Journal of reproduction and fertility 1992;95: 749-754.

Bielfeld P, Jeyendran R, Holmgren W, Zaneveld L. Effect of egg yolk medium on the acrosome reaction of human spermatozoa. Journal of andrology 1990;11: 260.

Amirat L, Tainturier D, Jeanneau L, Thorin C, Gérard O, Courtens JL, Anton M. Bull semen in vitro fertility after cryopreservation using egg yolk LDL: a comparison with Optidy commercial egg yolk extender. Theriogenology 2004;61: 895-907.

Watson P. The causes of reduced fertility with cryopreserved semen. Animal Reproduction Science 2000;60: 481-492.

Watson P. The interaction of egg yolk and ram spermatozoa studied with a fluorescent probe. Journal of reproduction and fertility 1975;42: 105-111.

Watson P. The protection of ram and bull spermatozoa by the low density lipoprotein fraction of egg yolk during storage at 5 C and deep-freezing. Journal of thermal biology 1976;1: 137-141.

 ۲-۱- حفظ انجمادی

حفظ انجمادی[۱] اسپرم ابزار مفیدی برای مطالعات جنین شناسی آزمایشگاهی و تلقیح مصنوعی[۲] است و بخش اساسی و ضروری در فناوری های تولید مثل به حساب می آید. حفظ انجمادی به معنای ذخیره مواد بیولوژیک از جمله اسپرم در زیر نقطه انجماد آب است، به گونه­ای که این مواد از بین نروند و جهت ذخیره طولانی مدت اسپرم برای لقاح آزمایشگاهی، مهندسی ژنتیک و تلقیح مصنوعی استفاده شود (ماتسوکا و همکاران، ۲۰۰۶).

۲-۱-۱- کاربرد و فواید حفظ انجمادی منی

حفظ انجمادی یک روش حفظ ژرم پلاسم[۳] است که در بخش­های کشاورزی، آبزی پروری[۴]، بیوتکنولوژی و حفظ گونه­های در معرض انقراض کاربرد دارد(اندرابی و همکاران، ۲۰۰۷). در بخش کشاورزی، حفظ انجمادی ژرم پلاسم برای بهبود ژنتیکی گونه­های اهلی، حفظ نژاد­های کمیاب و مبادلات بین المللی ژرم پلاسم استفاده می­گردد. هم چنین حفظ انجمادی ژرم پلاسم، برای تولید و حفاظت از حیوانات تراریخته[۵] ضروری است و در بسیاری از مطالعات پزشکی، به ویژه در زمینه ایمونولوژی، ویروسشناسی، نوروبیولوژی، سم­شناسی و صنعت داروسازی کاربرد دارد. در مورد گونه­های در معرض انقراض، حفظ انجمادی مواد ژنتیکی برای برنامه­های مدیریت ژنتیکی آن گونه­ها و ذخیره منابع ژنتیکی استفاده می­شود (هرارا و همکاران، ۲۰۰۶). در قوچ نشان داده شده است که منی منجمد ذخیره شده در طول ۲۷ سال، باروری را تحت تاثیر قرار نمی­دهد، که این باعث حفظ منابع ژنتیکی نژادهای بومی می‌شود(سالامون و ویزر، ۱۹۷۲). امروزه، حفظ انجمادی منی کاربردهای بیوتکنولوژیکی بسیاری دارد، از آن جمله که می­تواند برای درمان مشکلات کم باروری[۶] انسان، بیماری­های تهدیدکننده حیات، حفظ منی و DNA گونه­های در خطر انقراض و حفظ تنوع زیستی[۷] مورد استفاده قرار گیرد.

۲-۱-۲- انواع روش­های حفظ انجمادی

دو روش می­تواند برای حفظ انجمادی گامت استفاده ­شود: انجماد آهسته و انجماد سریع[۸]. انجماد آهسته با استفاده از غلظت کم محافظت کننده­ها انجمادی همراه است که به سمیت مواد شیمیایی و شوک اسمزی مرتبط است. انجماد سریع یا ویتریفیکاسیون یک روش سریع که باعث کاهش شوک سرمایی می­شود، اما معمولا برای اسپرم انجام نمی‌شود، چون انتقال دما[۹] در سلول­های اسپرم خیلی آهسته است که امکان انجام ویتریفیکاسیون را بدون این که خطرات ناشی از اثرات محلول یا تشکیل بلورهای یخ را برای اسپرم داشته باشد، بدهد(بارباس و همکاران، ۲۰۰۹). معمولا، حفظ انجمادی شامل کاهش درجه حرارت، از دست دادن آب سلولی[۱۰]، انجماد و ذوب می­باشد(مک لاگین و همکاران، ۱۹۹۲). نرخ انجماد باید به اندازه کافی آهسته باشد تا اجازه دهد آب از سلول­ها توسط روش اسمز خارج شود تا از تشکیل کرسیتال­های یخ داخل سلولی که باعث صدمات برگشت ناپذیر به سلول­های اسپرم می­شود، جلوگیری شود.

