تحقیق قارچ ماکروفومینا و مکانیزم آلودگی و بیماریزایی و چرخه زندگی و کنترل بیماری آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق قارچ ماکروفومینا و مکانیزم آلودگی و بیماریزایی و چرخه زندگی و کنترل بیماری آن دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
مروری بر تحقیقات    ۷
۲-۱ قارچ ماکروفومینا    ۷
۲-۲- طیف میزبانی    ۹
۲-۳- مکانیزم آلودگی و بیماریزایی    ۱۰
۲-۴- چرخه زندگی قارچ    ۱۱
۲-۵- کنترل بیماریهای ماکروفومینا    ۱۳
۲-۶- کنترل زراعی    ۱۳
۲-۷- کنترل شیمیایی    ۱۴
۲-۸- کنترل بیولوژیک    ۱۵
۲-۹- به کارگیری ارقام مقاوم    ۱۷
۲-۱۰- گیاه شناسی    ۱۸
۲-۱۰-۱- گیاه دارویی اکالیپتوس    ۱۸
۲-۱۰-۲- گیاه دارویی رزماری    ۱۹
۲-۱۰-۳- گیاه دارویی درمنه    ۲۰
۲-۱۰-۴- گیاه دارویی نعناع فلفلی    ۲۱
۲-۱۱- مبارزه بیولوژیک    ۲۳
منابع    ۲۴

منابع

 عبدالملکی، م.، ص. بهرامی نژاد، س. عباسی. ۱۳۸۹ بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های برخی گیاهان علیه چهار قارچ بیماری زای گیاهی. فصلنامه گیاهان دارویی.

غفاریان ا، میناسیان و. ۱۳۷۹٫ مبارزه بیولوژیک با عامل بیماری ساق سیاه خربزه، Macrophomina phaseolina توسط قارچ­های آنتاگونیست تریکودرما و گلیوکلادیوم، پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه اهواز.

اعتباریان ح ر. ۱۳۸۱٫ بیماری­های سبزی و صیفی و روش­های مبارزه با آنها، انتشارات دانشگاه تهران، ۲: ۱۴۴٫

اعتباریان ح ر. ۱۳۷۹٫ بیماری­های سبزی و صیفی و روش­های مبارزه با آنها، انتشارات دانشگاه تهران، ۳: (۲۳۳۸) ۴۲۴٫

مظفریان و. ۱۳۶۷٫ بررسی و شناخت درمنه­های ایران، پایان­نامه کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دانشگاه تهران.

ملکوتیان م، حاتمی و ب. ۱۳۹۲٫ بررسی ترکیب شیمیایی و خواص ضد باکتریایی اسانس رزماری بر روی اشرشیاکلی و تعیین سینتیک آن. طلوع بهداشت بهار ۱۲: (۳۸) ۱-۱۳٫

آهون منش ع. ۱۳۷۹٫ اصول مبارزه با بیماری­های گیاهی، انتشارات صنعتی اصفهان، ۳۲۴٫

آهون منش ع. ۱۳۷۹٫ مبارزه بیولوژیک با عوامل بیماری­زای گیاهی، کتاب مبارزه با بیماری­های گیاهی، ۳: ۱۶۷-۲۲۷٫

ارشاد ج، شیرازی غ. ۱۳۴۸٫ بیماری ساق سیاه خربزه، نشریه بیماری­های گیاهی، ۵: (۱) ۱-۷٫

استاد ن، بوربور ف. ۱۳۷۹٫ بررسی سمیت حاد اسانس درمنه از طریق مصرف خوراکی و موضعی، اولین همایش بین­المللی طب سنتی و مفردات پزشکی، خلاصه مقالات.

 Ghasemi A. 2010. Medicinal and aromatic plants. 2ed.Islamic Azad university pub. 2 -10.

Gul Z, Hassan S, Ahmad L. 1989. Pathogenic variation in Macrophonia phaseolina and differential response of some important sunflower varieties to charcoal rot disease. Sarhad Jornal of Agriculture. 5: 659 – 663.

Ramezani H, Singh HP, Batish DR, Kohli RK, Dargan JS. 2002. Fungicidal effect of volatile oils fromEucalyptus citriodora and its major constituent Citronellal. Arable Entomol and Pathol. 55: 327 – ۳۳۰٫

Narayanasamy PN. 2002. Microbial Plant Pathogens and Crop Disease Management. Science Publishers USA. P: 572.

مقدمه

دانشمندان تلاش می‌کنند که روش‌های جدید افزایش تولید مواد غذایی برای جمعیت همواره در حال رشد بشر را پیدا نمایند، ولی متاسفانه خسارت زیاد قارچ‌های بیماری‌زای گیاهی به محصولات غذایی هنوز هم انکار ناپذیر است. امروزه کاربرد ترکیبات شیمیایی به عنوان ارزان‌ترین و متداول‌ترین روش کنترل بیماری‌های گیاهی مورد توجه است ولی این مواد معمولا در طبیعت به کندی تجزیه می‌شود و به همین دلیل باعث ایجاد مسمومیت برای انسان و جانواران اهلی و سایر موجودات زنده می‌شود (کارامان[۱] و همکاران .۲۰۰۱).

جامعه بشری برای تولید فرآورده‌های کشاورزی با دشواری و بحران خاصی روبرو گردیده است. همچنین افزایش جمعیت نیاز به تولید مواد غذایی را افزایش داده است. دسترسی به این هدف با افزایش سطح زیر کشت، افزایش عملکرد در واحد سطح و حفظ محصول امکان‌پذیراست. از طرف دیگر استفاده از روش‌های شیمیایی به منظور کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی سلامت محیط زیست را به خطر می­اندازد. اگر چه این سموم در مبارزه با بیماری‌ها در کوتاه مدت نتایج موثری به همراه داشته­اند، اما به تدریج اثرات سوء آنها بر انسان، موجودات زنده و محیط زیست آشکار گردیده است. روش‌های مختلفی مانند کنترل بیولوژیک و استفاده از عصاره‌های گیاهان دارویی به منظور رفع این مشکلات توصیه شده­اند. در این میان استفاده از عصاره‌های گیاهان دارویی به دلیل عوارض جانبی کمتر، عدم مقاومت پاتوژنی، پایین بودن هزینه تولید، تجزیه شدن در خاک و عدم آلودگی محیط زیست می‌تواند به عنوان جایگزین مناسب سموم شیمیایی مطرح شود (قاسمی[۲]، ۲۰۱۰).

یکی از مهم‌ترین عوامل محدودکننده تولید، بیماری‌های گیاهی هستند. هر ساله بخش قابل توجهی از تولیدات گیاهی در اثر بیماری‌های گیاهی از بین می‌روند و این در حالی است که بیش از ۸۰۰ میلیون نفر در جهان از غذای کافی برخوردار نیستند. ترکیبات شیمیایی که به صورت مصنوعی تولید می‌شوند، علاوه بر آلودگی‌های زیست محیطی، سلامت بشر را نیز تهدید می‌کنند (افضل[۳] و همکاران، ۱۹۹۷).

متأسفانه اغلب رویکرد‌هایی که طی یکی دو قرن اخیر در کشاورزی اتخاذ شده با تولید پایدار، مغایرت دارد. استفاده مکرر و  بی‌رویه از ترکیبات شیمیایی، علاوه بر آلودگی محیط زیست، موجب بروز پدیده مقاومت در برابر آفت کش‌ها شده و در نتیجه پتانسیل خسارت آفرینی عوامل بیماری‌زا را به شدت افزایش می‌دهد (نارایان[۴] سامی، ۲۰۰۲).

عوامل بیماری‌زای گیاهی در مقابل مواد شیمیایی آفت­کش مقاومت نشان می‌دهند و هر روز شاهد افزایش تعداد عوامل بیماری‌زای مقاوم به آنها هستیم، بنابراین نیاز به پژوهش در راستای کشف مواد جدید ضدقارچی که تجدید شونده سازگار با محیط زیست و به آسانی قابل تهیه باشد ضروری می‌نماید (رمضانی[۵] و همکاران، ۲۰۰۲).

کنترل زیستی عوامل بیماری‌زای گیاهی با هدف کاهش اثرات خطرناک آفت‌کش‌های شیمیایی از جمله تهدید سلامتی بشر، آلودگی محیط زیست، از بین بردن موجودات غیر هدف و پیدایش عوامل بیماری­زای مقاوم یک اولویت می‌باشد. در این راستا استفاده از پتانسیل ضد میکروبی متابولیت‌های گیاهی، طی سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. مبارزه بیولوژیک به‌عنوان یک پدیده جدید چشم اندازه مناسبی را از خود نشان داده است. کشور پهناور ایران نیز به دلیل داشتن گذشته درخشان در زمینه دانش گیاهان دارویی، شرایط اقلیمی و اکولوژیک متنوع و وجود تنوع گونه‌ای و ژنتیکی فراوان گیاهی از شرایط بسیار مطلوبی در زمینه توسعه دانش گیاهان دارویی و تولید داروهای گیاهی در جهان برخوردار است (عبدالمالکی[۶] و همکاران، ۲۰۱۱).

استفاده از ترکیبات طبیعی در کنترل آفات و بیماری‌های گیاهی، یکی از راهکارهای کاهش مخاطرات زیست محیطی است. دراین راستا، پژوهش‌گران زیادی در سال‌های اخیر به مطالعه اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و حشره­کشی اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی پرداخته‌اند (علام[۷] و همکاران، ۲۰۰۷).

گیاهان معمولا توانایی دفاع از خود را با تولید انواع متابولیت‌های ثانویه شامل آلکالوئید‌ها، ترپنوئیدها، استروئیدها و دیگر ترکیبات آروماتیک که احتمالا برای دشمنان آنها نا مطلوب و یا حتی سمی‌اند را به‌دست آورده‌اند (لیو[۸] و همکاران، ۲۰۰۱).

گیاهان بالغ بر هزار متابولیت ثانویه طبیعی با وزن مولکولی پائین تولید می‌کنند (دیکسون[۹]، ۲۰۰۱). شناخت و بررسی این متابولیت‌ها می‌تواند کمک مؤثری به کنترل آفات و امراض بنماید (ازلان[۱۰] و همکاران، ۲۰۰۳).

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که برخی از این ترکیبات می‌تواند برای کنترل عوامل بیماری‌زای گیاهی و یا حداقل به عنوان مدلی برای ساخت ترکیبات آفت­کش‌های جدید مورد استفاده قرار گیرند (رسولی[۱۱] و میرمصطفی، ۲۰۰۲).

استفاده از پتانسیل بالقوه مواد بیولوژیکی با اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و حشره­کشی مورد توجه محققین زیادی قرار گرفته است (مویما[۱] و همکاران، ۲۰۰۴).

تا کنون فعالیت ضد میکروبی و حشره­کشی اسانس و عصاره چندین گونه گیاه به خوبی شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته­اند، این روش مطالعه در مورد ترکیبات طبیعی که ممکن است منجر به کشف عوامل موثر در کنترل عوامل بیماری­زای گیاهی (باکتری­ها و قارچ­ها) شود، از اهمیت بسیار برخوردار است. اسانس­های گیاهی گروهی از مواد موثره موجود در گیاهان هستند که خاصیت محافظت کنندگی بسیاری از آنها در برابر قارچ­ها، باکتری­ها، ویروس­ها و انگل­ها از دیرباز شناخته شده و مورد استفاده قرار گرفته است. در سال­های اخیر به دلیل افزایش علاقه به مواد طبیعی و بالا رفتن سطح آگاهی مردم محققین با جدیت بیشتری به مسئله استفاده از اسانس­ها و عصاره­ها پرداختند (عبدالملکی و همکاران، ۱۳۸۹).

قارچ Macrophomina phaseolina (Tassi) Goidanich بیمارگر تعداد زیادی از گونه­های وحشی و زراعی در نواحی گرمسیری جهان می­باشد و عامل بیماری پوسیدگی زغالی، بلایت برگی، بلایت ساقه و مرگ گیاهچه است. قارچ عامل بیماری اولین بار در سال ۱۹۰۱ توسط تسائی به نام Macrophomina phaseolina معروف گردید. سپس دانشمندان دیگر بر اساس خصوصیات مرفولوژیکی نام­های متفاوتی را برای آن در نظر گرفتند معتبرترین نام انتخاب شده برای این قارچ Macrophomina phaseolina می­باشد که توسط گویدانیچ در سال ۱۹۷۴ انتخاب شد (بلانکولوپز[۱] و جیمنزدیاز، ۱۹۸۳).

مروری بر تحقیقات

بسیاری از مواد موثره گیاهان دارای جنبه دفاعی مستقیم یا غیرمستقیم هستند. با این حال تأثیر آسیب‌های مکانیکی و شیمیایی مثل زخم‌ها، آلودگی‌های ناشی از حیوانات شکارگر و علف­کش‌ها برعملکرد و اجزای متابولیت‌های ثانوی کمتر بررسی شده است. در شرایط طبیعی گیاهان متابولیت‌های خاصی تولید می‌کنند و زمانی که تحت تأثیر یک آسیب شیمیایی یا مکانیکی قرار گیرند تولید متابولیکی گیاه تغییر می‌کند و ممکن است ترکیبات جدیدی تولید کنند که نقش محافظتی در برابر آسیب وارده داشته باشند و به عنوان یک تولید القاء شده بررسی می­شود. در Pinus pinaster مطالعات نشان داده است که بعد از زخم­زنی عملکرد اسانس گیاه ۵/۲ برابر افزایش می‌یابد. ضمن اینکه مایه­کوبی با میسیلیوم به افزایش ۶۰ برابری عملکرد اسانس منتهی می‌شود. علاوه بر این افزودن میسیلیوم تغییرات معنی‌داری در درصد اجزای اصلی اسانس ایجاد می‌کند. بررسی تأثیر علف­کش‌ها بر نمو کرک‌ها و تولید کآزولن در بومادران نشان داده است که چندین نوع علف­کش نمو غده­های ترشحی کرک را به تأخیر انداخته و کرک‌هایی با تعداد سلول‌های ۲ تا ۳ برابر حالت طبیعی ایجاد می‌کنند. تولید آمازولن نیز مخصوصاً زمانی که ۲-۴-D، دی کامبا و تریازین استفاده شد کاهش یافت (فیگوئریدو[۲] و همکاران، ۲۰۰۸).

حمله پاتوژن­ها و آفات باعث ضعیف شدن گیاه می‌شود و بیومس را در واحد سطح کاهش می‌دهد. برای مثال قارچ خاکزی Verticilium dahlias عامل محدود کننده کشت نعناع فلفلی در آمریکا است. برای مقابله با آفات و بیماری­های مختلف، گیاهان تولید ترپنوئیدها و ترکیبات فرار  که نقش دفاعی در برابر این عوامل دارند را بالا می­برند تا در برابر استرس ناشی از آن‌ها مقاومت کنند، اما تولید اسانس در واحد سطح به علت کاهش رشد گیاه کم می‌شود. بررسی‌ها در گیاه Agastache anethiodora نشان داد که ویروس موزائیک خیار باعث کاهش عملکرد اسانس شد و مقدار نسبی اجزای اسانس را تغییر داد (فیگوئریدو و همکاران، ۲۰۰۸).

[۱] Blanco-Lopez and Jimenez-Diaz

[۲] Figueiredo

[۱] Karaman

[۲] Ghasemi

[۳] Afzal

[۴] Narayanasamy

[۵] Ramezani

[۶] Abdolmaleki

[۷] Alam

[۸] Liu

[۹] Dixon

[۱۰] Azlan

[۱۱] Rasooli and Mirmostafa

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.