تحقیق پروبیوتیک و کفیر و بررسی اثر ضد میکروبی کفیر بر روی عوامل بیماریزا

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق  پروبیوتیک  و کفیر و  بررسی اثر ضد میکروبی کفیر بر روی عوامل بیماریزا دارای ۴۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱ مقدمه    ۶
۱-۱-۱- پروبیوتیک    ۶
۱-۱-۱-۱- تاریخچه    ۶
۱-۱-۱- ۲- تعریف    ۷
۱-۱-۱-۳- نقش پروبیوتیک‌ها    ۸
۱-۱-۱-۴- تاثیرات نا مطلوب مصرف پروبیوتیک‌ها    ۹
۱-۱-۱-۵- اشکال مصرف پروبیوتیک‌ها    ۱۰
۱-۱-۱-۵-۱- لبنیات و غذاهایی با پایه لبنی    ۱۰
۱-۱-۱-۵-۲- آب میوه‌ها    ۱۱
۱-۱-۱-۵-۳- سبزیجات و ترشیجات    ۱۱
۱-۱-۱-۵-۴- شکلات و سایر تنقلات    ۱۱
۱-۱-۱-۵-۵- مکمل‌های غذایی دارویی    ۱۱
۱-۱-۱-۶- میزان مصرف    ۱۱
۱-۱-۱-۷- میکروارگانیسم‌ها ی پروبیوتیک    ۱۲
۱-۱-۲ – کفیر    ۱۳
۱-۱-۲-۱- تاریخچه کفیر    ۱۳
۱-۱-۲-۲- کفیر به عنوان پروبیوتیک    ۱۳
۱-۱-۲-۳- ماهیت کفیر    ۱۳
۱-۱-۲-۴- ترکیب شیمیایی کفیر    ۱۳
۱-۱-۲-۵ – اجزای تشکیل دهنده کفیر    ۱۵
۱-۱-۲-۵-۱- پلی ساکاریدهای بیرونی:    ۱۵
۱-۱-۲-۶- میکروبیولوژی کفیر    ۱۶
۱-۱-۲-۷- خواص کفیر    ۱۸
۱-۱-۲-۸- مضرات کفیر    ۱۹
۱-۱-۲-۹- تولیدکفیر    ۱۹
۱-۱-۲-۹-۱- روش سنتی    ۱۹
۱-۱-۲-۹-۲- تولید کفیر به روش صنعتی    ۲۰
۱-۲- جنبه‌ها ی میکروب شناسی    ۲۱
۱-۲-۱- اشریشیاکلی    ۲۱
۱-۲-۱-۱- ریخت شناسی و کشت    ۲۲
۱-۲-۱-۲- بیماریزایی در انسان    ۲۳
۱-۲-۱-۳- مقاومت    ۲۳
۱-۲-۲- شیگلاسونئی    ۲۳
۱-۲-۲-۱- ریخت شناسی و کشت    ۲۳
۱-۲-۲-۲- بیماریزایی    ۲۴
۱-۲-۲-۳- مقاومت    ۲۴
۱-۲-۳- لیستریا مونوسیتوجنز    ۲۴
۱-۲-۳-۱- ریخت شناسی وکشت    ۲۴
۱-۲-۳-۲- بیماری زایی    ۲۵
۱-۲-۳-۳- مقاومت    ۲۵
۱-۲-۴- ویبریو کلرا    ۲۵
۱-۲-۴-۱- ریخت شناسی وکشت    ۲۵
۱-۲-۴-۲- بیماری زایی    ۲۶
۱-۲-۵- هلیکوباکتر پیلوری    ۲۶
۱-۲-۵-۱- ریخت شناسی وکشت    ۲۶
۱-۲-۵-۲- بیماری زایی    ۲۷
۱-۲-۶-۱- ریخت شناسی و کشت    ۲۷
۱-۲-۶-۲- بیماری زایی    ۲۷
۱-۳- روش‌ها ی بررسی اثرات ضد میکروبی    ۲۷
۱-۳-۱- روشهای رقتی    ۲۸
۱-۳-۱-۱- روش لوله    ۲۸
۱-۳-۱-۲- روش پلیت    ۲۸
۱-۳-۲- روش‌ها ی انتشار    ۲۸
۱-۳-۲-۱- انتشار عمودی    ۲۹
۱-۳-۲-۲- انتشار افقی    ۲۹
۱-۳-۲-۳- فاکتور‌ها ی موثر در ا ندازه گیری به روش انتشار    ۳۰
۱-۳-۲-۳-۱- آگار    ۳۰
۱-۳-۲-۳-۲- شرایط کشت در گرمخانه    ۳۱
۱-۳-۲-۳-۳- طرز قرار گرفتن ارگانیسم روی آگار    ۳۱
۱-۳-۲-۳-۴- مواد مورد آزمایش(ماده آنتی باکتریال)    ۳۱
۱-۴- عوامل موثر بر کشت میکروارگانیسم‌ها    ۳۱
۱-۴-۱- سن وشرایط کشت    ۳۲
۱-۴-۲- مقدار میکروب    ۳۲
۱-۴-۳- درجه حرارت وارتباط آن    ۳۲
۱-۴-۴- محیط کشت    ۳۲
۱-۴-۵- ارتباط با اکسیژن    ۳۳
۱-۵ – محیط‌ها ی کشت و نحوه تهیه آنها    ۳۳
۱-۵- مروری بر تحقیقات    ۳۴
۱-۵-۱- جداسازی باکتر‌ها ی موجود در کفیر    ۳۵
۱-۵-۲- اثرات ضد باکتریایی کفیر    ۳۶
منابع و مآخذ    ۴۰

منابع

.Vinderola C.‌G , Immunomodulating Capacity of Kefir.Journal of Dairy Research, 2005: p.2005.

.Mottaghi M , Kefir Production in Iran.Journal of Microbiology, 1997: p.579-581.

.Salminen S , A.V Wright , Current Probitics.Safty Assured Most, 1998.

.For R , An  Overview of Probiotics in Healthfull Eating.Nutrition Update, 2008: p.1-4.

.Kaur P, T Satyanarayana , Probiotics : A Beneficial Health Option.1965.

.Soccol C.R , N.P Vandenberghr,The Potential of Probiotics :Review,., 2010, Mendeley Ltd.: London.p.1-16.

.Otsoa F.L , A.R.N Elguzabal, J Garaizar, Kefir : A Symbiotic Yeast Bacteria Community With Alleged Healthy Capabilities: Review Iberoam Micology, 2006: p.67-74.

.Farnworth E.R, Kefir: A Complex Probiotic.Science And Technology, 2003: p.1-17.

.Ooste S, Introduction Characteristic and Consumption  of Kefir Grains ,Fabrication of Kefir : The Microbiological Chemical and Nutritional Composition of Kefir.Danone World Newsletter, 1996: p.2-3.

.Otes S O.C, Kefir : A Probitic Dairy Composition,Nutritional and Therapeutic Aspect.Pakistan Journan of Nutrition, 2003: p.54-59.

۳۹٫Nal O, Survival of Escherichia coliO157:H7 in Yogurt Drin Plain

Yogurt and Salted Yogurt : Effects of Storage Time Bacground      Flora   and   Product Characteristics.International Journal of  Dairy Technology. 2007: 2-6.

Larivier J.W , K Schemdit, Kefiran : A Novel Polysaccharide Produced in the Kefir Grain by Lactobacillus brevis.Archive Fur Microbiology, 1967.

Hirta T, Studies on Kefir Grains : Isolation and Classification of Microorganism from Kefir Grain and their Characteristics.Snow Brand Milk Products, 1976: p.63-82.

Ottagalli G , G.A Resmini, Miccrobiological and Chemical Composition of Kefir Grains.Ann Miicrobial Enzimol, 1973: p.109-121.

Vescovo M.D.F , V Bottazi, Deoxyribonucleic acid Homology among Lactobacillus Species of the Subgenus Bacterium.Systematic Applied Microbiology, 1983: p.286-294.

.Suvarna V.C., V.U Boby , Probiotics In Human Health.A Current Assesment, 2005.

Soccol C.‌R ,R.M Spier , The Potential of Probiotics : A Review.Food Technology, 2010: p.413-435.

States U , Probiotics: Friendly Bacteria With a Host of  Benefits.Health San Francisco, 2000.

۱-۱ مقدمه

 ۱-۱-۱- پروبیوتیک

 ۱-۱-۱-۱- تاریخچه

منشا استفاده ازمحصولات لبنی تخمیری به آغاز فرآیند شهر نشینی باز می­گردد.هنگامی‌که بنا به شرایط آب و هوایی مختلف انسان به دنبال راهی برای توسعه استفاده  از محصولات سنتی لبنی تخمیری و شیر ترش  کفیر،‌ کومیس[۱]،‌ لبن[۲] و داهی[۳] بوده است[۱].بسیاری از این محصولات -که هنوز بطور وسیعی در جهان مورد استفاده قرار می­گیرند- قبل از شناخت و کشف وجود باکتری‌ها  نیز برای  درمان برخی ناهنجاری‌ها  مورد استفاده قرار می‌گرفتند.[۲, ۳]

در آغاز قرن بیستم عملکرد اصلی فلور گوارشی بخوبی شناخته شده نبود تا اینکه ایلیا الیچ مچینکف یا همان الی مچینکف[۴]  دانشمند روسی برنده جایزه نوبل معمولاً به عنوان اولین فرد مطرح کننده اثر پروبیوتیک‌ها  نظر خود را بیان کرد.وی در واقع پدردانش پروبیوتیک در نظر گرفته می‌شود.البته واژه پروبیوتیک تا سال ۱۹۶۵یعنی تا۴۹ سال بعد از مرگ  مچینکف  هرگز به کار برده نشد.او کتابی تحت عنوان زندگی طولانی نگاشت و در آن این فرضیه را مطرح کرد که یک سری باکتری‌ها ی روده ای با تولید مواد سمی‌مظنون اصلی فرآیند پیری در انسان هستند.او معتقد بود جمعیت باکتریایی مقیم روده بزرگ انسان یک سری مواد سمی‌تولید می‌کنند که بر سیستم عصبی و عروقی میزبان تأثیرگذار است و در ضمن جذب وگردش این مواد درجریان گردش خون بر روند پیری نقش دارد.پیشنهاد اولیه او عجیب بود : حذف وبرداشت روده بزرگ! سپس طی فرضیه دیگری مدعی شد که با جایگزینی خوراکی جمعیت‌ها ی مفیدتر باکتریایی از جمله انواع تخمیرگر به جای باکتر یهای مشکل آفرین روده ای می‌توان سلامت و تعادل محیط گوارشی را تأمین کرد.‌او با دقت در اثر باکتری‌های مولد اسید لاکتیک در حفاظت شیراز فساد به این نتیجه رسیده بود. مچنیکف در سال ۱۹۰۸ مدعی نوعی ارتباط بین مصرف منظم فرآورده‌ها ی تخمیری شیر و سلامت و طول عمر جمعیتهای بومی‌اروپای شرقی  به ویژه بلغارها شد. پس از ان او باکتری جدا شده از شیر تخمیری را Lactobacillus delbrueckii  زیر گونه Bulgaricus نامید.[۳, ۴]

پس از آن تحقیقات در زمینه نقش باکتری‌ها ی اسید لاکتیک در سلامت انسان و حیوانات آغاز شد اکتشافات تسیر[۵] در سال ۱۹۰۶ مبنی بر وجودBiffidiobacter   در شیری که توسط نوزادان مصرف می‌شود،تاکیدی بود بر اینکه باکتریها می‌توانند در سلامت انسان موثر باشند.[۵]

امروزه به دلایل زیادی از جمله افزایش مقاومت باکتری‌ها  نسبت به آنتی بیوتیک‌ها  علم پزشکی به سمت مطالعات بیشتر و استفاده درمانی از پروبیوتیک‌ها  روی آورده است.[۶]

۱-۱-۱- ۲- تعریف

اصطلاح پروبیوتیک[۶] به معنای” برای زندگی” است و سازمان جهانی بهداشت[۷]  در سال۲۰۰۴،  این اصطلاح را به “ارگانیسم‌ها ی زنده ای” اطلاق می‌کند که در صورت مصرف مداوم، اثرات “سلامت بخشی”موثری برای میزبان خود دارند این میکروارگانیسم‌ها  نه تنها بیماریزا نیستند بلکه اصولاً بدن را به سمت بیماری نمی‌برند. این موجودات می‌توانند شامل جنس‌ها ی مختلفی از باکتری‌ها  و حتی مخمرهایی مانند ساکارومایسس باشند.‌[۷]

یکی از دلایل استفاده از ساکارومایسس به عنوان پروبیوتیک این است که می­توانداز سیستم گوارشی عبور کند. میانکنش‌ها ی آنتاگونیستی نیز بین ساکارومیسس و پاتوژن‌ها ی روده ای مشاهده شده است.[۸]محیط اسیدی معده و بخش ابتدایی روده کوچک برای باکتری‌ها،‌ محیط مناسبی محسوب نمی‌شود و در مقابل مابقی روده کوچک و به ویژه روده بزرگ می‌تواند میزبان خوبی برای آنها باشد.مجرای گوارشی انسان به طور طبیعی حاوی چند صد نوع باکتری مختلف است که تحت عنوان فلور طبیعی خوانده می‌شود.تعداد این میکروارگانیسم‌ها  بالغ بر چندصد میلیارد است اغلب اینها بیماری زا نیستند و عملکرد برخی هم هنوز ناشناخته مانده است.محیط باکتریایی روده‌ها  بسیار پیچیده بوده و قابلیت تغییرات سریع و گسترده را دارا است.اغلب، فاکتورهایی مثل رژیم غذایی، استرس، مصرف آنتی بیوتیک و کهولت سن می‌تواند بر تعادل این جمعیت میکروبی اثر گذار باشد.‌این موازنه در عین حالی که می‌تواند به سمت گونه‌ها ی سودمند پیش برود و با افزایش اسیدیته، محیطی ناخوشایند برای انواع بیماری زا فراهم کند.همچنین قادر است با پیشرفت به سمت گونه‌های مضر و غیرمفید موجب صدمات گاه جدی بشود.به همین علت است که امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها  رو به افزایش است.بیشتر میکرو ارگانیسم‌ها یی که به طور معمول به عنوان پروبیوتیک استفاده می‌شوند عبارتند از:لاکتوباسیل‌ها،‌استرپتوکوک‌ها  وبیفیدوباکترهااین سه گروه باکتریایی ترکیبات اصلی مهم در سیستم گوارشی روده ای هستندو به عنوان میکروارگانیسم‌ها ی بی ضرر شناخته می‌شوند.[۹]

بر اساس نکات فوق پروبیوتیک‌ها  باید میکروارگانیسم‌ها یی باشند که:

۱- سودمندی آنها برای میزبان اثبات شده باشد.

۲-در حین تجویز و در طول عبور از مجرای گوارشی تا استقرار درروده زنده و فعال بمانند.

۳- بیماری زا نباشند.

۴-به آسانی قابل کشت باشند.

۵-توانایی اتصال به بافت موکوزی روده در بدن میزبان را داشته باشند

[۱] -kumiss

۲-leben

[۳] – dahi

[۴]– Ellie Metchnikoff 1907

[۵] – Thssier

[۶] – probaiotic

[۷] – FAO/WHO

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.