366 views
پیشینه تحقیق نقش اسید سالیسیلیک و نیتریک اکسید در پاسخ به تنش شوری در گیاهان و بهبود ویژگی های مورفولوژیک درخت انگور دارای ۵۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۵
۱-۱-تنش شوری ۵
۱-۲-تعریف شوری ۶
۱-۳- اثرات شوری بر گیاهان ۷
۱-۴- اسید سالیسیلیک (Salicylic Acid) ۷
۱-۴-۱- ویژگیهای شیمیایی و بیوشیمیایی اسید سالیسیلیک ۷
۱-۴-۲- بیوسنتز اسید سالیسیلیک ۸
۱-۵- نیتریک اکسید (Nitric Oxide) ۹
۱-۵-۱- ویژگیهای شیمیایی نیتریک اکسید ۱۰
۱-۵-۲- بیوسنتز نیتریک اکسید ۱۰
۱-۵-۲-۱- مسیرهای آنزیمی تولید نیتریک اکسید ۱۰
۱-۵-۲-۲- مسیر نیتریک اکسید سنتتاز ۱۱
۱-۵-۲-۳- مسیر نیترات ردوکتاز (NR): ۱۱
۱-۶- منشاء و تاریخچه کشت انگور ۱۲
۱-۶-۱- ارقام انگور ۱۲
۱-۶-۱-۱- رقم تامپسون سیدلس ۱۳
۱-۶-۱-۲- رقم قره شانی (شاهانی سیاه) ۱۴
۲-۱- اثرات شوری بر مورفولوژی گیاه ۱۴
۲-۲- تاثیر شوری بر فتوسنتز ۱۶
۲-۳- تاثیر شوری روی محتوای نسبی آب برگ ۱۸
۲-۴- تاثیر شوری بر جذب عناصر غذایی ۱۹
۲-۵- تاثیر شوری بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاء ۲۳
۲-۶- تاثیر شوری بر اسمولیت ها و محافظت کننده اسمزی ۲۴
۲-۷- تنش شوری و انگور ۲۶
۲-۸- نقش اسید سالیسیلیک در پاسخ به تنش شوری در گیاهان ۲۸
۲-۹- نقش نیتریک اکسید در پاسخ به تنش شوری در گیاهان: ۳۰
فهرست منابع ۳۳
ملکوتی، م.ج.، پ. کشاورز، س. سعادت و ب. خلد برین. ۱۳۸۱٫ تغذیه گیاهان در شرایط شور. انتشارات سنا. ۲۳۳ ص.
مومنی، ع. ۱۳۸۹٫ سطوح شوری منابع خاک ایران. مجله پژوهشهای خاک (علوم خاک و آب). ۲۴(۳): ۲۰۳-۲۱۵٫
مقصودی، ش. ۱۳۸۷٫ تکنولوژی انگور و فرآورده های آن. نشر علم کشاورزی ایران. چاپ اول، ۱۶۲ ص.
جلیلی مرندی، ر. ۱۳۸۴٫ میوه های ریز. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. ۲۹۷ ص.
جلیلی مرندی، ر. ۱۳۸۹٫ فیزیولوژی تنشهای محیطی و مکانیسمهای مقاومت در گیاهان باغی. انتشارات جهاد دانشگاهی ارومیه. جلد اول. ۶۳۶ ص.
Parvaiz, A., M.M. Azooz and M.N.V. Prasad. 2013. Ecophysiology and Responses of Plants under Salt Stress. Springer. Pp. 25-87.
Raskin, I. 1992. Salicylate, a new plant hormone. J. Plant Mol. Biol. Biotech. 43: 439-463.
Munns, R. 2002. Comparative physiology of salt and water stress. Plant Cell Environ. 25: 239-250.
Munns, R. 2003. Physiological processes limiting plant growth in saline soil: some dogas and hypotheses. Plant Cell Environ. 16: 15-24.
Munns, R., A.S. Samarakoon and R.M. Gifford. 2003. Elevated CO2 improves the growth of Zea mays under salinity. Aust. J. Plant Physiol. 20: 341-360.
Munns, R. 2005. Genes and salt tolerance: bringing them together. New Phytol. 167: 645-663.
Munns, R. and M. Tester. 2008. Mechanisms of salinity tolerance. Annu. Rev. Plant Biol. 59: 651-681.
Hasegawa, P., R.A. Bressan, J.K. Zhu and H.J. Bohnert. 2000. Plant cellular and molecular responses to high salinity. Annu. Rev. Plant Physiol. Plant Mol. Biol. 51: 463-499.
Hayashi, H. and N. Murata. 1998. Genetically Engineered Enhancement of Salt Tolerance in Higher Plants. In Satoh K., Murata N., eds. Stress Responses of Photosynthetic Organisms. Amsterdam, Elsevier. Pp. 133-148.
Hayat, S. and A. Ahmad. 2007. Salicylic Acid: A Plant Hormone. Springer. 401 p.
Hayat, S., S. Yadav, A. Wani , M. Irfan and A. Ahmad. 2011. Nitric oxide effects on photosynthetic rate, growth and antioxidant activity in tomato. Inter. J. Veg. Sci. 17: 333-348.
Hayat, Sh., M. Mori, J. Pichtel and A. Ahmad. 2010a. Nitric Oxide in Plant Physiology. Wiley Black Well. 210p.
در مورد تنش شوری می توان چنین ابراز داشت که هر چند که با استفاده از آب و خاک مناسب در میوهکاری از جمله موکاری، می توان بهترین محصول را بهدست آورد، با توجه به اینکه به مرور زمان از سطح زمینهای مستعد برای کشاورزی کاسته شده و منابع آبهای شیرین نیز محدودتر می گردد، ناگزیر استفاده از زمینهای درجه دو و سه و نیز خاکهای به نسبت شور راه مناسبی برای توسعه برخی از کشتها خواهد بود. زمینهای بسیار وسیعی بهدلیل شوری خاک و آب بدون استفاده مانده است، میتوان با برنامهریزی صحیح، انتخاب ارقام متحمل به شوری و به کارگیری راهکاری مناسب در جهت کاهش میزان شوری خاکها، از بخش وسیعی از این زمینها برای کاشت محصولات باغی از جمله انگور استفاده نمود. امروزه ترکیباتی مورد استفاده قرار میگیرد که تحمل گیاهان را به تنشهای محیطی افزایش داده و موجب بهبود فعالیت های متابولیکی گیاهان میشود. از جمله این ترکیبات اسید سالیسیلیک و نیتریک اکسید می باشد.
گیاهان در اغلب موارد، در معرض تنشهای غیر زنده مانند خشکی، شوری، دمای کم و زیاد، غرقابی، فلزات سنگین، ازن، اشعه UV، علفکشها و غیره بوده که تهدید جدی برای تولید محصول می باشند (Parvaiz et al., 2013).
شوری به عنوان یکی از مهمترین عوامل محیطی مخرب محدود کننده تولید محصول در گیاهان بهویژه در دوره باردهی محسوب می شود، زیرا بیشتر گیاهان، به شوری حساس بوده و در غلظتهای بالای نمک خاک، آسیب می بینند (Munns and Tester, 2008). هر ساله بیش از ۴۵ میلیون هکتار از زمینهای آبی در دنیا که در حدود ۲۰ درصد کل زمینهای کشاورزی را شامل می شوند، توسط شوری آسیب دیده و میزان ۵/۱ میلیون هکتار از این زمینها بهدلیل شوری، هر ساله قابلیت کشت خود را از دست می دهند (Munns and Tester, 2008). از طرف دیگر، افزایش شوری زمینهای کشاورزی، اثرات مخرب روی کره زمین داشته در نتیجه بیش از ۵۰ درصد زمینهای تحت کشت تا اواسط قرن بیست و یک از بین خواهند رفت (Mahajan and Tuteja, 2005).
کشور ایران با وسعت یک میلیون و ششصد و چهل و هشت هزار کیلومتر مربع، در جنوب غربی آسیا قرار دارد (مومنی، ۱۳۸۹). اطلاعات کمی درباره پراکنش جغرافیایی و سطوح شوری خاکهای شور ایران در مقیاس سرزمین و در مقیاس اراضی کشاورزی ارائه گردیده است. از مجموع ۸/۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی ایران که دارای خاکهای با درجات شوری مختلف هستند، حدود ۳/۴ میلیون هکتار جزء آن دسته از اراضی هستند که به غیر از شوری محدودیت دیگری ندارند و حدود ۵/۲ میلیون هکتار افزون بر شوری، دارای محدودیت های مربوط به جنس خاک، پستی و بلندی، فرسایش و آب زیرزمینی نیز هستند. در ایران، شوری یک مسئله فراگیر و محدودکننده تولید پایدار کشاورزی است، بهطوری که قسمتهای زیادی از مناطق خشک و نیمه خشک کشور، بهویژه فلات مرکزی ایران، دشتهای ساحلی جنوب و دشت خوزستان مبتلا به سطوح مختلف شوری هستند (مومنی، ۱۳۸۹).
چنانچه مقدار هدایت الکتریکی عصاره اشباع محلول خاک از چهار دسی زیمنس بر متر بیشتر باشد، آن خاک را خاک شور مینامند که این مقدار معادل تقریبا ۴۰ میلیمولار NaCl بوده و فشار اسمزی معادل ۲/۰ مگا پاسکال تولید میکند (Munns and Tester, 2008).
شوری آب و خاک به وسیله میزانهای بالایی از نمکها به وجود میآید. بیشتر این نمک ها را سدیم، کلسیم و منیزیم همراه با کلرید، سولفات و بیکربنات تشکیل می دهند (ملکوتی و همکاران، ۱۳۸۱). شوری خاک دارای سه اثر ویژه است: کاهش پتانسیل آب، عدم تعادل یونی در جذب مواد غذایی، بر هم زدن هم ایستایی یونی و سمیت یونی در گیاه.
شوری خاک باعث کاهش جذب آب، کاهش رشد اولیه و محدودیت در محصول دهی گیاهان میشود. در این راستا، تنش شوری شامل دو تنش اسمزی و یونی میشود (Hayashi and Murata, 1998). توقف رشد ناشی از نمک در همه گیاهان اتفاق می افتد، اما سطح مقاومت آنها به نمک و میزان کاهش رشد در غلظتهای کشنده نمک در بین گونههای گیاهی، بسیار متفاوت است، اگر چه تغییر در وضعیت آبی گیاهان، علت اصلی توقف رشد ناشی از نمکها می باشد، اما مراحل بعدی شامل جلوگیری از تقسیم یاختهای، بزرگ شدن یاختهای و تسریع در مرگ یاختهای بهخوبی مشخص نشده است (Hasegawa et al., 2000).
واژه اسید سالیسیلیک از کلمه لاتین سالیکس[۱] (درخت بید) مشتق شده است (Hayat and Ahmad, 2007). امروزه این ترکیب بهعنوان یک هورمون گیاهی طبقهبندی می شود (Raskin, 1992).
اسید سالیسیلیک، از نظر شیمیایی به گروه فنولهای گیاهی تعلق دارد که دارای یک حلقه آروماتیک با یک گروه جانبی هیدروکسیل و یک گروه کربوکسیل بوده که تعیینکننده ویژگیهای آن می باشد (شکل ۱-۱). اسید سالیسیلیک آزاد یک پودر کریستالی است که در دمای ۱۵۹-۱۵۷ درجه سلسیوس ذوب شده و در ۲۱۱ درجه سلسیوس میجوشد. pH محلول اشباع آن در آب، برابر ۴/۲ است. ویژگیهای اسید سالیسیلیک بیانگر این واقعییت است که این ترکیب میتواند در گیاه انتقال، متابولیزه و یا با سایر ترکیبات پیوند یابد (Raskin, 1992).
[۱] . Salix
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر