تحقیق معرفی باکتری لیستریا و بیماری لیستریوزیس و مقاومت لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق معرفی باکتری لیستریا و بیماری لیستریوزیس و مقاومت لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی دارای ۳۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۱-۱- لیستریا    ۶
۱-۱-۱- رده بندی لیستریا    ۶
۱-۱-۲- گونه های لیستریا    ۶
۱-۱-۳- سروتایپ ها    ۷
۱-۱-۴- طبقه بندی زیرگونه ها    ۷
۱-۱-۵- رشد    ۸
۱-۱-۶- اثرPH    ۹
۱-۱-۷- اثر دما    ۹
۱-۱-۸- اثر فعالیت آبی    ۱۰
۱-۱-۹- انتشار در محیط    ۱۰
۱-۱-۱۰- انتشار در مواد غذایی و انسان    ۱۱
۱-۱-۱۱- شیوع    ۱۱
۱-۱-۱۲- ویژگی های بیماری زایی    ۱۱
۱-۱-۱۳- لیستریولایزین O    ۱۲
۱-۱-۱۴- تهاجم درون سلولی    ۱۲
۱-۱-۱۵- فعالیت تولید مونوسیت    ۱۳
۱-۲- بیماری لیستریوزیس    ۱۴
۱-۲-۱- شیوع    ۱۴
۱-۲-۲- منشا ارگانیسم های بیماری زا    ۱۵
۱-۲-۳- بیماری    ۱۵
۱-۳- مقاومت لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی    ۱۷
۱-۴- محدودیت های قانونی لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی    ۱۷
۱-۵- نگهداری مواد  غذایی با استفاده از دماهای پایین    ۱۸
۱-۶- نگهداری مواد غذایی با استفاده از نگهدارنده های شیمیایی    ۱۹
۱-۶-۱- اسید های آلی    ۲۰
۱-۶-۲- اسید لاکتیک    ۲۰
۱-۶-۳- نایسین    ۲۱
۱-۷- اسانس    ۲۳
۱-۷-۱- تیمول    ۲۴
۱-۸- مروری بر تحقیقات انجام شده    ۲۶
منابع    ۳۳

منابع

Karimi Darehabi H, Akhondzadeh A. The effects of Chilling on poultry carcasses for contamination with Listeria monocytogenes bacteria in the West Azarbaijan slaughterhouses. Journal of Food Hygiene. 2011; 2(2):61-67.

Shakerian Amir, Momtaz H, Rahimi E, Mahmudian P. Listeria monocytogenes as a potential pathogen in poultry. 18th National Congress on Food Technology. 2008:Mashhad,Iran.

Choobkar N, Akhoondzadeh Basti A, Soltani M, Sari A, Malekshahi A, Nemati GH, Partovi R. Growth of  Staphylococcus aureus in processed silver carp fillet with salt and nisin. Journal of  Veterinary Research. 2009; 65(3):193-195.

Jay MJ, Loessner MJ, Golden DA. Modern Food Microbiology. 7th edn. Springer; 2005.

Frazier W, Westhoff D. Food Microbiology. Mashhad: Ferdowsi University of Mashhad; 2000.(in persian).

Adams MR, Moss MO.  Food  Microbiology.   Second ed. Guildford: The Royal Society of Chemistry; 2005.

Brul S, Coote P. Preservative agents in foods mode of action and microbial resistance mechanisms. International Journal of Food Microbiology 1999; 50:1-17.

Razavi Rohani, SM., Moradi, M., Mehdizadeh, T., Saei-Dehkordi, SS., Griffiths, MW. The effect of nisin and garlic (Allium sativum L.) essential oil separately and in combination on the growth of Listeria monocytogenes. LWT Food Science and technology. 2011; 44. 2260-2265.

Thomas, L.V. and Delves-Broughton, J. New advances in the application of the food preservative nisin. Research Advances in Food Science. 2001;2:11-22.

Rahnama M, Razavi Rohani M,Tajik H, Khalighi Sigaroodi F, Rezazadbari M. The effects of Thyme oil and nisin separately and in combination on the growth of Listeria monocytogenes in BHI medium. Journal of Medicinal Plants. 2009; 32:120-131.

Pazhoohi M, Tajik H, Akhondzadeh A, Gandomi H, Ehsani A, Shokohi F. Evaluation of chemical composition and antimicrobial activity of essential oils of Mentha longifolia L and Cuminum cyminum L seed alone or in combination with nisin. Journal of Urmia Medicine. 2010; 21:324-331.

Razavi Rohani M, Moradi M, Mahdizadeh T. Antibacterial effects of Nisin and Onion oil combination under different concentrations of salt and pH. Journal of Food Hygiene. 2011; 3:25-33.

Evans J, Martin S. Effects of Thymol on Ruminal Microorganisms. Current Microbiology. 2000; 41:336-340.

Bustos-Brito C, Sánchez-Castellanos M, Esquivel B, Calderon JS, Calzada F, Yepez-Mulia L, Hernández-Barragan A, Joseph-Nathan P, Cuevas G, Quijano L. Structure, Absolute Configuration, and Antidiarrheal Activity of a Thymol Derivative from Ageratina cylindrical. Journal of Natural Products. 2013; 25:A-F.

Moosavy MH, Akhondzadeh Basti A, Misaghi A, Zahraei Salehi T, Abbasifar R, Ebrahimzadeh Mousavi HA, Alipour A, Emami Razavi N, Gandomi H,Noori N. Effect of Zataria multiflora Boiss. essential oil and nisin on Salmonella typhimurium and Staphylococcus aureus in a food model system and on the bacterial cell membranes. Food Research International. 2008; 41:1050–۱۰۵۷٫

Abdollahzadeh E, Rezaei M, Hosseini H, Safari R, Yaghoobzadeh Z. Inhibitory Effect of Nisin on Listeria monocytogenes Inoculated into Surimi and Minced Meat. Journal of Fasa University of Medical Sciences. 2012; 1 (4) :221-226.

مقدمه

گوشت طیور یکی از مساعدترین مواد غذایی برای رشد باکتری های پاتوژن می باشد که به علت نحوه خاص کشتار و عمل آوری گوشت در معرض آلودگی قرار می گیرد. اکثر مراحل کشتار، در کشتارگاه طیور را می توان به عنوان مراحلی محسوب کرد که بالقوه می توانند لاشه ها را آلوده کنند. سرد کردن لاشه های طیور در مراحل آخر زنجیره کشتار، یکی از فاکتورهای مهم حفظ و نگهداری کیفیت گوشت مرغ به حساب می آید(۱).

باکتری لیستریامونوسایتوژنز[۱] کوکوباسیل، گرم مثبت غیرهاگ زا می باشد. میزان و پراکندگی این باکتری در طبیعت زیاد است. این باکتری در انسان و حیوان بیماری زا است و عوارض مختلفی را ایجاد می کند. راه اصلی انتقال این باکتری به انسان از طریق مصرف غذاهای آلوده است. گوشت مرغ و ماهی دو منبع غذایی اصلی و مهم برای انسان به شمار می رود(۲).

به منظور ماندگاری طولانی تر غذا ها و جلوگیری از رشد باکتری ها، از نگهدارنده های شیمیایی استفاده می گردد. اما امروزه بر استفاده کمتر از این روش ها تاکید می شود زیرا از یک سو مصرف کنندگان مواد غذایی خواستار غذاهای طبیعی با ماندگاری طولانی، همراه با کمترین تغییر در ساختار آن می باشند و از سوی دیگر خاصیت سرطان زایی و سمی بودن برخی از نگهدارنده های شیمیایی نیز برای انسان به اثبات رسیده است. از این رو فشار بر روی صنایع غذایی برای جایگزینی سریع نگهدارنده های شیمیایی و استفاده از نگهدارنده های طبیعی یکی از رویکرد های جدید در جهت ارتقاء سلامت غذا ها و به دنبال آن افزایش سطح سلامت عمومی جوامع می باشد(۳).

۱-۱- لیستریا

۱-۱-۱- رده بندی لیستریا

لیستریا باکتری گرم مثبت، فاقد توانایی تشکیل اسپور و میله ای غیر اسید فست[۲] است که زمانی به عنوان (لیسترلا)[۳] طبقه بندی شده بود. نام جنس آن در سال ۱۹۴۰ به لیستریا تغییر یافت. کلنی های لیستریا رنگ سبز-آبی براقی را زیر نور مورب نشان می دهند. اسیدهای تیکوئیک[۴] نوع پلی (ریبیتول فسفات)[۵] از ترکیب متداول یا تنها پلیمر ضمیمه ی دیواره ی سلولی گونه های لیستریا می باشند. لیپوتیکوئیک[۶] اسید لیستریا گرایی[۷] از نوع تغییر یافته می باشد که باعث تفکیک آن از گونه های دیگر می شود. اگرچه گونه های لیستریا معمولا کاتالاز تولید می کنند، اما سویه های کاتالاز منفی لیستریامونوسایتوژنز از مواد غذایی جداسازی شده اند. تست CAMP[8] به عنوان آزمایشی قطعی جهت لیستریا مونوسایتوژنز مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته است(۴).

۱-۱-۲- گونه های لیستریا

شش گونه ی لیستریا عبارتند از: لیستریا مونوسایتوژنز، لیستریا اینوکوا[۹]، لیستریا سیلیجری[۱۰]، لیستریا ولشیمری[۱۱]، لیستریا ایوانووی[۱۲]، لیستریا گرایی، لیستریا مورایی[۱۳] و لیستریا گرایی با هم در یک گروه قرار گرفته اند(۴).

۱-۱-۳- سروتایپ ها

شش گونه ی لیستریا با داشتن آنتی ژن هایی که به ۱۷ واریته ی سرولوژیکی تقسیم شده اند، شناخته می شوند. گونه ی بیماری زا یعنی لیستریا مونوسایتوژنز، از طریق ۱۳ واریته ی سرولوژیکی مشخص می گردد و برخی از آن ها در لیستریا اینوکوآ و لیستریا سیلیجری نیز وجود دارند. اگرچه لیستریا اینوکوآ تنها دارای ۳ واریته ی سرولوژیکی می باشد، ولی این باکتری گاهی اوقات به عنوان واریته ی غیر بیماریزایی از لیستریا مونوسایتوژنز به حساب می آید. متداول ترین سروتایپ های جداشده انواع ۱و۴می باشند(۴).

۱-۱-۴- طبقه بندی زیرگونه ها

علاوه بر تقسیم بندی سرولوژیکی، روش های دیگری برای شناسایی گونه ها و زیرگونه های لیستریامونوسایتژنز به کار رفته است. این روش ها عبارتند از : تقسیم بندی بر اساس باکتریوفاژ، الکتروفورز آنزیمی چند منطقه ای (MEE)[14]، آنالیز آنزیم محدودکننده (REA)[15]، ژل الکتروفورز با بستر پالسی (PFGE)[16]، چند شکلی بودن قطعات محدودکننده (RFLP)[17] و ریبوتایپینگ[۱۸] (۴).

۱-۱-۵- رشد

احتیاجات غذایی لیستریا شاخصی از ترکیباتی است که برای دیگر باکتری های گرم مثبت لازم است. آن ها به خوبی در بسیاری از محیط کشت های معمول مانند : برین هارت اینفیوژن[۱۹]، تریپتیکازسوی[۲۰] و تریپتوز براث[۲۱] رشد می کنند. حداقل چهار ویتامین گروه B (بیوتین، ریبوفلاوین، تیامین و اسید تیوکتیک) برای این باکتری ضروری است. همچنین اسید آمینه های سیستئین، گلوتامین، ایزولوسین و والین نیز برای رشد لازم می باشند. گلوکز رشد

تمامی گونه‌ها را تقویت می نماید. تمامی گونه‌ها گلوکز را از طریق مسیر امبدان- میرهوف[۲۲] مصرف می کنند و برخی از گونه های لیستریا کربوهیدرات های مختلف ساده و کمپلکس دیگری را نیز به مصرف می رسانند و برخی از گونه های لیستریا همانند اکثر انتروکوکسی ها قادر به هیدرولیز اسکولین، رشد در غلظت ۱۰ درصد یا ۴۰ درصد (w/v) نمک های صفراوی، رشد درغلظت حدود ۱۰ درصد NaCl، ۲۵/۰ درصد استات تالوس و ۰۴/۰ درصد تلوریت پتاسیم می باشند اما بر خلاف انتروکوکسی ها نمی توانند در حضور غلظت ۰۲/۰ درصد سدیم آزید رشد کنند. بر خلاف سایر باکتری های گرم مثبت، این باکتری ها قادرند در محیط کشت مک کانگی آگار[۲۳] رشد نمایند. اگرچه آهن برای رشد این باکتری در محیط درون تنی [۲۴]مهم است، ولی لیستریا مونوسایتوژنز به ظاهر دارای ترکیبات متصل به آهن نمی باشد و احتیاجات خود را از احیای آهن آزاد که به سطح گیرنده متصل می باشد، برآورده می سازد(۴).

[۱] – Listeria monocytogenes

[۲] – Non Acid-fast bacteria

[۳] – Listerella

[۴]– Teichoic acid

[۵] – Poly (ribitolphosphate) – type teichoic acid

[۶] – Lipotichoic acid

۶ – Listeria grayi

۷ – Christie- Atkins- Munchs- petersen

[۹] – Listeria innocua

[۱۰] – Listeria seeligeri

[۱۱] – Listeria welshimeri

[۱۲] –  Listeria ivanovii

[۱۳] – Listeria murrayi

[۱۴] – Multilocus enzyme electrophoresis

[۱۵] – Restriction enzyme analysis

[۱۶] – Pulsed field gel electrophoresis

[۱۷] – Restriction fragment length polymorphisms

[۱۸] – Ribotyping

[۱۹] – Brain-Heart Infusion

[۲۰] – Tryoticase soy

[۲۱] – Tryptose broth

[۲۲] – Embden- Meyerhof  pathway

[۲۳] – MacConkey agar

۳ – in vivo

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.