تحقیق استافیلوکوکوس و تستهای تشخیص بیماریزایی و گونه های آن و نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای انسان و حیوانات

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق استافیلوکوکوس و تستهای تشخیص بیماریزایی و گونه های آن و نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای انسان و حیوانات دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱-معرفی استافیلوکوکوس    ۵
۱-۲- ریخت شناسی و رنگ آمیزی:    ۵
۲-۲- ساختار و ترکیب:    ۶
۳-۲- ویژگیهای رشد:    ۶
۴-۲- جداسازی:    ۷
۵-۲- شناسایی و ویژگیهای کلونی:    ۸
۱-۵-۲- تولید رنگدانه:    ۸
۲-۵-۲- همولیز:    ۹
۶-۲- تستهای تشخیص بیماریزایی جدایههای استافیلوکوکوس:    ۱۲
۱-۶-۲- تست کوآگولاز:    ۱۲
۲-۶-۲- تست DNase:    ۱۴
۳-۶-۲- تست تایید وجود پروتئین آ:    ۱۵
۷-۲- جایگاه طبیعی:    ۱۵
۸-۲- گونههای استافیلوکوکوس:    ۱۵
۱-۸-۲- استافیلوکوکوس اورئوس:    ۱۵
۲-۸-۲- استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس:    ۱۷
۳-۸-۲- استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس:    ۱۷
۴-۸-۲- استافیلوکوکوس همولیتیکوس:    ۱۸
۵-۸-۲- استافیلوکوکوس سیمولنس:    ۱۸
۶-۸-۲- استافیلوکوکوس لوجاننسیس:    ۱۹
۷-۸-۲- استافیلوکوکوس کپیتیس:    ۱۹
۸-۸-۲- استافیلوکوکوس زایلوسوس:    ۱۹
۹-۸-۲- استافیلوکوکوس اینترمدیوس:    ۲۰
۱۰-۸-۲- استافیلوکوکوس هایکوس:    ۲۰
۱۱-۸-۲- استافیلوکوکوس سیوری:    ۲۰
۱۲-۸-۲-استافیلوکوکوس کروموژنز:    ۲۱
۱۳-۸-۲- استافیلوکوکوس لنتوس:    ۲۱
۹-۲- بیماریزایی:    ۲۲
۱۰-۲- نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای انسان:    ۲۲
۱۱-۲- نقش استافیلوکوکوس در بیماریهای حیوانات:    ۲۳
۱۲-۲- فاکتورهای حدت در استافیلوکوکوس:    ۲۳
۱۳-۲- فاکتورهای حدت در استافیلوکوکوسهای کوآگولاز منفی:    ۲۳
۱۴-۲- پاسخ به درمان:    ۲۴
۱۵-۲- آزمونهای تشخیص آزمایشگاهی:    ۲۵
۱-۱۵-۲- نمونهها:    ۲۵
۲-۱۵-۲- تهیه گسترش:    ۲۵
۳-۱۵-۲- کشت:    ۲۶
۴-۱۵-۲- تست کاتالاز:    ۲۶
۵-۱۵-۲- تست کوآگولاز:    ۲۶
۶-۱۵-۲- تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی:    ۲۷
۷-۱۵-۲- تستهای سرمی و تعیین تیپ:    ۲۸
منابع:    ۲۹

منابع:

Pyorola, S. And S. Taponen (2009). Coagulase-negative staphylococci emerging mastitis pathogens. Vet.Microbiol. 134:3-8.

Yugueros, J., A. Temprano, B. Berzal, M. Sanchez, C. Hernanz, J.M. Luengo and G. Naharro (2000). Glyceraldehyde-3-phosphate dehydrogenase-encodig gene as a useful taxonomic tool for Staphylococcus spp. J. Clin. Microbial. 38: 4351-4355.

Murray, P.R., K.S. Rosenthal and M.A. Pfaller (2009). Medical Microbiology. 6th ed, Mosby. PP: 209

Brooks, G.F., K.C. Carroll, J.s. Butel, S.A. Morse and T.A. Mietzner (2010). Jawetz, Melnick and Adelberg’s Medical Microbiology, 25th edition, Large Medical Books/McGraw-Hill, PP: 275 – 276.

Haque, R and Baldwin, J.N. (1964). Types of hemolysins produced by Staphylococcus aureus, as determined by the replica plating technique. J Bacteriol. 88: 1442-1447.

Haveri, M., A. Roslof, L. Rantala and S. Pyorala (2008). Virulence genes of bovine Staphylococcus aureus from persistent and nonpersistent intramammary infections with different clinical characteristics. J. Appl. Microbial. 103: 993-1000.

Hirsh, D.C., N.J. MacLachlan and R.L. Walker (2004). Veterinary Microbiology 2nd ed. Wiley-Blackwell. PP: 153 and 158

Huebner, J. and D.A. Goldmann (1999). Coagulase-negative staphylococci: role as pathogens. Annu. Rev. Med. 50:223-236.

Quinn, P.J., M.E. Carter, B.K. Markey and G.R. Carter (1994). Clinical Veterinary Microbiology. Mosby. PP: 118-136

Winn, W., S. Allen, W. Janda, E. Koneman, G. Procop, P. Schreckenberger and G. Woods (2006). Color Atlas and Textbook of Diagnostic Microbiology. 6th ed. Wolters Kluwer Company.

Aarestrup, F.M. (1995). Characterization of Staphylococcus aureus from bovine mastitis. Ph. D. thesis. Danish Veterinary Laboratory and the Royal Veterinary and Agricultural University, Copenhagen, Denmark.

Aarestrup, E M., Larsen, H.D., Eriksen, N.H.R., Elsberg, C.S and Jensen, N. E.(1999). Frequency of α and β -haemolysin in Staphylococcus of  bovine and human origin.  APMIS 107: 425-430.

Adlam, C., Ward, P.D., McCartney, A.C., Arbuthnott, J.P., Thorley, C.M. (1977). Effect of immunization with highly purified alpha- and betatoxins on staphylococcal mastitis in rabbits. Infect. Immun. 17: 250-256.

Anthonisen I.L., M. Sunde, T.M. Steinum, M.S. Sihu and H. Sorum (2002). Organization of the antiseptic resistance gene qacA and Tn552-related-lactamase genes in multidrug-resistant Staphylococcus haemolyticus strains of animal and human origins. Antimicrob. Agents. Chemother. 46:3606-3612.

Arbuthnott, J. P. (1981). Staphylococcal toxins: past and future. In: Jeljaszewicz, J. (Ed): staphylococci and staphylococcal infections. Zbl. Bakt. Suppl. 10: 215-222.

Ariyanti, D., Salasia, S.I.O. and Tato, S.(2011) Characterization of haemolysin of Staphylococcus aureus isolated from food of animal origin. IJ Biotech. 16:32-37.

Barkema, H.W., Y.H. Schukken and R.N. Zadoks (2006). The role of cow, pathogen and treatment regimen in the therapeutic success of bovine Staphylococcus aureus mastitis. J. Dairy Sci. 89:1877-1895.

Casey, A.L. Lambert, P.A. and Elliott, T.S.J. (2007). Staphylococci. Int. J.Antimicrob. Agents. 29:S23-S32.

۱-معرفی استافیلوکوکوس

استافیلوکوکوس یک باکتری کروی شکل گرم مثبت است که در زیر میکروسکوپ به­صورت خوشه­های نامنظم شکل می­گیرد. این میکروارگانیسم در قسمت فوقانی دستگاه تنفس و سطوح پوششی بینی، نوک پستان، واژن حیوانات خونگرم وجود دارد. تاکنون ۵۰ گونه و زیرگونه استافیلوکوکوس شناسایی شده است. استافیلوکوکوس­ها بر اساس توانایی­شان در لخته کردن پلاسما به دو دسته کوآگولاز مثبت و کوآگولاز منفی تقسیم می شوند (پیورالا و تاپونن، ۲۰۰۹).

استافیلوکوکوس عامل ایجادکننده بسیاری از عفونت­های فرصت طلب در انسان و حیوان شناخته شده است و در آزمایشگاه میکروب شناسی بالینی مهم ترین پاتوژن جدا شده از عفونت­ها محسوب می­شود (یوگروس و همکاران، ۲۰۰۰).

۱-۲- ریخت شناسی و رنگ آمیزی:

نام استافیلوکوکوس از لغت یونانی استافیل به معنای خوشه انگور گرفته شده است. علت این نامگذاری رشد کوکسی­های گرم مثبت در یک الگوی شبیه به خوشه انگور می­باشد (موری و همکاران، ۲۰۰۹).

استافیلوکوکوس­ها سلول­های کروی شکل به قطر ۱ میکرون هستند که در دسته­های نامنظم شکل می­گیرند. کوکسی تازه آن در رنگ آمیزی گرم به شدت گرم مثبت است و در کشت کهنه بسیاری از سلول­های آن گرم منفی رنگ می­گیرند. استافیلوکوکوس­ها غیرمتحرک و فاقد اسپور هستند (بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).

۲-۲- ساختار و ترکیب:

دیواره سلولی استافیلوکوکوس­ها شامل پروتئین و پلی­ساکارید است. یک پروتئین با عنوان فاکتور توده­ای کننده[۱]وجود دارد که در شرایط آزمایشگاهی با فیبرینوژن فعل و انفعالاتی انجام می­دهد و ایجاد یک واکنش آگلوتیناسیون می­کند. پروتئین دیگر، پروتئین آ است که با ترکیب شدن با قطعه FC ایمنوگلوبولین­ها توده­ای را تشکیل می­دهد. عمده پلی­ساکارید دیواره سلولی اسید تیکوئیک متصل به پپتیدوگلیکان است. رنگدانه­های کاروتنوئید در دیواره سلولی می­تواند رنگ طلایی را در کلونی­های استافیلوکوکوس اورئوس ایجاد کند. گاهی اوقات استافیلوکوکوس اورئوس کپسول تولید می­کند و گاهی نیز یک کپسول کاذب که به سستی در ارتباط با یک ساختار کربوهیدرات است توسط سویه­هایی که ایجاد ورم پستان در گاو می­کنند، تولید می­شود (هیرش و همکاران، ۲۰۰۴).

۳-۲- ویژگی­های رشد:

استافیلوکوکوس­ها به راحتی در اکثر محیط­های کشت باکتری تحت شرایط هوازی و میکروائروفیل رشد می­کنند. اکثر گونه­های آن بی­هوازی اختیاری اند و در محیط حاوی ۱۰% کلرید سدیم و محدوده دمایی C° ۱۸-۴۰ رشد می­کنند. محیط معمول برای تلقیح نمونه­ها محیط آگارحاوی خون گاو یا گوسفند می­باشد. محیط برد – پارکر آگار و مانیتول سالت آگار محیط انتخابی استافیلوکوکوس محسوب می­شود که معمولا در میکروب شناسی مواد غذایی کاربرد دارند. این میکروارگانیسم در دمای C° ۳۷ به سرعت رشد می­کند، اما تشکیل رنگدانه در دمای اتاق (C° ۲۵-۲۰) بهتر شکل می­گیرد. کلونی­ها روی محیط جامد گرد، صاف، برجسته و براق هستند (کویین و همکاران، ۱۹۹۴).

استافیلوکوکوس اورئوس معمولا کلونی­های خاکستری تا زرد طلایی ایجاد می­کند. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس[۲] معمولا کلونی­های خاکستری تا سفید رنگ در جداسازی اولیه تولید می­کند. بسیاری از کلونی­ها در اثر گرمخانه گذاری طولانی مدت تولید رنگدانه می­کنند. در محیط مایع و در شرایط بی­هوازی هیچ رنگدانه­ای تولید نمی­شود. درجات مختلفی از هممولیز توسط استافیلوکوکوس اورئوس و گاهی توسط گونه­های دیگر تولید می­شود. استافیلوکوکوس­ها به آرامی بسیاری از کربوهیدرات­ها را تخمیر می­کنند و تولید اسید لاکتیک بدون ایجاد گاز می­کنند. فعالیت پروتئولیتیک از سویه­ای به سویه دیگر متفاوت است (بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).

۴-۲- جداسازی:

محیط کشت آگار حاوی خون گاو بهترین محیط برای تشخیص توکسین β است که این خود عامل تشخیصی برای استافیلوکوکوس­های کوآگولاز مثبت از جمله استافیلوکوکوس اینترمدیوس[۳]، استافیلوکوکوس شلیفری[۴] و استافیلوکوکوس اورئوس می باشد (هیرش و همکاران، ۲۰۰۴).

برای جداسازی ارگانیسم­ها از نمونه­های بسیار آلوده، نمونه­ها را  می­توان روی محیط CNA[5] و یا PEA[6] تلقیح کرد. این دو محیط مانع از رشد باکتری­های گرم منفی می­شوند و به باکتری­های گرم مثبت اجازه رشد می­دهند. مانیتول سالت آگار یک محیط انتخابی مناسب برای ارزیابی حضور استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه­هایی از قبیل نمونه­های اخذ شده از بینی می­باشد. در محیط کشت آگار حاوی خون گوسفند اکثر استافیلوکوکوس­ها در مدت ۲۴ ساعت به خوبی رشد می­کنند. بعضی از گونه­های استافیلوکوکوس ممکن است بر اساس این که نمونه حاوی کشت خالص است یا مخلوط به بیش از ۴۸-۲۴ ساعت گرمخانه گذاری نیاز داشته باشند (وین و همکاران، ۲۰۰۶).

۵-۲- شناسایی و ویژگی­های کلونی:

کلونی­های اکثر گونه­های استافیلوکوکوس بعد از ۲۴ ساعت گرمخانه گذاری قطر ۳-۱ میلی متر و یا کمتر دارند. کلونی­های استافیلوکوکوس معمولا گرد، صاف، کروی، برجسته، براق و دارای مقطع عرضی محدب و حاشیه مشخص می­باشند. کلونی­های بعضی سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس معمولا بزرگ، صاف و کروی هستند، در حالی که بعضی سویه­ها ممکن است ظاهری خیس و چسبناک داشته باشند.

۱-۵-۲- تولید رنگدانه:

استافیلوکوکوس ­ها در دمای اتاق بهتر رنگدانه تولید می­کنند. بعضی سویه­های استافیلوکوکوس اورئوس ممکن است رنگدانه زرد یا زرد – نارنجی تولید کنند، در حالی که دیگر سویه­های  آن کلونی­های سفید یا خاکستری فاقد رنگدانه تولید می­کنند. گفته شده است تشدید تولید رنگدانه در استافیلوکوکوس توسط اضافه کردن شیر، چربی یا گلیسرول مونواستات به محیط کشت القا می­شود. کلونی­های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس در جداسازی اولیه معمولا خاکستری تا سفید هستند. بسیاری از کلونی­ها همراه با گرمخانه گذاری طولانی مدت تولید رنگدانه می­کنند. در محیط مایع و فاقد اکسیژن هیچ رنگدانه­ای تولید نمی­شود (وین و همکاران، ۲۰۰۶ و بروکس و همکاران، ۲۰۱۰).

[۱]Clumping factor

[۲]S. epidermidis

[۳]S. intermedius

[۴]S. scheliferi

[۵] Columbia colistin-nalidixic agar

[۶] Phenylethylalcohol agar

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

 

مطالب پیشنهادی:
برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

جستجو پیشرفته

دسته‌ها

آخرین بروز رسانی

    یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.