364 views
پیشینه تحقیق لزوم اندازه گیری افت فشار هوا در محصولات کشاورزی و کاربرد دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) در صنایع کشاورزی دارای ۵۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱- ۱- لزوم استفاده از خشککن ۴
۱- ۲- انواع خشککنها ۵
۱- ۵- اهمیت اندازهگیری خواص فیزیکی محصولات کشاورزی ۸
۱- ۶- لزوم اندازه گیری افت فشار هوا ۸
۱- ۷- مطالعات انجام شده روی اندازه گیری افت فشار ۹
۱- ۷- ۱- مدلهای متداول در تبیین رابطه سرعت هوا و افت فشار در توده محصولات کشاورزی ۱۳
۱- ۷- ۲- خواص فیزیکی مرتبط با افت فشار ۱۵
۱- ۸- معرفی CFD ۱۶
۱- ۸- ۱- کاربرد CFD در صنایع کشاورزی ۱۸
۱- ۸- ۲- مدلهای ریاضی در CFD ۲۴
۱- ۸- ۲- ۱- معادلات بقا ۲۴
۱- ۸- ۲- ۲- معادلات تلاطم ۲۵
۱- ۸- ۳- روشهای عددی به کار رفته در نرم افزار فلوئنت ۳۰
۱- ۸- ۳- ۱- روش احجام محدود ۳۱
۱- ۸- ۳- ۲- روش حل مجزا ۳۲
۱- ۸- ۳- ۳- گسسته سازی ۳۲
۱- ۸- ۳- ۴- تعریف باقی ماندهها و قضاوت همگرایی ۳۴
۱- ۸- ۴- تولید شبکه ۳۵
۱- ۸- ۴- ۱- همواری ۳۵
۱- ۸- ۴- ۲- مناسب بودن شکل سلول ۳۵
۱- ۸- ۵- شرایط مرزی ۳۵
۱- ۸- ۵- ۱- سرعت ورودی ۳۶
۱- ۸- ۵- ۲- جریان خروجی ۳۷
۱- ۸- ۵- ۳- دیوار ۳۷
۱- ۸- ۵- ۴- محیط متخلخل ۳۷
۱- ۹- توضیح مسئله ۴۱
منابع ۴۴
مرتضوی، ح. ۱۳۸۶٫ آنالیز سه بعدی عملکرد حرارتی و سیالی شبکه فلزی بافته شده به منظور استفاده در بازیابهای حرارتی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز.
زمردیان، ع..۱۳۸۷٫ خشککردن دانهها (اصول نظری و عملی). نشر علوم کشاورزی. تهران.
زمردیان، ع. م، مرادی. ۱۳۸۸٫ بررسی سنتیک خشک شدن زیره سبز در یک خشک کن خورشیدی در دو حالت تابش مختلط و غیرمستقیم. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی جلد ۴۸، شماره ۱۳ صفحات ۲۷۳-۲۸۲٫
زمردیان، ع. م، داداش زاده، غ، مصباحی. ۱۳۸۷٫ تاثیر دبی هوای خشک کننده و نحوه خشک کردن بر روند کاهش رطوبت انگور در یک خشک کن کابینتی. مجله علوم و صنایع کشاورزی جلد ۲۲ شماره ۱ ۲۳-۳۴٫
زمردیان، ع. و ر. علامه. ۱۳۸۱٫ بررسی خشک کردن شلتوک به روش لایههای نازک و تعیین ضخامت بهینه با بکار گیری یک خشک کن خورشیدی آزمایشگاهی با جریان جابجائی آزاد. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. جلد ششم شماره ۴٫
علیمردانی، ر. ۱۳۸۴٫ ابزار دقیق برای اندازه گیریهای مهندسی. تهران. انتشارات ماندگار.
ادیب زاده، و.۱۳۸۲٫ بررسی وضعیت آلودگی و تهویه زیر گذر زند شیراز با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشگاه شیراز.
Varma, M. N., and A. Kannan. 2005. Enhanced food sterilization through inclination of the container walls and geometry modifications. International Journal of Heat and Mass Transfer, 48, 3752- 3762.
Varma, M. N., and A. Kannan. 2006. CFD studies on natural convective heating of canned food in conical and cylindrical containers. Journal of Food Engineering, 77, 1024- 1036.
Jekayinfa, S. 2006. Effect of airflow rate, moisture content and pressure drop on the airflow resistance of locust bean seed. Agriculture Engineering International. CIGR Ejournal. Vol. VIII. May. Joseph MI: American Society of Agricultural and Biological Engineers, vol. 54.
Kashaninejad, M., and L. Tabil. 2009. Resistance of bulk pistachio nuts (Ohadi variety) to airflow. Journal of Food Engineering, 90, 104- 109.
Kristensen E. ,Kofman P. D. 2000.Pressure resistance to air flow during ventilation of different types of wood fuel chip. Biomass and bioenergy.18.175- 180.
Langrish, T. A. G., and D. F. Fletcher. 2003. Prospects for modelling and design of spray dryers in the 21st century. Drying Technology, 21, 197- 215.
Abdul Ghani, A. G., M. Farid, M., Chen, X. D., and Richards, P. 1999. Numerical simulation of natural convection heating of canned food by computational fluid dynamics. Journal of Food Engineering, 41, 55- 64.
برای کوتاه کردن دوره برداشت و افزایش کیفیت محصولات از دستگاههای مکانیزه برداشت میوهها استفاده میشود. بکارگیری روشهای مکانیزه برداشت مستلزم استفاده از خشککنهای مناسب برای خشک کردن محصول است زیرا در برداشت مکانیزه، رطوبت میوه برداشت شده بیشتر از رطوبت برداشت به طریق سنتی است. پروسه خشک کردن صنعتی عموماّ به وسیله حرارت مصنوعی میباشد که در اینصورت محصول را روی طبقهای مخصوص قرار داده و سپس داخل دستگاه خشک کن قرار میدهند. منبع حرارتی داخل دستگاه هوای گرم میباشد که میتواند از طریق مصرف سوختهای فسیلی یا انرژی خورشیدی تامین گردد. از خشک کنها به ویژه در نقاطی که رطوبت نسبی هوای محیط زیاد است برای جلوگیری از فاسد شدن محصول در اثر حمله حشرات یا قارچها و بالا بردن کیفیت محصول خشک شده استفاده میشود.
به طور کلی میتوان گفت به دلایل زیر فرآیند خشک کردن محصولات کشاورزی حائز اهمیت است:
– برداشت زودتر را امکانپذیر میسازد و همچنین آماده سازی محصول برای ورود به بازار را زودتر میسر میسازد.
– برنامه ریزی برای زمان برداشت جهت استفاده بهینه از نیروی کار را ممکن میسازد.
– دوره انبارمانی طولانی مدت و بدون فساد و خرابی را میسر میسازد. دورههای انبارمانی با مقادیر زیاد محصول از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا این امکان به باغدار داده میشود تا پس از گذشت چند ماه از فروش محصول سود بیشتری ببرد.
– باغدار میتواند محصول با کیفیت بهتر را به بازار عرضه کند که هم برای او سودآور است و هم نقش بسزایی در رضایت مشتری دارد.
– فرآیند خشککردن در دمای مناسب تواند در کنترل حشرات،گرد و خاک و آلودگیهای محیط، بارندگی موسمی، آفتاب شدید و قهوهای شدن و… را به حداقل میرساند.
– خشککردن مصنوعی امکان کنترل فرآیند خشککردن را فراهم کرده و بدین وسیله سبب افزایش بازار پسندی و قرین شدن با استانداردهای جهانی را ممکن میسازد (زمردیان و علامه ۱۳۸۱).
خشک کنها بر اساس منبع انرژی مورد استفاده، محل استفاده، ظرفیت خشککردن، جریان دانهها و حرکت نسبی آنها در مقابل جریان هوا به گروههای متعددی تقسیم میشوند. از میان آنها میتوان به گروههای زیر اشاره کرد:
– خشککنهای ناپیوسته[۱] (غیر مداوم – تودهای – وعدهای): در این نوع خشک کن ها محصول به صورت تودهای و انباشته خشک میشود. به طور معمول هوای داغ به صورت عمودی و به سمت بالا به درون توده محصول روانه میشود. در این مورد اختلاف قابل توجهی بین رطوبت لایههای بالایی و پایینی وجود دارد. برای کاهش این اختلاف رطوبت و سرعت بخشیدن به فرآیند خشککردن میتوان از بستر کم عمق محصول استفاده نمود. این ایده موجب ساخته شدن خشککنهای کابینتی شده است که در آنها محصول مورد نظر در سینیهای مشبک به صورت لایه نازک ریخته میشود و به شکل طبقاتی داخل خشککن قرار داده میشود. با جابجا کردن دائم سینیهای حامل محصول یکنواختی در خشکشدن افزایش مییابد که این عمل به مراقبت دائمی و نیروی کارگر فراوانی نیاز داشته و همراه با اتلاف انرژی خواهد بود (امانلو، ۱۳۸۸).
– خشککنهای چرخشی[۲]: برای محصولاتی که دانهای هستند به کار برده میشود. از نظر ساختار شبیه به خشککنهای تودهای (ناپیوسته) میباشند با این تفاوت که دارای یک هم زن مرکزی میباشند که دانهها را از کف به سمت بالا به چرخش و جریان وا میدارد.
– خشککنهای پیوسته[۳]: در این نوع خشککنها یک جریان دائمی از محصول وجود دارد. این نوع را میتوان بر اساس حرکت نسبی محصول و جریان هوا به دستههای همسو، متقاطع، حرکت با جریان مخالف و جریان ترکیبی تقسیم بندی کرد (امانلو، ۱۳۸۸).
هم چنین با توجه به ابعاد و ظرفیت خشککردن میتوان تقسیم بندی زیر را ارائه نمود:
– خشککنهای داخل مزرعه ای[۴]: این خشککنها اغلب در ظرفیتهای کم و با دمای پایین قادر به خشککردن محصول با کیفیت خوب هستند. هزینه اولیه این نوع دستگاهها به طور نسبی کم است. خشککنهای خورشیدی در این دسته قرار میگیرند. بیشتر از سوختهای فسیلی یا انرژی خورشیدی جهت گرم کردن هوای خشککن استفاده میشود. خشککردن محصولات اغلب به صورت تودهای انباشته در انبارههای مخصوص انجام میشود. دمای هوای خشککن کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد میباشد. این نوع خشککنها در دو مدل ثابت و سیار عرضه میشود. انواع سیار آن را میتوان به پشت تراکتور متصل نمود و از مزرعهای به مزرعه دیگر حمل و نقل کرد (زمردیان و مرادی، ۱۳۸۸).
– خشککنهای خارج مزرعه ای[۵]: این خشک کنها با ظرفیت زیاد و دمای بالا در کارگاهها و کارخانهها به کار گرفته میشود. این نوع دستگاهها از فناوری پیچیدهای برخوردار هستند و نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالایی دارند (زمردیان و داداش زاده، ۲۰۰۶).
از میان انواع خشککن ها، خشککنهای کابینتی برای محصولات باغی بیشتر مورد توجه هستند. در این نوع خشککنها میوه بر روی سینیهای مشبک قرار داده میشود و تعدادی از این سینیها داخل محفظه خشککن قرار میگیرد. هوا که توسط گرم کن[۶] یا جمع کننده خورشیدی[۷] تامین میشود به صورت طبیعی (غیرفعال[۸]) یا با استفاده از دمنده (فعال[۹]) پس از عبور از محفظه آرامش[۱۰] به زیر سینیها دمیده میشود.
هوای دمیده شده از سینی اول عبور کرده و وارد سینی بالایی میشود. هوا وقتی به سینی دومی میرسد مقداری از پتانسیل خشککردن خود را در اثر جذب رطوبت سینی اول از دست میدهد. به همین ترتیب وقتی هوا به سینی آخر میرسد پتانسیل آن برای خشککردن به شدت کاهش مییابد، و حتی در برخی موارد مشاهده شده است که به دلیل جذب رطوبت از سینیهای پایینی هوا بیش از حد مرطوب شده تا جایی که امکان دارد نه تنها محصول سینی آخر خشک نشود بلکه رطوبت آن افزایش یابد، که میتواند منجر به کپک زدگی محصول نیز شود.
[۱]– Batch dryers
[۲] – Mixing Batch dryers
[۳] – Continuous dryers
[۴] – On farm dryers
[۵] – Oof fram dryers
[۶]– Heater
[۷]– Solar collector
[۸]– Passive
[۹]– Active
[۱۰]– Plenum chamber
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر