487 views
پیشینه تحقیق ساختار و انواع قارچ های مایکوتوکسین و حدود مجاز آلودگی به مایکوتوکسینها و مشخصات گیاه شناسی و بیماری های درخت پسته دارای ۸۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۷
۲-١- معرفی عمومی قارچها ۹
۲-٢- مایکوتوکسین ۹
۲-٢-١- ساختار ۱۰
۲-٢-٢- طبقه بندی ۱۰
۲-٢-٣- اثرات ۱۱
۲-٢-۴- مایکوتوکسیکوزیس ۱۱
۲-٢-۵- انواع مایکوتوکسینها ۱۲
۲- ٢-۵-١- مایکوتوکسینهای آسپرژیلوس ۱۳
۲-٢-۵-١-١-آفلاتوکسینها ۱۳
۲-٢-۵-١-٢- اکراتوکسینها ۱۴
۲-٢-۵-١-٣- استریگماتوسیستین ۱۵
۲-٢-۵-١-۴-اسید سیکلوپیازونیک ۱۵
۲-٢-۵-٢- مایکوتوکسینهای پنیسیلیوم ۱۶
۲-٢-۵-٢-١- پاتولین ۱۶
۲-٢-۵-٢-٢- سیترینین ۱۷
۲-٢-۵-٢-٣- سیترئوویریدین ۱۸
۲-٢-۵-٢-۴- پنی ترم A ۱۹
۲-٢-۵-٣- مایکوتوکسینهای فوزاریوم ۱۹
۲-٢-۵-٣-١- T-2 توکسین ۱۹
۲-٢-۵-٣-٢- داکسی نیوالنول ۲۰
۲-٢-۵-٣-٣- زیرالنون ۲۱
۲-٢-۵-٣-۴- مونیلی فورمین ۲۲
۲-٢-۵-٣-۵- فومونیزین ۲۲
۲-٢-۵-۴- مایکوتوکسینهای سایر قارچها ۲۳
۲-٢-۵-۴-١- ارگوت ۲۳
۲-٢-۵-۴-٢- لولیترمها ۲۴
۲-٢-۶- حدود مجاز آلودگی به مایکوتوکسینها ۲۵
۲-٣- آفلاتوکسین ۲۶
۲-٣-١- انواع آفلاتوکسین ۳۲
۲-٣-١-١- آفلاتوکسین ۱B ۳۲
۲-٣-١-٢- آفلاتوکسین ۱G ۳۳
۲-٣-١-٣- آفلاتوکسینهای ۲B و ۲G ۳۳
۲-٣-١-۴- آفلاتوکسینهای ۱M و ۲M ۳۳
۲-٣-٢- عوامل موثر در تولید آفلاتوکسین ۳۴
۲-٣-٢-١- درجه حرارت ۳۴
۲-٣-٢-٢- رطوبت ۳۵
۲-٣-۲-٣- فعالیت آبی ۳۵
۲-٣-۲-۴- محیط کشت و سوبسترا ۳۵
۲-۴- پسته ۳۶
۲-۴-١- موطن اصلی و قدمت درخت پسته ۳۶
۲-۴-٢- نام پسته ۳۷
۲-۴-٣- پراکنش جغرافیایی ۳۷
۲-۴-۴- شرایط اقلیمی ۳۸
۲-۴-۵- مشخصات گیاه شناسی درخت پسته ۳۹
۲-۴-۶- ارقام پسته ۳۹
۲-۴-۶-١- پسته رقم اکبری ۴۰
۲-۴-۶-٢- پسته رقم کله قوچی ۴۰
۲-۴-۶-٣- پسته رقم بادامی ۴۰
۲-۴-۶-۴- پسته رقم احمد آقایی ۴۰
۲-۴-۶-۵- پسته رقم اوحدی ۴۱
۲-۴-۶-۶- پسته رقم ممتاز ۴۱
۲-۴-۶-٧- پسته رقم سفید پسته نوق ۴۱
۲-۴-۶-٨- پسته رقم خنجری دامغان ۴۱
۲-۴-۶-٩- پسته رقم شاهپسند دامغان ۴۱
۲-۴-٧- بیماریهای مهم درختان پسته ۴۲
۲-۴-٧-١- بیماری گموز (انگومک) پسته ۴۲
۲-۴-٧-٢- بیماری خشکیدگی شاخههای پسته ۴۳
۲-۴-٧-٣- نماتد مولد غده ریشه پسته ۴۳
۲-۴-٧-۴- بیماری لکه برگی پسته ۴۴
۲-۴-٧-۵- بیماری ماسوی پسته ۴۴
۲-۴-٧-۶- کپکهای توکسین زا ۴۴
۲-۴-٨- آفات درختان پسته ۴۵
۲-۴-٩- علفهای هرز عمده باغات پسته ۴۵
۲-۴-١٠- عوامل موثر بر تولید آفلاتوکسین در پسته ۴۵
۲-۴-١١- توصیههای فنی برای کاهش میزان آفلاتوکسین در مراحل مختلف تولید، فراوری و انبارداری پسته ۴۶
۲-۴-١١-١- مرحله داشت ۴۶
۲-۴-١١-٢- مرحله برداشت ۴۷
۲-۴-١١-٣- مرحله فراوری ۴۸
۲-۴-١١-۴- مرحله انبار داری ۴۹
۲-۴-١٢- ارزش غذایی و دارویی پسته ۴۹
۲-۴-١٢-١- خواص مغز پسته ۴۹
۲-۴-١٢-٢- خواص برگ و پوست درخت پسته ۵۰
۲-۴-١٢-٣- خواص پوست سبز پسته ۵۰
۲-۴-١٢-۴- خواص پوست سفید پسته ۵۰
۲-۴-۱۳- مضرات پسته ۵۱
۲-۴-١۴- اکولوژی تولید سم آفلاتوکسین در پسته ۵۲
۲-۴-١۵- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته ۵۳
۲-۴-١۵-١- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته در ایران ۵۳
۲-۴-١۵-٢- حدود مجاز آفلاتوکسین در پسته در کشورهای مختلف ۵۴
۲-۶- کروماتوگرافی ۵۵
۲-۶-١- تعریف کروماتوگرافی ۵۵
۲-۶-٢- روشهای کروماتوگرافی ۵۵
۲-۶-٣- مزیت روشهای کروماتوگرافی ۵۶
۲-۶-۴- انتخاب بهترین روش کروماتوگرافی ۵۶
۲-۶-۵- انواع کروماتوگرافی ۵۷
۲-۶-۵-١- کروماتوگرافی جذب سطحی ۵۷
۲-۶-۵-٢- کروماتوگرافی تبادل یونی ۵۸
۲-۶-۵-٣- کروماتوگرافی ژلی ۶۰
۲-۶-۵-۴-کروماتوگرافیتقسیمی ۶۲
۲-۶-۵-۵- کروماتوگرافی کاغذی ۶۲
۲-۶-۵-۶-کروماتوگرافیستونمویین ۶۶
۲-۶-۵-٧- کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا ۶۷
۲-۶-۵-٧-١- کاربردهای HPLC ۶۸
۲-۶-۵-٧-٢- اجزاء و قسمتهای مختلف دستگاه HPLC ۶۸
۲-۶-۵-٧-٣- تفاوت HPLC با GC ۷۴
۲-۷- پیشینه تحقیق ۷۷
منابع ۸۳
۱- محمدی مقدم م، افشاری ح، گل تپه م، حکم آبادی ح، راد س.۱۳۹۰٫ بررسی میزان تاثیر پوسته مغز پسته در کاهش رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوکسین B1 در مغز ارقام مختلف پسته. نشریه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد. ۷۳: ۲۵ -۸۱
۲- محمدی مقدم م، سبحانی پور ع، حکم آبادی ح. ۱۳۸۹٫ بررسی ارتباط بین میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس آفلاتوکسین زا و تولید آفلاتوکسین B1 با درصد عناصر غذایی و پروتئین مغز ارقام مختلف پسته. نشریه علوم باغبانی
۳- حسینینیا، ع. ۱۳۸۵٫ آموزش HPLC . معاونت غذا و دارو آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی بخش آنالیز دستگاهی
۴- خراسانی س. ۱۳۷۷٫ نگرشی بر برداشت و حمل و نقل گردو، بادام و پسته، کرمان، انتشارات فنی مدیریت آموزش و ترویج سازمان کشاورزی.
۵- علامه ع، رزاقی م. ۱۳۸۰٫ مایکوتوکسینها. چاپ اول، تهران، انتشارات دانشگاه امام حسین.
۶- یخدانی ح د. ۱۳۷۸٫ آفلاتوکسین و امنیت غذایی، رفسنجان، وزارت کشاورزی معاونت امور باغبانی موسسه تحقیقات پسته رفسنجان.
۷- اولسن م. ۱۳۷۸٫ جلوگیری از آلودگی پسته به آفلاتوکسین، سومین کنفرانس بین المللی مایکوتوکسینها
۸- زینی ف، مهبد ا، امامی م. ۱۳۷۷٫ قارچ شناسی پزشکی، انتشارات دانشگاه تهران
۹- شاکری پ. بررسی میزان آفلاتوکسین و باقیمانده سموم در بقایای حاصل از پوستگیری پسته در استان کرمان. موسسه تحقیقات علوم دامی کشور. ۱۳۹۱؛۴(۱۶).
۱۰- شرافتی.۱۳۸۷٫ پسته کاری کاربردی، چاپ اول.
۱۱- Doster M, Michailides T, Morgan D. Aspergillus species and mycotoxins in figs from
California orchards. Plant Disease. 1996;80(5):484-9.
۱۲- Bullerman, L., Schroeder, L. & Park, K.-Y. 1984. Formation and control of mycotoxins in food. Journal of Food Protection, 47.
۱۳- Hedayati, M. T. & Mohammadpour, R. A. 2005. The Contamination Rate of Stored Wheat Samples of Mazandaran Province by Aspergillus Flavous and Aflatoxin (2003). Journal of Kermanshah University of Medical Sciences, 9.
۱۴- MOULDS, C. M. 1979a. Toxins & Food. Wiley-Interscience Publication.
قارچهای گروه آسپرژیلوس فلاووس از مهمترین گونههای این جنس میباشد که قادرند بر روی طیف وسیعی از محصولات غذایی تولید متابولیتهای ثانویه تحت عنوان آفلاتوکسین نمایند، این ترکیبات بسیار سمی و سرطانزا هستند. این موارد همواره سلامت بشر را تهدید کرده و موجب مرگ و میر انسانها و حیوانات میشود (محمدی مقدم،۱۳۹۰). از زمان کشف آفلاتوکسین در دهه ۱۹۶۰، آسپرژیلوس فلاووس به عنوان متداول ترین قارچ آلوده کننده مواد غذایی در منابع علمی همواره ذکر گردیده است، که نشانگر اهمیت اقتصادی این قارچ میباشد. این قارچ تمایل ویژهای برای آلودگی دانههای آجیلی و روغنی و غلات از خود نشان میدهد. بادام زمینی، ذرت، گندم، برنج، پسته و بادام از عمده ترین محصولاتی هستند که توسط این قارچ مورد تهاجم قرار میگیرند.
پسته، میوه باستانی و با ارزش از گروه مغزها، در میان خشکبار به سلطان مغزها شهره است. ارزش غذایی، خوشمزگی، راحتی هضم، کالری بالا، ویتامینها و مواد معدنی مناسب از ویژگیهایی است که پسته را در میان سایر مغزها برتر مینمایاند. بیش از ۵۰ درصد کل محصول پسته جهان با متوسط سالیانه ۲۳۵ هزار تن در سال متعلق به ایران است که ضایعات آن بالغ بر ۶۰ هزار تن است. صادرات پسته فقط از نوع خندان و تولید خلال پسته بوده و پستههای درجه ۳ و ۴ و دهان بست حتی در داخل کشور بازار کمتری دارند، با وجود آنکه ۵/۶٪ کل تولید پسته کشور، حدود ۱۵۰۰۰ تن در سال، پستههای دهان بست است که هیچگونه عملیات بهینه سازی و تولید محصولات فرعی جدید برای این نوع پسته انجام نشده است، از طرفی خواص تغذیهای این قبیل پستهها از انواع مرغوب آن کمتر نیست و میتوان با به کارگیری تکنولوژی پیشرفته ارزش این نوع محصول را تا چند برابر افزایش داد.
ارزش اقتصادی حاصل از صادرات پسته در ایران بیش از یک میلیارد دلار در سال میباشد که دومین محصول صادراتی غیر نفتی بعد از فرش محسوب میشود که این خود گواه بر اهمیت فوق العاده این محصول است که نیاز مبرم به بهینه سازی بیشتر محصول در سطح جهانی دارد.
تاکنون ۱۸ نوع آفلاتوکسین شناسایی شده است که از میان آنها ۱B،۲B،۱G،۲G،۱M و۲M مهمترند. آفلاتوکسینها یک گروه ساختاری میباشند که جزء متابولیتهای ثانویه به شمار میروند (حسینینیا،١٣٨۵). تحقیقات حول موضوع آلودگی به آفلاتوکسین ابتدا در خصوص قارچ شناسی پس از برداشت، بیماری شناسی و سم شناسی متمرکز گردید. هرچند که در اواسط دهه ۱۹۷۰ آلودگی به آفلاتوکسین در مرحله پیش از برداشت در محصول ذرت در ایالات متحده و هندوستان کشف شد و در دهه حاضر، آفلاتوکسین به خاطر آن که ذرت دانهای، بادام زمینی، مغزهای درختی و تخم کتان را پیش از برداشت آلوده میکند مورد توجه قرار گرفته و به شکل مشکلی حاد درآمده است، در حال حاضر، بالغ بر ۵۰ کشور محصولات غذایی انسان و خوراک دام را از لحاظ بروز آلودگی به مایکوتوکسینها به ویژه آفلاتوکسین تحت نظارت دارند و به طور معمول، مقررات خاصی در مورد مواد خام و فراوری شده اعمال میگردد.
امروزه آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسینها یکی از مهم ترین مشکلات بهداشت جامعه جهانی بوده و کشورهای مختلف با توجه به خطرات جدی مایکوتوکسینها، مقررات ویژهای برای تولید، مصرف و واردات مواد غذایی تنظیم نمودهاند و اکثر کشورها حساسیت ویژهای نسبت به آلودگی مواد غذایی به قارچهای جنس آسپرژیلوس و آفلاتوکسین حاصل از آن دارند (علامه و رزاقی،۱۳۸۱). از سال ۱۹۷۱ که بخشی از پسته صادراتی ایران و ترکیه به دلیل آلودگی در آمریکا توقیف شد، آفلاتوکسین اهمیت زیادی در محصولات خشکباری ایران پیدا کرد. پس از برگشت محموله پسته صادر شده به آمریکا به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین این مسئله در مراکز تحقیقاتی کشور مورد توجه قرار گرفت. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، جنبههای مختلف موضوع آلودگی پسته به قارچ آسپرژیلوس و آفلاتوکسین باید به طور جدا مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد.
