تحقیق وضعیت اقلیم در طراحی معماری ساختمان و شاخص های آسایش

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق وضعیت اقلیم در طراحی معماری ساختمان و  شاخص های آسایش دارای ۲۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱– ۲ – مروری بر تحقیقات    ۵
فصل دوم: شاخص های آسایش خارج بنا  و داخل بنا    ۸
۲-۱- مقدمه    ۸
۲-۲- شاخص های آسایش خارج بنا  (بیوکلیمای انسانی)    ۱۱
۲-۲-۱-شاخص پن واردن    ۱۲
۲-۲-۲-شاخص الگی    ۱۲
۲-٣- شاخص های آسایش داخل بنا (بیوکلیمای ساختمان)    ۱۴
۲-٣-۱- شاخص ماهانی    ۱۵
۲-٣-۲-شاخص گیونی    ۲۲
جمع بندی    ۲۴
منابع و ماخذ    ۲۵

منابع

-لشکری، حسن و پورخادم، زهرا، بهینه سازی جهت گیری فضاهای آزاد در شهر اردبیل بر اساس شرایط اقلیمی، فصلنامه تحقیقات جغرافیایی، شماره۴، ۱٣٨۴.

– مرادی، عافیه، پروژه کارشناسی با عنوان موزه کودکان شهر گنبد کاووس، دانشگاه پیام نور، ۱٣٨٩.

-نادری، احمد، دمای موثر و طراحی اقلیمی ساختار کرمان، مجله سپهر، شماره مسلسل۴٣، پاییز ۱٣٨۱.

-نادری، احمد، طراحی اقلیمی پنجره های ساختمان، مجله سپهر، شماره مسلسل ٣۵، پاییز۱٣٧٩.

-نوریان، محمد علی، نقش عوامل جوی در ساختمان و سازه، مجله مسکن انقلاب، شماره ٢۴، ۱٣۶٩.

-واتسون، دانلد و کنت، لب، طراحی اقلیمی، ترجمه وحید قبادیان و فیض مهدوی، انتشارات دانشگاه تهران، ۱٣٧۶.

-اهری، زهرا، پنجره در طراحی و نگهداری ساختمان، انتشارات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن، نشریه شماره ۱۵٩، ۱٣٧۱.

-خالدی، شهریار، آب و هوا وشهر، انتشارات طبیعت، ۱٣٧٧.

-داوری، رضا، تهیه نقشه های پهنه بندی زیست اقلیمی استان آذربایجان غربی، پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شهید بهشتی، ۱٣٨۱.

-رازجویان، محمود، آسایش به وسیله معماری همساز با اقلیم، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران، ۱٣۶٧.

-رازجویان، محمود، آسایش در پناه باد، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی تهران، ۱٣٧٩.

-آزاد، عزت الله و همکاران، مبانی انرژی خورشیدی، انتشارات دانشگاه تهران، ۱٣۶۶.

-اسلامی، حسین و مصطفوی، فاطمه، راهنمای عایق حرارتی ساختمان، انتشارات مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن. نشریه شماره ۱۴٩، ۱٣٧۱.

– بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، معاونت مسکن و نوسازی برنامه راهبردی مسکن روستایی، طرح تدوین اسناد پشتیبان و نامه مسکن روستایی، ۱٣٨۴.

۱-۱- مقدمه

اقلیم به عنوان یکی از عوامل موثر در طراحی معماری همواره مورد توجه طراحان بوده و در گذشته دور نقش مهمی در معماری ساختمان ها داشت. در دوران مدرن تکنولوژی و صنعت روند استفاده از اقلیم را در معماری کند نمود، امروزه با آلودگی های به وجود آمده و شرایط و مشکلات اقتصادی که در مورد استفاده از انرژی به وجود آمده است، باید به فکر کاهش مصرف سوخت های فسیلی در ساختمان بود. بنابراین توجه به اقلیم در همه ابعاد، خصوصا در معماری ساختمان ها امری بدیهی است. لذا اولین قدم جهت معماری صحیح شناخت عوامل و عناصر اقلیمی می باشد. آب و هوا یکی از عناصر تاثیر گذار بر زندگی انسانهاست و مطالعه ویژگی های آب و هوا به عنوان یکی از اجزای اثر گذار طبیعت در زندگی انسان ضرورت دارد. در برنامه ریزی های معماری، یکی از مطالعات ضروری، مطالعات اقلیمی می باشد. برای بهبود راحتی و آسایش شهروندان، معماری باید با آگاهی از شرایط آب و هوایی منطقه طراحی شود. معماری و طراحی ساختمان همساز با اقلیم عبارت است از: نگهداری وضعیت میکروکلیماهای مسکن در محدوده آسایش. اما از زمانی که به دلیل پیشرفت های صنعتی امکان استفاده از تجهیزات مکانیکی برای سرمایش و گرمایش ساختمانها فراهم شد، معماری ایران نیز دچار تحول گردید و از حدود ۵۰ سال پیش در طراحی و اجرای ساختمانها به مسائل اقلیمی کمتر توجه شد. با شروع بحران انرژی در دنیا، در ایران نیز از حدود ٢۰ سال پیش لزوم توجه به مسائل اقلیمی در ساخت و ساز بناها مجددا مطرح گردید.

روشهایی که امروزه برای تحلیل وضیعت اقلیمی و تعیین ضوابط معماری همساز با اقلیم مورد استفاده قرار می گیرند توسط افرادی چون پن واردن، گیونی، ماهانی و… ارائه شده که غالبا متکی به آمار هواشناسی است اما در همه جای نقاط کشور ایستگاه هواشناسی موجود نمی باشد. در هر صورت ساختمانی که با محیط طبیعی خود هماهنگ یا به اصطلاح همسازی اقلیمی داشته باشد در بسیاری از مناطق کشور می تواند بدون نیاز به مصرف سوخت فسیلی و استفاده از وسایل کنترل مکانیکی، شرایط حرارتی مناسبی را در تمام طول سال به ساکنان خود عرضه نماید که تغییرات دما، رطوبت، جریان هوا و تغییر مداوم روشنایی فضاهای چنین ساختمانهایی محیط مطبوع و دلپذیری را در طول فصلهای سال برای ساکنان این ساختمانها فراهم می سازد، از نظر کنترل فضاهای داخل ساختمان، اولین گام در استفاده از انرژی های طبیعی، هماهنگ سازی ساختمان و به طور کلی محیط مسکونی، با شرایط اقلیم حاکم بر آن است (کسمایی، ۱٣۶٨). این هماهنگ سازی به دلایل زیر در حیطه کار جغرافیدانان قرار می گیرد:

۱ – اطلاعات اقلیمی مورد نیاز، اطلاعاتی است که اقلیم شناسان با آن آشنایی و سرو کار دارند.

٢ – اکثر محاسبات مورد نیاز همچون زاویه تابش، موقعیت خورشید و. . . در حیطه جغرافیای ریاضی است.

٣ – فرآیندهای طراحی ساختمانها حداقل از نظر مکانیابی در حیطه کار اقلیم شناسان قرار دارد.

موقیعت جغرافیایی و گردش عمومی جو هر منطقه تعیین کننده شرایط اقلیمی آن منطقه می باشد که این شرایط در طول زمان تثبیت شده و سبب می شود هر منطقه شرایط اقلیمی خاص خود را داشته باشد. تاثیر عناصر اقلیمی (دما، بارش، باد، تابش و رطوبت) بر ساختمان یکی از مقوله های کاربردی اقلیم است که در چند دهه اخیر مد نظر طراحان ساختمان قرار گرفته است، امروزه اهمیت و ضرورت توجه به شرایط اقلیمی در طراحی و ساخت کلیه ساختمانها، ثابت شده است. توجه به خصوصیات اقلیمی و تاثیری که در شکل گیری ساختمان می گذارند از دو جهت حائز اهمیت است: از یک سو ساختمانهای هماهنگ با اقلیم، یا ساختمانهای با طراحی اقلیمی، از نظر آسایش حرارتی انسان کیفیت بهتری دارند. از سوی دیگر هماهنگی ساختمان با شرایط اقلیمی موجب صرفه جویی در مصرف سوخت مورد نیاز جهت کنترل شرایط محیطی این گونه ساختمانها می شود.

۱– ۲ – مروری بر تحقیقات

در طراحی ساختمان های شهری، روستایی و صنعتی باید آب و هوای محل به طور کامل مورد نظر باشد و نسبت به عرض های جغرافیایی، وضع توپوگرافی و مقدار دریافت انرژی خورشیدی در فصل تابستان و سرمای زمستان طراحی مناسب ارائه شود. قرنها انسان سعی کرده تا با ساخت خانه هایی از شدت مشکلات اقلیمی محیط زیست بکاهد و از جنبه های مطلوب آن بهره مند شود. در برنامه ریزی شهری، طرح های ساختمانی، سکونتگاهها و سیاست گذاری های آسایش حرارتی در داخل و بیرون ساختمان ، آب و هوا می تواند تاثیر گذار باشد. تا کنون اهمیت استفاده از توان های اقلیم در سطح جهان به طور مکرر مورد بحث قرار گرفته است که از آن جمله کار کارل ماهانی (Mahoney, 1971) برای ارزشیابی جزیی تر شرایط بیوکلیمای ساختمانی محیط یک سری جداول تهیه کرد. گریفتس (Griftes, 1974) نقش محیط بیرونی (فضای سبز) را در کنترل دمای فضای داخل ساختمان توضیح داده و روشهای برودت تبخیری را پیشنهاد کرده است. ویکتور و آلدار اولگی (Victor & Olgy,1975) به صورت علمی شرایط رطوبتی و حرارتی را در ارتباط با نیازهای انسان و طراحی اقلیمی مطرح نمودند و اقدام به ترسیم جدول بیوکلیماتیک نمودند. در دنباله کار اولگی، پاروچ گیونی (Givoni,1976) کار وی را تکمیل کرد و در آن حدود موثر بودن شیوه های ساختمان سازی در تامین نیازهای رفاهی (بیوکلیماتیک) انسان را مشخص کرد و جدولی با عنوان جدول زیست اقلیمی ساختمان فراهم نمود (فیض و قبادیان،۱٣٨٠). هاوارد گریشفیلد (Grishfild, 1979) به انتخاب محل ساختمان اشاره می کند و استفاده بهینه از بیشینه شرایط خرد اقلیم محلی را در آسایش مفید می داند وی عوامل تابش، باد و جهت استقرار ساختمان را در کنترل حرارت فضای داخلی توضیح داده و راه حل هایی جهت استفاده از تابش خورشیدی برای گرم کردن ساختمان ارائه نموده است (بیرقدار،۱٣٧٧). کارمونا (Carmona, 1986 ) احداث ساختمان در مناطق گرم و خشک را مورد بررسی قرار داد. هاستینگ (,۱۹۸۹ Hastings) در رابطه با کاربرد کامپیوتر در طراحی اقلیمی با تاکید بر کاهش مصرف انرژی مطالعه ای را انجام داده اند و به یک نمای کلی استفاده از مدل سازی انرژی و آرامش در ساختمان دست یافتند. ایوان و سچلر (Evan & Schiller , 1994)  مقاله ای به منظور بهبود طراحی ساختمان با رویکرد مبتنی بر مصرف انرژی پایین ارائه دادند.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    جمعه, ۱۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.