تحقیق ساختار و انواع قارچ های مایکوتوکسین و حدود مجاز آلودگی به مایکوتوکسینها و مشخصات گیاه شناسی و بیماری های درخت پسته

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق ساختار و انواع قارچ های مایکوتوکسین و حدود مجاز آلودگی به مایکوتوکسینها و مشخصات گیاه شناسی و بیماری های درخت پسته دارای ۸۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۷
۲-١- معرفی عمومی قارچها    ۹
۲-٢- مایکوتوکسین    ۹
۲-٢-١- ساختار    ۱۰
۲-٢-٢- طبقه بندی    ۱۰
۲-٢-٣- اثرات    ۱۱
۲-٢-۴- مایکوتوکسیکوزیس    ۱۱
۲-٢-۵- انواع مایکوتوکسینها    ۱۲
۲- ٢-۵-١- مایکوتوکسینهای آسپرژیلوس    ۱۳
۲-٢-۵-١-١-آفلاتوکسینها    ۱۳
۲-٢-۵-١-٢- اکراتوکسینها    ۱۴
۲-٢-۵-١-٣- استریگماتوسیستین    ۱۵
۲-٢-۵-١-۴-اسید سیکلوپیازونیک    ۱۵
۲-٢-۵-٢- مایکوتوکسینهای پنیسیلیوم    ۱۶
۲-٢-۵-٢-١- پاتولین    ۱۶
۲-٢-۵-٢-٢- سیترینین    ۱۷
۲-٢-۵-٢-٣- سیترئوویریدین    ۱۸
۲-٢-۵-٢-۴- پنی ترم A    ۱۹
۲-٢-۵-٣- مایکوتوکسینهای فوزاریوم    ۱۹
۲-٢-۵-٣-١- T-2 توکسین    ۱۹
۲-٢-۵-٣-٢- داکسی نیوالنول    ۲۰
۲-٢-۵-٣-٣- زیرالنون    ۲۱
۲-٢-۵-٣-۴- مونیلی فورمین    ۲۲
۲-٢-۵-٣-۵- فومونیزین    ۲۲
۲-٢-۵-۴- مایکوتوکسینهای سایر قارچها    ۲۳
۲-٢-۵-۴-١- ارگوت    ۲۳
۲-٢-۵-۴-٢- لولیترمها    ۲۴
۲-٢-۶- حدود مجاز آلودگی به مایکوتوکسینها    ۲۵
۲-٣- آفلاتوکسین    ۲۶
۲-٣-١- انواع آفلاتوکسین    ۳۲
۲-٣-١-١- آفلاتوکسین ۱B    ۳۲
۲-٣-١-٢- آفلاتوکسین ۱G    ۳۳
۲-٣-١-٣- آفلاتوکسینهای ۲B  و  ۲G    ۳۳
۲-٣-١-۴- آفلاتوکسینهای ۱M و ۲M    ۳۳
۲-٣-٢- عوامل موثر در تولید آفلاتوکسین    ۳۴
۲-٣-٢-١- درجه حرارت    ۳۴
۲-٣-٢-٢- رطوبت    ۳۵
۲-٣-۲-٣- فعالیت آبی    ۳۵
۲-٣-۲-۴- محیط کشت و سوبسترا    ۳۵
۲-۴- پسته    ۳۶
۲-۴-١- موطن اصلی و قدمت درخت پسته    ۳۶
۲-۴-٢- نام پسته    ۳۷
۲-۴-٣- پراکنش جغرافیایی    ۳۷
۲-۴-۴- شرایط اقلیمی    ۳۸
۲-۴-۵- مشخصات گیاه شناسی درخت پسته    ۳۹
۲-۴-۶- ارقام پسته    ۳۹
۲-۴-۶-١- پسته رقم اکبری ‏    ۴۰
۲-۴-۶-٢- پسته رقم کله قوچی    ۴۰
۲-۴-۶-٣- پسته رقم بادامی    ۴۰
۲-۴-۶-۴- پسته رقم احمد آقایی‏    ۴۰
۲-۴-۶-۵- پسته رقم اوحدی‏    ۴۱
۲-۴-۶-۶- پسته رقم ممتاز  ‏    ۴۱
۲-۴-۶-٧- پسته رقم سفید پسته نوق  ‏    ۴۱
۲-۴-۶-٨- پسته رقم خنجری دامغان ‏    ۴۱
۲-۴-۶-٩- پسته رقم شاهپسند دامغان    ۴۱
۲-۴-٧- بیماریهای مهم درختان پسته    ۴۲
۲-۴-٧-١- بیماری گموز (انگومک) پسته    ۴۲
۲-۴-٧-٢- بیماری خشکیدگی شاخههای پسته    ۴۳
۲-۴-٧-٣- نماتد مولد غده ریشه پسته    ۴۳
۲-۴-٧-۴- بیماری لکه برگی پسته    ۴۴
۲-۴-٧-۵- بیماری ماسوی پسته    ۴۴
۲-۴-٧-۶- کپکهای توکسین زا    ۴۴
۲-۴-٨- آفات درختان پسته    ۴۵
۲-۴-٩- علفهای هرز عمده باغات پسته    ۴۵
۲-۴-١٠- عوامل موثر بر تولید آفلاتوکسین در پسته    ۴۵
۲-۴-١١- توصیههای فنی برای کاهش میزان آفلاتوکسین در مراحل مختلف تولید، فراوری و انبارداری پسته    ۴۶
۲-۴-١١-١- مرحله داشت    ۴۶
۲-۴-١١-٢- مرحله برداشت    ۴۷
۲-۴-١١-٣- مرحله فراوری    ۴۸
۲-۴-١١-۴- مرحله انبار داری    ۴۹
۲-۴-١٢- ارزش غذایی و دارویی پسته    ۴۹
۲-۴-١٢-١- خواص مغز پسته    ۴۹
۲-۴-١٢-٢- خواص برگ و پوست درخت پسته    ۵۰
۲-۴-١٢-٣- خواص پوست سبز پسته    ۵۰
۲-۴-١٢-۴- خواص پوست سفید پسته    ۵۰
۲-۴-۱۳- مضرات پسته    ۵۱
۲-۴-١۴- اکولوژی تولید سم آفلاتوکسین در پسته    ۵۲
۲-۴-١۵- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته    ۵۳
۲-۴-١۵-١- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته در ایران    ۵۳
۲-۴-١۵-٢- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته در کشورهای مختلف    ۵۴
۲-۶- کروماتوگرافی    ۵۵
۲-۶-١- تعریف کروماتوگرافی    ۵۵
۲-۶-٢- روشهای کروماتوگرافی    ۵۵
۲-۶-٣- مزیت روشهای کروماتوگرافی    ۵۶
۲-۶-۴- انتخاب بهترین روش کروماتوگرافی    ۵۶
۲-۶-۵- انواع کروماتوگرافی    ۵۷
۲-۶-۵-١- کروماتوگرافی جذب سطحی    ۵۷
۲-۶-۵-٢- کروماتوگرافی تبادل یونی    ۵۸
۲-۶-۵-٣- کروماتوگرافی ژلی    ۶۰
۲-۶-۵-۴-کروماتوگرافیتقسیمی    ۶۲
۲-۶-۵-۵- کروماتوگرافی کاغذی    ۶۲
۲-۶-۵-۶-کروماتوگرافیستونمویین    ۶۶
۲-۶-۵-٧- کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا    ۶۷
۲-۶-۵-٧-١- کاربردهای HPLC    ۶۸
۲-۶-۵-٧-٢- اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه HPLC    ۶۸
۲-۶-۵-٧-٣- تفاوت HPLC با GC    ۷۴
۲-۷- پیشینه تحقیق    ۷۷
منابع    ۸۳

منابع

۱- محمدی مقدم م، افشاری ح، گل تپه م، حکم آبادی ح، راد س.۱۳۹۰٫ بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته در کاهش رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوکسین B1 در مغز ارقام مختلف پسته. نشریه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد. ۷۳: ۲۵ -۸۱

۲- محمدی مقدم م، سبحانی پور ع، حکم آبادی ح. ۱۳۸۹٫ بررسی ارتباط بین میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوکسین  B1 با درصد عناصر غذایی و پروتئین مغز ارقام مختلف پسته. نشریه علوم باغبانی

۳- حسینی­نیا، ع. ۱۳۸۵٫ آموزش HPLC . معاونت غذا و دارو آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی بخش آنالیز دستگاهی

۴- خراسانی س. ۱۳۷۷٫ نگرشی بر برداشت و حمل و نقل گردو، بادام و پسته، کرمان، انتشارات فنی             مدیریت آموزش و ترویج سازمان کشاورزی.

۵- علامه ع، رزاقی م. ۱۳۸۰٫ مایکوتوکسین­ها. چاپ اول، تهران، انتشارات دانشگاه امام حسین.

۶- یخدانی ح د. ۱۳۷۸٫ آفلاتوکسین و امنیت غذایی، رفسنجان، وزارت کشاورزی معاونت امور باغبانی موسسه تحقیقات پسته رفسنجان.

۷- اولسن م. ۱۳۷۸٫ جلوگیری از آلودگی پسته به آفلاتوکسین، سومین کنفرانس بین المللی مایکوتوکسین­ها

۸- زینی ف، مهبد ا، امامی م. ۱۳۷۷٫ قارچ شناسی پزشکی، انتشارات دانشگاه تهران

۹- شاکری پ. بررسی میزان آفلاتوکسین و باقیمانده سموم در بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته در استان کرمان. موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. ۱۳۹۱؛۴(۱۶).

۱۰- شرافتی.۱۳۸۷٫ پسته کاری کاربردی، چاپ اول.

۱۱- Doster M, Michailides T, Morgan D. Aspergillus species and mycotoxins in figs from

California orchards. Plant Disease. 1996;80(5):484-9.

۱۲- Bullerman, L., Schroeder, L. & Park, K.-Y. 1984. Formation and control of mycotoxins in food. Journal of Food Protection, 47.

۱۳- Hedayati, M. T. & Mohammadpour, R. A. 2005. The Contamination Rate of Stored Wheat Samples of Mazandaran Province by Aspergillus Flavous and Aflatoxin (2003). Journal of Kermanshah University of Medical Sciences, 9.

۱۴- MOULDS, C. M. 1979a. Toxins & Food. Wiley-Interscience Publication.

 مقدمه

قارچ­های گروه آسپرژیلوس فلاووس از مهمترین گونه­های این جنس می­باشد که قادرند بر روی طیف وسیعی از محصولات غذایی تولید متابولیت­های ثانویه تحت عنوان آفلاتوکسین نمایند، این ترکیبات بسیار سمی و سرطانزا هستند. این موارد همواره سلامت بشر را تهدید کرده و موجب مرگ و میر انسان­ها و حیوانات می­شود (محمدی مقدم،۱۳۹۰). از زمان کشف آفلاتوکسین در دهه ۱۹۶۰، آسپرژیلوس فلاووس به عنوان متداول ترین قارچ آلوده کننده مواد غذایی در منابع علمی همواره ذکر گردیده است، که نشانگر اهمیت اقتصادی این قارچ می­باشد. این قارچ تمایل ویژه­ای برای آلودگی دانه­های آجیلی و روغنی و غلات از خود نشان می­دهد. بادام زمینی، ذرت، گندم، برنج، پسته و بادام از عمده ترین محصولاتی هستند که توسط این قارچ مورد تهاجم قرار می­گیرند.

پسته، میوه باستانی و با ارزش از گروه مغزها، در میان خشکبار به سلطان مغزها شهره است. ارزش غذایی، خوشمزگی، راحتی هضم، کالری بالا، ویتامین­ها و مواد معدنی مناسب از ویژگی­هایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر می­نمایاند. بیش از ۵۰ درصد کل محصول پسته جهان با متوسط سالیانه ۲۳۵ هزار تن در سال متعلق به ایران است که ضایعات آن بالغ بر ۶۰ هزار تن است. صادرات پسته فقط از نوع خندان و تولید خلال پسته بوده و پسته­های درجه ۳ و ۴ و دهان بست حتی در داخل کشور بازار کمتری دارند، با وجود آنکه ۵/۶٪ کل تولید پسته کشور، حدود ۱۵۰۰۰ تن در سال، پسته­های دهان بست است که هیچگونه عملیات بهینه سازی و تولید محصولات فرعی جدید برای این نوع پسته انجام نشده است، از طرفی خواص تغذیه­ای این قبیل پسته­ها از انواع مرغوب آن کمتر نیست و می­توان با به کارگیری تکنولوژی پیشرفته ارزش این نوع محصول را تا چند برابر افزایش داد.

ارزش اقتصادی حاصل از صادرات پسته در ایران بیش از یک میلیارد دلار در سال می­باشد که دومین محصول صادراتی غیر نفتی بعد از فرش محسوب می­شود که این خود گواه بر اهمیت فوق العاده این محصول است که نیاز مبرم به بهینه سازی بیشتر محصول در سطح جهانی دارد.

تاکنون ۱۸ نوع آفلاتوکسین شناسایی شده است که از میان آن­ها ۱۲۱۲۱M و۲M مهمترند. آفلاتوکسین­ها یک گروه ساختاری می­باشند که جزء متابولیت­های ثانویه به شمار می­روند (حسینی­نیا،١٣٨۵). تحقیقات حول موضوع آلودگی به آفلاتوکسین ابتدا در خصوص قارچ شناسی پس از برداشت، بیماری شناسی و سم شناسی متمرکز گردید. هرچند که در اواسط دهه ۱۹۷۰ آلودگی به آفلاتوکسین در مرحله پیش از برداشت در محصول ذرت در ایالات متحده و هندوستان کشف شد و در دهه حاضر، آفلاتوکسین به خاطر آن که ذرت دانه­ای، بادام زمینی، مغزهای درختی و تخم کتان را پیش از برداشت آلوده می­کند مورد توجه قرار گرفته و به شکل مشکلی حاد درآمده است، در حال حاضر، بالغ بر ۵۰ کشور محصولات غذایی انسان و خوراک دام را از لحاظ بروز آلودگی به مایکوتوکسین­ها به ویژه آفلاتوکسین تحت نظارت دارند و به طور معمول، مقررات خاصی در مورد مواد خام و فراوری شده اعمال می­گردد.

امروزه آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین­ها یکی از مهم ترین مشکلات بهداشت جامعه جهانی بوده و کشورهای مختلف با توجه به خطرات جدی مایکوتوکسین­ها، مقررات ویژه­ای برای تولید، مصرف و واردات مواد غذایی تنظیم نموده­اند و اکثر کشورها حساسیت ویژه­ای نسبت به آلودگی مواد غذایی به قارچ­های جنس آسپرژیلوس و آفلاتوکسین حاصل از آن دارند (علامه و رزاقی،۱۳۸۱). از سال ۱۹۷۱ که بخشی از پسته صادراتی ایران و ترکیه به دلیل آلودگی در آمریکا توقیف شد، آفلاتوکسین اهمیت زیادی در محصولات خشکباری ایران پیدا کرد. پس از برگشت محموله پسته صادر شده به آمریکا به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین این مسئله در مراکز تحقیقاتی کشور مورد توجه قرار گرفت. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، جنبه­های مختلف موضوع آلودگی پسته به قارچ آسپرژیلوس و آفلاتوکسین باید به طور جدا مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.

۲-١- معرفی عمومی قارچ­ها

قارچ­ها یکی از موجودات زنده­ای هستند که از سال­ها قبل مورد شناسایی قرار گرفته­اند و در دیوارهای معابد فراعنه مصر نظیرآمنمهات[۱]  نقشه­هایی از قارچ­ها وجود دارد و قدمت آن به دوره کونیفر می­رسد. طبقه بندی قارچ­ها به وسیله یونانی­ها صورت گرفت (Bullerman et al., 1984). قارچ­ها موجودات هتروتروف هستند و با جذب مواد مغذی محلول تغذیه می­کنند و با وجود اینکه برخی از قارچ­ها می­توانند مواد نامحلول پیچیده نظیر لیگنوسلولز را متابولیزه کنند اما این مواد باید با ترشح آنزیم­های مناسب خارج سلولی مورد تجزیه قرار گیرند. تعدادی از قارچ­ها به صورت انگلی بر روی حیوانات، گیاهان و سایر قارچ­ها زندگی می­کنند و برخی از این ارتباطات انگلی بسیار پیچیده و حتی اجباری است (Moulds, 1979a). در سال ١٨٠٠ قارچ‌هایی که بر روی مواد غذایی ایجاد آلودگی می­نمودند مورد شناسایی قرار گرفتند (خراسانی، ۱۳۷۷). در دهه ١٩۶٠ میلادی مشخص گردید که متابولیت­های برخی از انواع قارچ­های رایج در مواد غذایی مسئول بیماری و مرگ دام­ها است. در حال حاضر به خوبی ثابت شده است که متابولیت­های سمی قارچ­ها مسئول بسیاری از اپیدمی­ها در جوامع انسانی و دامی به ویژه در دوران اخیر بوده اند (Hedayati and Mohammadpour, 2005). سموم تولید شده توسط قارچ­ها به نام مایکوتوکسین شناخته می­شوند و بر اساس یک توافق عمومی این نام معمولا محدود به قارچ­های موجود در مواد غذایی و خوراک حیوانات می­شود به استثناء سمومی که توسط بازیدومیست­ها از قبیل قارچ­های گوشتی تولید می­شوند (شرافتی، ۱۳۸۷).

۲-٢- مایکوتوکسین

واژه مایکوتوکسین از لغت یونانی مایکس[۲]  به معنی قارچ و لغت لاتین  توکسیکوم[۳]  به معنای سم مشتق شده است که نامی رایج برای معر فی کردن گروهی از ترکیبات تولید شده به وسیله نژاد­های به خصوصی از قارچ­‌ها است که برای انسان، دام وگیاه بیماری زا بوده و خطر نابودی و مرگ را به همراه دارد ((Trial F,1998 . در قارچ­ها و سایر میکروارگانیسم­ها متابولیت­های اولیه (مثل اسیدآمینه، استات و پیروات و …) ترکیباتی هستند که جهت رشد وتکثیر ضروری هستند. مایکوتوکسین­ها به عنوان محصولات متابولیکی ثانویه شناخته می شوند. متابولیت­های ثانویه در انتهای فاز لگاریتمی رشد میکروارگانیسم تشکیل می­شوند (FOODS, 1979) به طور کلی این ترکیبات هنگامی تشکیل می­شوند که مقادیر زیادی از پیش سازهای متابولیکی اولیه تجمــع می­یابند. این مواد نقش خاصی در متابولیسم طبیعی و رشد قارچ ندارد و به طور معمول البته نه کاملا انحصاری توسط قارچ­های درحال رشد تولید می­شوند (Hedayati and Mohammadpour, 2005, Arrus et al., 2005). مایکوتوکسین­ها در دانه غلات و علوفه، قبل از برداشت، هنگام برداشت و بعد از برداشت در شرایط آب و هوایی مختلف تولید می­شوند (Berghofer et al., 2003).

۲-٢-١- ساختار

این مواد معمولا دارای مولکول­های متفاوتی هستند، از ساختمان­های شامل یک حلقه هترو سیکلیک با وزن مولکولی کمتر از ۵٠ دالتون تا گروه­هایی از حلقه­های نامتجانس با وزن مولکولی بیش از ۵٠٠ دالتون تشکیل شده­اند (Johanning et al., 1996).

[۱]– Amenemhat

[۲]– mykes

[۳] – toxicum

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.