تحقیق واکنشهای اکسیداسیون و احیاء و بیماریهای میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی و روشهای شناسایی و تحلیل ساختار شیمیایی پلی ساکارید

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق واکنشهای اکسیداسیون و احیاء و بیماریهای میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی و روشهای شناسایی و تحلیل ساختار شیمیایی پلی ساکارید دارای ۴۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲-۱ مقدمه    ۵
۲-۲ واکنشهای اکسیداسیون و احیاء    ۹
۲-۲-۱ تعادل اکسیداسیون- احیاء درون سلولی    ۹
۲-۲-۲ رادیکالهای آزاد    ۹
۲-۲-۲-۱ رادیکال هیدروکسیل    ۱۰
۲-۲-۲-۲ رادیکال DPPH (1و۱-دی فنیل ۲-پیکریل هیدرازیل)    ۱۱
۲-۲-۳ آنتی اکسیدانها    ۱۱
۲-۲-۳-۱ سیستم آنتیاکسیدانی بدن انسان    ۱۱
۲-۲-۳-۲ آنتیاکسیدانهای طبیعی    ۱۴
۲-۲-۳-۳ آنتی اکسیدانهای سنتزی    ۱۶
۲-۲-۴  شرایط آنتیاکسیدانهای غذایی    ۱۸
۲-۲-۵ مکانیزم عمل آنتیاکسیدانها    ۱۹
۲-۲-۶ عوامل تبدیل آنتیاکسیدان به پراکسیدان    ۲۰
۲-۳ نگهداری مواد غذایی    ۲۱
۲-۳-۱  نگهدارندههای شیمیایی    ۲۲
۲-۳-۲ آنتی بیوتیکها    ۲۴
۲-۴ بیماریهای میکروبی ناشی از مصرف مواد غذایی    ۲۴
۲-۴-۱ عفونت غذایی     ۲۵
۲-۴-۲ مسمومیت غذایی     ۲۵
۲-۴-۳ پارهای از میکروارگانیسمهای پاتوژن و عامل فساد    ۲۵
۲-۴-۳-۱  اشرشیاکلی    ۲۵
۲-۴-۳-۲  سالمونلا تیفی    ۲۶
۲-۴-۳-۳  انتروکوکوس فکالیس    ۲۶
۲-۴-۳-۴  آسپرژیلوس فومیگاتوس    ۲۷
۲-۴-۳-۵  کاندیدا آلبیکانس    ۲۸
۲-۵ پلیساکاریدها    ۲۸
۲-۶ معرفی تعدادی از روشهای شناسایی و تحلیل ساختار شیمیایی پلیساکارید    ۲۹
۲-۶-۱  کروماتوگرافی گازی    ۲۹
۲-۶-۲ طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه (FTIR)    ۳۰
۲-۷ روش سطح پاسخ (RSM)    ۳۲
۲-۸ مروری بر پژوهشهای انجام شده    ۳۲
۲-۸-۱ مروری بر پارهای از پژوهشهای انجام شده بر اثر ضد اکسایشی و ضدمیکروبی  پلیساکارید و عصاره گیاهان    ۳۲
۲-۸-۲  مروری بر پژوهشهای انجام شده برجنس ویبورنوم    ۳۶
منابع    ۴۰

منابع

Kang, H.J., Chawla, S.P., Jo, C., Kwon, J.H and Byun, M.W. 2006. Studies on the development of functional powder from citrus peel. Bioresour Technol. 97: 614-20.

Kocak, G., Aktan, F., Canbolat, O., Ozogul, C., Elbeg, S., Yildizoglu-Ari, N and Karasu, C. 2000. ADIC Study Group–Antioxidants in Diabetes-Induced Complications. Alpha-lipoic acid treatment ameliorates metabolic parameters, blood pressure, vascular reactivity and morphology of vessels already damaged by streptozotocin-diabetes. Diabetes Nutr Metab 13: 308-318.

. Zhang, D., Li, S., Xiong, Q., Jiang, C., Lai, X. 2013. Extraction, characterization and biological activities of polysaccharides from Amomum villosum. Carbohydrate Polymers. 95: 114– ۱۲۲٫

. Zhang, Y., Wang, Z., Chen, H., Chen, Z and Tian, Y. 2014. Antioxidants: potential antiviral agents for Japanese encephalitis virus infection. International Journal of Infectious Diseases. 24: 30-36.

Duque, Â. S., Ferreira, A. F., Cezário, R. C and Gontijo Filho, P. P. 2007. Nosocomial infections in two hospitals in Uberlandia, Brazil. panam. Infectol. 9(4): 14-18.

Gragg, G.M., Newman, D.J and Sander, K.M. 1997. Natural products in drug discovery and development. Journal Natural Product. 60: 52-60.

. Yang, B., Prasad, K. N., Xie, H., Lin, S and Jiang, Y. 2011. Structural characteristics of oligosaccharides from soy sauce lees and their potential prebiotic effect on lactic acid bacteria. Food Chemistry. 126(2): 590-594.

Gram, L., Ravn, L., Rasch, M., Bruhn, J. B., Christensen, A. B and Givskov, M. 2002. Food spoilage-interactions between food spoilage bacteria. International journal of food microbiology. 78(1): 79-97.

Mathew, S and Abraham, T. E. 2006. In vitro antioxidant activity and scavenging effects of Cinnamomum verum leaf extract assayed by different methodologies. Food and Chemical Toxicology. 44(2): 198-206.

. . Nieto, G., Díaz, P., Bañón, S and Garrido, M. D. 2010. Effect on lamb meat quality of including thyme (Thymus zygis ssp. gracilis) leaves in ewes’ diet. Meat science. 85(1): 82-88.

. Noguchi, N and Niki, E. 2000. Phenolic antioxidants: A rationale for design and evaluation of novel antioxidant drug for atherosclerosis. Free Radical Biology and Medicine. 28(10): 1538-1546.

Meng, L., Sun, S., Li, R., Shen, Z., Wang, P and Jiang, X. 2015. Antioxidant activity of polysaccharides produced by Hirsutella and relation with their chemical characteristics. Carbohydrate polymers. 117: 452-457.

Edge, R., McGarvey, D. J and Truscott, T. G. 1997. The carotenoids as anti-oxidants—a review. Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology. 41(3): 189-200.

. Lü, J. M., Lin, P. H., Yao, Q and Chen, C. 2010. Chemical and molecular mechanisms of antioxidants: experimental approaches and model systems. Journal of cellular and molecular medicine. 14(4): 840-860.

مقدمه

واکنش­های بیوشیمیایی که در سلول­های بدن ما رخ می­دهند عامل ادامه حیات هستند، قانونی که طبیعت از کودکی به بدن ما دیکته می­کند و ما را به سوی بزرگسالی، کهنسالی و نهایتاً مرگ می­کشاند. از آنجا که تعداد تولد­ها به شدت کاهش یافته، در آینده­ای نزدیک، جهان شاهد جمعیت بزرگی از سالخوردگان خواهد بود. این مرحله از زندگی با بیماری­های قلبی-عروقی، مغز و سیستم ایمنی همراه است که هزینه­های درمانی و اجتماعی بالایی را می­طلبد (کرکو و فریرا[۱]، ۲۰۱۳). از این رو کنترل گسترش این بیماری­های مزمن به منظور کاهش درد و رنج افراد مسن و همچنین کاهش هزینه­های درمانی حائز اهمیت است (کرکو و فریرا، ۲۰۱۳).

انسان­ها به منظور ادامه حیات خود از مواد غذایی مختلفی به عنوان منبعی برای کسب انرژی استفاده می­کنند. از این جهت به منظور حفظ سلامت مصرف کنندگان باید عوامل آلوده کننده مواد غذایی و تهدید کننده سلامت مصرف کنندگان حذف گردیده و از آلودگی مجدد آن جلوگیری شود.

از این رو به هرگونه تغییر در ماده غذایی که منجر به عدم پذیرش ماده مورد نظر توسط مصرف کننده گردد فساد گفته می­شود. این تغییرات در اثر صدمات فیزیکی، شیمیایی (اکسیداسیون، تغییر رنگ و…) و یا تغییرات ناشی از فعالیت و رشد میکروارگانیسم­ها در مواد غذایی ایجاد می­شوند (گرام[۲] و همکاران، ۲۰۰۲).

غذاهای حاوی میزان بالای ترکیبات اسید چرب غیر اشباع، بسیار مستعد اکسیداسیون هستند، اکسیداسیون

چربی­ها در ماده غذایی منجر به کاهش ارزش غذایی می­گردد (کانگ[۳] و همکاران، ۲۰۰۶). و علاوه بر آن، مستعد بودن چربی به اکسیداسیون یکی از مهم ترین دلایل پیدایش بوی تعفن، طعم نامطلوب و تغییرات رنگ در محصولات غذایی  است.

رادیکال­های آزاد، آنتی­اکسیدان­ها و کو­فاکتورها، سه عامل مهم و تاثیرگذار بر روند پیری و واکنش­های اکسایشی می­باشند، در نتیجه شناخت این واکنش­ها در بدن انسان می­تواند به پیشگیری یا کاهش این بیماری­ها کمک کرده و باعث بهبود کیفیت زندگی شود (کرکو و فریرا، ۲۰۱۳).

از سویی دیگر امروزه با افزایش استفاده از آنتی بیوتیک­های رایج درمانی و دارو­های ضد­میکروبی شاهد شیوع و گسترش روز افزون گونه­های میکروبی بیماری­زای مقاوم به آنتی بیوتیک­ها هستیم. بیماری­های عفونی از جمله بیماری­های گسترده و شایع در جهان هستند که هزینه­های فراوانی را به جوامع بشری تحمیل می­کنند. هرچند مصرف آنتی­بیوتیک­های سنتزی در دهه­های گذشته توانسته در درمان بیماری­های عفونی نقش مهمی را ایفا نماید، اما مشکل عمده این مواد، ایجاد مقاومت میکروبی، قیمت بالای این مواد و مشکلات زیست محیطی آنتی­بیوتیک­ها در فرد مصرف کننده می­باشد که موجب شده است، امروزه بیش از پیش تمایل به مصرف مواد جایگزینی که ضرر کمتری دارند افزایش یابد (دوکا[۴] و همکاران، ۲۰۰۷).

محصولات غذایی سرخ شده با وجود محتوای چربی بالای خود که باعث افزایش کلسترول خون، افزایش فشار خون و بیماری­های مربوط به انسداد شریان­های قلب می­شوند، هنوز مورد توجه مصرف کنندگان هستند (کستر[۵] و همکاران، ۱۹۸۶). همچنین چربی­ها در سلول­ها نقش مهمی به عنوان ترکیبات ساختاری ایفا می­کنند (رجایی[۶] و همکاران، ۲۰۰۵).

تغییرات اکسیداتیو علاوه بر اثرات نامطلوب در سیستم­های بیولوژیک، مسئول ایجاد طعم و پایین آمدن کیفیت غذا و فساد مواد غذایی است (کانگ[۷] و همکاران، ۲۰۰۶). مثلاً یکی از مهم­ترین مشکلات صنعت گوشت، اکسیداسیون چربی گوشت مخصوصاً در زمان نگهداری می­باشد. اکسیداسیون چربی در طول زمان نگهداری باعث بد طعم شدن گوشت، و اکسیداسیون میوگلوبین، باعث تغییر رنگ آن درحین نگهداری می­شود (گرای[۸] و همکاران، ۱۹۹۶).

آنتی اکسیدان­ها از طرفی باعث کاهش خطر ابتلاء به بیماری­های قلبی، عروقی و سکته می­شوند و از سوی دیگر از آسیب به DNA  و ایجاد سرطان جلوگیری می­کنند (نوگوچی و نیکی[۹]، ۲۰۰۰). با وجود آنتی اکسیدان­های مختلف در پلاسما، سیستم دفاعی بدن به تنهایی قادر به از بین بردن رادیکال­های آزاد ایجاد شده در بدن نیست، به همین جهت نیاز به تأمین آنتی­اکسیدان از منابع خارجی وجود دارد که از طریق مواد غذایی تأ­مین می­شود (یانگ و وودسایت[۱۰]، ۲۰۰۱).

اگرچه ضد­اکسیدان­های صنعتی طی زمان طولانی برای جلوگیری از اکسیداسیون به موادغذایی اضافه می­شوند، اما به علت خاصیت سرطان­زایی بعضی از این افزودنی­ها (نیتو[۱۱] و همکاران، ۲۰۱۰)، و آسیب­های کبدی ناشی از مصرف BHT و  BHA(کریشنایا[۱۲] و همکاران، ۲۰۰۷)، افزودن آن­ها به موادغذایی محدود و بعضاً ممنوع شده است (نیتو و همکاران، ۲۰۱۰).

امروزه نیاز به آنتی­اکسیدان­های قوی با سمیت کمتر و اثر بخشی بیشتر یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. متخصصین تغذیه برای تأمین آنتی­اکسیدان­های مورد نیاز بدن، مصرف گیاهان، میوه­جات و سبزیجات را توصیه می­کنند زیرا  آنتی­اکسیدان­های گیاهی عوارض جانبی کمتر و خواص درمانی بهتری دارند (متئو و آبراهام[۱۳]، ۲۰۰۶).

از سوی دیگر  بروز مقاومت دارویی در انواع میکروارگانیسم ­های بیماری­زا از یک سو و اثرات مضر نگهدارنده ­های غذایی شیمیایی و سنتزی از سوی دیگر به عنوان یک چالش مهم در هر دو زمینه بهداشت و درمان انسان و دام تبدیل گردیده است. بنابراین یک نیاز مستمر در زمینه شناسایی ترکیبات ضد­میکروبی جدید جهت به حداقل رسانیدن مقاومت دارویی میکروارگانیسم­ها و استفاده از آن­ها به عنوان جایگزین نگهدارنده­های شیمیایی احساس می­شود (گراگ[۱۴] و همکاران، ۱۹۹۷). امروزه با اینکه بخش عظیمی از دارو­های مصرفی شیمیایی هستند اما برآورد می­شود دست کم یک سوم کلیه فرآورده­های دارویی منشأ گیاهی دارند یا پس از استخراج از گیاه تغییر شکل یافته­اند (بشارت[۱۵] و همکاران، ۲۰۰۹).

متابولیت­های ثانویه مشتق شده از گیاهان مانند فنل و فلاوونوئید دارای پتانسیل قوی برای پاک­سازی رادیکال­های آزاد می­باشند که در تمام قسمت­های گیاه مانند برگ، میوه، دانه و ریشه وجود دارند (متئو و آبراهام، ۲۰۰۶). به طور مثال ماروبیوم ولوتینوم[۱۶] دارای درصد بالایی از ترکیبات حفاظت کننده و ضد­اکسایشی نظیر فلاوونوئید­ها می­باشد (کاریوتی[۱۷] و همکاران ، ۲۰۰۳)، که خود می­تواند در کاهش استرس اکسیداتیو ناشی از اثر رادیکال­های آزاد اکسیژن که در بیماری رایج دیابت به علت افزایش سطح گلوگز خون اتفاق می­افتد، مؤثر واقع شود (کوکاک[۱۸] و همکاران ۲۰۰۰).

Carocho & Ferreira 2. Gram

۱. Kang 2. Duque

۳٫ Zhang

Kester 2. Rajaie   ۳. Kang

۵. Noguchi & Niki          Gray

۱٫ Young & Woodside        Nieto      ۳.  Krishnaiah

Mathew S, Abraham 5. Gragg      ۶. Besharat

۷٫ Marrubium velutinum

Karioti 2. Kocak   ۳. Olmedo

۴. Bozin 5. Paris polyphylla   ۶. Shen

۷. Qian 8. Taraxacum officinale 9. Wang

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.