تحقیق مفهوم خشکسالی ، انواع ، پیامد، ویژگیهای فضایی و زمانی و روش های مطالعه آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مفهوم خشکسالی ، انواع ، پیامد، ویژگیهای فضایی و زمانی و روش های مطالعه آن دارای ۲۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۲-۱٫ مفهوم کلی خشکسالی    ۶
۲-۲٫ انواع خشکسالی    ۷
۲-۲-۱٫ خشکسالی هواشناختی    ۷
۲-۲-۲٫ خشکسالی هیدرولوژیکی    ۸
۲-۲-۲-۱٫ خشکسالی هیدرولوژیکی و آمایش سرزمین(کاربری اراضی)    ۹
۲-۲-۳٫ خشکسالی کشاورزی    ۱۰
۲-۲-۴٫ خشکسالی اقصادی- اجتماعی    ۱۰
۲-۳ . پیامد اثرات خشکسالی    ۱۱
۲-۴٫ شدت و وسعت خشکسالی    ۱۱
۲-۵٫ ملاحظات خشکسالی در رابطه با ایران    ۱۲
۲-۶٫ ویژگیهای فضایی و زمانی خشکسالی    ۱۳
۲-۶-۱٫ آغاز و خاتمه خشکسالی    ۱۳
۲-۶-۲٫ شدت خشکسالی    ۱۴
۲-۶-۳٫ فراوانی خشکسالی    ۱۵
۲-۶-۴٫ وسعت منطقه ای خشکسالی    ۱۵
۲-۷٫ روش های مطالعه خشکسالی    ۱۵
۲-۷-۱٫ روش مطالعه بیلان آبی    ۱۶
۲-۷-۲٫ شاخص ترنتوایت    ۱۶
۲-۷-۳٫  شاخص خشکسالی پالمر(PSDI )    ۱۷
۲-۷-۴٫ روش های تحلیل جریان    ۲۰
۲-۷-۵٫ روش تحلیل داده های بارندگی    ۲۰
۲-۷-۶٫ روشهای تحلیل سینوپتیکی    ۲۱
۲-۷-۷٫ روش استفاده از اطلاعات ژئومورفولوژیک و تاریخی    ۲۲
۲-۸٫ سوابق تحقیق    ۲۲
منابع و مآخذ    ۲۵

منابع

۱-کردوانی، پرویز، ۱۳۸۰، خشکسالی و راههای مقابله با آن در ایران، انتشارات دانشگاه تهران چاپ اول

۱-علیجانی و بهلول، کاویانی محمدرضا، ۱۳۷۱، مبانی آب و هواشناسی، تهران سمت

۲-علیجانی، بهلول  وجعفرپور، زین العابدین، جانبار قبادی، غلامرضا، ۱۳۸۴، تحلیل خشکسالی های دوره سرد سواحل جنوبی دریای خزر، فصلنامه سرزمین شماره۷، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات

۳-علیجانی، بهلول و کاویانی، ۱۳۷۹، آب و هوای ایران ا، انتشارات سمت تهران

۴-علیجانی، بهلول، بنی واهب، علیرضا، ۱۳۸۴، خشکسالی ترسالی و پیش بینی تغییرات اقلیم منطقه ییرچند با استفاده از مدل‎های آماری مجله پژوهشهای جغرافیایی شماره ۵۲، دانشگاه تهران

۵-نجمائی، محمد، ۱۳۶۹، هیدرولوژی مهندسی، انتشارات سارا

۶- کاویانی، محمدرضا، ۱۳۷۵، بررسی اقلیمی شاخص خشکسالی، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی

۷-جوینده کهنه گوارابی، زینب، ۱۳۸۷، خشکسالی و اثرات آن روی منابع آب سطحی حوضه تالاب انزلی، پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

۸-دریایی، مهران، ۱۳۸۵، شناخت پدیده خشکسالی و اثرات آن بر روی محصولات کشاورزی شهرستان تنکابن، پایان نامه کارشناسی ارشد جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

۹-رمضانی، بهمن، ۱۳۷۸ بررسی روند تغییرات دما- بارش در غرب گیلان با تاکید بر خشکسالی، طرح پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی،

۱۰-رمضانی، بهمن، ۱۳۸۱، شناخت روند خشکسالی با استفاده از داده های بارندگی در حوضه تالاب انزلی، مجله فضای جغرافیایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر،

مقدمه

خشکسالی یکی از چالشهای قرن حاضر است که در آینده یکی از مشکلات عمده بشریت به حساب خواهد آمد افزایش جمعیت رشد روزافزون فعالیتهای کشاورزی و صنعتی و گسترش بی رویه شهرها منجر به تشدید مصرف منابع آب و ایجاد بحرانهای منطقه ای ناشی از خشکسالی در بساری از نقاط جهان شده است. آب این منبع حیاط بخش به عنوان یکی از سه عامل اصلی تشکیل و بقای محیط زیست (خاک، هوا، آب) بیش از هر زمان دیگر مورد توجه می باشد. اهمیت این مسئله به خاطر نیاز روزافزون و پایین آمدن کیفیت آب در سح جهانی نتیجه سهل انگاری و سودجویی افراد و سازمانها روز به روز افزایش یافته به نحوی که در آینده نزدیک بوجود آورنده مسائل حاد سیاسی و اجتماعی گردد (سایت سازمان هواشناسی).

کشور ما در یکی از مناطق خشک و نیمه خشک جهان قرار گرفته است و خشکی جزء فطرت و صفت ذاتی آن است تغییرات شدید مقدار بارش، شدت و پراکنش زیاد بارندگی و نوسانات دما از خصوصیات دائمی این مناطق است. خشکسالی نیز به عنوان یک عارضه موقت هر چند سال یکبار در این مناطق حادث می شود و در نتیجه اثرات خسارت بار خشکسالی در ابعاد مختلف، برنامه ریزی­های توسعه­ای کشور را دچار رکود نموده و بحرانهای گسترده سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در نواحی مختلف کشور ایجاد می­نماید.

۲-۱٫ مفهوم کلی خشکسالی

خشکسالی عبارت است از کاهش غیرمنتظره بارش در مدتی معین در منطقه که لزوما خشک نیست. این کاهش آنقدر که روند عادی رشد را در منطقه مختل می کند بنابراین خشکسالی ویژگی های دائمی منطقه نیست و در هر رژیم آب و هوایی اتفاق می افتد (علیجانی و کاویانی، ۱۳۷۹، ص۲۵۸).

خشکسالی کمبود شدید آب را موجب می شود و به صورت از بین رفتن محصولات کشاورزی و قحطی خودنمایی می کند (نجمایی، ۱۳۶۹، ص۱۲۷).

خشکسالی یک روند رویداد یا واقعه اقلیمی است که خصوصیات آن بستگی به مدت و استمرار و شدت وسعت منطقه تحت تاثیر و محیط آن دارد که می توان کوتاه و کمتر زیانبخش و یا طویل المدت شدید و کشنده باشد (کردوانی، ۱۳۸۰، ص۲۳).

خشکی و خشکسالی نتیجه اثرات متقابل بین محیط زیست طبیعی و اجتماعی است و اثرات پدیده خشکسالی نه تنها روی تولید محصولات کشاورزی موثر بوده است، بلکه به طور همزمان بر روی تمام موجودات زنده شامل گونه های گیاهی و جانوری (اهلی و وحشی) و همچنین انسانها تاثیرگذر می باشد. به هر حال از آ‹جایی که مفهوم خشکسالی مفهوم پیچیده ای است به منظور جلوگیری از سوء تفاهم و ارائه تعابیر متفاوت تعریف روشن و مشخص آن اهمیت زیادی دارد که در ابتدا تمایز بین واژه های خشکی و خشکسالی ضروری است. خشکی دارای مفهوم کلی بوده است و برای عناصر مختلف محیط زیست به کار نمی رود. حال آنکه خشکسالی نه تنها بیانگر اثرات مختلف بر روی موجودات کوچک (میکرو ارگانیسم ها) حیوانات و انسانها نیز در این پدیده مورد مطالعه قرار می گیرد.

خشکی یک واژه بوم شناسی – زراعی و اجتماعی است(کردوانی، ۲۴، ۱۳۸۰).

خشکسالی حالتی نرمال و مستمر از اقلیم است گرچه به اشتباه آن را واقعه ای تصادفی و نادر می پندارند. این پدیده در تمامی مناطق اقلیمی رخ می دهد. گرچه مشخصات آن از یک منطقه به یک منطقه دیگر کاملا متفاوت است. همان طور که گفته شد خشکسالی یک اختلاف موقتی است و با خشکی تفاوت دارد. چراکه خشکی صرفا محدود به مناطق با بارندگی اندک است و حالتی دائمی از اقلیم می باشد.

خشکسالی جزو بلایای طبیعی نامحسوس است گرچه تعاریف متفاوتی برای این پدیده ارائه شده است لیکن در کل حال کمبود بارش در طی یک دوره ممتد زمانی معمولا یک فصل یا بیشتر می شود. این کمبود منجر به نقصان آب برای برخی فعالیتها، گروهها و یا یک بخش زیست محیطی می شود. خشکسالی بایستی در رابطه با برخی شرایط متوسط درازمدت از موازنه مابین بارش و تبخیر و تعرق در نظر گرفته شود. معمولا در هر منطقهای یک شرایط خاص به عنوان نرمال تعریف می شود.

خشکسالی در کشورهای در حال توسعه به ویژه عقب مانده در زمینه های مختلف اثرهای نامطلوب و زیانبخش بسیاری را به بار می آورد و حتی سرنوشت بین مرگ و زندگی را تعیین می کند در حالیکه در کشورهای صنعتی و پیشرفته حیات و جان انسانها را تهدید نمی کند. بلکه فقط یک شکل اقتصادی به شمار می رود. خشکسالی در زمینه های مختلف هم به طور مستقیم و به طور غیرمستقیم اثرهای زیانبخشی وارد می آورد. مهمترین اثر مستقیم خشکسالی بر منابع آب کشور است که در این پروژه عی شده است که اثرات خشکسالی روی کمیت و کیفیت آب منطقه مورد مطالعه مورد بررسی قرار گیرد (کردوانی، ۱۳۸۱، ص۴۳).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.