381 views
پیشینه تحقیق فیلم و پوشش های بسته بندی و روش های تولید فیلم نشاسته و تاثیر نانو رس و نانودی اکسید سیلیس بر خواص کاربردی فیلم های نشاسته دارای ۴۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲- ۱بسته بندی ۸
۲-۱-۱بسته بندی از دیدگاه محیط زیست ۹
۲-۱-۲ فیلم و پوشش های بسته بندی ۹
۲-۱-۳ کاربرد فیلم و پوششهای بسته بندی ۱۰
۲-۲- کامپوزیت ۱۰
۲-۲-۱ تعریف نانوتکنولوژی ۱۱
۲-۲-۲ تعریف نانو کامپوزیت ۱۱
۲-۳ – بایو نانوکامپوزیت ۱۲
۲-۳-۱ بایو تکنولوژی ۱۲
۲-۳-۲ تعریف بایونانوکامپوزیت: ۱۳
۲-۴- نشاسته ۱۳
۲-۴-۱ روش های تولید فیلم نشاسته ۱۷
۲-۵ – نشاسته سیب زمینی ۲۰
۲-۶ – نانورس۱ ۲۴
۲-۷نانودی اکسید سیلیس ۳۲
۲-۸ پلاستیسایزر ۳۵
۲-۸-۱مقایسه پلاستی سایزرهای: ۳۶
منابع: ۳۷
فاطمی.حسن؛ ۱۳۸۴؛ شیمی مواد غذایی؛ شرکت سهامی انتشار؛ ۲۲۷
یقبانی.م، محمدزاده.ج؛ ۱۳۸۷؛ مروری بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و پتانسیل کاربرد نشاسته ی برخی از ارقام سیب زمینی استان گلستان، مجله الکترونیک کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، شماره اول
قنبر زاده. بابک؛ ۱۳۸۸؛ بیو پلیمرهای زیست تخریب پذیر و خوراکی در بسته بندی مواد غذایی و دارویی؛ انتشارات دانشگاه صنعتی امیر کبیر
لیاقتی.ل؛ ۱۳۹۱؛ تولید وبررسی ویژگی های فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانو رس به منظور افزایش عمر ماندگاری نان؛ دانشکده فنی و مهندسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
نیک نام. م،رنجبر.ز، باغشاهی.ز؛۱۳۸۸؛ اثر حضور انواع نانو سیلیکا بر برخی خواص لاک های پلی یورتان دوجزیی؛ شماره ۳؛ ۱ تا۸
جودار.ع، بهشتی.م، عطایی.م؛ ۱۳۹۰؛ اثر نانو خاک رس بر شکل شناسی ، خواص مکانیکی و جذب آب نانو کامپوزیت های بر پایه رزین وینیل استر؛ مجله علوم و تکنولوژی پلیمر؛ شماره۲؛ ۸۳ تا۹۲
آل بویه.ر؛ ۱۳۹۱؛ بررسی اثر نانو میله های اکسید روی بر روی خواص ضد میکروبی، فیزیکی و شیمیایی و پارامترهای معادله رطوبت تعادلی GAB فیلم های نشاسته ساگو؛ دانشکده فنی و مهندسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی دامغان
Zeppa.C, Gouanve. F, Espuche –Effect of a plasticizer on the structure of biodegradable starch/Clay nanocomposites: Thermal, Water-Sorption, and Oxygen- barrier properties- 2009
Fang, J. and Fowler, P. (2003) “The use of starch and its derivatives as biopolymer sources of packaging materials”. Food agriculture and Environment, 64, 82-84
Saxl O., “Nanotechnology”, Business Briefing, 2003
Chivarc, F., Pollet, E., and Averous, L., 2009, Progress in nano biocomposites based on polysaccharides and nanoclays. Materials Science and Engineering R, 67, 1-17
Sorrentino, A., Gorrasi, G., and Vittoria, V., 2007, Potential perspectives of bio-nanocomposites for food packaging applications. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 18, 84-95.
در گروه مواد تجدید شدنی بر پایه ی مواد پلیمری زیست تخریب پذیر، نشاسته یکی از قابل توجه ترین مواد بود به دلیل این که به آسانی در دسترس است ومی تواند محصولات نهایی موثری ایجاد کند. نشاسته فرم اصلی کربوهیدرات در گیاهان است. نشاسته یک پلیمر نیمه بلورین تشکیل شده از یک مخلوطی از آمیلوز یک پلی ساکارید خطی وآمیلوپکتین یک پلی ساکارید منشعب میباشد. نسبت مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین به منبع گیاهی بستگی دارد. در کاربرد های بسته بندی، مواد برپایه نشاسته ، به دلیل زیست تخریب پذیری، به طور گسترده در دسترس بودن و هزینه ی کم مورد توجه زیاد واقع شده اند( زپا[۱] و همکاران، ۲۰۰۸)
نشاسته پلیمری از مولکولهای گلوکز است. این ماده در بافت های گیاهی به صورت دانه های جدا از هم یا گرانول وجود دارد که قطر آنها از۲ تا۱۰۰ میکرون متغیراست. گرانولها به لحاظ شکل ممکن است به صورتهای کروی، بیضی و یا چند وجهی باشند که با میکروسکوپ قابل بررسی هستند. این گرانولها اکثراً دارای یک مبدا مرکزی موسوم به هیلام میباشند که اغلب توسط حلقه های متحد المرکزی احاطه شده اند. مهم ترین منبع تهیه نشاسته، ذرت است اما نشاسته گندم، برنج، سیب زمینی، کاساوا و ساگو نیز تولید و به بازار عرضه میشود. دراین میان بزرگ ترین گرانولها مربوط به سیب زمینی و کوچک ترین آنها متعلق به برنج است. نشاسته از دو قسمت یا دو نوع مولکول پلیمری تشکیل شده است. یک قسمت به صورت خطی وفاقد انشعاب موسوم به آمیلوز است و قسمت دیگر که دارای انشعاب میباشد آمیلو پکتین نام دارد(فاطمی، ۱۳۸۴),
نشاسته ترکیب اصلی و مهم سیب زمینی می باشد که ۱۷ تا۲۱ درصد ازوزن تازه سیب زمینی و حدود ۸۰ درصد ماده خشک آن راتشکیل میدهد. نشاسته به عنوان اندوخته ی غذایی بسیاری از گیاهان محسوب می شود.(یقبانی، ۱۳۸۷)
فناوری نانو به دلیل تعامل نزدیکی که با سایر رشتههای علوم دارد به سرعت در حال گسترش است و در این علم پلیمر را نیز از مزایای خود بی بهره نگذاشته است. استفاده از فناوری نانو در زمینهی علم پلیمر به تولید پلیمر های نانو کامپوزیت منجر شده است. نانوکامپوزیت ها پلیمر هایی هستند که درآنها از ترکیبات آلی یا غیر آلی مختلفی که دارای اشکال مختلف صفحه ای، کروی و یا به صورت ذرات ریز بوده واندازه ای در حد ابعاد نانو دارند به عنوان فیلر یا پرکننده استفاده میشود. فیلمهای حاصل از ترکیب نانو مواد و بیوپلیمرها و یا به اصطلاح نانوکامپوزیتهای بیوپلیمری خواص کاربردی مطلوبتری از خود نشان میدهند که مهمترین آنها افزایش مقاومت مکانیکی و کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب میباشد. افزایش بازدارندگی در برابر نفوذ گازها، افزایش کارایی فیلم در استفاده به عنوان بسته بندی فعال، افزایش مقاومت حرارتی ماده بسته بندی و ایجاد شفافیت و بهبود خواص ظاهری فیلم از دیگر مزایای نانوکامپوزیت های بیوپلیمری است.(قنبرزاده، ۱۳۸۸).
نانو رسها مهم ترین و پر کاربردترین موادی هستند که در تولید نانو کامپوزیتهای بیو پلیمری مورد استفاده قرار می گیرند. این دسته از نانو مواد نسبت به سایر مواد دارای دو ویژگی منحصر به فرد هستند که باعث گسترش استفاده از آن ها در تولید نانو کامپوزیتها گردیده است: توانایی نانو رسها درپخش شدن به صورت لایه های مجزا از هم و قابلیت تغییر در خواص سطحی این مواد و ایجاد سازگاری با انواع پلیمرها و بیو پلیمرها. تولید آسان تر و در نتیجه قیمت پایین تر، دسترسی آسان تر و سازگاری بیشتر با بیو پلیمرها از جمله دلایلی است که باعث افزایش توجه به استفاده از نانو رس ها در تولید نانو کامپوزیت های بیوپلیمری شده است.(قنبرزاده، ۱۳۸۸)
در جهان حدود ۱۲۵ میلیون تن پلاستیک تولید می شود که حدود ۳۰ میلیون تن آن در بخش بسته بندی مصرف می شود. آلودگی ناشی از مواد بسته بندی تولید شده از مشتقات نفتی و مشکلات ناشی از روش های مختلف آلودگی زدایی (مانند دفن کردن ، سوزاندن و بازیافت آنها) توجه پژوهشگران را در طی سال های اخیر به یافتن جایگزین های مناسب برای این نوع مواد بسته بندی معطوف کرده است.(فانگ[۱]،۲۰۰۳)
امروزه بخش بزرگی از مواد استفاده شده در صنعت بسته بندی از فرآوردهای نفتی و پتروشیمی به دست می آیند که غیر قابل تجزیه در طبیعت بوده و مشکل زیست محیطی ایجاد میکنند. از این رو محققین همواره به دنبال راه حلهایی برای این موضوع میباشند. رشد روز افزون محصولات زیستی و توسعه تکنولوژیهای نوین سبب کاهش وابستگی به استفاده از سوخت های فسیلی گردیده است. در چند دهه اخیر میزان توجه و علاقه افراد به استفاده از بیو پلیمر ها به دلیل افزایش بیشتر آگاهی مصرف کنندگان، افزایش قیمت نفت خام، افزایش آلودگیهای زیست محیطی و تجزیه ناپذیر بودن پلیمر های نفتی و توجه به گرمای جهانی افزایش یافته است و سبب شده تلاش های فراوانی در جهت تولید مواد بسته بندی با منشا طبیعی(پروتئین، چربی و کربوهیدرات) به صورت فیلم یا پوشش صورت گیرد. این گونه بیو پلیمر ها در مقایسه با استفاده از پلاستیکها اثرات مخرب کمتری بر محیط زیست دارند.(لیاقتی ،۱۳۹۱)
هدف اصلی از بسته بندی مواد غذایی از نظر تولید کنندگان و مصرف کنندگان این است که ضایعات یا به عبارتی میزان زباله را کاهش دهند. برای این منظور می توان روشهای نوینی را در سیستم بسته بندی ارائه نمود. جایگزین کردن سیستمهای جدید بسته بندی میتواند برای کلیه مصرف کنندگان و حتی تولید کنندگان مهم ترین هدف به شمار آید. به طور کلی آثار بسته بندی در محیط زیست را میتوان به دو گروه تقسیم نمود :
۱) بسته بندی از دیدگاه محیط زیست و اقتصادی که شامل جمع آوری و استفاده مجدد از ضایعات ، صرفه جویی در مواد خام و انرژی و به عبارتی تولید انرژی با سوزاندن زباله و تخریب کامل ضایعات ظروف غیر قابل بازیافت است .
[۱] . Fang
[۱] . Zeppa
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر