تحقیق سرریز و اهمیت سازه سرریز در سد و جریان های موجود در سازه های ریزشی و سازه های ریزشی گردابی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق سرریز و اهمیت سازه سرریز در سد و جریان های موجود در سازه های ریزشی و سازه های ریزشی گردابی دارای ۲۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱-۲- انواع سرریز  [۲]    ۴
۲-۱- مروری بر تحقیقات    ۷
۲-۲- سازه های ریزشی[۴]    ۸
۲-۲-۱- مکانیزم برخورد درسازه های برخوردی[۴]    ۱۰
۲-۳- سازه های ریزشی گردابی[۵]    ۱۵
۲-۳-۱- سازه ورودی    ۱۶
۲-۳-۲-معادله دبی    ۱۶
۲-۳-۳- شفت ریزشی گردابی با تیغه های راهنما    ۱۷
۲-۳-۳-۱- جریان در شفت    ۱۸
فهرست منابع و مأخذ    ۲۲

منابع

Vischer, D.L. & Hager, W. H. (1996) “Energy Dissipators.” IAHR hydraulic structures design manual, No. 9, Hydraulic design considerations, Balkema, Rotterdam, The Netherlands.

Chanson, H. (2000). “An Experimental Study of Roman Dropshaft Hydraulics.” Journal of Hydraulic Reserch, VOL. 40, 2002, NO. 1.

Kennedy, J.F. (1988). “Helicoidal-Ramp Dropshaft.” Journal of Hydraulic Engineering, Vol. 114, No. 3, March, 1988. ©ASCE, ISSN 0733-9420/88/0003 0315/ Paper No. 22292.

Can-Hua, Z., David, Z.Z., Shuang-Ke, S., and Zhi-Ping Liu. (2006). “Exprimental Study of Flow in a Vortex Drop Shaft.” Journal of Hydraulic Engineering, Vol. 132, No. 1, January 1, 2006. ©ASCE, ISSN 0733-9429/2006/1-61–۶۸/$۲۵٫۰۰٫

Bureau of Reclamation. (1987). “Hydraulic Design of Small Dams.”, United States Department Of The Interior, A Water Resources Technical Publication, Third edition.

Chanson, H. (2008). “Physical Modelling, Scale Effects and Self Similarity of Stepped Spillway Flows.” World Environmental and Water Resources Congress, 2008 Ahupua’a.

سامانی، محمد ولی. (۱۳۷۶). “طراحی سازه های هیدرولیکی.”، تهران ؛ انتشارات علوی

Vischer, D.L. & Hager, W. H. (1995) “Dam Hydraulic.” Swiss Federal Institute of Technology, ETH, Zurich, Switzerland. ISBN 0 471-97289-4 (pbk.).

– مردشتی، الف. (۱۳۸۶). ” بهینه سازی فرم سرریز پلکانی جهت استهلاک حداکثر انرژی جریان ریزشی براساس ساختار جریان رودخانه‌های کوهستانی ” پایان نامه دکتری سازه های هیدرولیکی ، دانشگاه شیراز.، دانشکده مهندسی.

Bureau of Reclamation (1987). “Design of Stilling Basins and Energy Dissipators.” By A. j. Peterka, Denver, Colorado, United States Department of the Interior, A Water Resources Technical Publication, ENGINEERING MONOGRAPH No. 25 seventh printing: May 1983.

Chow, V.T. (1959). “Open channel Hydraulics.” McGraw-Hill,New York.

Cola, R. (1965). “Energy dissipation of a high velocity vertical jet entering a basin.” International Associated for Hydraulic Research conference No.X1, Leningrad, U.S-S.R., Paper 1.52, vol 1.

۱- مقدمه

 در طراحی سد باید اصول هیدرولیک رعایت شود تا پایداری سد به خطر نیافتد. از جمله این اصول ساخت سرریزی متناسب با سد مورد نظر جهت تخلیه آب اضافی از مخزن می باشد. سرریز عبارت است از سازه ای که آب اضافی را خصوصاً در زمانهای سیلابی که جریان آب برای بدنه سد و تاسیسات وابسته خطر ایجاد می کند و ممکنست باعث خرابی آنها شود، دفع کند و به همین سبب ضرورت دارد که سرریزی جهت دفع سیلاب و محافظت از سد و تاسیسات وابسته در نظر گرفته شود.

سرریزها به انواع مختلف تقسیم بندی می شوند. انتخاب نوع سرریز بستگی به فاکتورهایی از قبیل: نوع سد، دبی طرح، وضعیت فونداسیون، توپوگرافی و شرایط اقتصادی طرح دارد. سرریزهایی که در بدنه خود سد وزنی بتنی ساخته می شود، از نوع سرریزهای روگذر[۱] می باشند. این نوع سرریز ممکن است همراه سدهای قوسی یا پایه دار نیز به کار برده شود. انواع دیگر سرریزها که به صورت جدا از بدنه سد طراحی می شوند عبارتند از: سرریز جانبی[۲]، سرریز نیلوفری[۳]، سرریز شوت[۴] و سرریز سیفونی[۵]. انواع دیگری از سرریزها نیز وجود دارند که به همراه سدهای کوچک به کار برده می شوند و قدرت دفع دبی اندکی دارند این سرریزها عبارتند از: سرریز با ورودی قائم[۶] وسرریز با ورودی جعبه ای[۷]. به طورکلی در طراحی سرریز سد، دبی طرح با دوره بازگشت معین انتخاب می شود که بستگی به اهمیت طرح دارد. سرریز باید قادر باشد دبی طرح را در موقع سیلابی به طریقی دفع کند که صدمه ای به بدنه سد وارد نگردد.[۱]

 ۱-۲- انواع سرریز  [۲]

سازه روگذر یا سرریز را بسته به شرایط محل و خصوصیا ت هیدرولیکی به صورتهای مختلفی می توان طراحی کرد مانند:

سرریز جلویی[۸] ( مستقیم )

سرریز جانبی[۹]

در سازه های دیگری مانند سرریز کنگره ای[۱] از سرریز مستقیم استفاده میشود که تاج آن در پلان به شکل مثلثی یا ذوزنقه های متوالی است. نوع دیگر آن، سریز روزنه ای[۲] است که در سدهای قوسی استفاده می شود.

سرریز لاله ای در سال ۱۹۳۰ معرفی و اقتصادی بودن آن ثابت شده است، مشروط به آنکه تونل انحراف را بتوان به عنوان مجرای افقی این سرریز استفاده کرد. سازه این سرریز شامل سه قسمت اصلی است که عبارت است از : آبگیر، مجرای عمودی با یک زانوی ۹۰ درجه و یک تونل تقریباً افقی. به منظور جلو گیری از خسارت ناشی از کاویتاسیون، هوا از طریق مجرای هواده در محل تبدیل بین مجرای عمودی و تونل افقی تامین می شود

استفاده از سرریز جانبی در مناطقی که استفاده از سرریز مستقیم عملی نیست، مانند سدهای خاکی یا وقتی که موقیعت دیگری در کنار سد ارتباط بهتر و آسانتری را با حوضچه آرامش امکان پذیر می سازد، مناسب است.

سرریز مستقیم ( اوجی[۳]) به دلیل ساده بودن و امکان برقراری ارتباط مستقیم مخزن با پایاب، سرریز استانداردی است که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع سرریز را معمولا می توان در هر دو نوع سد قوسی و وزنی استفاده کرد.

قسمت پایین دست سرریز مستقیم ممکن است شکلهای مختلفی داشته باشد. معمولا یک مجرایی ( شوت یا تنداب ) به تاج سرریز متصل می شود  و به عنوان سازه انتقالی بین تاج سرریز و سازه استهلاک کننده انرژی عمل میکند (شکل a-2). همچنین این سرریز را می توان روی سد قوسی ساخت در این حالت جریان عبوری از روی آن به پایاب می ریزد، در این حالت دیوار پایین دست سرریز، همان وجه پایین دست سد است(شکل b-2). در نوع دیگری از طراحی، از سرریزهای متوالی[۴] ( پلکانی ) استفاده می شود که در آن، استهلاک انرژی از انتهای تاج تا محل پایاب ( در کل طول سرریز ) صورت می گیرد و بدین ترتیب از طول حوضچه آرامش می توان کاست (شکل c-2)، همچنین نوع جدیدی از سرریز پلکانی با عنوان سرریز پله-حوضچه ای، با الهام از فرآیند طبیعی فرم پله حوضچه ای در بستر رودخانه های کوهستانی با شیب زیاد، با رویکرد افزایش مطمئن زبری شکل بستر نیز ارائه گردیده است (شکل ۳) [۳].

طرح استاندارد شامل سرریز همواری است که جریان را با سرعت زیاد یا مستقیماً به حوضچه آرامش یا به جام پرتابی منتقل می کند. در حالت دوم با پرتاب شدن جریان به هوا و پخش شدن آن، کاهش آثار ناشی از برخورد آب به پایاب را شاهد خواهیم بود. شکل ۴ این دو روش استهلاک انرژی را نشان می دهد.

[۱] – Labyrinth spillway

[۲] – Orifice spillway

[۳] – Ogee

[۴] – Cascade

[۱] – Overflow spillways

[۲] – Side spillways

[۳] – Morning glory spillways

[۴] – Concrete chute spillways

[۵] – Siphon spillways

[۶] – Drop inlet spillways

[۷] – Box inlet spillways

[۸] – Frontal overflow

[۹] – Side channel overflow

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.