تحقیق مفاهیم اصلی بازار بورس اوراق بهادار تهران و رویکرد پویایی سیستم

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مفاهیم اصلی بازار بورس اوراق بهادار تهران و رویکرد پویایی سیستم دارای ۳۴ صفحه می باشد  فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۲-۱٫ مقدمه    ۶
۲-۲٫ بازار بورس اوراق بهادار تهران    ۷
۲-۲-۱٫ تاریخچه    ۷
۲-۲-۲٫ تعاریف    ۱۱
۲-۲-۲-۱٫ بورس اوراق بهادار    ۱۱
۲-۲-۲-۲٫ سهم چیست ؟    ۱۱
۲-۲-۲-۳٫ سرمایه گذاری    ۱۱
۲-۲-۲-۴٫ انواع بازار    ۱۱
۲-۲-۲-۵٫ سال مالـی    ۱۲
۲-۲-۲-۶٫ صورت سود و زیان    ۱۲
۲-۲-۲-۷٫ ترازنامه    ۱۳
۲-۲-۲-۸٫ سود هر سهـم  (EPS)    ۱۳
۲-۲-۲-۹٫ سود تقسیمی هر سهـم  (DPS)    ۱۳
۲-۲-۲-۱۰٫ پیش بینی سود    ۱۴
۲-۲-۲-۱۱٫ تعدیل سـود    ۱۴
۲-۲-۲-۱۲٫ قیمت پایانی سهـم    ۱۴
۲-۲-۲-۱۳٫ نسبت قیمت به درآمد    ۱۴
۲-۲-۳٫ شاخص کل    ۱۵
۲-۳٫ پویایی سیستم    ۱۸
۲-۳-۱٫ مقدمه    ۱۸
۲-۳-۲٫ کلیات پویایی سیستم ها    ۱۹
۲-۳-۳٫ اصول کلی در مورد دیدگاه سیستمی    ۱۹
۴٫۳٫۲٫ ابزار های تفکر سیستمی    ۲۱
۲-۳-۴-۱٫ نمودارهای علی حلقوی    ۲۱
۲-۳-۴-۲٫ نمودارهای حالت و جریان    ۲۲
۵٫۳٫۲٫ فرایند مدل سازی    ۲۳
۲-۳-۶٫ شبیه سازی     ۲۶
۲-۴٫ پیشینه تحقیق    ۲۷
۲-۴-۱٫ تحقیقات در زمینه بورس اوراق بهادار تهران    ۲۷
۲-۴-۲٫ تحقیقات در زمینه پویایی سیستم در ایران    ۲۸
۲-۴-۳٫ تحقیقات با روش پویایی سیستم در جهان    ۳۰

منابع :

]۱[    غفارزادگان ، نوید ” تحلیل نوسانات بازار سهام برای کنترل حباب بازار با رویکرد پویایی سیستم ” پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه شریف ، ۱۳۸۴ .

]۲[    توتونی ، مجید ” سناریو سازی و مدل سازی دینامیک بازار سهام با استفاده از کشف روابط علت و معلولی به کمک داده کاوی ” پایان نامه کارشناسی ارشد ،  دانشگاه علم و صنعت ، ۱۳۸۷

]۳[   ادراکی ، محمدرضا ” الگوسازی و پیش بینی نوسانات شاخص کل قیمت بورس اوراق بهادارتهران با استفاده از الگوهای واریانس ناهمسان شرطی خود رگرسیو ” همایش بین المللی اقتصاد سنجی ، ۱۳۹۱ .

]۴[   سعیدی ، علی ” مدلسازی حباب قیمت صنعت خودرو در بورس اوراق بهادار تهران با رویکرد پویایی سیستمها ” فصلنامه علمی پژوهشی ، ۱۳۹۰ .

]۵[   سجادی ، محسن ” تعیین عوامل موثر بر شاخص قیمت سهام در بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از شبکه مصنوعی و مقایسه آن با الگوی خطی ” ، پایان نامه کارشناسی ارشد ، دانشگاه علوم و فنون مازندران ، ۱۳۹۰ .

]۶[   محقر ، علی ” تحلیل تغییرات نرخ سود بانکی و تورم در اقتصاد ایران با استفاده از رویکرد پویایی سیستم ” ، هفتمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع ، ۱۳۸۹٫

[۷] Davide Provenzano ,  “An artifical stock market in a system dynamics approach” , ۲۰th system dynamics conference , 2002 .

[۸] Mohamed Askar , “Modeling the Dynamics of the Egyptian Stock Market” , ۲۵th system dynamics conference , 2007 .

[۹] Doyne Farmer ,  “The price dynamics of common trading strategies“ , Journal of Economic Behavior & Organization , 2002 .

[۱۰] J.D. Sterman, J.D., Business Dynamics: Systems Thinking and Modeling for a complex world. Irwin McGraw-Hill, 2000 .

 ۲-۱٫ مقدمه

در این مقاله ابتدا با مفاهیم اصلی بازار بورس اوراق بهادار تهران آشنا می شویم . تاریخچه ، تعاریف و اصطلاحات به ما در شناخت بهتر بازار کمک می کند .

در ادامه با پویایی سیستم آشنا می شویم .

و در انتها مروری خواهیم داشت بر تحقیقاتی که در زمینه بازار بورس و همینطور روش پویایی سیستم در ایران و جهان انجام شده است .

۲-۲٫ بازار بورس اوراق بهادار تهران

 ۲-۲-۱٫ تاریخچه

بورس اوراق بهادار تهران در بهمن‌ماه سال ۱۳۴۶ بر پایه قانون مصوب اردیبهشت‌ماه ۱۳۴۵ تأسیس شد. دوران فعالیت بورس اوراق بهادار را می‌توان به چهار دوره تقسیم کرد: دوره نخست (۱۳۵۷-۱۳۴۶)، دوره دوم (۱۳۶۷-۱۳۵۸)، دوره سوم (۱۳۸۳-۱۳۶۸) و دوره چهارم (از ۱۳۸۴ تاکنون)

   – دوره نخست (۱۳۵۷- ۱۳۴۶)

بورس اوراق بهادار از پانزدهم بهمن سال ۱۳۴۶ فعالیت خود را با انجام چند معامله بر روی سهام بانک توسعه صنعتی و معدنی آغاز کرد. در پی آن شرکت نفت پارس، اوراق قرضه دولتی، اسناد خزانه، اوراق قرضه سازمان گسترش مالکیت صنعتی و اوراق قرضه عباس‌آباد به بورس تهران راه یافتند. در این دوره گسترش فعالیت بورس اوراق بهادار بیشتر مرهون قوانین و مقررات دولتی بود که از جمله می‌توان موارد زیر را برشمرد:

تصویب قانون گسترش مالکیت سهام واحدهای تولیدی در اردیبهشت ۱۳۵۴ که به‌موجب آن مؤسسات خصوصی و دولتی موظف شدند به‌ترتیب ۴۹% و ۹۴% سهام خود را به شهروندان عرضه نمایند.

تصویب قانون معافیت‌های مالیاتی برای شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار در سال ۱۳۵۴

طی ۱۱ سال فعالیت بورس تا پیش از انقلاب اسلامی در ایران، تعداد شرکت‌ها و بانک‌ها و شرکت‌های بیمه پذیرفته شده از ۶ بنگاه اقتصادی با ۶/۲ میلیارد ریال سرمایه در سال ۱۳۴۶ به ۱۰۵ بنگاه با بیش از ۲۳۰ میلیارد ریال در سال ۱۳۵۷ افزایش یافت. همچنین ارزش مبادلات در بورس از ۱۵ میلیون ریال در سال ۱۳۴۶به بیش از ۳۴ میلیارد ریال طی سال۱۳۵۷ افزایش یافت.

   – دوره دوم (۱۳۶۷- ۱۳۵۸)

در سال‌های پس از انقلاب اسلامی و تا پیش از نخستین برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، دگرگونی‌های چشمگیری در اقتصاد ملی پدید آمد که بورس اوراق بهادار تهران را نیز در برگرفت. نخستین رویداد، تصویب لایحه قانون اداره امور بانک‌ها در تاریخ ۱۷/۳/۱۳۵۸ توسط شورای انقلاب بود که به موجب آن بانک‌های تجاری و تخصصی کشور در چارچوب ۹ بانک شامل ۶ بانک تجاری و۳ بانک تخصصی ادغام و ملی شدند. چندی بعد و در پی آن شرکت‌های بیمه نیز در یکدیگر ادغام شده و به مالکیت دولتی درآمدند و همچنین تصویب قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران در تیرماه سال ۱۳۵۸ باعث شد تعداد زیادی از بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بورس از آن خارج شوند، به‌گونه‌ای که تعداد آنها از ۱۰۵ شرکت در سال ۱۳۵۷ به ۵۶ شرکت در پایان سال ۱۳۶۷ کاهش یافت.

حجم معاملات سهام در این دوره از ۲/۳۴ میلیارد ریال در سال ۱۳۵۷ به ۹/۹ میلیارد ریال در سال ۱۳۶۷ کاهش یافت و میانگین نسبت حجم معاملات سهام به GDP به کمترین میزان در دوران فعالیت بورس رسید که از مهمترین دلایل آن شرایط جنگی و روشن نبودن خطوط کلی اقتصاد کشور بود. بدین ترتیب در طی این سال‌ها، بورس اوراق بهادار تهران دوران فترت خود را آغاز کرد که تا پایان سال ۱۳۶۷ ادامه یافت.

   – دوره سوم (۱۳۸۳- ۱۳۶۸)

با پایان یافتن جنگ، در چارچوب برنامه پنج ساله اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی  جمهوری اسلامی ایران تجدید فعالیت بورس اوراق بهادار تهران به‌عنوان زمینه‌ای برای اجرای سیاست‌های خصوصی‌سازی مورد توجه قرار گرفت.

بر این اساس، سیاست‌گذاران در نظر دارند بورس اوراق بهادار با انتقال پاره‌ای از وظایف تصدی‌های دولتی به بخش خصوصی، جذب نقدینگی و گردآوری منابع پس‌اندازی پراکنده و هدایت آن به سوی مصارف سرمایه‌گذاری، در تجهیز منابع توسعه اقتصادی و انگیزش مؤثر بخش خصوصی برای مشارکت فعالانه در فعالیت‌های اقتصادی، نقش مهم و اساسی داشته باشد. در هر حال، گرایش سیاست‌گذاری‌های کلان اقتصادی به استفاده از ساز و کار بورس، افزایش چشمگیر شمار شرکت‌های پذیرفته شده و افزایش حجم فعالیت بورس تهران را در بر داشت، به‌گونه‌ای که حجم معاملات از ۹/۹ میلیارد ریال سال ۱۳۶۷ به ۱۰۴٫۲۰۲ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۸۳ رسید و تعداد بنگاه‌های اقتصادی پذیرفته شده در بورس تهران از ۵۶ شرکت به ۴۲۲ شرکت افزایش یافت.

در این دوره دولت مجموعه‌ای از قوانین و مقررات در راستای گسترش بازار بورس اوراق بهادار وضع نمود که تأثیر بسزایی در افزایش حجم معاملات داشت، از جمله:

۱-   تبصره ۳۵ قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور که در آن به وظیفه دولت نسبت به تعیین تکلیف همه شرکت‌های بخش دولتی از راه ادغام، واگذاری و فروش سهام به بخش‌های خصوصی و تعاونی اشاره شد.

۲-  ماده ۹۴ قانون برنامه سوم توسعه (۱۳۸۳- ۱۳۷۹) که بر اساس آن شورای بورس موظف شد تا کارهای لازم را برای ایجاد شبکه رایانه‌ای بازار سرمایه ایران به‌منظور انجام گرفتن دادوستد الکترونیک اوراق بهادار در سطوح ملی و پوشش دادن خدمات اطلاع‌رسانی در سطح ملی و بین‌المللی انجام دهد. همچنین بر اساس ماده ۹۵ برنامه سوم توسعه، شورای بورس مجاز شد تا دست به راه‌اندازی بورس‌های منطقه‌ای در سطح کشور بزند و راهکارهای لازم را برای قابل معامله شدن دیگر ابزارهای مالی در بورس اوراق بهادار فراهم نماید.

از سال ۱۳۶۹ محاسبه شاخص بهای سهام در بورس اوراق بهادار تهران آغاز شد که مقدار آن از ۴۷۲ واحد در سال ۱۳۷۰ به ۱۲٫۱۱۳ واحد در سال ۱۳۸۳ رسید.

– دوره چهارم (از سال ۱۳۸۴ تاکنون)

در سال ۱۳۸۴، نماگرهای مختلف فعالیت بورس اوراق بهادار در ادامه روند حرکتی نیمه دوم سال ۱۳۸۳، همچنان تحت تأثیر رویدادهای مختلف داخلی و خارجی و افزایش بی‌رویه شاخص‌ها در سال‌های قبل، از روندی کاهشی برخوردار بودند و این روند، به جز دوره کوتاهی در آذرماه تا پایان سال قابل ملاحظه بود. به‌‌ هرحال از آذرماه سال ۱۳۸۴، سیاست‌ها و تلاش دولت و سازمان بورس باعث کند شدن سرعت روند کاهشی معیارهای فعالیت بورس شد. درحالی‌که شاخص کل در پایان سال ۱۳۸۴ به ۹٫۴۵۹ واحد رسیده بود، طی سال ۱۳۸۵ از مرز ۱۰٫۰۰۰ واحد عبور کرد و در نهایت در پایان سال مذکور ۹٫۸۲۱ واحد را تجربه کرد. همچنین کاهش چشمگیر معاملات سهام در سال ۱۳۸۴، با توجه به اقدامات مؤثر فوق‌الذکر در سال ۱۳۸۵ به تعادل نسبی رسید، به نحوی که ارزش معاملات سهام و حق تقدم در سال ۱۳۸۴ در حدود ۵۶٫۵۲۹ میلیارد ریال و در سال ۱۳۸۵ معادل ۵۵٫۶۴۵ میلیارد ریال ارزیابی شد.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید. 

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق بازار بورس کالا و انواع قراردادهای قابل معامله در آن و انواع صندوق سرمایه گذاری مشترک
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      جمعه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.