تحقیق اعتبار و ضرورت وجود اعتبارات در بخش کشاورزی و مدل های اقتصادی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق  اعتبار و ضرورت وجود اعتبارات در بخش کشاورزی و  مدل های اقتصادی دارای ۵۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱-۲- مطالعات انجام شده    ۷
۱-۲-۱ -مطالعات خارجی    ۷
۱-۲-۲-مطالعات داخلی    ۱۸
۱-۳- مروری بر مفاهیم و تعاریف مرتبط با اعتبار    ۳۰
۱-۳-۱-مفهوم اعتبار    ۳۰
۱-۳-۲- طبقه بندی انواع اعتبار    ۳۰
۱-۳-۳-تسهیلات اعطایی بانک از نظر منابع مالی    ۳۲
۱-۳-۴- نقش اعتبارات در توسعه کشاورزی    ۳۶
۱-۳-۵- روش اقتصاد سنجی    ۳۷
۱-۳-۶- متدلوژی    ۳۸
۱-۳-۶-۱-مدل احتمال خطی    ۳۹
۱-۳-۶-۲-مدل لاجیت    ۴۱
۱-۳-۶-۳-مدل پروبیت    ۴۴
۱-۳-۶-۴-مقایسه مدل لاجیت با پروبیت    ۴۶
۱-۳-۶-۵- اثرات نهایی    ۴۷
۱-۳-۶-۶-اثر «نموی»یا«نهایی»یک متغیر توضیحی    ۴۸
۱-۳-۶-۷-آزمون f    ۴۸
منابع:    ۵۰

منابع:

رکن­الدین ­افتخاری­،ع.، ج، عینالی­. ،ح ­سجاسی­قیداری.(۱۳۸۵). ارزیابی­آثار اعتبارات خرد بانکی­ و توسعه­کشاورزی ­مطالعه ­موردی تعاونیهای خود­جوش­ روستایی شهرستان خدابنده .اقتصاد کشاورزی، توسعه ،. (۵۶ ):. ۱۰۵-۷۳٫

شادی طلب ،ژ . (۱۳۷۲) . مسائل اعتبار کشاورزی در ایران (عدم باز پرداخت). مجموعه مقالات دومین سمپوزیم اقتصاد کشاورزی ایران . دانشکده کشاورزی شیراز ،۲۸۴–۲۷۵٫

تشکینی،ا.(۱۳۸۴). اقتصاد سنجی و کاربردی به کمک Microfit. تهران. موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران.

حکیمی­پور،ن.(۱۳۸۲). بررسی عوامل موثر برایجاد تاخیر د رپرداخت وامهای کشاورزی. فصلنامه بانک و کشاورزی.

شمس­الدینی، س.(۱۳۸۵). بررسی عوامل موثر برایجاد تاخیر در پرداخت وامهای کشاورزی فصلنامه بانک و کشاورزی، ۲٫

کهنسال،م. ، م. قربانی.، ه.  رفیعی.(۱۳۸۸). بررسی عوامل محیطی و غیر­محیطی موثر بر پذیرش آبیاری بارانی مطالعه موردی استان خراسان رضوی.اقتصاد کشاورزی و توسعه،(۱۱۲):۹۷-۶۵٫

نصابیان ،ش . ،ا . خلج. (۱۳۸۰) . بررسی اثر اعتبارات بانک کشاورزی بر متغیر ها ی کلان بخش کشاورزی . پژوهشنامه اقتصادی . ۵۵-۳۷٫

.یزدانی،س. ، ر. اخلاص­پور.(۱۳۷۷). بررسی عوامل موثر بر دسترسی به اعتبارات رسمی و نحوه تاثیر گذاری آن بر تولید کشاورزی:مطالعه موردی ،مجموعه مقالات دومین گردهمایی اقتصاد کشاورزی ایران،دانشکده کشاورزی کرج.

Cuirkinger C.(2008). Onderstandin the consistence of formal and informal­­ rural credit market in piureperu. word development(36):1436-1452.

۲۶٫duong ,p., Y. izumida.( 2002). Rural development finance in viet name: a micro econometric analysis of house hold surveys. World development(2):335-390.

Aoladele,O.,1. onio., 1.k. oyewole.(2005). Analysis of factors in fluenciny loam. journal central European agriculture. (4):619-629

Bonfim,D.(2009). Credit risk drivers Evaluating the contribution of firm level information and of macro economic dynamics. journal of Banking &finance (33):281-299.

۱- مقدمه

بخش کشاورزی نقش عمده­­ای در تولید ناخالص داخلی و ایجاد فرصتهای شغلی در کشور دارد. میزان تشکیل سرمایه در این بخش در مقایسه با سایر بخش­ها با توجه به ظرفیت­های این بخش قابل­توجه نیست. لذا برای توسعه بخش کشاورزی و گذار موفقیت­آمیز از وضعیت کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و تجاری نیاز به سرمایه­گذاری بیشتری در این بخش است. معمولا یکی از مهمترین عواملی که نقش بازدارنده­ای در مسیر پذیرش تکنولوژی جدید توسط کشاورزان­ کوچک و گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن را دارد کمبود سرمایه و اعتبار است. دسترسی آسان و سریع به منابع مالی، یکی از ضرورت‌ها و پیش­‌‌‌نیازهای توسعه فعالیت‌های بخش کشاورزی است. اعتبارات اعطایی به بخش کشاورزی و جوامع و نهادهای روستایی دسته کم از سه جنبه زیر می­تواند در تقویت تولید این جوامع موثر باشد (رسول­اف، ۱۳۸۲).

۱٫­ اعطای اعتبارات به بخش ­کشاورزی موجب­ کاهش اثر منفی فصلی بودن درآمد تولیدات کشاورزی می­شود و می­تواند در پر کردن شکاف بین پرداخت­ها و دریافتنی­های کشاورزی نقش موثری داشته باشد.

۲٫تامین نقدینگی مورد نیاز برای کشاورزان از راه توزیع اعتبارات استفاده بهتر از عوامل تولید و افزایش سطح تولید  و بهره­وری را فراهم می‌نماید.

۳٫تامین مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری در واحدهای کوچک بهره­برداری نقش تعیین کنندای در افزایش موجودی سرمایه دارد. چرا که این واحدها اغلب از توان مالی اندکی برخوردارند و توانایی سرمایه­گذاری جدید را ندارند.

توجه به این موارد نیاز به استفاده از اعتبارات را روشن می­سازد. در صورت فقدان یا کمبود اعتبارات لازم، زارع مجبور به پس­انداز مقداری از درآمد خود پس از فصل برداشت است لذا مصرف و سرمایه­گذاری کاهش می­یابد و از قدرت سرمایه­گذاری زارع در امور زیربنایی نیز کاسته می‌شود. بنابراین اعتبارات کوتاه‌مدت برای تامین هزینه­های جاری و اعتبارات‌ متوسط و بلند‌مدت برای تامین امکانات سرمایه‌گذاری زیربنایی در کشاورزی نقش اساسی دارند، از طرفی سیاست توزیع اعتبارات بین کشاورزان به عنوان وسیله‌ای برای مقابله با فقر روستایی از سوی عده­ای از سیاست­گذاران با اهدافی از قبیل افزایش تولید، بیرون راندن منابع غیر‌رسمی، کاهش هزینه­های تولید، کاهش نابرابری و انتقال تکنولوژی مطرح می­شود (ایران­نژاد، ۱۳۷۵).

امروزه همراستا با پیشرفت کشاورزی و نیاز به سرمایه­گذاری بیشتر در این بخش و استفاده از تکنولوژی مدرن تقاضا برای استفاده از اعتبارات در بخش کشاورزی افزایش یافته است. نظری به تاریخ و سابقه اعتبارات نشان می­دهد که اعتبارات عموما نیروی تولید را افزایش می­دهد و موجب پیشرفت اقتصادی، ایجاد مشاغل جدید و درآمد بیشتر برای صاحبان حرف و مشاغل مختلف می­شود. کشاورزان اعتبار مورد نیاز خود­ برای­ کار کشاورزی­ را از منابع­ رسمی (بانک­ کشاورزی، تعاون­ روستایی، بانکهای تجاری) و یا منابع غیر رسمی (دوستان و آشنایان و دلالان) تامین می­کنند.

سیستم بانکی وظیفه واسطه‌گری مالی را برعهده دارد یعنی تعهدات کوتاه‌‌مدت (سپرده­ها) را به دارایی­های بلند مدت (وام) تغییر شکل می‌دهد. این وظیفه در شرایطی که محدودیت اساسی سرمایه‌گذاری در کشور کمبود اعتبار است در غیاب مقررات و نظارت دقیق معضلاتی را در پی خواهد داشت. این امر به ضرورت تقویت ابزارهای نظارتی به نحوی که بانک­ها در تجهیز عملیات سپرده وام تحت انضباط و کنترل در­آیند تاکید می­کند (خسروی،۱۳۸۶).

