519 views
پیشینه تحقیق نقش و اهمیت فسفر و همزیستی قارچ میکوریزا و زئولیت در گیاهان زراعی دارای ۴۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱مقدمه۵
۱-۲ذرت۸
۱-۲-۱اهمیت اقتصادی و غذایی ذرت۸
۱-۲-۲ویژگیهای گیاهشناسی۹
۱-۲-۲-۱درجه حرارت۱۰
۱-۲-۲-۲نور۱۱
۱-۲-۲-۳رطوبت۱۱
۱-۳فسفر۱۲
۱-۳-۱نقش و اهمیت فسفر در گیاهان زراعی۱۲
۱-۳-۲نیاز ذرت به کود فسفر۱۲
۱-۳-۳اثر کودهای شیمیایی فسفر بر محیط زیست۱۳
۱-۴میکوریزا۱۳
۱-۴-۱کودهای بیولوژیک نقش و اهمیت آنها۱۳
۱-۴-۲تعریف و شناخت قارچ میکوریزا۱۴
۱-۴-۳طبقه بندی و چگونگی برقراری همزیستی۱۵
۱-۴-۴عوامل موثر بر همزیستی میکوریزا۱۶
۱-۵زئولیت۱۷
۱-۵-۱اهمیت اصلاح کنندههای معدنی خاک۱۷
۱-۵-۲منشاء و تاریخچه زئولیت۱۷
۱-۵-۳موارد کاربرد زئولیت۱۸
۱-۵-۴اهمیت کاربرد زئولیت در کشاورزی۱۹
۱-۶تاثیر کود فسفر بر خصوصیات فیزیولوژیک گیاهان زراعی۲۱
۱-۷تاثیر کود فسفر بر خصوصیات رشدی و عملکرد گیاه۲۱
۱-۸اثر همزیستی قارچ میکوریزا بر جذب فسفر۲۲
۱-۹اثر همزیستی قارچ میکوریزا بر جذب آب، عناصر غذایی و رشد گیاه میزبان۲۳
۱-۱۰تاثیر همزیستی قارچ میکوریزا بر بهبود خواص خاک و گیاه۲۵
۱-۱۱تاثیر زئولیت بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک۲۶
۱-۱۲تاثیر زئولیت بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاهان زراعی۲۷
۱-۱۳منابع۳۰
نصیری م، کوچکی ع، رضوانی مقدم پ. و بهشتی ع، (۱۳۸۰)، اگرواکولوژی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
شاه حسینی ز، غلامی ا، اصغری ح. ر، قلی پور م. و فلاح ع، (۱۳۸۹)، تأثیر قارچهای میکوریزای آرباسکولار بر روی برخی از شاخصهای رشد و عملکرد در ذرت تحت شرایط تنش کم آبی، یازدهمین کنگره علوم زراعت و اصلاح نباتات ایران، ص ۳۷۷، دانشگاه شهید بهشتی، تهران.
شیرانی راد ا، مرادی اقدم ا، طاهرخانی ت، اسکندری ک. و نظری گلشن ا، (۱۳۹۰)، ارزیابی واکنش گیاه کلزا به مقادیر نیتروژن و رژیم های رطوبتی در شرایط کاربرد و عدم کاربرد زئولیت. اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی. ۳(۴): ۲۹۶- ۳۰۶٫
صالح راستین ن، (۱۳۷۷)، کودهای بیولوژیک. مجله علوم آب و خاک. ۱۲ (۳) : ۱-۳۶٫
عابدی کوپایی ج، موسوی س. ف. و معتمدی آ (۱۳۸۹)، بررسی تاثیر کاربرد زئولیت کلینوپتی لولایت در کاهش آبشویی کود اوره از خاک، نشریه آب و فاضلاب، شماره ۳ صفحه ۵۱-۵۷٫
لطف الهی م، ملکوتی م. ج، خاوازی ک. و بشارتی ح، (۱۳۸۳)، ارزیابی روشهای مصرف مستقیم خاک فسفات در افزایش عملکرد ذرت علوفهای در کرج، مصرف بهینه کود راهی برای پایداری در تولیدات کشاورزی. ملکوتی م. ج و بلالی م. ر، چاپ اول، نشر آموزش کشاورزی، مؤسسه تحقیقات خاک و آب. ص ۹۵-۸۹٫
ملکوتی م. ج، (۱۳۷۵)،کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی کود در ایران. انتشارات مرکز آموزش کشاورزی.
ملکوتی م. ج. و همایی م، (۱۳۷۳)، حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک (مشکلات و راهحلها)، چاپ اول، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، ۴۹۴ صفحه.
ملکوتی م. ج، (۱۳۸۴)، کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینهسازی مصرف کود در ایران، نشر سنا. ۴۹۶ ص.
