تحقیق عوامل موثر در نفوذپذیری خاک و روش‌های اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری خاک

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق عوامل موثر در نفوذپذیری خاک و روش‌های اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری خاک دارای ۶۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱٫۱٫ مقدمه    ۴
۱٫۲٫ ضرورت نوشتار    ۵
۱٫۳٫ تعریف نفوذپذیری    ۶
۱٫۴٫ عوامل مؤثر در میزان نفوذپذیری    ۷
۱-۵-مروری بر تحقیقات انجام شده    ۱۳
۱٫۶٫ روش‌های اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری خاک    ۱۸
۱٫۶٫۱٫ روش‌های مستقیم    ۱۹
۱٫۶٫۱٫۱٫ آزمون‌های آزمایشگاهی    ۱۹
۱٫۶٫۱٫۲٫ آزمون‌های صحرایی    ۲۶
۱٫۶٫۲٫ روش‌های غیر مستقیم    ۳۶
۱٫۷٫ روش‌های اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری در عرصه پخش سیلاب    ۳۷
۱٫۷٫۱٫ اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری به روش مستقیم در عرصه پخش سیلاب    ۳۷
۱٫۷٫۲٫ اندازه‌گیری میزان نفوذپذیری به روش غیر مستقیم در عرصه پخش سیلاب    ۵۰
۱٫۸٫ روش اندازه‌گیری میزان تخلخل خاک در عرصه پخش سیلاب    ۶۱
منابع    ۶۳

منابع

عرب‌خدری، محمود و پرتوی، افشین و کمالی، کورش و غفاری، علیرضا و سررشته‌داری، امیر. (۱۳۷۶) پژوهشی پیرامون تأثیر رسوبگذاری بر بازده نفوذپذیری شبکه های پخش سیلاب سنتی (بندسار)، گزارش نهایی طرح تحقیقاتی، مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، ۱۰۰ص.

رضائی، وفا و موسوی، سید فرهاد. (۱۳۷۷) تأثیر لای‌روبی در بازیابی سرعت نفوذ اولیه چند طرح تغذیه مصنوعی در استان اصفهان، مجموعه مقالات نهمین همایش کمیته ملی آبیاری و زهکشی.

سکوتی اسکویی، ر. (۱۳۸۲) بررسی تأثیر پخش سیلاب بر روند تغییرات نفوذپذیری سطحی خاک، مجموعه مقالات سومین همایش آبخوانداری، تهران، مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری، صص. ۵۹-۵۴٫

همتی‌نژاد، حسن. (۱۳۷۶) استفاده از مدل‌های آب زیرزمینی، پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد محیط زیست، دانشکده عمران، دانشگاه تربیت مدرس.

علیزاده، امین. (۱۳۸۰) اصول هیدرولوژی کاربردی، آستان قدس دانشگاه امام رضا (ع)، ۷۳۵ص.

کمالی، کورش. (۱۳۷۷) مطالعه تأثیر آبرفت‌های نهشته شده با برخاستگاه متفاوت در نفوذپذیری خاک بندسارهای استان خراسان، پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی تهران.

افلاکی، اسماعیل. (۱۳۷۸) آزمایشگاه مکانیک خاک، انتشارات دانشگاه صنعتی امیر کبیر (پلی‌تکنیک تهران)، ۳۹۸ص.

lReynolds, W. D., and D. E. Elrick. (1985) In-situ measurement of field-saturated hydraulic conductivity, sorptivity and α parameter using the Guelph permeameter. Soil Sci. 140(4): 292-302.

Dutro, J.T. Jr. and Dietrich, R.V. and Foose, R.M. (1999) AGI Data Sheets for Geology in the Field, Laboratory and Office, Compiled, American Geological Institute.

Fogle, M.M. (1976) Vegetation Management Guidelines for Increasing water yield in a Semi Arid Region, An Arizona Case Study, Ecology. 25-27.USA.

Freeze, R. A. and Cherry, J. A. (1979) Groundwater, Prentice Hall Inc., Englewood Cliffs, New Jersey.

Hazen, A. (1892) Some physical properties of sands and gravels, with special reference to their use infiltration, 24th Annual Rep., Massachusetts State Board of Health, Pub. Doc. No. 34, 539–۵۵۶٫

Shepherd, R. G. (1989) Correlations of Permeability and Grain Size, Groundwater. 27(5):663-638.

McCartney, John S., and Zornberg, Jorge G. (2004) TDR System for Hydraulic Characterization of Unsaturated Soils in the Centrifuge, The University of Texas at Austin, 1 University Station C1792, Austin, TX 78712-0280; PH (512) 471-5631; FAX (512) 471-6548.

Carman, P. C. (1937) Fluid Flow through Granular Beds, Trans.Inst.Chem. Eng., 15,150.

Carman, P. C. (1938) The determination of the specific surface of powders, J. Soc. Chem. Ind. Trans., 57, 225.

Carman, P. C. (1956) Flow of gases through porous media, Butterworths Scientific Publications, London.

McKenzie N, Coughlan K and Cresswell H. (2002) Soil Physical Measurement and Interpretation for Land Evaluation. (CSIRO Publishing: Melbourne).

U.S.EPA (1986) Saturated Hydraulic Conductivity, Saturated Leachate Conductivity and Intrinsic Permeability, EPA Method 9100 /Cincinnati, OH.

Boadu, F. K. (2000) Hydraulic Conductivity of Soils from Grain-Size Distribution: New Models, Journal of Geotechnical and Geoenvironmental Engineering.

۱٫۱٫ مقدمه

در کشور ایران که در بخش خشک و نیمه‌خشک کره زمین قرار دارد، آب دارای اهمیت زیادی است. هم‌اکنون تقاضای آب از امکانات منابع قابل استحصال تجاوز نموده و یا در حال گذر از این مرحله است. بنابراین در آینده‌ای نه چندان دور، محدودیت منابع آب از ابعاد مختلف و از جمله برای تولید مواد غذایی، تولیدات صنعتی، تأمین آب شرب و بهداشتی، محیط زیست و حتی ابعاد سیاسی و اجتماعی مشکلات متعددی را مطرح خواهد نمود و این در‌حالی است که از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب بارش سالانه کشور تنها ۳۵ میلیارد مترمکعب آن به مصرف تغذیه آبخوان‌ها می‌رسد (کوثر ۱۳۷۲). بنابراین تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی یکی از مهمترین موارد در امر توسعه پایدار محسوب می‌شود.

در ایران، تغذیه مصنوعی و ذخیره آب سطحی در زمین‌ها با ساختن بندسارها و دگارها سابقه‌ای طولانی دارد. در شرایط حاضر از منابع آب زیرزمینی کشور حداکثر استفاده به عمل می‌آید به طوری که به سبب برداشت اضافی از این منابع در ۱۶۳ دشت کشور، سطح آب زیرزمینی افت پیدا کرده است و مشکلاتی را برای ادامه حیات کشاورزی و توسعه اقتصادی این نواحی فراهم آورده است (برزگر ریحانی ۱۳۷۶). با توجه به این که منابع آب‌های زیرزمینی ایران ۸/۷۷ درصد مصارف شرب، صنعت و کشاورزی را تأمین می‌کنند، ارائه طرح‌هایی که موجب استفاده بهینه منابع آبی موجود و تغذیه آبخوان‌ها گردد، دارای ضرورتی اساسی و اولویتی انکارناپذیر است (همتی‌نژاد ۱۳۷۶). از آنجایی‌که منابع آبی در دسترس انسان برای مصارف شرب، بهداشت، کشاورزی، صنعت و غیره محدود می‌باشد و به تناسب شرایط خاص اقلیمی هر منطقه از کره زمین متفاوت است، لذا هرگونه اقدام برای کنترل و مهار آب و استفاده بهینه از آن می‌بایستی مورد توجه برنامه‌ریزان و متولیان امور آب در کشور قرار گیرد. این مهم در کشورهای جهان سوم و در حال توسعه و به‌ویژه در مناطق با اقلیم آب و هوای خشک که از ریزش‌های جوی محدود و با پراکنش نامناسب برخوردارند، بیشتر خودنمایی می‌کند. چه در این مناطق نوع ریزش‌های جوی عموماً به صورت رگبارهای شدید بوده و باعث به وقوع پیوستن سیلاب‌های سهمگین و خسارت‌زا می‌شود، به ‌طوری‌که بعضاً در مدت زمانی کوتاه، بارشی بیش از میانگین سالانه منطقه اتفاق می‌افتد. ملاحظه می‌شود در این مناطق، که به علت تبخیر زیاد و قلت بارندگی سالانه، نیاز به وجود آب بسیار ضروری و بلکه حیاتی است، در مدت زمانی بسیار کوتاه از دسترس خارج شده و بدون استفاده به هامون‌های کویری منتهی می‌گردد.

امروزه روش‌های متفاوتی برای کنترل و مهار سیلاب‌ها در کشورهای دنیا بر حسب مناطق مختلف یک حوضه آبخیز مورد توجه است. احداث سدهای مخزنی طی سال‌های گذشته مخصوصاً مورد توجه دولت‌مردان قرار گرفته که همواره با هزینه‌های بسیار بالای احداث، نگهداری و تصفیه آب همراه بوده است. امروز با نگاه علمی و جامع به مدیریت منابع آب، شناسایی آبرفت‌های درشت‌دانه با ضخامت مناسب مورد توجه قرار گرفته است، تا بتوان با هزینه‌های اندک و اجرای بسیار ساده و سریع، سیلاب‌های مخرب را بر روی دشت‌های آبرفتی گستراند، و با ایجاد آرامش به آن فرصت نفوذ و تغذیه آبخوان را فراهم کرده و آب را در لابلای آبرفت‌های درشت‌دانه و به دور از طبیعت خشن و گرم مناطق کویری که تبخیر آب را موجب می‌شود و به دور از عوامل آلوده کننده، نگهداری و بهره‌برداری از آن را به سهولت امکان‌پذیر نمود.

۱٫۲٫ ضرورت نوشتار

یکی از ویژگی‌های اقلیمی مناطق خشک و نیمه‌خشک، علاوه بر کمی نزولات جوی، وقوع رگبارهای شدید و کوتاه مدت می‌باشد، که در بیشتر موارد سبب وقوع سیلاب‌های فراوان می‌شود. استفاده از سیلاب‌های فصلی و نزولات جوی علاوه بر تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی سبب بهبود خواص خاک و احیاء مراتع می‌شود. به گونه‌ای که در حال حاضر در بسیاری از نقاط ایران طرح‌های بهره‌وری از سیلاب و تغذیه آبخوان‌ها به مرحله اجرا یا بهره‌برداری درآمده است. ورود حجم زیادی از سیلاب محتوی املاح و بار معلق که اغلب دارای برخاستگاه متفاوتی از لحاظ خاک‌شناسی و زمین‌شناسی می‌باشند، به مرور زمان‌ سبب بروز تغییراتی در خواص مختلف خاک می‌شود. بررسی روند این تغییرات و اندازه‌گیری پاره‌ای از متغیرهای خاک در طول زمان‌، تأثیر پخش سیلاب را بر خصوصیات فیزیکی خاک مشخص می‌نماید. به‌ طوری‌که نتایج حاصل از آن در میزان نفوذپذیری خاک، نگهداشت آب در خاک، قابلیت انتقال آب در خاک و غیره تأثیرگذار است. لذا به نظر می‌آید در طول زمان‌، این پارامترها تغییر یابد. همچنین در خاک‌های با بافت درشت، ذرات معلق موجود در سیلاب ممکن است سبب کاهش نفوذپذیری خاک گردد. با توجه به برآیند نتایج متفاوت حاصل از پروژه‌های پخش سیلاب در نقاط مختلف، ضرورت دارد میزان متوسط این تغییرات و روند آن در طول زمان‌ بررسی گردد و با استفاده از نتایج بررسی‌های به عمل آمده روش یا روش‌های مناسبی در جهت افزایش بهره‌وری این طرح‌ها و ارائه پیشنهادات راهبردی مهندسی و بهینه‌سازی طراحی شبکه‌ها ارائه گردد.

۱٫۳٫ تعریف نفوذپذیری

نفوذپذیری گویای توانایی محیط متخلخل مواد زمین (خاک و سنگ) در عبور دادن سیال می‌باشد. این عامل مربوط به محیط متخلخل دانه‌ای  (Porous Medium) است و تعریف دیرینه آن عبارت است از :

مقدار جریان در واحد سطح مقطع عبور آب که تحت تأثیر شیب هیدرولیکی واحد باشد. واحد نفوذپذیری طول بر زمان بوده که گویای حرکت آب زیرزمینی در محیط متخلخل پیوسته است. در محیط متخلخل پیوسته آب زیرزمینی، عوامل طبیعی وابسته به خصوصیات سازند زمین‌شناسی آبدار وجود دارند که بر روی نفوذپذیری تأثیر می‌گذارند.

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.