تحقیق اختلال اسکیزوافکتیو و اختلالات دوقطبی، همه گیرشناسی و شیوع و بروز آن، اسکیزوفرنی و انواع آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق اختلال اسکیزوافکتیو و اختلالات دوقطبی، همه گیرشناسی و شیوع و بروز آن، اسکیزوفرنی و انواع آن دارای ۳۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱-اختلال اسکیزوافکتیو    ۵
۱-۲- اختلال اسکیزوافکتیو،تعاریف و مفاهیم    ۶
۱-۳- همه گیر شناسی    ۷
۱-۴- تفاوت های جنسی و سنی    ۷
۲-۱- اختلالات دوقطبی    ۷
۲-۲- اختلال دوقطبی، تعاریف و مفاهیم    ۸
۲-۳- همه گیرشناسی، شیوع و بروز در اختلالات دوقطبی    ۸
۲-۴- دلایل کم تشخیصی اختلالات دوقطبی    ۹
۳- اسکیزوفرنی    ۱۰
۳-۱- اسکیزوفرنی، مفاهیم و تعاریف    ۱۱
۳-۲- انواع اسکیزوفرنی    ۱۲
۳-۲-۱-اسکیزوفرنیای پارانوئید    ۱۳
۳-۲-۲–اسکیزوفرنی آشفته    ۱۳
۳-۲-۳- اسکیزوفرنی کاتانونیک    ۱۴
۳-۲-۴-اسکیزوفرنی باقی مانده    ۱۵
۳-۲-۵- اسکیزوفرنی نامتمایز    ۱۵
۳-۳- علایم مثبت و منفی در اسکیزوفرنی    ۱۵
۳-۴- همه گیرشناسی، شیوع و بروز در اسکیزوفرنی    ۱۷
۳-۵- سبب شناسی اسکیزوفرنی    ۱۸
۳-۶- ساختار مغز در بیماران اسکیزوفرنی    ۲۳
۳-۷- کارکرد لوب پیشانی    ۲۴
۳-۸- جایروس ها ی لوب پیشانی    ۲۴
۳-۹- نظریه های عملکرد لوب پیشانی    ۲۷
۴- پیشینه پژوهش    ۲۹
۴-۱-تحقیقات انجام شده در خارج از ایران    ۲۹
۴-۲- تحقیقات انجام شده در ایران    ۳۲
منابع    ۳۶

منابع  :

– سادوک،بنجامین؛سادوک ،ویرجینیا(٢٠٠٧).خلاصه روانپزشکی :علوم رفتاری-روانپزشکی بالینی،جلد دوم.ترجمه :فرزین رضاعی (١٣٨٧).تهران.انتشارات ارجمند.

– سادوک،بنجامین؛سادوک ،ویرجینیا(٢٠٠٣).خلاصه روانپزشکی :علوم رفتاری-روانپزشکی بالینی،جلد دوم.ترجمه :نصرا..پورافکاری(١٣٨۵).تهران.انتشاراتشهر آب .

– احسانمنش ،مجتبی(١٣٩٠)همه گیر شناسی بیماریهای روانی ؛بازنگری برخی از بررسی های انجام شده،فصلنامه اندیشه و رفتار۶،۶٩-۶۴.

– حجازی،رضا(١٣٨٧)آناتومی مغز واعصاب .تهران :انتشارات اندیشه رفیع.

– حسن زاده ،رمضان(١٣٨٧).روشهای تحقیق در علوم رفتاری.تهران :نشر ساوالان.

– ایزاک،جی.پی.لفوا(١٩٩٠).معاینه روانپزشکی درطب درمانگاهی.ترجمه:سیامک خدارحیمی(١٣٧٢)تهران:انتشارات نگین.

– بابادی ،علیرضا(١٣٨۵)،بررسی برتری جانبی و تقدم منفی در بیماران اسکیزوفرنیا.پایان نامه کارشناسی،دانشگاه شیراز،دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی.

– براهنی ،محمد نقی، …ودیگران(١٣٨١)واژه نامه روانشناسی وزمینه های وابسته:فارسی-انگلیسی،انگلیسی-فارسی.تهران:فرهنگ معاصر.

– خداپناهی،محمدکریم(١٣٨٢).نوروسایکولوژیوسایکوفیزیولوژی.تهران: سازمان مطالعه وتدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها.(سمت).

-مکارم،سپیده(١٣٨٧).مقایسه انسجام فضایی-زمانیبیماران مبتلا به اسکیزوفرنی ،افسردگی اساسی وافراد بهنجار.پایان نامه کارشناسی ارشد،دانشگاه شیراز،دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی.

– هریسون،ماتسلی راندولف؛فاسی آنتونی (٢٠٠٨).اصول طب داخلی هاریسون :بیماریهای مغز واعصاب .ترجمه:کیوان رزمجو،نرگس وانساری(١٣٨٧).تهران:انتشارات اندیشه رفیع.

 ۱-۱-اختلال اسکیزوافکتیو

 “جورج اچ. کربی” در ۱۹۱۳ و نیز “اگوست هوخ” در ۱۹۲۱ بیمارانی را توصیف کردند که مخلوطی از خصایص اختلالات عاطفی و اسکیزوفرنی داشتند و چون این بیماران سیر رو به تباهی را که لازمه ی دمانس زودرس بود، نداشتند، کربی و هوخ آنها را طبق طبقه بندی امیل کراپلین در گروه روانپریشی مانیا-افسردگی قرار دادند. اصطلاح“اختلال اسکیزوافکتیو” را “ژاکوب کازانین” در ۱۹۳۳برای اختلالی وضع کرد که علائم اسکیزوفرنی را همراه با علایم اختلالات خلقی همزمان داشته باشد. مشخصه ی دیگری که بیماران دچار این اختلال داشتند، شروع ناگهانی علائم، آن هم اغلب در نوجوانی بود. معمولاً این بیماری از سطح کارکرد پیش مرضی خوبی برخوردار بودند و اغلب پیش از شروع علائم، تحت فشار روانی مشخصی قرار داشتند. در خانواده ی آنها نیز اغلب سابقه ی اختلال خلقی وجود داشت. از آنجا که در زمان کازانین، مفهوم وسیعی که بلویر از اسکیزوفرنی ارائه کرده بود، مفهوم محدود کرپلینی را تحت الشعاع قرار داده بود، کازانین معتقد بود که این بیماران دچار نوعی اسکیزوفرنی هستند. از ۱۹۳۳ تا حدود ۱۹۷۰بیمارانی را که علائمی شبیه بیماران کازانین داشتند، تحت عناوین مختلفی دسته بندی می کردند: اختلال اسکیزوافکتیو، اسکیزوفرنی غیر معمول(آتیپیک)، اسکیزوفرنی با پیش آگهی خوب، اسکیزوفرنی فروکش یابنده وروانپریشی ادواری(سیکلویید)؛ و اینها همه، اصطلاحاتی بود که موکداً بر وجود ارتباطی با اسکیزوفرنی دلالت داشت. در حوالی سال ۱۹۷۰ دو گروه داده پیدا شد که تلقی رایج در مورد اختلال اسکیزوافکتیو به مثابه نوعی اسکیزوفرنی را عوض کرد و آن را نوعی اختلال خلقی معرفی کرد. اولی این بود که دیده شد لیتیوم کربنات، درمانی موثر و مشخص، هم برای اختلالات دوقطبی است و هم برای برخی از موارد اختلال اسکیزوافکتیو. دومین گروه داده ها با انتشار مطالعه ی مشترک آمریکایی- انگلیسی” جان کوپر ” و همکارانش در ۱۹۶۸  به دست آمد نشان می داد اختلاف تعداد بیمارانی که در ایالات متحده و بریتانیا در طبقه ی اسکیزوفرنی قرار داده می شوند، نتیجه تاکید مفرطی است که در ایالات متحده بر وجود علائم روانپریشی به عنوان ملاک تشخیصی برای اسکیزوفرنی می شود.

۱-۲- اختلال اسکیزوافکتیو،تعاریف و مفاهیم

اختلال اسکیزوافکتیو(عاطفه گسیختگی) چنان که از نامش پیداست، هم خصایص اختلالات عاطفی را دارد که امروزه اختلالات خلقی نامیده می شوند و هم خصایص اسکیزوفرنی را. در نظام طبقه بندی فعلی، در صورتی تشخیص اختلال اسکیزوافکتیو گذاشته می شود که یکی از شش حالت زیر وجود داشته باشد:

بیماران دچار اسکیزوفرنی که علائم خلقی دارند،بیماران دچار اختلال خلقی که علائم اسکیزوفرنی دارند،بیمارانی که به طور همزمان مبتلا به اختلال خلقی و اسکیزوفرنی هستند،بیمارانی که روانپریشی سومی غیر مرتبط با اسکیزوفرنی و اختلال خلقی دارند،بیمارانی که اختلال آنها بر روی طیفی بین اسکیزوفرنی و اختلال خلقی قرار دارد،بیمارانی که تلفیقی از حالات فوق را دارند.

متن تجدید نظر شده ویرایش چهارم کتابچه تشخیصی و آماری اختلالات روانی(TR -IV-DSM  )ملاک هایی برای این اختلال در نظر گرفته است.  (TR -IV-DSM  ) بازه زمانی کوتاه تر از یک ماه را برای طول مدت علایم اسکیزوفرنی قید کرده است و بر طبق آن تشخیص اختلال اسکیزوافکتیو مستلزم آن است که” در طول دوره ای از بیماری بدون آنکه گسستی حاصل شده باشد، حمله افسردگی اساسی، حمله شیدایی یا حمله مختلط همزمان با علایم ملاک الف اسکیزوفرنی وجود داشته باشند”. TR -IV-DSM   همچنین ملاک مربوط به مدت علائم خلقی در مقایسه با علائم روانپریشی را بسط داده است.  در دهمین تجدید نظر طبقه بندی بین المللی و آماری بیماری ها و مشکلات بهداشتی وابسته(۱۰-ICD)، اختلال اسکیزو افکتیو اختلال مجزایی است و در مورد بیمارانی که همزمان علائم خلقی و روانپریشی شبه اسکیزوفرنی ناهماهنگ با خلق را را دارند می توان این عنوان تشخیصی را به کار برد.

 ۱-۳- همه گیر شناسی

 شیوع مادام العمر اسکیزوافکتیو کمتر از یک درصد و احتمالاً در طیفی از ۵/۰ تا ٨/۰ درصد است. البته این اعداد همگی تخمینی است، زیرا در مطالعات گوناگونی که بر روی اختلال اسکیزو افکتیو صورت گرفته از ملاک های تشخیصی مختلفی استفاده شده است. در کار بالینی وقتی که بالینگر تشخیص قطعی را در ذهن ندارد، اغلب اختلال اسکیزوافکتیو را به عنوان تشخیص مقدماتی خود مطرح می کند(احسانمنش،١٣٩٠).

۱-۴- تفاوت های جنسی و سنی

 در منابع، راجع  به تفاوتهای جنسی و سنی بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوافکتیو مطلب چندانی نیامده است. اختلال اسکیزوافکتیو نوع افسردگی در سالمندان ممکن است شایع تر از جوانها باشد و نوع دوقطبی این اختلال در جوانان ممکن است شایعتر از سالمندان باشد. شیوع این اختلال در مردها کمتر از زن ها به ویژه زنان متاهل گزارش شده است و سن شروع آن نیز مثل اسکیزوفرنی، در زنان بیشتر از مردان است. مردان مبتلا به اسکیزو افکتیو احتمالاً رفتار ضد اجتماعی از خود نشان می دهند و حالت عاطفیشان به طور برجسته ای تخت یا نامناسب است(باقری،١٣٧٨).

 ۲-۱- اختلالات دوقطبی

 در ۱۸۵۴″ ژول فالره ” بیماری ای به نام جنون دوره ای ( فولی سیر کولار ) را توصیف کرده بود که در آن حالات خلقی افسردگی و مانیا به طور متناوب مشاهده می شد. در ۱۸۸۲ روانپزشک آلمانی” کارل کالبام ” اصطلاح سیکلوتایمی” را به کار برد و مانیا و افسردگی را مراحلی از یک بیماری واحد قلمداد کرد. ۱۸۹۹″ امیل کراپلین ” بر اساس اطلاعاتی که از بیماران آلمانی و فرانسوی پیش از خود به دست آورده بود، نوعی روانپریشی به نام، روانپریشی مانیا – افسردگی[۱] توصیف کرده بود و اکثر ملاک هایی را که امروزه روانپزشکان برای گذاشتن تشخیص اختلال دوقطبی I به کار می برند، در آن گنجانده بود. تفاوت این نوع روانپریشی با دمانس زودرس(نام اسکیزوفرنی در آن روزگار) این بود که سیر رو به تباهی و رو به دمانس در آن وجود نداشت.

[۱] – manic- depressive psychosis

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق نقص مگنوسلولار در اختلال اسکیزوفرنیا و اسکیزوتیپی با استفاده از تکنولوژی بسامد دو برابر (FDT)
  • تحقیق مطالعات اسکیزوفرنی و ژن ترمیمی XRCC4 و ژن آنژیوتنسین
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.