تحقیق فعالیت آنتی اکسیدانی و آللوپاتی و اثرات آن در گیاهان داروئی

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق فعالیت آنتی اکسیدانی و آللوپاتی و اثرات آن در  گیاهان داروئی دارای ۲۶ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۱-۲- بررسی فعالیت های زیستی    ۴
۱-۲-۱- آنتی اکسیدان    ۴
۱-۲-۲- گونه های فعال اکسیژن (ROS ) و نیتروژن(RNS )    ۷
۱-۲-۳- تولید ROS در سیستم های زنده    ۸
۱-۲-۴- پلی فنول ها    ۸
۱-۲-۵-ویژگی های آنتی اکسیدانی ترکیبات فنلی    ۹
۱-۲-۶- روش های تعیین فعالیت آنتی اکسیدانی    ۱۰
۱-۲-۶-۱- روش DPPH    ۱۰
۱-۲-۶-۲- روش  FRAP    ۱۰
۱-۳- آللوپاتی    ۱۱
۱-۳-۱- مفاهیم آللوپاتی    ۱۳
۱-۳-۲- جایگاه آللوپاتی در حال حاضر    ۱۴
۱-۳-۳- جنبه هایی از آللوپاتی که در مدیریت تلفیقی علف های هرز مورد استفاده است:    ۱۴
۱-۳-۳-۱- بقایای گیاهان در سطح خاک (مالچ)    ۱۴
۱-۳-۳-۲- گیاهان پوششی (خفه کننده)    ۱۵
۱-۴-مروری بر پژوهشهای گذشته    ۱۷
۱-۴ -۱- آنتی اکسیدان    ۱۷
۱-۴-۲- آللوپاتی    ۱۹
منابع و مآخذ    ۲۲

 منابع

مقصودی ک. و ع. ا. مقصودی مود., (۱۳۸۶)کنترل و مدیریت تلفیقی علف های هرز از دیدگاه کشاورزی بوم شناختی, دومین همایش ملی کشاورزی بوم شناختی ایران – گرگان, صفحه ۲۰۶ .

شکوهی ا. , اعتباریان ح., خیری ا., روستایی ع.  (۱۳۸۴) بررسی تغییرات کمی ترکیبات فنلی در ارقام خربزه گرمسار و سوسکی در خلال رشد قارچ عامل پژمردگی فوزاریومی Fsarium oxysporum f.sp. melonis و نماتود مولد غده ریشه Meloidoggne javanica . مجله علوم کشاورزی ایران، جلد ٣۶ ، شماره

توکلی ج., فرهوش ر.(۱۳۸۷)بررسی ساختار شیمیایی روغن بادام وحشی(Amygdalus scoparia) در ایران . هجدهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذیی ایران.

میقانی,ف., (۱۳۸۲)آللوپاتی, از مفهوم تا کاربرد.انتشارات پرتو واقعه. صفحه ۲۵۶٫

نصیری محلاتی م., کوچکی ع., رضوانی پ. , و بهشتی ع., (۱۳۸۴). اگرو اکولوژی. انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.

دکتر زربان ا., دکتر ملکانه م., دکتر حسن پور م., نجاری م.(۱۳۹۱) ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی ۲۸ مورد از گیاهان دارویی .مجله علوم پزشکی بیرجند سال یازدهم شماره ۱ .

خان احمدی م. (۱۳۸۷) بررسی خواص انتی اکسیدانی گیاه دارویی چویر Ferulago angulate) ) ,گیاهان دارویی .

Erdogon Orhan, R. Belhattab, F.S. Senol, A.R. Gulpinar, S. Hosbas, M. Kartal (2010) Profiling of cholinesterase inhibitory and antioxidant activities of Artemisia absinthium, A. herba-alba, A. fragrans, Marrubium vulgare, M. astranicum, Origanum  vulgar  subsp. glandulossum and essential oil analysis of two Artemisia  species  Industrial Crops and Products 32: 566–۵۷۱

Montserrat Ferrandoa , Aleksandra Rózek, Isabel Achaerandio, Carme Güella (2011) Grape phenolic infusion into solid foods: studies on mass transfer and antioxidant capacity. Procedia Food Science 1 :1494 – ۱۵۰۱

Esra Porgalı, Ebru Büyüktuncel (2012) Determination of phenolic composition and antioxidant capacity of native red wines by high performance liquid chromatography and spectrophotometric methods. Food Research International 45: 145–۱۵۴

Neeraj Kumar, Pamita  Bhandari,  Bikram  Singh,  Shamsher S. Bari (2009)  Antioxidant  activity  and  ultra-performance  LC-electrospray ionization-quadrapole  time-of-flight  mass spectrometry for phenolics-based  fingerprinting  of  Rose species: Rosa  damascene ,  Rosa bourboniana  and  Rosa brunonii.  Food and Chemical Toxicology47: 361-367

Kim KT, Yoo KM, Lee jw, Eom SH, H Wang IKK, Lee CY (2007) Protective effect of steamed merican ginseng (Panax quinque folinus L.) on V9– 4 cells induced by oxidative stress. Food chem 91: 525-533

Daniel  Franco, Manuel Pinelo, Jorge Sineiro, Marı´a Jose´ Nu´n˜ez (2007) Processing of Rosa rubiginosa: Extraction of oil and antioxidant substances. Bioresource Technology 98: 3506–۳۵۱۲

Yu Ge, Yufeng  Duan,  Guozhen Fang, Yan Zhang,  Shuo Wang (2009) Polysacarides from  fruit calyx of Physalis alkekengifrancheti: isolation, purification,  structural features and antioxidant activity. Carbohydrate  Polymers77: 188-193

 مقدمه

متابولیت های ثانویه از محصولات فرعی متابولیسمی هستند و ظاهرا” نقش ضروری در گیاه ندارند. مهم ترین متابولیت های ثانویه عبارتند از ترکیبات آلکالوئیدی,  ترکیبات فنلی,ترپنوئیدها, روغن ها و ترکیبات مومی. برخی از این ترکیبات سمی و برخی نیز جنبه حفاظتی برای گیاه دارند. اغلب متابولیت های ثانویه محصولات نهائی ویا جزئی از زنجیره های کوتاه مسیرهای متابولیکی هستند.

گیاهان منابع گرانبهائی از طیف وسیعی از متابولیت های ثانویه می باشند که به عنوان فرآورده های داروئی, ترکیبات شیمیائی, مطبوع کننده, رنگ, حشره کش طبیعی و افزودنی های غذائی بکار می روند. حدود سی هزار ترکیب طبیعی شناخته شده است که بیش از ۸۰% آنها منشأ گیاهی دارند( Fowler, 1998; Phillipson, 1990)

متابولیت های اولیه اصلی که مستقیما” در نتیجه فعالیت فتوسنتزی ساخته می شود طی مسیرهای دقیق بیوسنتزی, متابولیت های ثانویه را تولید می کند. که این مسیرها تحت تأثیر شرایط اکوفیزیولوژی قرار می گیرند.

۱-۲- بررسی فعالیت های زیستی

 ۱-۲-۱- آنتی اکسیدان

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که از تشکیل رادیکال آزاد در سلول ها جلوگیری می کنند. این ها سلول ها و بافت های بدن را در برابر اثرات زیان بار رادیکل های آزاد محافظت می کنند. آنتی اکسیدان ها با افزودن جزئی به رادیکال های آزاد این ترکیبات را تثبیت می کنند.

آنتی اکسیدان ها معمولا” به روش های زیر عمل می کنند:

کاهش غلظت اکسیژن موضعی

جلوگیری از آغاز وکنش های زنجیره ای

باند شدن با کاتالیزور های فلزی

تجزیه کردن پراکسیدها

شکستن زنجیره واکنش با هدف جلوگیری از جدا شدن هیدروژن توسط رادیکال آزاد

آنتی اکسیدان ها از تخریب سلول ها و DNA جلوگیری می کنند و همچنین برای جلوگیری از امراض زیادی از قبیل سرطان, بیماریهای قلبی, آلزایمر, پارکینسون و ……. مصرف می شوند( Kaplowitz, 197 (.

سلول های بدن انسان و سایر موجودات زنده به طور دائم با عوامل اکسید کننده مواجه هستند. این عوامل در هوا, آب و غذا وجود دارند و بعضی از آنها بر اثر فعالیت های متابولیکی در درون سلول به وجود می آیند.

تولید بیش از حد عوامل اکسید کننده می تواند باعث عدم تعادل یا به اصطلاح تنش اکسایشی شود(Liu, 1995 ).

آنتی اکسیدان ها را به دو دسته کلی می توان تقسیم بندی نمود. یک دسته شامل آنتی اکسیدان های با وزن مولکولی بالا نظیر آنزیم ها می باشد از جمله این آنزیم ها می توان به کاتالاز , پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز اشاره نمود. دسته دیگر آنتی اکسیدان ها با وزن مولکولی کم می باشند که عمدتا” شامل آسکوربات ,گلوتاتیون , آلفا توکوفرول , ترکیبات فنلی و کارتنوئیدها می باشند.

رادیکال های آزاد مولکول هائی با یک الکترون آزاد آماده واکنش هستند و در حین واکنش اکسیژن با برخی مولکول ها تولید می شوند. اگر به طور ناگهانی تعداد زیادی از آنها در بدن تولید شود, با بعضی قسمت های سلول مانندDNA و غشای سلول واکنش نشان داده و باعث تخریب عمل سلول یا حتی مرگ آنها می شود.در حالت عادی, سیستم دفاعی بدن این رادیکال های آزاد را خنثی و بی ضرر می کند(Huang, 1992; Gron , 1928).

اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش, الکل و آلودگی ها باعث می شوند که بدن نتواند با رادیکال های آزاد مبارزه کند.در نتیجه ساختمان و عمل سلول های بدنی توسط رادیکال های آزاد تخریب شده و منجر به بروز پیری زود رس و بیماریهائی مانند سرطان و تصلب شرائین می شودFlanagan,) 2002 ; Pokorny, 2001).

بدین ترتیب با توجه به عوارض سوء رادیکال های آزاد, حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی ضروری به نظر می رسد. این مواد ممکن است به طور طبیعی وجود داشته باشند مثل آنتوسیانین در گلبرگ زعفران و یا این که آنتوسیانین سنتزی به ماده غذائی اضافه شود(Pokorny ,1971 ; Loliger, 1996).

آنتی اکسیدان ها از گسترش واکنشهای زنجیره ای اکسیداسیون جلوگیری می کنند. به این ترتیب میزان قدرت یک آنتی اکسیدان با تماس یک اتم H به رادیکال آزاد تشکیل شده, از تأثیر یک آنتی اکسیدان, به سهولت جدا شدن این اتم H از آن مربوط می شود. بدین ترتیب , آنتی اکسیدان ها قادرنددر مقادیر کم, غشا های سلولی و ترکیبات مختلف موجود زنده, را در مقابل اکسیدان ها حفظ کنند( Flanagan , 200).

تعادل بین مواد اکسید کننده و آنتی اکسیدان به سلول اجازه می دهد تا عمل فیزیولوژی طبیعی خود را مجددا” بدست آورد. از اواخر دهه ۱۹۴۰ توانائی ترکیبات فنلی به عنوان آنتی اکسیدان در جلوگیری از اکسایش چربی ها شناخته شدو از آن پس به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفت.

ترکیبات فنلی مانند ترشیاری بوتیل هیدروکوئینون (TBHQ) , بوتیلات هیدروکسی تولوئن(BHT) و بوتیرات هیدروکسی آنیزول (BHA) متداول ترین آنتی اکسیدان های سنتزی هستند که از لحاظ سم شناسی مطالعه شده اندو در سالهای اخیر استفاده از این نوع آنتی اکسیدان ها به دلیل عوارض منفی روی سلامتی با چالش جدی مواجه شده است (Schieber , 2001) . لذا از حدود دهه ۱۹۸۰ آنتی اکسیدان های طبیعی به عنوان جایگزین انواع سنتزی پدیدار گشته اند۲۰۰۱)  (Hong, 2002 ;Negro,2003 ; Moure

پروسه های بیوشیمیائی و فیزیولوژیک متعددی در بدن انسان ممکن است باعث تولید رادیکال های آزاد شوند.گونه های فعال اکسیژن ROS)) شامل رادیکال های آزاد و فرم های رادیکالی غیر آزاد(non-free-radical ) می باشند. از رادیکال های آزاد می توان به رادیکال آنیون سوپراکسید (O2.-) و رادیکال هیدروکسیل (OH.) و از نوع دوم می توان به پراکسید هیدروژن (H2O2) اشاره نمود(Chew, 2008 ; Yizhong, 2004) .

ROS می تواند به طور طبیعی طی واکنش های اکسایشی در سیستم های بیولوژیک تولید گردد و یا در اثر عوامل خارجی مانند تنش و اشعه  uv تولید شود(Ceruitti 1991; Yildrim , Mavi, & Kara, 2001; Oktay & Aslan, 2002 ).

هنگامی که غلظت ROS افزایش یابد می تواند سبب اکسایش ماکرومولکول ها نظیر پروتئین ها ,اسیدهای نوکلئیک و لیپیدهای غشاء گردد که نتیجه آن صدمه به سلول و احتمالا” از بین رفتن سلول و بافت می باشد (Kehrer, 1993; Aruoma, 1994).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اهمیت کشت و تولید گیاهان داروئی و خصوصیات گیاهشناسی ختمی خبازی و تاثیر تنش خشکی بر رشد گیاهان
  • تحقیق اکسایش لیپیدها و روشهای اندازه گیری آن و آنتی اکسیدانهای غذایی و اندازه گیری قدرت عمل آنتیاکسیدانی و سینتیک واکنشهای اکسایشی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.