محمدی م، مولوی ح، لیاقت ع. و پارسی نژاد م، (۱۳۹۲)، مجله پژوهش آب در کشاورزی، جلد ۲۷، شماره ۱، صفحه ۶۸- ۷۵٫
علیزاده ا. و خواست خدایی ا (۱۳۸۷)، بررسی کاربرد توام میکوریزا و آزوسپریلیوم با هدف بهینه سازی مصرف کود نیتروژن و فسفر در زراعت پایدار ذرت، یافته های نوین کشاورزی، سال ۳، شماره۱: ۵۵-۶۵٫
علیزاده م، میرزایی ف، سهرابی ت. و کاووسی م، (۱۳۸۹)، بررسی آزمایشگاهی تأثیر زئولیت روی خصوصیات فیزیکی و هیدرولیکی خاک های شالیزاری در ارائه راهکارهای مدیریتی آبیاری تناوبی، مجموعه مقالات ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی، اهواز، دانشگاه شهید چمران.
افزایش جمعیت جهان و نیاز روز افزون به مواد غذایی، سبب استفاده بیش از حد از منابع طبیعی شده که به طور حتم در آیندهای نزدیک تولید مواد غذایی در جهان با بحران مواجه خواهد شد. در نیمه دوم قرن بیستم افزایش مصرف کودهای شیمیایی از یک سو موجب افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و از سوی دیگر مشکلات متعددی را برای طبیعت و محیط زیست بوجود آورد. این امر نگرانیهایی را در مورد برهم خوردن اکوسیستم و ناپایداری آن ایجاد کرد. از آنجایی که قیمت کودهای شیمیایی به عنوان یک نهاده، همواره در حال افزایش است و همچنین شستشوی کودها باعث آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی میشود، استفاده از منابع جایگزین برای رسیدن به پایداری دراز مدت ضروری است (نصیری محلاتی و همکاران، ۱۳۸۰). در سالهای اخیر تولید کنندگان محصولات کشاورزی در کشور به جای بهره گیری از دانش روز برای دستیابی به تولید بیشتر، مصرف کودهای شیمیایی را در واحد سطح افزایش دادهاند. مصرف بیش از انداره کودهای شیمیایی سبب افزایش جذب آن در گیاه نمیشود بلکه باعث آلودگی محیط زیست و پایین آمدن کیفیت محصولات کشاورزی میگردد. مطالعات نشان میدهند که به طور معمول بیش از ۵۰% کودهای افزوده شده توسط محصول جذب نمیگردند (بوکمن و همکاران،۱۹۹۰ ). برای افزایش تولید از روشهای گوناگون میتوان بهره گرفت، اما به کارگیری مستمر و زیاد روشهای رایج موجب تغییر در خواص فیزیکی و شیمیایی خاک شده است که در چند دهه اخیر مصرف نهادههای شیمیایی در اراضی کشاورزی موجب معضلات زیست محیطی فراوان از جمله آلودگی منابع آب، افت کیفیت محصولات کشاورزی و کاهش حاصلخیزی خاکها گردیده است (شارما، ۲۰۰۲). با توجه به مشکلات ناشی از محدودیت منابع آب و خاک در ایران امکان توسعه سطح زیر کشت برای افزایش تولیدات کشاورزی میسر نبوده و تنها راه عملی برای خودکفایی در محصولات کشاورزی و تهیه غذای کافی برای جمعیت در حال رشد کشور، افزایش تولید در واحد سطح میباشد (ملکوتی، ۱۳۷۵). کشاورزی پایدار بر پایه مصرف کودهای بیولوژیک با هدف حذف یا تقلیل چشمگیر در مصرف نهادههای شیمیایی، یک راه مطلوب جهت غلبه بر این مشکلات به شمار میآید. کشاورزی پایدار نوعی کشاورزی است که در جهت حفظ منافع انسان بوده، کارایی بیشتری در استفاده از منابع دارد و با محیط زیست در توازن است. دوور و تالبوت (۱۹۸۷) معتقداند که در تلاش برای یک کشاورزی پایدار ضروری است که علوم کشاورزی با علوم اکولوژیکی تلفیق گردد. مصرف بهینه و حداقل کودهای شیمیایی به همراه افزایش چرخه داخلی عناصر غذایی خاک از طریق کاهش خاکورزی و همچنین استفاده از کودهای بیولوژیک بجای کودهای شیمیایی در جهت افزایش عملکرد محصولات کشاورزی و تولید غذای بیشتر، از اهداف اصلی کشاورزی پایدار میباشد که رسیدن به این امر برای حیات انسانی یک ضرورت است (لیگرید و همکاران، ۱۹۹۹؛ کوچکی و همکاران، ۲۰۰۸). کودهای بیولوژیک حاوی مواد نگهدارندهای با جمعیت متراکم یک یا چند نوع میکروارگانیسم مفید و یا به صورت فرآوردههای متابولیک این موجودات میباشد که به منظور حاصلخیزی خاک و عرضه مناسب عناصر غذایی مورد نیاز گیاه در یک سیستم کشاورزی پایدار به کار میروند (صالح راستین، ۲۰۰۱). ریز موجوداتی که به عنوان کود بیولوژیک به کار میروند، همانند کودهای شیمیایی عناصر جدیدی را به