بانک کشاورزی با ۷۰ سال قدمت تنها بانک تخصصی بخش کشاورزی است که نقش عمده­ای در تامین نیازمندی­های اعتباری تولیدکنندگان این بخش و بخش‌های بازرگانی وابسته به آن دارد. طبق اطلاعات اخذ شده از بانک کشاورزی توزیع تسهیلات بانک به تناسب ظرفیت جذب اعتبار به زیر بخشها در قالب قرض­الحسنه، مشارکت مدنی، فروش اقساطی ماشین­آلات و مواد‌اولیه اجاره به شرط تملیک،  سلف و­ خرید دین صوت می­گیرد. تسهیلات اعطایی بانک نیز از نظر مصرف به ۳ گروه شامل سرمایه­گذاری ثابت، سرمایه در گردش و هزینه عملیاتی تقسیم می‌شوند(پایگاه اینترنتی بانک کشاورزی).

آمار و اطلاعات مقایسه­ای عملکرد سهم بخش­های مختلف اقتصادی از اعتبارات بانکی نشان می دهد که سهم­های مصوب بخش کشاورزی از اعتبارات بانکی توسط سیستم بانکی رعایت نشده است. میزان تحقق سهم این بخش در طول سالهای برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی کشور (۸۳-۱۳۷۹) نسبت به سالهای برنامه دوم و قبل از آن کمتر بوده است. در طول برنامه دوم وسوم توسعه کشور سهم بخش کشاورزی از اعتبارات بانکی همه ساله ۲۵ درصد تعیین شده بود. که تنها در دوسال از برنامه دوم توسعه کشور این رقم به طور کامل و حتی بیش از آن محقق شده است. به طور کلی عملکرد نظام بانکی کشور در برنامه دوم توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی نسبت به برنامه سوم در ارائه اعتبارات به بخش کشاورزی بهتر بوده است (خسروی، ۱۳۸۶).

 ۱-۲- مطالعات انجام شده

این فصل مروری بر مطالعاتی که در زمینه اعتبارات انجام گرفته است دارد. در قسمت اول مطالعاتی که در خارج از کشور در زمینه اعتبارات کشاورزی انجام شده بیان شده و سپس مطالعاتی که در داخل کشور در این زمینه صورت گرفته،  آورده شده است.

۱-۲-۱ -مطالعات خارجی

سبوپتچ[۱]وبلت[۲](۲۰۰۶)در مقاله­ای با عنوان تحلیل پروبیت کاربردی بر فاکتورهای موثر بر تصمیم­گیری کشاورزان کوچک برای گرفتن وام مطالعه موردی منطقه­ای در جنوب آفریقا با استفاده از داده­های جمع آوری شده از ۷۳ کشاورز به بررسی و تحلیل عوامل موثر بر تصمیم یک خانوار برای استفاده از اعتبار می­پردازد. نتایج این مدل که با استفاده از مدل پروبیت صورت گرفته آشکار می کند که جنس و وضعیت تاهل افراد اثر مثبت و معنی­داری بر تصمیم کشاورز بر اخذ وام دارد. همچنین سطح آموزش، سن، و عضویت کشاورز در انجمن­های کشاورزی اثر منفی و معنی داری بر اخذ وام دارد. نتایج تحقیق نشان می دهد که اکثر وام گیرندگان مرد بوده­اند که این مسئله می­تواند حاکی از این باشد که زنان سرپرست خانوار نظر مساعدی نسبت به موسسات وام دهنده ندارند.

همچنن اونی اولادله[۳] و اویوول(۲۰۰۵) در پژوهشی به تحلیل فاکتورهای موثر بر عدم بازپرداخت وامها میان پرورش دهنده­گان ماکیان در نیجریه می­پردازند در این مطالعه با استفاده از مدل پروبیت عوامل موثر بر عدم بازپردخت وام شناسایی شدند.  نتایج این پژوهش بیان می‌کند حدود۵/۵۵ درصد از کشاورزان از موسسات مالی رسمی تامین اعتبار کرده­اند. نتایج مدل پروبیت آشکار می­­­کند اندازه گله کشاورز، سن کشاورز، سطوح آموزشی و درآمد کشاورز از عومل موثر بر عدم بازپرداخت به موقع بدهی بوده­اند.

[۱].T.Osebopetji(2006)

[۲].Belete(2006)

[۳] .oni.A oladele and oyewole(2005)

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق ماهیت و مبانی اعتبار و شرایط صحت ایقاع
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.