تحقیق ساختار شیمیایی و نقش لیکوپن در سلامت انسان و انواع روشهای استخراج آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ساختار شیمیایی و نقش لیکوپن در سلامت انسان و انواع روشهای استخراج آن دارای ۴۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه:    ۴
۲-۱- لیکوپن    ۵
۱-۲-۱- تاریخچه لیکوپن:    ۵
۱-۲-۲- ساختار شیمیایی لیکوپن:    ۵
۱-۲-۳- نقش لیکوپن در سلامت انسان:    ۶
۱-۲-۳-۱- ساختار کاروتنوئیدها:    ۸
۱-۲-۳-۲- سرطان پروستات:    ۸
۱-۲-۳-۳- بیماری های استخوانی:    ۹
۱-۲-۳-۴- سایر بیماری ها:    ۹
۱-۳- انواع روشهای استخراج:    ۱۰
۱-۳-۱- روش سوکسله    ۱۱
۱-۳-۲- سوکستک    ۱۳
۱-۳-۳- استخراج به کمک مایکروویو (MAE):    ۱۵
۱-۳-۴-استخراج با امواج فرا صوت:    ۱۶
۱-۳-۵-استخراج با مایع تحت فشار  :(PLE)    ۱۶
۱-۳-۶- استخراج با سیال فوق بحرانی    ۱۹
۱ـ۳ـ۶ـ۱ خواص فیزیکی سیالات فوق بحرانی:    ۲۰
۱ـ۳ـ۶ـ۱ـ۱ـ دانسیته    ۲۰
۱ـ۳ـ۶ـ۱ـ۲ـ گرانروی (ویسکوزیته)    ۲۱
۱-۳-۶-۱-۳- ضریب نفوذ    ۲۳
۱ـ۳ـ۶ـ۱ـ۴ـ حلالیت    ۲۴
۱ـ۳ـ۶ـ۲ـ مقایسه ی دی اکسید کربن با سایر مواد به عنوان سیال فوق بحرانی    ۲۴
۱-۳-۷- استخراج با کمک آنزیم ها:    ۲۸
۱-۳-۷-۱- پکتین ها و پکتینازها:    ۲۹
۱ـ۳ـ۷ـ۲ـ همی سلولز و همی سلولاز :    ۳۰
۱ـ۳ـ۷ـ۳ـ سلولز وسلولاز :    ۳۱
۱-۴- مروری برچند نمونه از کاربرد آنزیم ها در استخراج لیکوپن:    ۳۲
منابع    ۳۵

منابع

[۱] Nguyen, M.L., and Schwartz, S.J. 1999. Lycopene : chemical and biological Properties.Food Tech., 53:38-45.

[۲] Chasse, G.A., Mak, M., Deretey , E.,Farkas, I.,Torday, A., Papp,j., Sarma,. D., Agarwal, A.,Chakravarthi, S., Agarwal, S., and Rao  A.V. 2001. Ana bitio computational study on selected

lycopene in isomers. J. Molec . Struc , 571:27-37.

[۳] M.T. Lee, B.H. Chen, Stability of lycopene during heating and illumination in a model system, Food Chem. 78 (4) (2002) 425-432.

[۴] M.L. Nguyen, S.J. Schwartz, Lycopene: chemical and biological properties, Food Technol . 53(1999) 38-45.

[۵]  Di Mascio P, Kaiser S, Sies H. (1989) Lycopene as the most efficient biological carotenoid singlet oxygen quencher. Arch. Bichem. Biophys. 274:523-538.

[۶] D’Souza M., Singh S, and Ingle M. (1992). Lycopene concentration of tomato fruit can estimated from chromaticity values. Hort. Sci. 27(5)465-466

[۷] W. A. Sakr and A. W. Partin. Urology 57, 115–۱۲۰ (۲۰۰۱).

[۸] DI MASCIO P, KAISER S, SIES H. Lycopene as the most effective biological

carotenoid singlet oxygen quencher. Arch Biochem Biophys 1989; 274: 532-538.

[۹] Giovannocci, E., Ascherio, A., Rimm, E.B., Stampfer, M.J., Colditz, G.A., and Willet, W.C. 1995. Intake of carotenoids and retinol in relation to risk of prostate cancer. J. Nat. Cancer Inst, 87:1767–۱۷۷۶٫

[۱۰] Di Mascio P, Kaiser S, Sies H. Lycopene as the most efficient  biological carotenoid singlet oxygen quencher. Arch Biochem Biophys 1989;274:532–۸٫

[۱۱] Rao, A.V. and Rao, L.G. 2007.Carotenoids and human health. Pharm. Res, 55: 207–۲۱۶٫

[۱۲] S. K. Clinton. Nutr. Rev. 56, 35–۵۱ (۱۹۹۸).

[۱۳] Khachik, F.; Goli , M. B.; Beecher, G. R.; Holden, J; Lusby, W.R; norio, M.D; Barrea, M.R (1992) Effect of food preparation on qualitative and quantitative distribution of major carotenoids constiuents of Water melons and several green vegetables. J. Agric. Food Chem.40, 390-398.

[۱۴] Mark H. Zuknik, N.A. Nik Norulaini, A.K. Mohd Omar, Supercritical carbon dioxide extraction of lycopene: A review; Journal of Food Engineering 112 (2012) 253–۲۶۲

۱-۱ مقدمه:

گوجه فرنگی یکی از مهمترین محصولات تولید باغی در جهان است که با یک تخمین جهانی تولید آن بیش از ۱۲۰ میلیون تن برآورد شده است واز نظراقتصادی در مقام دوم جهان قرار دارد موطن اصلی گوجه فرنگی آمریکای جنوبی ومرکزی بود که تا سده ۱۸۰۰ اروپائیان آن را سمی می دانستند و تنها آن را به عنوان زینتی می کاشتند. اجداد گوجه فرنگی گیاهان علفی خودرویی بوده اند که این گیاهان گونه مختلفی از سرده پیشین Lycopersicon بودند. یکی از این گونه ها با نام علمی Solanum Lycopersium به مکزیک منتقل شد واز آنجا توسط بومیان پرورش یافت( ۲،۱، ۳، ۴). میزان تولیدگوجه فرنگی سالانه  در ایران ۸/۵ میلیون تن و در جهان سالانه حدود ۱۳۰ملیون تن است که طبق برآوردهای شورای جهانی فرآوری گوجه فرنگی(WPTC)[1] حدود ۳ الی۵ درصد وزن کل گوجه فرنگی ضایعات آن است که برآورد شده است(۹،۵). شواهداپیدمولوژیکی نشان می دهد که مصرف محصولات گوجه فرنگی تازه و فرآوری شده باعث کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان(۶) و کاهش شیوع بیماری ایسمیک قلبی می شود(۷). این اثرات مفید در درجه اول به فعالیت آنتی اکسیدانی گوجه فرنگی نسبت داده شده است.گوجه فرنگی حاوی طیف گسترده ایی از آنتی اکسیدانها شامل ویتامینE، اسید آسکوربیک، کارتنوئیدها، فلاونوئیدها و فنولیک ها است که در میان آن لیکوپن کاروتنوئید مسئول رنگ  قرمز گوجه فرنگی رسیده است که در سالهای اخیر توجه زیاد به عنوان امکان جذب آن در پیشگیری از بیماریها شده است(۱۰، ۱۱، ۱۲).

۲-۱- لیکوپن

۱-۲-۱- تاریخچه لیکوپن:

لیکوپن یک آنتی اکسیدان قوی است که در مسیر سنتز کاروتنوئیدها ساخته میشود(۱۳).  ساختار لیکوپن در سال ۱۹۳۰ توسط کرر[۲] و همکارانش تعیین شد(۱۴،۱۵).

 ۱-۲-۲- ساختار شیمیایی لیکوپن:

لیکوپن یک کاروتنوئید (C40H56) با ۱۱پیوند مزدوج و۲ پیوند غیر مزدوج با وزن مولکولی ۸۵/۵۳۶ دالتون وغالب در پلاسمای انسان است که این رنگدانه طبیعی توسط گیاهان و یا میکروارگانیسم ها سنتز می شود(۱۷،۱۶، ۱۸). همچنین یک ترکیب لیپوفیلیک ونامحلول در آب است، از آنجا که لیکوپن فاقد حلقه P-ionone درساختار خود می باشد بنابراین فاقد فعالیت ویتامین A است(۱۹).

 لیکوپن در حالت طبیعی به طور طبیعی به شکل ایزومری ترانس می باشد ولی در اثر نور، حرارت، واکنش های شیمیایی وفرآوری های مختلف غذایی و جذب در بدن انسان وجانوران مختلف به اشکال ایزومری مختلف سیس تغییر پیدا می کند. متداول ترین فرم لیکوپن ایزومرهای ترانس، ۵-سیس، ۹-سیس، ۱۳-سیس و ۱۵-سیس است که دربین آنها ایزومر ۵-سیس به علت کمترین انرژی پایدارتر است(۲۰، ۲۱،۱۶،۲۲،۲۳).

لیکوپن مستعد تخریب اکسداتیو است( ۲۵، ۲۷، ۲۴) بنابراین استخراج، ذخیره سازی، فرآوری، تجزیه وتحلیل از لیکوپن باید تحت شرایط محیطی کنترل شده انجام شود(۲۵) حضور زنجیره طولانی پیوند دوگانه مزدوج کربن-کربن باعث می شو که به محض قرار گرفتن لیکوپن در معرض نور دچار تغییرات شیمیایی می گردد (۲۳، ۲۴).

 ۱-۲-۳- نقش لیکوپن در سلامت انسان:

تخریب اکسیداسیون در حال حاضر به عنوان یک علل مهم در بیماری های مزمن از جمله سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان و دیابت شناخته شده است. آنتی اکسیدان ها نقش مهمی را در کاهش اثرات مخرب اکسیداسیون در سلول را دارند(۲۶). لیکوپن به دلیل تعداد بیشتر باندهای دوگانه مزدج خواص آنتی اکسیدانی بیشتری دارند و یکی از قویترین آنتی اکسیدانها است(۲۸، ۳۱، ۳۳). لیکوپن به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی بیشتر نسبت به بتا کاروتن( جدول۱) در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود( ۲۹).

 [۱] World Council of Processing Tomatoes

[۲] Karrer

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق کلسترول و لیکوپن و مشخصات آن و تاثیر لیکوپن بر روی کلسترول و بیماریهای قلبی و عروقی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.