۲-۱-۳- تاریخچه حفظ انجماد منی قوچ

مطالعات بر روی تلقیح مصنوعی در گوسفند، در ابتدای قرن بیستم توسط ایوانف آغاز شد. این مطالعات بر روی رقیق کننده­ها و روش­های رقیق سازی منجر به کاربرد آزمایشی تلقیح مصنوعی در گوسفند شد. بعد از جنگ جهانی اول مطالعات گسترده تری تحت رهبری میلووانف آغاز شد و در اوایل سال ۱۹۳۰، تلقیح مصنوعی با استفاده از منی تازه و رقیق شده برای تولید انبوه گوسفندها با استفاده از منی قوچ­های با نژاد برتر، انجام شد. بارور نمودن همزمان تعداد زیادی میش با استفاده از اسپرم قوچ های با نژاد برتر، نیازمند انتقال منی از مرکز تولید و جمع آوری به مزارع در فواصل دور است. همچنین امکان استفاده از اسپرم در زمان­های مختلف سال، مشوق محققان  برای ذخیره اسپرم  در شرایط آزمایشگاهی شد. برای این منظور باید از روش­هایی­ استفاده ­می­شد­که با کاهش یا توقف متابولیسم، عمر باروری[۱۱] اسپرم­ها افزایش می‌یافت(سالامون و مکسول، ۲۰۰۰). بر این اساس محققین دو راه برای ذخیره اسپرم پیشنهاد نمودند:

اولین روش بر اساس نگهداری آنها در حالت مایع و کاهش دما به ۱۰-۵ و یا ۱۵-۱۰ درجه سلسیوس بود. در این محدوده دمایی متابولیسم اسپرم به شکل برگشت پذیری متوقف می­شود. زمانی که اسپرم­ها در دمای نزدیک به صفر درجه سلسیوس نگهداری شوند، شوک سرمایی می­تواند تغییرات برگشت ناپذیری را در اسپرم­ها ایجاد کند و با افزودن لیپیدها به رقیق کننده و با سرد کردن تدریجی از دمای اتاق می توان مانع  ایجاد شوک سرمایی در اسپرم ها شد. نگهداری در حالت مایع تنها برای نگهداری و ذخیره کوتاه مدت امکان پذیر بود. این امر موجب شد تا محققین روش‌های مبتنی بر کاهش دما به زیر صفر درجه سلسیوس، که در آن اسپرم مدت زمان بیشتری نگهداری می شود را جستجو کنند. مطالعات بر روی اثرات دمای زیر صفر درجه سلسیوس بر روی زنده مانی اسپرم متعلق به شخصی به نام اسپالازانی می باشد. وی ویال‌های[۱۲] حاول منی پستانداران را در برف قرار داد و بعد از ذوب آن­ها در دمای اتاق توانست که اسپرم‌های زنده را مشاهده نماید. عدم وجود تجهیزات مناسب برای کاهش دما به زیر ۳۰- درجه سلسیوس محققان را مجبور ساخت تا آزمایشات خود را به دماهای بالاتر از ۳۰- درجه سلسیوس محدود کنند. از این رو گزارش های متعدد اولیه ای مبنی بر انجماد موفقیت آمیز منی پستانداران در دماهای ۱۳-، ۱۷- و ۲۳- درجه سلسیوس وجود دارد. با شروع قرن بیستم و پیشرفت تجهیزات برای کاهش دما تا ۲۰۰- درجه سلسیوس، تلاش­های اولیه برای انجماد اسپرم در پستانداران در دماهای خیلی پایین تر با شکست مواجه شد. ایوانف با انجماد اسپرم اسب در دمای ۱۰۰- درجه­سلسیوس هیچ اسپرم متحرکی را مشاهده ننمود. این در حالی بود که در دمای ۱۵- درجه سلسیوس انجماد اسپرم اسب با موفقیت انجام شده بود(سالامون و مکسول، ۲۰۰۰).

چند سال بعد گزارش­های موفقیت آمیزی از انجماد اسپرم انسان بر روی یخ خشک[۱۳] (۷۰- درجه سلسیوس)، نیتروژن مایع (۱۹۶- درجه سلسیوس) و هلیوم[۱۴] مایع (۲۹۶- درجه سلسیوس) منتشر شد. با ادامه موفقیت پژوهشگران در انجماد اسپرم پستانداران، مطالعات در زمینه بهینه سازی این تکنیک انجام شد. ماکسیمف نشان داد که سوسپانسیون‌های سلولی از بافت­های گیاهی در یک محلول حاوی گلیسرول قادرند از اسپرم در فرآیند انجماد- ذوب محافظت کنند (سالامون و مکسول، ۱۹۹۵). بررسی­های کامل تر آزمایشگاهی نشان داد که محلول یک مولار گلیسرول می­تواند محافظت خوبی را از اسپرم پستانداران (خرگوش، خوک، گاو، قوچ و اسب) در فرآیند انجماد-ذوب نشان دهد. گلیسرول در سطح ۱۸ درصد اثرات سمی بر روی اسپرم داشت(بیلفلد و همکاران، ۱۹۹۰). آزمایش مشهور پولژ و همکاران درسال  ۱۹۴۹ منجر به کشف کامل خصوصیات حفاظتی گلیسرول شد. کشف خصوصیات حفاظتی گلیسرول پیشرفت عظیمی در تکنیک انجماد اسپرم بود. بعد از پی بردن به خاصیت محافظتی گلیسرول، آزمایش­های متعددی بعد از سال ۱۹۵۰ بر روی انجماد اسپرم قوچ با رقیق کننده­های حاوی گلیسرول انجام شد.

۱۲ Cryopreservation

۱۳ Artificial Insemination

۱۴Germplasm

۱۵ Aquaculture

۱۶ Transgenic animals

۱۷ Infertility

۱۸ Biodiversity

۱۹ Vitrification

۲۰ Heat transfer

۲۱ Cellular dehydration

۲۲ Fertile life

۲۳ Vial

۲۴ Dry ice

۲۵Helium

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.