485 views
پیشینه تحقیق اکسایش لیپیدها و روشهای اندازه گیری آن و آنتی اکسیدانهای غذایی و اندازه گیری قدرت عمل آنتی اکسیدانی و سینتیک واکنشهای اکسایشی دارای ۵۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۵
۲-۱٫ خرفه ۶
۲-۱-۱٫ گیاهشناسی ۷
۲-۱-۲٫ ساختار شیمیایی خرفه ۷
۲-۱-۳٫ ویژگیهای درمانی خرفه ۱۰
۲-۲٫ اکسایش لیپیدها ۱۱
۲-۲-۱٫ اکسایش نوری ۱۱
۲-۲-۲٫ اکسایش آنزیمی ۱۲
۲-۲-۳٫ اکسایش اسیدهای چرب به وسیله آنزیم لیپوکسیژناز ۱۲
۲-۲-۴٫ اکسایش خود به خودی ۱۳
۲-۳٫ روشهای اندازهگیری اکسایش چربیها ۱۴
۲-۳-۱٫ اندازهگیری فراوردههای اولیه اکسایش ۱۴
۲-۳-۱-۱٫ عدد پراکسید (PV) ۱۴
۲-۳-۱-۲٫ روش تیتراسیون یدومتری ۱۴
۲-۳-۱-۳٫ کمپلکس یون آهن Ш ۱۵
۲-۳-۱-۴٫ اسپکتروسکوپی مادون قرمز تغییر شکل فوریر (FTIR) ۱۵
۲-۳-۱-۵٫ دیانها و تریانهای کنژوگه ۱۵
۲-۳-۲٫ اندازهگیری فراوردههای ثانویه اکسایش ۱۶
۲-۳-۲-۱٫ عدد اسید تیوباربیتوریک (TBA) ۱۶
۲-۳-۲-۲٫ عدد پارا آنیسیدین(AV) ۱۷
۲-۳-۲-۳٫ عدد توتوکس یا عدد اکسایش ۱۷
۲-۳-۲-۴٫ عدد کربونیل (CV) ۱۸
۲-۴٫ آنتی اکسیدانهای غذایی ۱۹
۲-۴-۱٫ آنتی اکسیدانهای سنتزی ۱۹
۲-۴-۱-۱٫ بوتیلید هیدروکسی آنیزول (BHA) ۲۰
۲-۴-۱-۲٫ بوتیلید هیدروکسی تولوئن (BHT) ۲۰
۲-۴-۱-۳٫ ترسیو بوتیل هیدروکینون (TBHQ) ۲۱
۲-۴-۱-۴٫ گالات ها و اسید گالیک ۲۲
۲-۴-۲٫ آنتی اکسیدانهای طبیعی ۲۲
۲-۴-۲-۱٫ توکوفرولها ۲۴
۲-۴-۲-۲٫ کاروتن ۲۵
۲-۴-۲-۳٫ اسیدهای فنلی ۲۶
۲-۴-۲-۴٫ فلاونوئیدها ۲۷
۲-۴-۲-۵٫ ترپنوئیدها ۲۸
۲-۴-۲-۶٫ اسید آسکوربیک ۲۹
۲-۴-۲-۷٫ سزامول ۳۰
۲-۴-۲-۸٫ گوسیپول ۳۰
۲-۴-۲-۹٫ فیتاتها ۳۰
۲-۴-۳٫ مکانیسم عمل آنتی اکسیدانها ۳۱
۲-۴-۴٫ اندازه گیری قدرت آنتی اکسیدانی ۳۱
۲-۴-۴-۱٫ اندازه گیری مقادیر کل ترکیبات فنلی ۳۲
۲-۴-۴-۲٫ روش مهار رادیکال آزاد DPPH ۳۲
۲-۴-۴-۳٫ ظرفیت آنتیاکسیدانی معادل ترولکس (TEAC) ۳۲
۲-۴-۴-۴٫ ظرفیت جذب رادیکال اکسیژن (ORAC) ۳۳
۲-۴-۴-۵٫ قدرت آنتیاکسیدانی احیاء آهن III ۳۳
۲-۴-۴-۶٫ بیرنگ شدن بتا کاروتن ۳۴
۲-۴-۴-۷٫ روش نگهداری در گرمخانه (آون) ۳۴
۲-۵٫ استخراج عصارههای گیاهی ۳۴
۲-۶٫ سینتیک واکنشهای اکسایشی ۳۵
منابع ۳۷
گوهری، ا. (۱۳۸۸). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی روغن دانه کدوی تخم کاغذی و اثر آن بر تندی روغن کانولا طی فرایند سرخ کردن عمیق. رساله دکترای علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد.
مالک، ف. ( ۱۳۷۹). چربیها و روغنهای نباتی خوراکی ویژگیها و فرآوری. چاپ اول. انتشارات فرهنگ و قلم. تهران.
سپهری فر، ر. و حسنلو، ط. (۱۳۸۸). بررسی ترکیبات پلی فنلی، آنتوسیانینها و فلاونوئیدهای تام و خواص آنتیاکسیدانی گیاه دارویی قره قاط (Vaccinium arctostaphylos L.) جمع آوری شده از چهار منطقه مختلف ایران. فصلنامه گیاهان دارویی، ۱ (۳۳): ۶۶ تا ۷۴٫
شاهوردی، ا.، قراچورلو، م. و حسینی، ا. (۱۳۹۰). ارزیابی ویژگیهای روغن استخراج شده از دانه شاه دانه. مجله علوم غذایی و تغذیه، ۲: ۵۲ تا۶۰٫
صمدلوئی، ح.، عزیزی، م. ح. و برزگر، م. (۱۳۸۵). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی روغن هسته انار. شانزدهمین کنگره ملی صنایع غذایی ایران. ۲۳ تا ۲۴ فروردین. گرگان.
محققی ثمرین، ا.، پورآذرنگ، ه.، الهامی راد، ا. ح.، دزاشیبی، ز. و همت یار، ن. (۱۳۸۷). استخراج ترکیبات فنلی پوست سیب زمینی راموس با دو روش اولتراسوند و پرکولاسیون و ارزیابی فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره آن در روغن سویا. فصلنامه علوم و صنایع غذایی، ۸ (۱): ۸۱ تا ۹۱٫
دینی ترکمانی، م. و کاراپتیان، ژ. (۱۳۸۶). بررسی خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مهم دانه در ده رقم کنجد (Sesanum indicum L.). مجله زیست شناسی ایران، ۴ (۲۰): ۳۲۷ تا ۳۳۳٫
علیرضالو، ک.، حصاری، ج.، علیرضالو، ع.، محمدی، م. و فتحی آچاچلویی، ب. (۱۳۹۰). بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسید چربی روغن دانه ماریتیغال. مجله پژوهشهای صنایع غذایی، ۱: ۲۵ تا ۳۳٫
فرهوش، ر.، پژوهان مهر، س. و پورآذرنگ، ه. (۱۳۸۸). مشخصات فیزیکوشیمیایی روغن ارقام رایج کانولا در ایران. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی، ۱۶ (۳): ۱ تا ۱۱٫
. Casanueva, E. and Hernandez-Guerrero, C. (2009). Women with endometriosis improved their peripheral antioxidant markers after the application of a high antioxidant diet. Reproductive Biology and Endocrinology, 7 (54): 1-11.
Campo, P., Zhao, Y., Suidan, M. T., Venosa. A. D. and Sorial, G. A. (2007). Biodegradation kinetics and toxicity of vegetable oil triacylglycerols under aerobic conditions. Chemosphere, 68 (11): 2054-2062.
Eldin, A. and Yanishlieva, N. (2005). Kinetic analysis of lipid oxidation data. AOCS Press. Sweden.
Erkan, N. (2012). Antioxidant activity and phenolic compounds of fractions from Portulaca oleracea L. Food Chemistry, 133: 775-781.
بخش مهمی از رژیم غذایی را روغنهای خوراکی تشکیل میدهند که به طور گسترده از گیاهان و دانه گیاهان بدست میآیند. روغنهای گیاهی دارای آثار مفیدی چون کاهش کلسترول خون میباشند و به صورتهای مختلفی از جمله روغنهای سالادی، پختوپز و سرخکردن به رژیم غذایی افراد راه پیدا کردهاند (مجهد و همکاران، ۲۰۱۱). با وجود تنوع زیاد منابع روغنهای گیاهی، صرفاً روغنهای سویا، نخل، کلزا و آفتابگردان به ترتیب ۶/۳۱، ۵/۳۰، ۵/۱۵ و ۶/۸ میلیون تن از مصرف جهانی را به خود اختصاص میدهند(استیونسون و همکاران، ۲۰۰۷). روشن است که منابع مزبور پاسخگوی تقاضای روزافزون روغنهای گیاهی برای مصارف خانگی و صنعتی نخواهند بود. از این رو نیاز به کشف و توسعه منابع جدید روغنهای خوراکی همواره احساس میگردد. روغنهای خوراکی مختلف حائز درجه سیرناشدگی و ساختار اسید چربی متفاوتی هستند و کیفیت و کمیت ترکیبات غیرتریگلیسریدی آنها با هم فرق دارد. تفاوتهای ساختاری به نوبه خود به ایجاد اختلاف در ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی آنها منجر میگردد. بر خلاف روغنهای حیوانی که عمدتاً اشباع هستند و به راحتی با اکسیژن وارد واکنش نمیشوند، روغنهای گیاهی درجه سیرشدگی کمتری دارند و حساسیت بیشتری نسبت به واکنشهای اکسایشی از خود نشان میدهند (گوهری و همکاران، ۱۳۸۸). کشور ایران در زمینه روغنهای خوراکی به شدت به خارج از کشور وابسته است. بنا بر آمار منتشر شده در سال ۱۳۸۱، نزدیک به ۹۰ درصد از روغن مورد نیاز کشور از خارج تأمین شده است. استفاده از منابع بومی بالطبع به کاهش وابستگی کشور در این زمینه منجر خواهد شد (توسلی و همکاران، ۱۳۸۹). اکسایش لیپیدها عاملی مهم در کاهش کیفیت غذاهای حاوی چربی طی فرایند و نگهداری میباشد. طعم تند، تغییر رنگ و تخریب ویتامینها و اسیدهای چرب چند غیراشباعی از جمله تغییراتی است که طی اکسایش رخ میدهند. صنعت غذا با استفاده از تکنیکهای مختلف همچون افزودن انواع آنتیاکسیدانهای سنتزی مانند هیدروکسی تولوئن بوتیله (BHT)[1]، هیدروکسی آنیزول بوتیله (BHA)[2] و ترسیوبوتیل هیدروکینون (TBHQ)[3] سعی در کاهش این تغییرات دارد، اگرچه این ترکیبات از لحاظ ایمنی هنوز مورد سوال هستند (ایگبال و بهانگر، ۲۰۰۷). با توجه به آگاهی مصرف کنندگان در مورد سلامت، امنیت و کیفیت فراوردههای غذایی و کشاورزی، تحقیق در مورد بهبود کاربرد آنتیاکسیدانهای طبیعی ضروری به نظر میرسد. بنابراین تلاش برای جایگزینی آنتیاکسیدانهای سنتزی با ترکیبات طبیعی از دانههای روغنی، ادویهها و دیگر ترکیبات گیاهی به شدت رو به افزایش است (ساسکیا و همکاران، ۲۰۰۱). گیاهان حاوی سطوح بالایی از ترکیبات فنلی هستند که اهمیت زیادی به عنوان آنتیاکسیدان دارند. از این رو بررسی در زمینه قابلیت استفاده از آنها در مواد غذایی رو به افزایش میباشد (پرومالا و هتیاراچچی، ۲۰۱۱). موثرترین مسیر در جهت کنترل واکنشها در مواد غذایی، شناخت مکانیسم انجام واکنش و عوامل موثر بر سرعت آن است. شناخت سینتیک واکنشها به عنوان مقدمه ای جهت ورود به بحث مدلسازی و جهت شناخت عوامل موثر بر فرایندها و پیشبینی تغییرات ناشی از فرایند استفاده میگردد (پورفلاح و همکاران، ۱۳۹۱).
