تحقیق محتویات شکمبه و ویژگی‌های تخمیر در نشخوارکنندگان و اهمیت و عوامل موثر در تولید عصاره‌های گیاهی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق محتویات شکمبه و ویژگی‌های تخمیر در نشخوارکنندگان و اهمیت و عوامل موثر در تولید عصاره‌های گیاهی دارای ۳۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۶
۱-۲- محتویات شکمبه و ویژگی‌های تخمیر در نشخوارکنندگان    ۷
۱-۲-۱- گازهای حاصل از تخمیر    ۷
۱-۲-۲- اسیدهای چرب فرار    ۹
۱-۲-۳- نیتروژن آمونیاکی    ۹
۱-۲-۴- ترکیب جمعیت‌های میکروبی در بخش‌های مختلف شکمبه    ۱۰
۱-۳- میکروارگانیسم‌های شکمبه    ۱۰
۱-۳-۱- باکتریها    ۱۱
۱-۳-۲- تکیاختهها    ۱۳
۱-۳-۳- قارچها    ۱۳
۱-۴- اهمیت گیاهان دارویی    ۱۵
۱-۵- عوامل موثر در تولید عصاره‌های گیاهی    ۱۶
۱-۵-۱- اندامهای خاص تولیدکننده عصاره‌های گیاهی    ۱۶
۱-۵-۲- ساختار ترشحی    ۱۶
۱-۵-۲-۱- ساختار ترشحی خارجی    ۱۷
۱-۵-۲-۲- ساختار ترشحی داخلی    ۱۷
۱-۵-۳- عوامل اکولوژیکی    ۱۷
۱-۵-۴- کشت و فرآوری گیاه    ۱۷
۱-۶- مشخصات گیاهشناسی بعضی از گونه‌ها    ۱۸
۱-۶-۱-گیاه سپیده (Crambe orientalis)    ۱۸
۱-۶-۲- گیاه گلپر (Heracleum persicum)    ۲۲
۱-۶-۳- گیاه  zosima absinthifolia    ۲۵
۱-۶-۴- گیاه مریم نخودی  Teucrium polium l.    ۲۷
۱-۶-۵- گیاه پونه (Oregano vulgare L.)    ۲۹
۱-۷- روش آزمون گاز    ۳۲
منابع    ۳۳

منابع

امیرخانی، م. ۱۳۸۶٫ بررسی کیفیت علوفه گونه‌های علف گندمی در سه مرحله فنولوژیکی در پارک گلستان. مجله منابع طبیعی، ج ۷۴، ص ۶۵-۶۱٫

قورچی، ت. ۱۳۷۴٫ تعیین ترکیبات شیمیایی و قابلیت هضم گیاهان غالب مراتع اصفهان، پایان‌نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشکده منابع طبیعی.

منصوری، ه. ۱۳۸۱٫ تعیین جمعیت میکروبی و فرآورده‌های نهایی شکمبه‌ای در گاو سیستانی و مقایسه آن با گاو هولشتاین. رساله دکترا، دانشگاه تهران، دانشکده کشاورزی.

محیطی اصل، م.، میمندی پور، ا.، حسینی، ع.، مهدوی، ع. ۱۳۸۹٫ گیاهان دارویی در تغذیه دام و طیور. انتشارات الهادی قم

بی نام. ۱۳۸۸٫ الف. اداره آمار و اطلاعات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل.

نیکخواه، ع.، مهدوی، ع.۱۳۸۵٫ مقایسه روش کیسه نایلونی و روش آزمون گاز در تعیین ارزش غذایی مواد خوراکی. مجله علوم دامی کشاورزی ایران. ج ۳۷، ص ۲۹۲-۲۸۱٫

Aluwong, T., Kobo, p., Abdullahi, A. 2010. Volatile fatty acids production in ruminants and the role of monocarboxylate transporters: A review.

Russell, J.B., Mantovani, H.C. 2002. The bacteriocins of ruminal bacteria and their potential as an alternative to antibiotics. Mol. Microbiol. Biotechnol. 4(4): 347-355.

Chiba, L. I. 2009. Rumen microbiology and fermentation. Anim. Nut. Handbook. 55-79.

Behata, I. S. 2007. The study of factors affecting the utilization of low grade roughage and production of volatile fatty acids in the rumen of Indian cattle. Indian. J. Anim . Sci. (27): 448-452.

Sunagawa, K., Doshiro,T., Nakamura, N., Ishii, Y., Nagamine, I., Shinjo,A. 2007. Physiological factors depressing feed intake and salva secretion in goat fed dry forage. Asian-Aust. J. Anim. Sci. 20(1): 60-69.

Sirohi,S.K., Pandey, N., Goel,N., Singh,B., Mohini,M., Pandey,P., Chaudhry,P.P. 2009. Microbial activity and ruminal methanogenesis as affected by plant secondary metabolites in different plant extracts.

Shin, E.C., Cho, K.M., Lim, W.J. Hong, S.Y., An, C.L., Kim, E.J., Kim, Y.K., Choi, B. R., An, J.M. 2004. Phylogenetic analysis of protozoa in the rumen contents of cow based on rDNA sequences. J. Apply. Microbiol.

Karsli, M. A., Russel, J. R. 2000. Effects of source and concentrations of nitrogen and carbohydrate on ruminal microbial protein synthesis. Turk. J. Vet. Anim. Sci. 26: 201-207.

Denman,S.E., Mcsweeney, C. 2006. Development of a real-time PCR assay for monitoring anaerobic fungal and cellulolytic bacterial populations within the rumen. FEM. Microbiol. Ecol. (58): 572-582.

Callaway, TR., Edrington, TS., Rychlik, JL.,Genovese, KJ., Pool, TL., Jung, YS., Bischoff, KM., Anderson, RC., Nisbet, DJ. 2003. Ionophores: their use as ruminant growth promotants and impact on food safety. Current. Iss in int. microbio. 4:43-51.

۱-۱- مقدمه

در بین حیوانات اهلی گیاهخوار، نشخوارکنندگان سهم بزرگی را در تامین خوراک و سلامت بشر دارند. از طرفی تغذیه نقش اصلی را در بازده اقتصادی و عملکردی این دام‌ها داشته به طوری که تقریبا دوسوم از کل هزینه تولیدات دامی در واحدهای مختلف پرورش دام به هزینه‌های خوراک اختصاص داشته و از طرفی با توجه به مسئله کمبود پروتئین حیوانی و افزایش تولید با منابع علوفه‌ای موجود، لازم است تا از ارزش تغذیه‌ای منابع خوراکی قابل دسترس و مکمل‌های قابل استفاده به منظور افزایش راندمان تولید اطلاع کافی وجود داشته باشد (امیرخانی، ۱۳۸۶). از این رو اهمیت تغذیه مناسب نشخوارکنندگان ایجاب می‌نماید که ارزش غذایی هر یک از مواد خوراکی و اجزای تشکیل دهنده آنها طبق روش‌های صحیح و استاندارد تعیین گردد (قورچی، ۱۳۷۴).

معده حیوانات نشخوارکننده از چهار بخش شکمبه، نگاری، هزارلا و شیردان تشکیل گردیده است (آلاوونگ و همکاران، ۲۰۱۰). سه بخش اول فاقد هر گونه غده بوده و پیش معده نامیده شده و دو بخش آخر جایی است که هضم میکروبی یا تخمیر در آن صورت می‌پذیرد (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱). شکمبه دارای انواع باکتری، پروتوزوآ و قارچ است اما باکتری در تمام جنبه‌های تخمیر شکمبه‌ای نقش غالب را بازی می‌کند (راسل و همکاران، ۲۰۰۲).

حیوانات نشخوارکننده (گاو، گوسفند، بز و غیره) آنزیم‌های تجزیه‌کننده فیبر را نمی‌سازند و برای استفاده از ترکیبات دیواره سلولی گیاهان متکی به میکروارگانیسم‌های مستقر در دستگاه گوارش خود می‌باشند به این ترتیب که حیوان برای میکروارگانیسم‌ها زیستگاهی فراهم می‌کند به نام شکمبه و در عوض میکروارگانیسم‌ها نیز با تخمیر خوراک و تولید انواع اسیدها، پروتئین‌های میکروبی و ویتامین‌ها را برای نشخوارکننده قابل استفاده می‌نمایند (راسل و همکاران، ۲۰۰۲).

متناسب با نوع خوراک مصرفی روزانه در گاو ۱۰۰ تا ۱۹۰ لیتر بزاق ترشح می‌شود (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱). بزاق مرکب از بی کربنات و فسفات بوده و به عنوان یک عامل بافری مهم در شکمبه عمل می‌نماید (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱).

۱-۲- محتویات شکمبه و ویژگی‌های تخمیر در نشخوارکنندگان

محتویات شکمبه به صورت لایه‌هایی از ناحیه شکمی تا ناحیه پشتی از هم متمایز می‌باشند همچنین بین محتویات قسمت‌های قدامی و خلفی شکمبه نیز تفاوت‌هایی وجود دارد گازهای حاصل از تخمیر در قسمت فوقانی شکمبه تجمع می‌یابند، علوفه‌های بلند یک لایه بزرگ و متراکم از مواد جامد را تشکیل می‌دهند که مقدار نسبتا کمی مایع همراه آن وجود دارد و ذرات ریزتر در زیر آن قرار می‌گیرند. بخش مایع نیز پایین‌ترین قسمت را اشغال می‌کند (منصوری و همکارن، ۱۳۸۱).

۱-۲-۱- گازهای حاصل از تخمیر

تولید گاز در نشخوارکنندگانی نظیر گاو ۲ تا ۴ ساعت بعد از هر وعده غذایی به سقف ۴۰ لیتر در ساعت می‌رسد یعنی زمانی که سرعت تخمیر در بیشترین مقدار خود می‌باشد (چیبا و همکاران، ۲۰۰۹). گازهای اصلی شکمبه عبارتند از:

(۶۰%) ۲CO، (۳۰ تا ۴۰) ۴CH، مقادیر متفاوتی از ۲N، مقدار کمی ۲H و ۲O (چیبا و همکاران، ۲۰۰۹). گازهای تجمع‌یافته در قسمت فوقانی شکمبه را عمدتا گازهای کربنیک و متان تشکیل می‌دهند (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱). نشخوارکنندگان مسئول تولید ۱۶ الی ۲۰ درصد از گاز متان گلخانه‌ای اتمسفر می‌باشند که ۷۵% آن به وسیله‌ی گاوها تولید می‌شود (بهاتا و همکاران، ۲۰۰۷).

متان یک گاز گلخانه‌ای قوی می‌باشد (سیروهی و همکاران، ۲۰۱۲) و بعد از ۲CO عامل اصلی اثر گلخانه‌ای است به طوری که حدود ۲۰ درصد از اثر گلخانه‌ای به دلیل حضور گاز متان می‌باشد. نشخوارکنندگان مسئول تولید ۱۶ الی ۲۰ درصد از گاز متان گلخانه‌ای اتمسفر می‌باشند (شکل ۱-۱) که ۷۵% آن به وسیله‌ی گاوها تولید می‌شود و تولید متان حدود ۲ الی ۱۲ درصد از کل انرژی حاصله از غذا را از دسترس حیوان خارج کرده (بهاتا و همکاران، ۲۰۰۷) لذا امروزه متخصصین تغذیه دام به منظور کاهش اتلاف انرژی فوق، به ترکیبات ضد میکروبی مانند یونوفرها، آنتی بیوتیک‌ها و اخیرا گیاهان دارویی توجه بسیاری مبذول داشته‌اند زیرا این ترکیبات بر روی فعالیت میکروارگانیسم‌های تولیدکننده هیدروژن اثر ممانعت کنندگی دارند (سیروهی و همکاران، ۲۰۱۲). متان بعد از عامل اصلی اثر گلخانه‌ای است حدود ۲۰ درصد از اثر گلخانه‌ای به دلیل حضور گاز متان می‌باشد (بهاتا و همکاران، ۲۰۰۷).

۲-۲- اسیدهای چرب فرار

مقدار اسیدهای چرب فرار کوتاه زنجیر ۴ ساعت بعد از مصرف خوراک به حداکثر می‌رسد (آلاوونگ و همکاران، ۲۰۱۰). اسیدهای چرب فرار منبع اصلی تامین انرژی قابل متابولیسم برای حیوان نشخوارکننده می‌باشند (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱). حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد از انرژی اپیتلیوم روده از اسیدهای چرب کوتاه زنجیر، به ویژه از بوتیرات مشتق شده اسیدهای چرب کوتاه زنجیر حدود ۸۰ درصد از انرژی نگهداری نشخوارکنندگان را تامین می‌کنند، اسیدهای چرب فرار اصلی شکمبه به ترتیب فراوانی عبارتند از: استیک، پروپیونیک، بوتیریک، ایزوبوتیریک، والریک، ایزو والریک، ۲-متیل بوتیریک، هگزانوئیک و هپتانوئیک اسید که در بخش‌های مختلف شکمبه بر اثر تخمیر میکروبی فیبر جیره تولید می‌شوند (آلاوونگ و همکاران، ۲۰۱۰). تولید اسیدهای چرب فرار حاصل از تخمیر میکروبی، باعث کاهش pH شکمبه شده که توسط بزاق مجددا به حد نرمال (۷/۶=pH) خود باز گردانده می‌شود (سوناگاوا و همکاران، ۲۰۰۷). زیرا کاهش   pHشکمبه تا کمتر از ۲/۶ سرعت هضم را کاهش داده و باعث افزایش مرحله تاخیر در هضم می‌شود. بزاق غدد بناگوشی سرشار از یون‌های نمکی (به ویژه سدیم، پتاسیم، فسفر و بی کربنات) است که ظرفیت بافری بزاق را تامین می‌کنند (منصوری و همکاران، ۱۳۸۱).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق ترکیبات طبیعی و عصاره های گیاهی گیاهان دارویی و ترکیب‌های ضد اکسیدان و فعالیت ضد میکروبی
  • برچسب ها : , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.