تحقیق فیلم و پوشش های بسته بندی و روش های تولید فیلم نشاسته و تاثیر نانو رس و نانودی اکسید سیلیس بر خواص کاربردی فیلم های نشاسته

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق فیلم و پوشش های بسته بندی و روش های تولید فیلم نشاسته و تاثیر نانو رس و نانودی اکسید سیلیس بر خواص کاربردی فیلم های نشاسته دارای ۴۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۲- ۱بسته بندی    ۸
۲-۱-۱بسته بندی از دیدگاه محیط زیست    ۹
۲-۱-۲ فیلم و پوشش های بسته بندی    ۹
۲-۱-۳ کاربرد فیلم و پوششهای بسته بندی    ۱۰
۲-۲- کامپوزیت    ۱۰
۲-۲-۱ تعریف نانوتکنولوژی    ۱۱
۲-۲-۲ تعریف نانو کامپوزیت    ۱۱
۲-۳ – بایو نانوکامپوزیت    ۱۲
۲-۳-۱ بایو تکنولوژی    ۱۲
۲-۳-۲ تعریف بایونانوکامپوزیت:    ۱۳
۲-۴- نشاسته    ۱۳
۲-۴-۱ روش های تولید فیلم نشاسته    ۱۷
۲-۵ – نشاسته سیب زمینی    ۲۰
۲-۶ – نانورس۱    ۲۴
۲-۷نانودی اکسید سیلیس    ۳۲
۲-۸ پلاستیسایزر    ۳۵
۲-۸-۱مقایسه پلاستی سایزرهای:    ۳۶
منابع:    ۳۷

منابع:

فاطمی.حسن؛ ۱۳۸۴؛ شیمی مواد غذایی؛ شرکت سهامی انتشار؛ ۲۲۷

یقبانی.م، محمدزاده.ج؛ ۱۳۸۷؛ مروری بر ویژگی های فیزیکو شیمیایی و پتانسیل کاربرد نشاسته ی برخی از ارقام سیب زمینی استان گلستان، مجله الکترونیک کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، شماره اول

قنبر زاده. بابک؛ ۱۳۸۸؛ بیو پلیمرهای زیست تخریب پذیر و خوراکی در بسته بندی مواد غذایی و دارویی؛ انتشارات دانشگاه صنعتی امیر کبیر

لیاقتی.ل؛ ۱۳۹۱؛ تولید وبررسی ویژگی های فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانو رس به منظور افزایش عمر ماندگاری نان؛ دانشکده فنی و مهندسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

نیک نام. م،رنجبر.ز، باغشاهی.ز؛۱۳۸۸؛ اثر حضور انواع نانو سیلیکا بر برخی خواص لاک های پلی یورتان دوجزیی؛ شماره ۳؛ ۱ تا۸

جودار.ع، بهشتی.م، عطایی.م؛ ۱۳۹۰؛ اثر نانو خاک رس بر شکل شناسی ، خواص مکانیکی و جذب آب نانو کامپوزیت های بر پایه رزین وینیل استر؛ مجله علوم و تکنولوژی پلیمر؛ شماره۲؛ ۸۳ تا۹۲

آل بویه.ر؛ ۱۳۹۱؛ بررسی اثر نانو میله های اکسید روی بر روی خواص ضد میکروبی، فیزیکی و شیمیایی و پارامترهای معادله رطوبت تعادلی GAB فیلم های نشاسته ساگو؛ دانشکده فنی و مهندسی؛ دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

Zeppa.C, Gouanve. F, Espuche –Effect of a plasticizer on the structure of biodegradable starch/Clay nanocomposites: Thermal, Water-Sorption, and Oxygen- barrier properties- 2009

Fang, J. and Fowler, P. (2003) “The use of  starch and its derivatives as biopolymer sources of packaging materials”. Food agriculture and Environment, 64, 82-84

Saxl O., “Nanotechnology”, Business Briefing, 2003

Chivarc, F., Pollet, E., and Averous, L., 2009, Progress in nano biocomposites based on polysaccharides and nanoclays. Materials Science and Engineering R, 67, 1-17

Sorrentino, A., Gorrasi, G., and Vittoria, V., 2007, Potential perspectives of bio-nanocomposites for food packaging applications. Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 18, 84-95.

مقدمه

در گروه مواد تجدید شدنی بر پایه ی مواد پلیمری زیست تخریب پذیر، نشاسته یکی از قابل توجه ترین مواد بود به دلیل این که به آسانی در دسترس است ومی تواند محصولات نهایی موثری ایجاد کند. نشاسته فرم اصلی کربوهیدرات در گیاهان است. نشاسته یک پلیمر نیمه بلورین تشکیل شده از یک مخلوطی از آمیلوز یک پلی ساکارید خطی وآمیلوپکتین یک پلی ساکارید منشعب می­باشد. نسبت مقدار آمیلوز و آمیلوپکتین به منبع گیاهی بستگی دارد. در کاربرد های بسته بندی، مواد برپایه نشاسته ، به دلیل زیست تخریب پذیری، به طور گسترده در دسترس بودن و هزینه ی کم مورد توجه زیاد واقع شده اند( زپا[۱] و همکاران، ۲۰۰۸)

نشاسته پلیمری از مولکول­های گلوکز است. این ماده در بافت های گیاهی به صورت دانه های جدا از هم یا گرانول وجود دارد که قطر آن­ها از۲ تا۱۰۰ میکرون متغیراست. گرانول­ها به لحاظ شکل ممکن است به صورت­های کروی، بیضی و یا چند وجهی باشند که با میکروسکوپ قابل بررسی هستند. این گرانول­ها اکثراً دارای یک مبدا مرکزی موسوم به هیلام می­باشند که اغلب توسط حلقه های متحد المرکزی احاطه شده اند. مهم ترین منبع تهیه نشاسته، ذرت است اما نشاسته گندم، برنج، سیب زمینی، کاساوا و ساگو نیز تولید و به بازار عرضه می­شود. دراین میان بزرگ ترین گرانول­ها مربوط به سیب زمینی و کوچک ترین آن­ها متعلق به برنج است. نشاسته از دو قسمت یا دو نوع مولکول پلیمری تشکیل شده است. یک قسمت به صورت خطی وفاقد انشعاب موسوم به آمیلوز است و قسمت دیگر که دارای انشعاب می­باشد آمیلو پکتین نام دارد(فاطمی، ۱۳۸۴),

نشاسته ترکیب اصلی و مهم سیب زمینی می باشد که ۱۷ تا۲۱ درصد ازوزن تازه سیب زمینی و حدود ۸۰ درصد ماده خشک آن راتشکیل می­دهد. نشاسته به عنوان اندوخته ی غذایی بسیاری از گیاهان محسوب می شود.(یقبانی، ۱۳۸۷)

فناوری نانو به دلیل تعامل نزدیکی که با سایر رشته­های علوم دارد به سرعت در حال گسترش است و در این علم پلیمر را نیز از مزایای خود بی بهره نگذاشته است. استفاده از فناوری نانو در زمینه­ی علم پلیمر به تولید پلیمر های نانو کامپوزیت منجر شده است. نانوکامپوزیت ها پلیمر هایی هستند که درآن­ها از ترکیبات آلی یا غیر آلی مختلفی که دارای اشکال مختلف صفحه ای، کروی و یا به صورت ذرات ریز بوده واندازه ای در حد ابعاد نانو دارند به عنوان فیلر یا پرکننده استفاده می­شود. فیلم­های حاصل از ترکیب نانو مواد و بیوپلیمرها و یا به اصطلاح نانوکامپوزیت­های بیوپلیمری خواص کاربردی مطلوبتری از خود نشان می­دهند که مهم­ترین آن­ها افزایش مقاومت مکانیکی و کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب می­باشد. افزایش بازدارندگی در برابر نفوذ گازها، افزایش کارایی فیلم در استفاده به عنوان بسته بندی فعال، افزایش مقاومت حرارتی ماده بسته بندی و ایجاد شفافیت و بهبود خواص ظاهری فیلم از دیگر مزایای نانوکامپوزیت های بیوپلیمری است.(قنبرزاده، ۱۳۸۸).

نانو رس­ها مهم ترین و پر کاربردترین موادی هستند که در تولید نانو کامپوزیت­های بیو پلیمری مورد استفاده قرار می گیرند. این دسته از نانو مواد نسبت به سایر مواد دارای دو ویژگی منحصر به فرد هستند که باعث گسترش استفاده از آن ها در تولید نانو کامپوزیت­ها گردیده است: توانایی نانو رس­ها درپخش شدن به صورت لایه های مجزا از هم و قابلیت تغییر در خواص سطحی این مواد و ایجاد سازگاری با انواع پلیمرها و بیو پلیمرها. تولید آسان تر و در نتیجه قیمت پایین تر، دسترسی آسان تر و سازگاری بیشتر با بیو پلیمرها از جمله دلایلی است که باعث افزایش توجه به استفاده از نانو رس ها در تولید نانو کامپوزیت های بیوپلیمری شده است.(قنبرزاده، ۱۳۸۸)

 ۲- ۱بسته بندی

در جهان حدود ۱۲۵ میلیون تن پلاستیک تولید می شود که حدود ۳۰ میلیون تن آن در بخش بسته بندی مصرف می شود. آلودگی ناشی از مواد بسته بندی تولید شده از مشتقات نفتی و مشکلات ناشی از روش های مختلف آلودگی زدایی (مانند دفن کردن ، سوزاندن و بازیافت آنها) توجه پژوهشگران را در طی سال های اخیر به یافتن جایگزین های مناسب برای این نوع مواد بسته بندی معطوف کرده است.(فانگ[۱]،۲۰۰۳)

امروزه بخش بزرگی از مواد استفاده شده در صنعت بسته بندی از فرآوردهای نفتی و پتروشیمی به دست می آیند که غیر قابل تجزیه در طبیعت بوده و مشکل زیست محیطی ایجاد می­کنند. از این رو محققین همواره به دنبال راه حل­هایی برای این موضوع می­باشند. رشد روز افزون محصولات زیستی و توسعه تکنولوژی­های نوین سبب کاهش وابستگی به استفاده از سوخت های فسیلی گردیده است. در چند دهه اخیر میزان توجه و علاقه افراد به استفاده از بیو پلیمر ها به دلیل افزایش بیشتر آگاهی مصرف کنندگان، افزایش قیمت نفت خام، افزایش آلودگی­های زیست محیطی و تجزیه ناپذیر بودن پلیمر های نفتی و توجه به گرمای جهانی افزایش یافته است و سبب شده تلاش های فراوانی در جهت تولید مواد بسته بندی با منشا طبیعی(پروتئین، چربی و کربوهیدرات) به صورت فیلم یا پوشش صورت گیرد. این گونه بیو پلیمر ها در مقایسه با استفاده از پلاستیک­ها اثرات مخرب کمتری بر محیط زیست دارند.(لیاقتی ،۱۳۹۱)

۲-۱-۱بسته بندی از دیدگاه محیط زیست

هدف اصلی از بسته بندی مواد غذایی از نظر تولید کنندگان و مصرف کنندگان این است که ضایعات یا به عبارتی میزان زباله را کاهش دهند. برای این منظور می توان روش­های نوینی را در سیستم بسته بندی ارائه نمود. جایگزین کردن سیستم­های جدید بسته بندی می­تواند برای کلیه مصرف کنندگان و حتی تولید کنندگان مهم ترین هدف به شمار آید. به طور کلی آثار بسته بندی در محیط زیست را می­توان به دو گروه تقسیم نمود :

۱) بسته بندی از دیدگاه محیط زیست و اقتصادی که شامل جمع آوری و استفاده مجدد از ضایعات ، صرفه جویی در مواد خام و انرژی و به عبارتی تولید انرژی با سوزاندن زباله و تخریب کامل ضایعات ظروف غیر قابل بازیافت است .

[۱] . Fang

[۱] . Zeppa

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.