خرفه دارای تاریخچه طولانی برای مصرف بشر، خوراک دام و مصرف داروئی میباشد (لیو و همکاران، ۲۰۰۰). خرفه یکی از اعضای خانواده پورتولاسه[۴] میباشد که شامل بیش از ۱۲۰ نوع گونه گیاهی آبدار و بوتهای است (رینالدی و همکاران، ۲۰۱۰). در متون مصری زمان فرعون نیز نام خرفه به عنوان یک گیاه داروئی ذکر شده بود (دخیل و همکاران، ۲۰۱۱). دو نوع گیاه خرفه وجود دارد: یک نوع از آن به صورت خودرو و با شاخههای منشعب رشد میکند و دیگری به صورت یک گیاه کشاورزی کشت میشود (صفدری و کاظمی تبار، ۲۰۰۹). خرفه در یونان، لبنان و دیگر کشورهای مدیترانهای به صورت سبزی در سوپ و سالاد مصرف میشده است (ازکو و همکاران، ۱۹۹۹). خرفه به عنوان هشتمین گیاه خوراکی رایج جهان معرفی شده است. این گیاه بومی هند و آسیای میانه است اما در آمریکا، اروپا، استرالیا و چین نیز رشد میکند(مورئو و همکاران، ۲۰۰۹). در ایران نیز خرفه تقریباً درتمام نقاط به خصوص نواحیگیلان، مازندران، تهران و اطراف آن پراکندگی دارد و در مناطق جنوبی ایران به عنوان سبزی خوردن کاشته میشود (میلادی گرجی و همکاران، ۱۳۸۵). سازمان بهداشت جهانی[۵] خرفه را به عنوان یکی از پرمصرفترین گیاهان داروئی معرفی کرده است و اصطلاح اکسیر جهانی به آن نسبت داده شده است(دمیربان و همکاران، ۲۰۱۰).
خرفه گیاهی سبز یکساله با ساقه ی آبدار خوراکی، برگهایی متقابل و گلهایی کوچک به رنگ زرد میباشد. برگها فرم قاشقی دارند، دارای طول ۱ تا ۵ سانتیمتر و عرض ۵/۰ تا ۲ سانتیمتر هستند در حالیکه ساقه ها استوانهای شکل بوده و ۳۰ سانتیمتر طول و ۳ میلیمتر قطر دارند (الیویرا و همکاران، ۲۰۰۹؛ میلادی گرجی و همکاران، ۱۳۸۵). بذرها در غلافهای کوچک به وجود میآیند که رنگ آنها قهوهای متمایل به زرد است. نژادهای وحشی آن عموماً ساقههای گسترده بر سطح زمین داشته ولی نژاد پرورش یافته آن ساقهای ضخیم، گوشتدار، به وضع قائم و با ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر دارد. نژادهای وحشی آن در حاشیهی دریاچهها، اراضی شنزار و نواحی سایهدار یافت میشوند. با اینکه منشاء اصلی آن نواحی خاور نزدیک ذکر گردیده اما امروزه تقریباً در اکثر نواحی کرهی زمین مشاهده میگردند. خرفه در ایران در مناطق مختلفی از قبیل گرگان، لاهیجان، کردستان، اصفهان، لرستان، بلوچستان، اراک، قزوین، کاشان، بندر انزلی و بسیاری از نقاط دیگر ایران پرورش مییابد (صفدری و کاظمیتبار، ۲۰۰۹). این گیاه دارای رشد سریع و سازگاری بالاست و مقدار زیادی دانه تولید میکند (لیو و همکاران، ۲۰۰۰). بذرهای آن در فروردین تا اردیبهشت ماه جوانه زده و در تیر تا شهریورماه گل میدهد و از جمله گیاهانی است که در همان سال به طریق رویشی نیز زیاد شده و گسترش مییابد (پورطوسی و همکاران، ۱۳۸۷). خرفه تا حد زیادی به خاکهای شور مقاوم است و میتواند تولید قابل توجهی در شرایط تنش شوری داشته باشد (رحیمی و کافی، ۱۳۸۹).
[۱]Butylated Hydroxy Toluene
[۲]Butylated Hydroxy Anisole
[۳] Tert-ButylHydro Quinone
[۴]Portulaca oleracea L.
[۵]World Health Organization
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر