تحقیق علم لیزر و انواع لیزرهای پرکاربرد حرارتی در صنعت حفاری

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق علم لیزر و انواع لیزرهای پرکاربرد حرارتی در صنعت حفاری دارای ۳۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-مقدمه    ۵
۲-مفاهیم کلی    ۶
۲-۱-مقدمه    ۶
۲- ۲-  مفاهیم کلی مکانیک سنگی    ۶
۲-۲-۱-  مفهوم تنش    ۶
۲-۲-۲- مفهوم کرنش    ۶
۲-۲-۳-  مدول الاستیسیته    ۷
۲-۲-۴-تنش – کرنش، مهندسی و حقیقی    ۷
۲-۲-۵-مقاومت فشاری    ۷
۲-۲-۶-پارامترهای موثربر روی دیاگرام تنش – کرنش    ۷
۲-۳-مقدمه ای بر علم لیزر    ۸
۲-۳-۱-ماهیت نور    ۸
۲-۳-۲-گسیل خود به خودی گسیل القایی و جذب    ۹
۲-۳-۳- انواع لیزرهای پرکاربرد حرارتی در صنعت حفاری    ۱۰
۲-۴- انرژی ویژه    ۱۳
۲-۴-۱-عوامل موثر در انرژی ویژه    ۱۴
۳-ارزیابی پیشینه تحقیق    ۱۵
۳-۱- مقدمه    ۱۵
۳-۲-حفاری لیزری    ۱۵
۳-۳-مروری بر کارهای پیشین    ۱۶
مراجع    ۲۶

مراجع

۱-Melenk J.M. And Babuska I., “The Partition Of Unity Finite Element Method  Basic Theory And Application,” Comput Meth Appl Mech Eng, Vol. 139, Pp. 289-314, 1996.

۲-Belytschko T. And Black T., “Elastic Crack Growth In Finite Element With Minimum Remeshing,” International Jounal Of Numberical Methods In Engineering, Vol. 45, Pp. 601-620, 1999.

۳-Rethore J., De Borst R., And Abellan M.A., “A Two -Scale Approach For fluid flow I N Fractured Porous Media,” Int. J. Numer. Meth. Engng, Vol. 71, Pp. 780-800, 2007.

۴-Duflot M., “The Extended Finite Element Method In Thermoelastic Fracture Mechanics,” International Journal Of Numerical Methods In Engineering, Vol. 74, Pp. 824-847, 2008.

۵-R. M. Graves, S. Batah, R. A. Parker And B. C. Gahan, “Temperature Induced By High Power Lars  Effects On Reservoir Rock Strength And Mechanical Properties”, SPE/ISRM Rock Mechanics Conference, Irving, Texas, 2002.

۶-M. Bazargan, M. Habibpour, H. Jalalyfar, A. Granmayeh. R, “Using The Lazer Irradiation To Improve The Rate Of Production Of Iran South West Formation” SPE-163284-MS, SPE Kuwait International Petroleum Conference And Exhibition Held In Kuwait City, Kuwait, 10–۱۲ December 2012.

۷-Z. Xu, C. B. Reed, R. Graves And R. Parker, “Rock Perforation By Puld Nd YAG”, Proceeding Of The 23rd International Congress On Applications Of Lars And Electro-Optics, San Francisco, California, 2004.

۸-Broek. D, Elementary Engineering Fracture Mechanics.  Martinus Nijhoff, 1982.

۹-Anderson T.L., Fracture Mechanics Fundamental And Applications, 2nd Ed.  CSR Press, 1994.

۱۰-Dolbow.J, Belytschko.T Moes.N, “A Finite Element Method For Crack Growth Without Remeshing,” Int J Numer Meth, Vol. 46, Pp. 131-150, 1999.

۱۱-Dolbow J., “An Extended Finite Element Method With Discontinuous Enrichment For Applied Mechanics,” Phd Thesis. Northwestern University, 1999.

مقدمه

امروزه حفاری های نوین و بررسی روش های ممکن برای جایگزینی حفاری دورانی، بحث مورد علاقه بسیاری از سیاست گذاران صنعت نفت و مهندسین حفاری است. روش های متعددی برای جایگزینی حفاری دورانی پیشنهاد شده که از جمله برخی از آن ها که به صورت عملیاتی مورد بهره برداری قرار گرفته می توان به حفاری با بخار آب، حفاری با فشار آب بالا و حفاری با لیزر اشاره نمود. از بین این روش ها، حفاری با لیزر روش قابل قبول تری نسبتت به بقیه روش ها محسوب شده و از طرفی تحقیقات بسیار گسترده ای با آن انجام گرفته است. آزمایش های متعدد ثابت کرده است که با استفاده از تکنولوژی لیزر در حفاری سنگ ها، می توان علاوه بر افزایش سرعت حفاری، زمان و هزینه های حفاری و آلودگی های زیست محیطی را کاهش داد. تحقیقات در زمینه حفاری لیزر در چا های نفت و گاز، از سال ۱۹۶۰ شروع شد. در آزمایشی که توسط محققان در دانشکده مهندسی نفت دانشگاه کلورادو انجام گرفت، از سیستم امواج پیوسته با طول موج ۸/۳ میکرومتر و توان لیزری بین ۶۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ وات استفاده شده است. در طی این آزمایش در مدت زمان ۵/۴ثانیه تابش لیزر بر روی سطح سنگ، عمق نفوذ حدود ۵/۲ اینچ گزارش شده است.

مولفه های مهم که بر حفاری با لیزر تاثیر می گذارند عبارتند از  توان لیزر، طول موج، مکانیسم کاری سیستم ( امواج پیوسته یا امواج ضربه ای)، نوع لیزر و نیمرخ اشعه تابشی. با انتخاب سیستم لیزری مناسب، می توان سرعت حفاری را به میزان قابل توجهی افزایش داد. تاکنون مزایای بسیار زیادی در مورد استفاده از لیزر در حفاری چاه های نفت و گاز گزارش شده است. از جمله این مزایا، ایجاد جداره ی سرامیکی بر روی دیواره چاه حفاری شده به علت ذوب و حفر سریع سنگ کربناته آهکی، کاهش روزهای کاری دکل حفاری و مدت زمان توقف حفاری، ایجاد قطر یکسان از سطح تا ته چاه، کاهش احتمال گیر لوله های حفاری، کاهش چشمگیر هزینه های حفاری، امکان استفاده از لوله های سبک و جایگزینی برخی لوله های سنگین با فیبرهای نوری، کاهش آلودگی های زیست محیطی به علت عدم استفاده از گل های پایه روغنی در طی این عملیات و از طرفی افزایش ۱۰ الی ۱۰۰ برابری سرعت حفاری می باشد.

۲-مفاهیم کلی

۲-۱-مقدمه

برای بررسی مفاهیم در سه قسمت نمایان می باشد. قسمت سنگ شناسی و مکانیک سنگ، قسمت لیزر و اپتیک، قسمت مدل سازی.

۲- ۲-  مفاهیم کلی مکانیک سنگی

از این روی در این قسمت به توصیف تئوری اصلی مکانیک سنگ پرداخته و خواص فیزیکی مکانیکی سنگ ها را ابتدا به صورت کلی و سپس به صورت مشخص برای نمونه های مورد آزمایش بررسی می نماییم. برای توصیف مکانیک سنگ مراجع بسیاری در این راستا موجود می باشد. این مولفه ها عبارتند از

۲-۲-۱-  مفهوم تنش

طبق تعریف تنش مقاومت داخلی واحد سطح جسم با نیروی خارجی است[۸۹, ۹۰, ۹۱]. دو نوع نیروی خارجی ممکن است بر جسم اثر کند

۱ – نیروهای میانی یا پراکنده شده در داخل جسم .

۲- نیروهای تماسی یا پراکنده شده در سطح جسم .

۲-۲-۲- مفهوم کرنش

اعمال نیرو بر یک جسم موجب تغییر شکل آن می شود . تغییر شکل بوجود آمده در واحد طول را کرنش گویند . اعمال نیروی خارجی بر یک میله تحت کشش باعث افزایش طول و کاهش قطر آن می شود . اگر پیش از شروع آزمایشات طول اولیه روی میله مشخص شود وپس از اعمال نیروی خارجی نیز این طول اندازه گیری شود مشاهده می شود که طول افزایش یافته است که به آن کرنش گویند
[۸۵, ۸۹] .

۲-۲-۳-  مدول الاستیسیته

مدول یانگ  یا مدول الاستیسیته به نسبتت تنش به کرنش مواد جامد خطی در پایین‌تر از استحکام تسلیم گفته می‌شود که در این حالت قانون هوک صادق بوده و مدول الاستیک ثابت است. مدول یانگ سنگ همانند مقاومت با توجه به نرخ بار وارده می تواند از نوع استاتیکی یا دینامیکی باشد[۸۷].

۲-۲-۴-تنش – کرنش، مهندسی و حقیقی

کرنش مهندسی عبارت است از تغییرات طول به طول اولیه که عبارت است ازدر نمودارهای مهندسی با ابعاد اولیه سروکار داریم ودر فرمول تنش ( σ  = F/A  ) چون نیرو ثابت است و سطح مقطع دائم در حال کم شدن است بنابراین با منطقه گلویی شدن روبرو هستیم. کرنشهای حقیقی عبارت است از تغییرات طول به تغییرات زمان مورد بحث است . چون با ابعاد اولیه روبرو نیستیم و بصورت لحظه ای آزمایش می کنیم[۸۷] .

۲-۲-۵-مقاومت فشاری

عبارت است از ظرفیت تحمل یک جسم در مقابل نیروهای فشاری محوری مستقیم. هنگامی که حد مقاومت فشاری یک ماده فرا می‌رسد، آن ماده منهدم خواهد شد. بتن، ماده‌ای است که دارای مقاومت فشاری بالایی است. برای مثال، بتن به کار رفته در بسیاری از سازه‌های بتنی، توانایی تحمل فشارهای بالای ۵۰ مگاپاسکال را دارد؛ این در حال است که مصالح نرمی همچون ماسه‌سنگ‌های نرم، مقاومت فشاری‌ای در حدود ۵ یا ۱۰ مگاپاسکال دارند [۸۶, ۸۷, ۹۱].

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.