قارچها یکی از موجودات زندهای هستند که از سالها قبل مورد شناسایی قرار گرفتهاند و در دیوارهای معابد فراعنه مصر نظیرآمنمهات[۱] نقشههایی از قارچها وجود دارد و قدمت آن به دوره کونیفر میرسد. طبقه بندی قارچها به وسیله یونانیها صورت گرفت (Bullerman et al., 1984). قارچها موجودات هتروتروف هستند و با جذب مواد مغذی محلول تغذیه میکنند و با وجود اینکه برخی از قارچها میتوانند مواد نامحلول پیچیده نظیر لیگنوسلولز را متابولیزه کنند اما این مواد باید با ترشح آنزیمهای مناسب خارج سلولی مورد تجزیه قرار گیرند. تعدادی از قارچها به صورت انگلی بر روی حیوانات، گیاهان و سایر قارچها زندگی میکنند و برخی از این ارتباطات انگلی بسیار پیچیده و حتی اجباری است (Moulds, 1979a). در سال ١٨٠٠ قارچهایی که بر روی مواد غذایی ایجاد آلودگی مینمودند مورد شناسایی قرار گرفتند (خراسانی، ۱۳۷۷). در دهه ١٩۶٠ میلادی مشخص گردید که متابولیتهای برخی از انواع قارچهای رایج در مواد غذایی مسئول بیماری و مرگ دامها است. در حال حاضر به خوبی ثابت شده است که متابولیتهای سمی قارچها مسئول بسیاری از اپیدمیها در جوامع انسانی و دامی به ویژه در دوران اخیر بوده اند (Hedayati and Mohammadpour, 2005). سموم تولید شده توسط قارچها به نام مایکوتوکسین شناخته میشوند و بر اساس یک توافق عمومی این نام معمولا محدود به قارچهای موجود در مواد غذایی و خوراک حیوانات میشود به استثناء سمومی که توسط بازیدومیستها از قبیل قارچهای گوشتی تولید میشوند (شرافتی، ۱۳۸۷).
واژه مایکوتوکسین از لغت یونانی مایکس[۲] به معنی قارچ و لغت لاتین توکسیکوم[۳] به معنای سم مشتق شده است که نامی رایج برای معر فی کردن گروهی از ترکیبات تولید شده به وسیله نژادهای به خصوصی از قارچها است که برای انسان، دام وگیاه بیماری زا بوده و خطر نابودی و مرگ را به همراه دارد ((Trial F,1998 . در قارچها و سایر میکروارگانیسمها متابولیتهای اولیه (مثل اسیدآمینه، استات و پیروات و …) ترکیباتی هستند که جهت رشد وتکثیر ضروری هستند. مایکوتوکسینها به عنوان محصولات متابولیکی ثانویه شناخته می شوند. متابولیتهای ثانویه در انتهای فاز لگاریتمی رشد میکروارگانیسم تشکیل میشوند (FOODS, 1979) به طور کلی این ترکیبات هنگامی تشکیل میشوند که مقادیر زیادی از پیش سازهای متابولیکی اولیه تجمــع مییابند. این مواد نقش خاصی در متابولیسم طبیعی و رشد قارچ ندارد و به طور معمول البته نه کاملا انحصاری توسط قارچهای درحال رشد تولید میشوند (Hedayati and Mohammadpour, 2005, Arrus et al., 2005). مایکوتوکسینها در دانه غلات و علوفه، قبل از برداشت، هنگام برداشت و بعد از برداشت در شرایط آب و هوایی مختلف تولید میشوند (Berghofer et al., 2003).
این مواد معمولا دارای مولکولهای متفاوتی هستند، از ساختمانهای شامل یک حلقه هترو سیکلیک با وزن مولکولی کمتر از ۵٠ دالتون تا گروههایی از حلقههای نامتجانس با وزن مولکولی بیش از ۵٠٠ دالتون تشکیل شدهاند (Johanning et al., 1996).
[۱]– Amenemhat
[۲]– mykes
[۳] – toxicum
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر