تحقیق معرفی ترکیبات هتروسیکل و زانتن ها و کاربرد آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق معرفی ترکیبات هتروسیکل و زانتن ها و کاربرد آن دارای ۳۱ صفحه می باشد  فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱ترکیبات کربوسیکل و هتروسیکل۴
۲ترکیبات هتروسیکل طبیعی۶
۲-۱-۱و۳- سیکلوهگزاندیاون۱۰
۲-۱-۱-توتومریزه شدن ۱و۳- سیکلوهگزاندیاون۱۱
۲-۲-سیانوژن برومید۱۲
۲-۳-تراکم نووناگل۱۳
۲-۴-بررسی شیمی دی هیدروفورانها۱۴
۲-۴-۱-دیهیدروفورانها۱۴
۲-۴-۲-سنتز دیهیدروفورانها۱۵
۲-۴-۳-سنتز اسپیرو دیهیدروفورانها۱۶
۲-۵-زانتنها۱۹
۲-۵-۱-ویژگیهای زانتنها۱۹
۲-۵-۲-کاربرد زانتنها۲۰
۲-۵-۳-روشهای تهیه زانتنها۲۲
۳منابع و ماخذ۲۹

 منابع

[۱]        Gilchrist, T. L. Heterocyclic Chemistry; Longman, 1997.

[۲]        D. T. Davies, A.H.C., Oxford Chemistry Primers, 1991.

[۳]        T. A. Balaban, C.D.O., R. A. Katritzky, Chem. Rev. 2002, 104, 7222.

[۴]        Clough, J.M.G.C.R.A.C.B., 1991, 444.

[۵]        Joule, J.A. and K. Mills, Heterocyclic Chemistry. 2013: Wiley.

[۶]        A. R. Porcari, R.V.D., L. S. Kucera, J. C. Drach, B. L. Townsend,  Journal Medicinal Chemistry 1998, 41, 1252.

[۷]        A. Orjales, L.A.-C., P. Lopez-Tudanca, I. Tapia, R. Mosquera, L. Labeaga, Journal Medicinal  Chemistry 1999, 34, 415.

[۸]        Fuchs, K. and L.A. Paquette, The Journal of Organic Chemistry, 1994, 59, 528.

[۹]        Rajamannar, T., N. Palani, and K.K. Balasubramanian, Synthetic Communications, 1993. 23, 22, 3095.

[۱۰]      A. Martinez-Richa, G.M.-D., P. Joseph-Nathan, Appl. Spec. 1991, 10, 1401.

[۱۱]      C. L. Angell, R.L.W., Aust. J. Chem. 1991, 4, 794.

[۱۲]      G. Cook, P.M.F., J. Chem. Edu. 2002, 14, 11.

[۱۳]      R. C. Mcclure, E.o.O.H.a.S., Third Edition, Geneva, International labor office Switzerland, 1913, 371. ISBN 97-7-103791-4. .

۱ترکیبات کربوسیکل و هتروسیکل

ترکیبات کربوسیکل مولکول­های حلقوی هستند که در آنها حلقه فقط از اتم­های کربن تشکیل شده است، در صورتی که ترکیبات هتروسیکل ترکیبات حلقوی هستند که در آنها یک یا چند هترو اتم (یعنی اتمی غیر از کربن) جایگزین شده­اند.

بیش از نیمی از ترکیبات آلی شناخته شده دارای حداقل یک جزء هتروسیکل هستند. ترکیبات هتروسیکل استفاده وسیعی دارند و در میان انواع ترکیبات دارویی دامپزشکی و گیاهی دارای سهم وسیعی هستند. آنها به عنوان شفاف­کننده نوری، ضد اکسایش، ضد خوردگی، افزودنی­ها و بسیاری از عوامل دیگر به کار می­روند [۱]. از جمله کاربردهای دیگر هتروسیکل­ها می توان به علف کش­ها، قارچ کش­­ها، حشره­کش­ها، رنگ­ها، رساناهای آلی و فرآورده­های دارویی اشاره کرد [۲].

شیمی هتروسیکل­ها منبع تمام نشدنی ترکیبات یونی است. ترکیبات نامحدود کربن، هیدروژن و هترو اتم می توانند به گونه­ای طراحی شوند تا هتروسیکل­های جدید با خواص بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی گوناکون ایجاد شوند [۳]. یکی از دلایل استفاده وسیع از ترکیبات هتروسیکل آن است که ساختار آن ها برای دستیابی به سایر ساختارهای مورد نظر قابل تغییر است. بسیاری از هتروسیکل­ها را می­توان در یک گروه ساختمانی مشابه قرار داده، اما اختلاف عمده­ای در گروه وجود دارد، چنین اختلافاتی شامل اختلاف در خاصیت اسیدی یا بازی، اختلاف در قابلیت حمله توسط الکترون دوست­ها یا هسته دوست­ها و اختلاف قطبیت می­باشند. اختلاف ساختمانی شامل جا به جایی یک هترو اتم با هترو اتم دیگر در یک حلقه و موقعیت­های متفاوت همان هترو اتم داخل حلقه می­باشد. به عنوان مثال نحوه­ی استفاده از هتروسیکل­ها، بررسی روند تهیه یک ضد قارچ می­باشد [۴].

از آنجایی­که مواد طبیعی به مقدار کم در طبیعت وجود دارند و جدا کردن آن­ها به مقدار زیاد از منابع طبیعی مشکل است، شیمیدانان آلی با تدابیر سنتزی خود این مساله را حل کرده­اند. بسیاری از ترکیبات هتروسیکل از طریق سنتز، در آزمایشگاه تهیه می­شوند.

هتروسیکل­های سنتزی دارای کاربردهای وسیعی از جمله در تهیه علف­کش­ها (۱)، ضد قارچ­ها (۲)، حشره­کش­ها (۳)، رنگ­ها (۴)، تنظیم­کننده نمو گیاهان (۵) و در بسیاری از بیماری­ها از جمله سرطان (۶) هستند (شکل ۱-۱) [۱, ۲].

به دلیل وسعت کارایی ترکیبات هتروسیکل و اهمیت ویژه این ترکیبات در شیمی، همواره و بالاخص در دهه اخیر تلاش­های زیادی در جهت ارائه و طراحی روش هایی برای سنتز این ترکیبات صورت گرفته است. هتروسیکل­ها به دو دسته آروماتیک و غیر آروماتیک تقسیم­بندی می­شوند. شیمی هتروسیکل مرهون سه کشف زیر است:

(۱ جداسازی چندین مشتق فوران از مواد گیاهی (۱۷۸۰ میلادی)

۲) کشف پیرول از تقطیرخشک استخوان و شاخ توسط رانگی (۱۸۳۴ میلادی)

۳) جداسازی پیکولین از قطران زغال سنگ توسط اندرسون شیمیدان اسکاتلندی (۱۸۴۶ میلادی)

بررسی شیمی هتروسیکل مرهون تلاش بی وقفه بسیاری از شیمیدانان، فیزیکدانان و زیست­شناسان بوده است.

رفتار شیمیایی بسیاری از ترکیبات هتروسیکل را می­توان بر مبنای دو سیستم حلقوی توضیح داد:

۱) ترکیباتی که از جایگزینی یک یا چند گروه CH کربانیون سیکلوپنتادی­انیل با ناجور اتم­هایی مانندO ، S، Se، Te، N یا P به دست می­آیند.

۲) ترکیبات هتروسیکل آروماتیکی که از جایگزینی یک یا چند گروه CH در بنزن به دست می­آیند.

ترکیبات هتروسیکل در بسیاری از خواص شیمیایی نظیر: قدرت اسیدی، بازی، تمایل برای حمله هسته دوستی یا الکترون دوستی و قطبیت با هم متفاوت هستند. تفاوت ساختاری مهم آن­ها در تعویض هترواتم با هترواتم دیگر و یا تعویض مکان هترو­اتم در حلقه است. خصوصیت ساختاری مهم ترکیبات هتروسیکل این است که گروه­های عاملی می­توانند به عنوان استخلاف یا بخشی از خود سیستم حلقوی ظاهر شوند. به عنوان مثال، نیتروژن بازی می­تواند هم به صورت استخلاف و هم به صورت بخشی از حلقه آروماتیک قرار گیرد.

ترکیبات هتروسیکل در فرایندهای زیستی نقش کلیدی دارند. به عنوان مثال اجزای غذایی اصلی مانند تیامین (ویتامین)، نیاسین، ریبوفلاوین (ویتامین)، پیروکسول (ویتامین)، نیکوتیامید (ویتامین) و اسید آسکوربیک (ویتامین C) ترکیبات هتروسیکل هستند.

اهمیت و کاربردهای شیمی هتروسیکل باعث شده تا کار تئوری و سنتزی زیادی نیز در این زمینه صورت گیرد [۱, ۲, ۵].

۲ ترکیبات هتروسیکل طبیعی

ترکیبات هتروسیکل از این لحاظ که در چرخه زندگی گیاهان و حیوانات به طور طبیعی سنتز می­شوند، بسیار حائز اهمیت­اند. از جمله این کاربردها می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

الف) محصولات طبیعی که دارای ساختار پیرول هستند:

پورفیرین[۱] ترکیب هتروسیکلی است که در آن چهار حلقه پیرول از طریق چهار پل متین به هم متصل شده­اند و رنگدانه­ای است که در ساختار گیاهان باعث ایجاد رنگ می­شود، همچنین در ماکرومولکول­هایی مانند ویتامین یافت می­شود شکل ۱-۲).

شکل )۱-۲(در صفرای پستانداران نیز مشتقات پیرول[۲] یافت می­شود، این ترکیب دارای چهار حلقه پیرول بوده و از طریق پل­های زنجیری متین به هم متصل شده­اند (شکل ۱-۳).

شکل )۱-۳(ب) محصولات طبیعی که به ایندول مربوط می­شود:

برای اولین بار ترکیبات آلکالوئیدی حاوی مشتقات ایندول توسط پیرژوزف[۳] در سال ۱۸۱۸ میلادی از گیاهان جدا شدند. اما خود ایندول در سال ۱۸۶۶ میلادی توسط آدولف فون[۴] تهیه شد. یکی از ساده­ترین و در عین حال گسترده­ترین مشتقات ایندول، تریپتامین(۹) و ۵- هیدروکسی ترپیتامین (سروتونین) (۱۰) است، که هر دو آن­ها در گیاهان و حیوانات یافت می­شوند (شکل ۱-۴).

 (۱Porphyrin

(۲ Pyrrole

(۳ PierreJoseph

(۴ Adolfvon

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق ترکیبات هتروسیکل و کاربردهای آن ومعرفی ﺟﺬب ﺳﻄﺤﯽ و ایزوترم آن
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.