خاک وارد نکرده، بلکه تنها از منابع موجود در محیط زیست استفاده میکنند. اگرچه نمیتوان یکباره مصرف کودهای شیمیایی را متوقف نمود، تا میزان تولیدات کشاورزی دچار رکود نگردد بنابراین جایگزینی آنها با کودهای بیولوژیک بایستی به تدریج و آگاهانه صورت پذیرد تا ضمن کاهش مصرف کودهای شیمیایی، محیط زیست نیز حفظ شود. استفاده از فناوری کودهای بیولوژیک به ویژه در مدیریت فسفر خاک از اهمیت زیادی برخوردار است (گلدستین، ۱۹۸۹). قارچ میکوریزا با ایجاد نوعی رابطه همزیستی با ریشه گیاهان، به عنوان یک کود بیولوژیک، برای افزایش محصولات کشاورزی دارای اهمیت میباشد (میشرا، ۲۰۰۷). همزیستی میکوریزایی سبب تسهیل در جذب عناصر غذایی بخصوص فسفر میشود و جذب عناصری مانند نیتروژن و کلسیم را افزایش میدهد. فسفر با تنظیم هورمونهای گیاهی نقش مهمی در تقسیم سلولی دارد، از طرفی نقش مهمی در تولید مواد فتوسنتزی داشته و سبب تولید انرژی در گیاه میشود. میکوریزا از طریق افزایش سطح جذب و با کاهش ناحیه تخلیه از فسفر به وسیله هیفهای خارجی، این عنصر را در اختیار گیاه قرار میدهد (پیترسو و مسیکوت، ۲۰۰۴؛ شنوی و کلگودی، ۲۰۰۵). از طرفی میکوریزا منجرب افزایش رشد ریشههای موئین، افزایش جذب آب و کارایی بیشتر استفاده از آب، تشدید فعالیت تثبیت نیتروژن به دلیل بهبود تغذیه گیاهان میزبان، افزایش در تولیدات هورمونهای گیاهی و بهبود خصوصیات فیزیکی و بیولوژیک خاک میشود (هارش و همکاران، ۲۰۰۶).
متاسفانه استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی اثرات مخربی بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و نفوذپذیری خاک به جا گذاشته است. از جمله راهکارهای جدید برای برطرف کردن این اثرات مخرب و افزایش تاثیر گذاری و جلوگیری از هدرروی کودهای شیمیایی، به کارگیری ترکیبات طبیعی مانند کانیهای زئولیت به عنوان اصلاح کنندههای معدنی خاک در مزارع کشاورزی میباشد (پلات و همکاران، ۲۰۰۴). به کار گیری این ترکیبات همراه با کود های شیمیایی می تواند تاثیر کودهای شیمیایی را بیشتر کند و باعث افزایش کارایی و مصرف بهینه این دسته از نهاده ها شود. کاربرد زئولیتها بخصوص زئولیت کلینوپتیلولایت (Clinoptilolite) در اراضی کشاورزی به دلیل افزایش ظرفیت تبادل کاتیونی خاک و تمایل زیاد آن برای جذب و نگهداری عناصر غذایی، می تواند نقش مؤثری در کاهش شستشوی عناصر غذائی خاک به ویژه نیتروژن و فسفر داشته باشد. ساختار متخلخل و منفذدار طبیعی به حفظ هوادهی خاک و رطوبت برای یک دوره طولانی مدت کمک میکند (پلات و همکاران، ۲۰۰۴). زئولیت بر خلاف سایر اصلاح کنندگان سنتی مانند آهک در خاک شسته نمیشود و شرایط را برای نگهداری مواد غذایی و رطوبت در خاک بهبود میبخشد (علیزاده و همکاران، ۱۳۸۹). در زئولیتها چارچوب ساختمانی به اندازه کافی باز است و این ویژگی باعث بوجود آوردن خواص منحصر به فرد زئولیتها شده است. مولکولهای آب و همچنین کاتیونها به راحتی میتوانند در داخل شبکه آن حرکت کرده بدون اینکه ساختار شبکه دچار تغییر شود. همچنین بار منفی موجود در ساختمان زئولیتها ناشی ازحضور آلومینیوم باعث ایجاد پدیده تبادل کاتیونی با سایر کاتیونهای موجود در محیط میشود) شاو و اندرس، ۲۰۰۱). از سوی دیگر زئولیت دارای مواد اولیههایی مانند پتاسیم، کلسیم، آلمینیوم، منیزیم، سیلیسیم، فسفر، گوگرد، آهن و منگنز است که خود به تنهایی میتواند به عنوان کود در کشاورزی مطرح باشد (عابدی کوپایی و همکاران، ۱۳۸۹).
ذرت در بین غلات، بیشترین تنوع مصرف کننده را دارد، زیرا افزون بر مصرف به عنوان تغذیه انسان و به عنوان علوفه برای دامها، در صنایع تخمیر و تهیه فرآوردهای متنوع صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد (فائو، ۲۰۰۰). ذرت حاوی مواد قندی و نشاستهای زیادی است و مقدار تولید محصول آن در واحد سطح نیز بالا است، همچنین یکی از بهترین نباتات علوفهای برای مصرف به صورت تازه یا سیلویی میباشد (خدابنده، ۱۳۸۲).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر