تحقیق ویژگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و نقش های حسابرسان وبازرس قانونی و دلایل تغییرات حسابرسان مستقل وبازرس قانونی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ویژگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار و نقش های حسابرسان وبازرس قانونی و دلایل تغییرات حسابرسان مستقل وبازرس قانونی دارای ۴۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

بخش اول: ویژگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار    ۶
۱-۲ مقدمه    ۶
۲-۲ ساختار حقوقی و مالی شرکت های بورسی    ۷
۱-۲-۲ مجامع شرکت سهامی    ۸
۱-۱-۲-۲ مجمع عمومی عادی    ۸
۲-۱-۲-۲ مجمع عمومی فوق العاده    ۹
۲-۲-۲ افزایش سرمایه شرکت ها    ۱۰
۱-۲-۲-۲ افزایش سرمایه از محل آورده نقدی    ۱۰
۲-۲-۲-۲ افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده    ۱۰
۳-۲-۲-۲ افزایش سرمایه از محل سود انباشته    ۱۰
۴-۲-۲-۲ افزایش سرمایه از محل اندوخته    ۱۰
۳-۲-۲ سود سهام شرکت ها    ۱۱
۱-۳-۲-۲ سود هر سهم    ۱۱
۲-۳-۲-۲ تعدیل سود هر سهم    ۱۱
بخش دوم:نقش های حسابرسان وبازرس قانونی    ۱۱
۳-۲ تعریف حسابرس وبازس قانونی    ۱۱
۴-۲ وظایف حسابرس وبازرس قانونی    ۱۲
۵-۲ وجه اشتراک حسابرس وبازرس قانونی    ۱۲
۶-۲ ویژگیهای حسابرس وبازرس قانونی    ۱۳
۱-۶-۲ ویژگیهای فردی حسابرس    ۱۳
۱-۱-۶-۲ استقلال.    ۱۳
۱-۱-۱-۶-۲ تعاریف و تفاسیری درباره استقلال از منظر چارچوبهای قانونی    ۱۵
۲-۱-۶-۲ صلاحیت حرفهای.    ۱۹
۳-۱-۶-۲ صلاحیت اخلاقی و سایر ویژگیهای شخصی    ۱۹
۲-۶-۲ ویژگیهای ساختاری حسابرس    ۱۹
۳-۶-۲  عوامل تهدید کننده استقلال حسابرس    ۲۰
۴-۶-۲  حفاظت از استقلال حسابرس    ۲۰
۱-۴-۶-۲ حاکمیت شرکتی:    ۲۱
۱-۱-۴-۶-۲ کمیته های حسابرسی    ۲۲
۷-۲ نیاز به خدمات اطمینان بخش از نگاه نظریه پردازان    ۲۴
۸-۲ عوامل توجیه کننده تقاضا برای حسابرسی از دیدگاه مفاهیم بنیادی حسابرسی    ۲۶
۱-۸-۲تضاد منافع    ۲۶
۲-۸-۲ پیامدهای اقتصادی با اهمیت    ۲۶
۳-۸-۲ پیچیدگی    ۲۶
۴-۸-۲ عدم دسترسی مستقیم    ۲۷
۹-۲ رابطه نمایندگی    ۲۷
۱۰-۲  انتظارات منطقی و عقلایی    ۲۸
۱۱- ۲  فرضیه مباشرت (نظارت)    ۲۸
۱۲- ۲  فرضیه اطلاعات    ۲۹
۱۳- ۲  ارزش اطلاعات    ۲۹
۱۴- ۲  بحث کالای عمومی    ۳۰
۱۵- ۲  بیمه سیاسی    ۳۱
۱۶-۲  فرضیات بدیهی توجیه کننده حسابرسی    ۳۱
۱۷-۲  فرضیات بدیهی توجیه کننده رفتاری حسابرسی    ۳۲
۱۸-۲  نقش عام اجتماعی واقتصادی حسابرسی    ۳۲
۱۹- ۲  نقش خاص اجتماعی حسابرسی    ۳۳
۱-۱۹-۲ نقش حسابرسان در ارتباط بازار سرمایه    ۳۴
۲-۱۹-۲ نقش حسابرسان در ارتباط با مودیان مالیاتی و حسابرسی    ۳۴
بخش سوم :دلایل تغییرات حسابرسان مستقل وبازرس قانونی    ۳۵
۲۰-  ۲ پدیده تغییر حسابرسان     ۳۵
۲۱- ۲  دلایل تغییر حسابرسان براساس تحقیقات انجام یافته    ۳۷
۱-۲۱- ۲  اظهار نظر حسابرس    ۳۷
۲-۲۱- ۲ کیفیت حسابرسی    ۳۸
۴-۲۱-۲ کاهش حق الزحمه حسابرسی    ۳۹
۳-۲۱- ۲ تغییر مدیریت    ۳۹
۵-۲۱-۲  اهرم مالی    ۴۰
۶-۲۱-۲پیچیدگی واحد مورد رسیدگی    ۴۰
۷-۲۱-۲وضعیت مالی مورد رسیدگی    ۴۰
۸-۲۱- ۲ فعالیت تامین مالی    ۴۱
۹-۲۱- ۲   ادغام    ۴۱
۱۰-۲۱-۲ مشکلات کنترل داخلی    ۴۲
۲۲-۲ تغییرات ادواری حسابرس    ۴۲
منابع و مآخذ    ۴۴

منابع

۱- کرامتی ،محمد علی،۱۳۷۹″ نقش حسابداران رسمی در جامعه متحول ایران” بررسی های حسابداری و حسابرسی دانشگاه تهران،شماره۶،صفحه۴۹-۴۶

۲- کمیته تدوین استانداردهای حسابرسی (۱۳۸۶ )”استاندارد های حسابرسی “سازمان حسابرسی

۳-منصور،جهانگیر،۱۳۸۷″قانون تجارت”انتشارات دیدار،صفحه۵۸

۴-بولو ،قاسم(۱۳۸۷)کمیته های حسابرسی رویه های خوب برای تحقق انتظارات بازار”انتشارات سازمان بورس

۵  -رهبری خرازی،مهسا(۱۳۸۵)”اصول حاکمیت شرکتی”اتتشارات سازمان بورس

۶- زارعی مروج، کمال “بررسی عوامل تاثیر گذار بر تغییر حسابرسان “پایان نامه کارشناسی ارشد دانشگاه مدرس

۷-ساجدی، ولی “جایگاه حقوقی جامعه حسابداران رسمی ایران “حسابدار رسمی (۱۳۸۷ ) شماره یکم

۸- Mark Grothe; Thomas R Weirich” Analyzing Auditor Changes” The CPA Journal; Dec 2007; 77, 12; ABI/INFORM Global

۹-Palmrose.(1986)”Audit fees and Auditor Size”.Journal of accounting research(Spring):97-110

۱۰- Nieves Gómez-Aguilar and Emiliano Ruiz-Barbadillo.” Do Spanish Firms Change Auditor toAvoid a Qualified Audit Report? International Journal of Auditing. Int. J. Audit. 7: 37– (۲۰۰۳)

Williams, D.d, 1988.”The potential determints Of Auditor Change”. Journal Of Business Finance And Accounting, 15 (Summer) :11 243-261

Alan Gregory and Paul collier” Audit Fee and Auditor Change redution”Journal of Businesr Finance tY Accounting, 23 (l), January 1996, pp: 306-686

Chow, C and Rice “Qulified Audit opinion and Auditor switching” (۱۹۸۲). Accounting Review

بخش اول: ویژگی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار

۱-۲ مقدمه

امروزه اطلاعات مالی برای تصمیم گیری های بهینه اقتصادی در واحد های اقتصادی و حسابدهی وحساب خواهی امری بدیهی و ضروری است.صورت های مالی مرکز ثقل و محور گزارش ها و اطلاعات مالی است.صورت های مالی ابزار پاسخ گویی و تصمیم گیری شناخته می شود.این صورت ها زمانی در تصمیم گیری و پاسخ گویی مفید واقع می شود که قابل اعتماد، شفاف و دارای کیفیت مناسب باشد.اگر چه تهیه صورت های مالی بر اساس استانداردهای حسابداری مطلوب و کیفیت نسبی آن را تضمین می کند لکن بر اساس نظریه های موجود از جمله نظریه نمایندگی و فرضیه اطلاعات کیفیت اطلاعات مالی به دلایلی می تواند مورد تحریف واقع گردد.بر این اساس است که استفاده کنندگان صورت های مالی و حساب خواهان جهت زدودن آلودگی  و پیشگیری و کشف تحقیق و حصول  اطمینان از قابلیت اعتماد اطلاعات به یک مکانیزم کنترل نیاز دارند که به آنان اطمینان دهند که صورت های مالی مخدوش نبوده و به نحو مطلوب ارائه گردیده است.این وظیفه را حسابرسان مستقل به عهده دارد.درواقع نقش اصلی حسابرسان مستقل اعتماد بخشیدن و اعتبار بخشی به صورت های مالی است.حسابرس مستقل در چهار چوب یک فرآیند آزمونی و سیستماتیک بر مبنای استانداردهای حسابرسی به جمع آوری شواهد پشتوانه اطلاعات مندرج در صورت های مالی می پردازند تا پس از ارزیابی آن گواهی دهند این صورت ها به نحو مطلوب ارائه گردیده است.خدمات حسابرسی می تواند از طریق پیشگیری کشف و اصلاح تحریفات کیفیت اطلاعات مالی را بهبود ببخشید و به ارزش آن بیافزاید.طبعاً اطلاعات مالی با کیفیت مطلوب در تصمیم گیری ها و تخصیص بهینه منابع و کارایی بازار اثر مثبت دارد که خود رشد،توسعه و رفاه اجتماعی را به دنبال دارد.از این بابت است که مطالعه پدیده تغییر حسابرسان از لحاظ آثاری که می تواند بر کیفیت کار حسابرسی یا افکار عمومی استفاده کنندگان داشته باشد حائز اهمیت است.

۲-۲ ساختار حقوقی و مالی شرکت های بورسی

شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی آنها است. شرکت های سهامی به عام و خاص تقسیم می شوند. سهامداران در شرکت سهامی از حقوق و مزایایی مانند حق دریافت سود و سهام، حق تقدم در خرید سهام جدید شرکت، حق رأی و حق نقل و انتقال سهام برخوردارند.

شرکت ها برای پذیرش در بورس اوراق بهادار باید به صورت شرکت سهامی عام باشند. یک شرکت سهامی عام شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و بخشی از سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم تأمین می شود. در شرکت سهامی عام، تعداد سهامداران نباید از پنج نفر کمتر باشد و مسئولیت سهامداران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. حداقل سرمایه مورد نیاز برای تأسیس چنین شرکتی، پنج میلیون ریال است که بیست درصد آن توسط مؤسسین و باقی مانده توسط مردم پرداخت می گردد. از کل سرمایه حداقل سی و پنج درصد باید در زمان تأسیس شرکت و مابقی حداکثر ظرف مدت پنج سال و به تصمیم هیئت مدیره پرداخت گردد. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت یا بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت در کلیه اوراق و اطلاعیه ها و آگهی های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.

دارنده سهام به طور کامل از حقوق مالکیت برخوردار است. اشخاصی که سهام جدید شرکت را می خرند، حق مشارکت در سود را به دست می آورند؛ یعنی با خرید سهام جدید از همان حقوق سهامداران قبلی برخوردار می شوند. پرداخت سود سهام عادی مشروط به وجود سود قابل تقسیم و تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام در مورد تقسیم سود است. البته قانون تجارت ایران پیش بینی کرده است که اگر شرکتی سود داشته باشد، باید حداقل ده درصد آن را بین سهامداران تقسیم کند. با این توضیح، از ویژگی های سهام می توان حق مالکیت، مسئولیت سهامداران، حق رأی و کنترل شرکت و حق تقدم در خرید سهام جدید را نام برد.

سهامداران مالکان واقعی شرکت هستند و البته آخرین مدعیان نسبت به دارایی های آن شمرده می‌شوند. بنابراین اگر شرکت ورشکست شود، نخست حق و حقوق طلبکاران و سپس ادعای سهامداران از محل آنچه باقی مانده است، پرداخت می شود.

تعهد سهامدار در شرکت سهامی، پرداخت مبلغ سهم است و اگر به این تعهد خود عمل کند، به عنوان صاحب سهم تعهد دیگری ندارد. سهامدار هیچ گونه تعهد شخصی در قبال طلبکاران شرکت ندارد و اگر شرکت بنا به دلایلی قادر به پرداخت دیون خود نباشد، نمی تواند به سهامداران رجوع کند. همچنین تعهدات سهامداران همان است که قبول کرده اند و نمی توان با تغییر اساسنامه تعهد جدیدی بر عهده آنان گذاشت یا تعهدات فعلی آنان را افزایش داد. در این زمینه قانون نیز به صراحت عنوان کرده است که هیچ مجمع عمومی نمی تواند با هیچ اکثریتی بر تعهدات صاحبان سهم بیفزاید.

۱-۲-۲ مجامع شرکت سهامی

به هر گونه گردهمایی سهامداران و مدیران شرکت سهامی به منظور تعیین وضعیت شرکت و تصمیم گیری را مجمع می گویند. به عبارت دیگر، تجمع صاحبان سهام شرکت به منظور اتخاذ تصمیماتی که معمولاً منجر به ایجاد منافعی برای آنها می باشد را مجمع می گویند. مهم ترین مجامع شرکت های سهامی عبارت از مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده می باشند.

به طور کلی، دعوت به مجامع عمومی اعم از عادی سالیانه، عادی، عادی به طور فوق العاده و مجمع فوق العاده با هیأت مدیره شرکت سهامی است. در کلیه موارد، دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع عمومی باید از طریق نشر آگهی در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن درج می شود، صورت پذیرد.

در آگهی دعوت صاحبان سهام برای تشکیل مجامع، باید دستور جلسه، تاریخ و محل تشکیل مجمع به همراه ساعت و نشانی کامل قید گردد. فاصله بین نشر آگهی تا تاریخ تشکیل مجمع عمومی نباید کم تر از ده روز و بیش تر از چهل روز باشد.

قبل از تشکیل مجمع، هر سهامداری که مایل به حضور در مجمع عمومی باشد باید با ارائه ورقه سهم متعلق به خود به شرکت مراجعه نموده و مجوز ورود به جلسه را دریافت کند. فقط سهامدارانی می توانند در مجمع شرکت کنند که مجوز ورود را دریافت کرده باشند. هم چنین سهامداران ممکن است شخصاً و یا به وسیله نماینده در مجمع حاضر شوند. هر سهامداری می‌تواند به شخص دیگری وکالت دهد که به عنوان نماینده به جای او در مجمع حاضر شود.

۱-۱-۲-۲ مجمع عمومی عادی

به موجب قانون، جهت تعیین خط مشی سالانه شرکت، اعمال نظر شرکاء و سهامداران، شرکت های سهامی موظف اند در هر سال یک بار مجمع عمومی عادی شرکت را برگزار نمایند. این مجمع ناظر بر جریان و فعالیت یک ساله شرکت بوده و دارای وظایف زیر می‌باشد:

انتخاب هیأت مدیره،

انتخاب بازرسان شرکت،

تصویب ترازنامه،

تقسیم منافع،

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق کیفیت حسابرسی و معیارهای آن و مفاهیم تجدید ارایه صورت‌های مالی
  • تحقیق مفاهیم مختلف سود و مدیریت سود و کیفیت حسابرسی و تبیین رابطه بین مدیریت سود و کیفیت حسابرسی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.