تحقیق بسترهای کشت و برخی خصوصیات آن و معرفی بسترهای کشت بدون خاک و تاثیر پتاسیم ، فسفر، ازت، آهن، منگنز و روی در گیاه

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق بسترهای کشت و برخی خصوصیات آن و معرفی بسترهای کشت بدون خاک و تاثیر پتاسیم ، فسفر، ازت، آهن، منگنز و روی در گیاه دارای ۳۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۲-۱- عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت گیاهان باغی    ۶
۲-۲- بسترهای کشت    ۶
۲-۳- استفاده ازضایعات آلی به عنوان بستر کشت    ۷
۲-۴- برخی خصوصیات بسترهای کشت    ۱۰
۲-۴-۱-جرم مخصوص ظاهری بسترهای کشت    ۱۰
۲-۴-۲- هدایت الکتریکی (EC) بسترهای کشت    ۱۰
۲-۴-۳- هوادهی    ۱۰
۲-۴-۴ – ظرفیت نگهداری آب    ۱۰
۲-۵- بسترهای کشت همراه با خاک    ۱۱
۲-۶- بسترهای کشت بدون خاک    ۱۱
۲-۶-۱- پرلیت    ۱۲
۲-۶-۲- پیت و کوکوپیت    ۱۲
۲-۷- مواد آلی    ۱۳
۲-۷-۱- کمپوست و کودهای زیستی    ۱۳
۲-۸- کشت بادام ‌زمینی در ایران    ۱۵
۲-۹- پتاسیم    ۱۶
۲-۹-۱- مشخصات پتاسیم    ۱۶
۲-۹-۲- خواص یونی پتاسیم    ۱۷
۲-۹-۳- تثبیت پتاسیم    ۱۷
۲-۹-۴- مصرف پتاسیم در گیاه    ۱۸
۲-۱۰- فسفر    ۱۹
۲-۱۰-۱- معرفی فسفر    ۱۹
۲-۱۰-۲- نقش فسفر در گیاه    ۲۰
۲-۱۰-۳- علائم کمبود فسفر    ۲۰
۲-۱۰-۴- فتوسنتز    ۲۰
۲-۱۱- ازت    ۲۰
۲-۱۱-۱- نقش ازت در گیاه    ۲۰
۲-۱۱-۲- علائم کمبود ازت در گیاهان    ۲۱
۲-۱۱-۳- جذب برگی ازت    ۲۱
۲-۱۱-۴- زمان مصرف ازت    ۲۱
۲-۱۲-آهن    ۲۱
۲-۱۲-۱- مشخصات آهن    ۲۱
۲-۱۲-۲- وظایف آهن در گیاه    ۲۱
۲-۱۲-۳- فرم قابل جذب آهن توسط گیاهان    ۲۲
۲-۱۲-۴- علائم کمبود آهن    ۲۲
۲-۱۳- روی    ۲۲
۲-۱۳-۱- پراکندگی کمبود روی در ایران    ۲۲
۲-۱۳-۲- روی در گیاه    ۲۲
۲-۱۳-۳- علائم کمبود روی    ۲۳
۲-۱۴- منگنز    ۲۳
۲-۱۴-۱- پراکندگی کمبود در ایران    ۲۳
۲-۱۴-۲- وظایف منگنز در گیاه    ۲۳
۲-۱۴-۳- علائم کمبود منگنز    ۲۳
۲-۱۴-۴- روش اصلاح کمبود منگنز    ۲۴
منابع    ۲۵

منابع

محبوب خمامی، ع. ۱۳۸۷٫ اثر نوع و مقدار ورمی­کمپوست در بستر کشت گلدانی بر رشد فیکوس بنجامین ابلق. مجله به زراعی نهال و بذر. ۲۴ (۲): ۳۳۳-۳۴۶٫

محبوب خمامی، ع و پاداشت، م. ن. ۱۳۸۰٫ اثر آزولای کمپوست شده در بسترهای کشت مختلف بر تغذیه و شاخص­های رشد فیکوس بنجامین ابلق. دومین همایش ملی بررسی ضایعات محصولات کشاورزی.

شیراوند، د. و رستمی، ف. ۱۳۸۸٫ طراحی منظر و فضای سبز با درختان و درختچه ها. انتشارات سروا. ۶۰۰ صفحه.

صالحی، ا.، قلاوند، ا.، سفیدکن، ف. و اصغرزاده، ا. ۱۳۹۰٫ تاثیر کاربرد زئولیت، مایه تلقیح میکروبی و ورمی کمپوست بر غلظت عناصر N، P، K، میزان اسانس و عملکرد اسانس در کشت ارگانیک گیه دارویی بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla ). فصلنامه علمی- پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. ۲۷ (۲): ۲۰۱-۱۸۸٫

صفرزاده، م. ن. ۱۳۷۸٫ بادام‌زمینی. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت. ۴۶ صفحه.

عزیزی آق قلعه، ب. ۱۳۸۰٫ اثر اختلاط سه نوع ماده آلی با خاک بر حداکثر چگالی ویژه خشک و گنجایش رطوبت بحرانی خاک در طول فشردگی. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی، ۵(۳): ۴۹-۶۳٫

عقدک، پ.، مبلی، م.، خوشگفتارمنش، ا. ح. و شاکری، ف. ۱۳۸۹٫ تاثیر افزودن بنتونیت به بسترهای مختلف کاشت بر رشد رویشی و عملکرد لوبیا سبز(Phaseulus vulgaris ). مجله علوم و فنون کشت‌های گلخانه ای، شماره سوم، صفحه ۴۰-۳۱٫

محمدی ترکاشوند، ع. ۱۳۸۸٫ خاکشناسی عمومی. انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت. ۲۶۴ صفحه.

جلیلی مرندی، ر. ۱۳۸۸٫ ازدیاد نباتات. انتشارات جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی. ۴۶۹ صفحه.

دانشخواه، م.، کافی، م.، نیکبخت، ع. و میرجلیلی، م. ح. ۱۳۸۶٫ اثر سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر شاخص‌های عملکرد گل و اسانس گل محمدی برزک کاشان. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. ۸ (۲): ۹۰- ۸۳٫

Ercisli, S., Esitken, A., Cangi, R. and Sahin, F. 2003. Adventitious root formation of Kiwifruit in relation to sampling date, IBA and Agrobacterium rubi inoculation. Plant Growth Regulation, 4: 133-137.

El-Latif, K. M. A., Osman, E. A. M., Abdullah, R. and el- Kader, N. A. 2011. Response of potato plants to potassium fertilizer rates and soil. Advances in Applied Science Research, 2 (2): 388-397.

Fawzy, Z.F., El-Nemr, M.A. and Saleh, A. 2007. Influence of Levels and Methods of Potassium Fertilizer Application on Growth and Yield of Eggplant. Journal of Applied Sciences Research, 3(1): 42-49.

مقدمه

بسترهای کشت ممکن است از مواد مختلفی با هدف مشخصات فیزیکی و تغذیه­ای بهینه تهیه شوند ولی مواد آلی مناسب جهت بستر گران بوده و تهیه آنها مشکل است، با این حال نیاز مبرم وجود دارد که مواد جایگزین پیت، که از آن به­عنوان یک ماده آلی عمومی استفاده می­شود، انتخاب شوند به صورتی­که بتوان به‌طور موفقیت­آمیزی از آن­ها استفاده کرد (بنیتو و همکاران، ۲۰۰۵).

انتخاب بستر کشت، یک فاکتور مهم و تأثیرگذار روی کیفیت نهال بذری است (جانکاسکین و همکاران، ۲۰۰۸). رشد و نمو مطلوب گیاهان و قابلیت دسترسی مداوم از نظر اقتصادی، نخستین معیار برای یک بستر­ کشت تجارتی می­باشد. بستر کشت تجارتی علاوه بر نگهداری آب با زهکشی خوب و ایجاد مکانی مناسب برای استقرار ریشه­ها، باید عاری از مواد سمی، آفات و بیماری­ها باشد (هیگاکی و ایمامورا، ۱۹۸۵). ضروریات پایه­ای برای بستر کشت گیاه، ثبات و پایداری شیمیایی در حد عالی، سبک وزن بودن، ارزان بودن، عاری بودن از آفات و بیماری، فراوانی منابع مواد تشکیل دهنده بستر کشت می­باشد (ارکیسلی و همکاران، ۲۰۰۳). از طرفی بستر کشت باید نفوذپذیر بوده و استحکام و قدرت کافی داشته تا گیاه را محکم نگهداشته و همچنین توانایی بستر کشت برای حفظ آب و انتقال گاز­ها احتمالاً برای حفظ کیفیت گیاه مهم به­نظر می­رسد (درسبول، ۲۰۱۰).

از آنجا که امکان باز­تولیدی خاک پیت در مکان‌های بهره­برداری شده به دلیل فرآیند پیچیده و شرایط ویژه تشکیل آن حتی در پروسه زمانی طولانی مدت، دور از تصور می­باشد. این عوامل موجب شده تا محققین دنیا به فکر بسترهایی باکیفیت مناسب و قیمت پایین باشند، از این رو استفاده از مواد با کیفیت بالا و قیمت ارزان­تر به جای پیت مورد توجه قرار گرفته است (کرومفولز و همکاران، ۲۰۰۰).

پرورش گیاهان در بسترهای کشت بدون خاک، به­دلیل مزایای متعدد نظیر کنترل تغذیه گیاه، کاهش بروز بیماریها و آفات و افزایش کمیت و کیفیت محصول نسبت به کشت خاکی در حال گسترش است. خصوصیات مواد مختلف مورد استفاده به عنوان بستر کشت، به­طور مستقیم و غیر مستقیم بر رشد گیاه و تولید محصول اثر دارد (وردونک و همکاران، ۱۹۸۲). اخیراً انواع بستر کشت بدون خاکی که به­طور معمول مورد استفاده قرار می­گیرند شامل بقایای چوب، پوست درختان، پوست برنج، شن، پرلیت، ورمی­کولیت، پیت ماس و راک وول می­باشد (فائو، ۲۰۰۹).

از طرفی با افزایش آگاهی از خطرات زیست محیطی ضایعات به علاوه نیازی که به دفن بهداشتی یا بازیافت آنها وجود دارد و همچنین به­منظور کاهش مصرف منابع تجدیدناپذیر مثل پیت، استفاده بیشتر از بیوسالیدهای کمپوست شده در کشاورزی به­همراه بسترهای کشت مفید و استفاده صحیح و متناسب از کودهای شیمیایی توصیه شده است (بوگبی، ۲۰۰۲؛ پاپافوتیو، ۲۰۰۴). ضایعات ارگانیک همانند ضایغات شهری، لجن فاضلاب، کود حیوانی و دامی، کاغذ، ضایعات هرس و بستر قارچ و هر ضایعه سبز دیگری پس از کمپوست شدن می‌تواند جایگزین پیت در بستر کشت شود نتیجه ‌خوبی در‌بر‌داشته باشد (جایسینگ و همکاران، ۲۰۱۰).

پیله بادام زمینی با داشتن ساختمان فیبری در گذشته به منظور اصلاح و اصولاً به صورت مخلوط با خاک­های معدنی در بستر گلدانی برخی از گیاهان گلدار در گلدان به کار برده می‌شد و باعث افزایش خلل و فرج می­شود. ساختمان الیافی پیله بادام زمینی به نسبت دارای عمر کوتاه در مخلوط گلدانی بوده و در حضور کود و آب سریع تجزیه می­شود (دنیس و همکاران، ۲۰۰۳).

تولید تجاری گیاهان زینتی، یک کشت و کار جهانی است. ارزش اقتصادی آن­ها در دو دهه گذشته، به طور معنی­داری افزایش یافته است و استعداد زیادی برای پرورش مداوم آن در آینده هم در بازارهای داخلی و هم بازارهای بین­المللی وجود دارد (روت و همکاران، ۲۰۰۶). به دلیل عدم وجود بستر کشت مناسب و استاندارد برای صادرات گیاهان زینتی، تحقیق و بررسی جهت پر کردن این خلأ در تولید تجاری گیاهان زینتی همچنان در حال بررسی است. اکثر گیاهان گرمسیری برگ زینتی برای استفاده داخل آپارتمان، در بستر کشت با پایه پیت، معمولاً در پیت اسفاگنوم کاشته می­شوند (روبرت و همکاران، ۱۹۹۹).

بر اساس آزمایشات قبلی کمپوست پیله‌بادام‌زمینی دارای میزان پتاسیم بالا است (علیدوست و همکاران،۱۳۹۰). با این وجود بررسی می­شود که پتاسیم موجود در کمپوست پیله بادام زمینی قابل جذب گیاه بوده و توان تامین پتاسیم گیاه در شرایط عدم و کمبود پتاسیم محلول غذایی را دارد.همچنین اثر کمپوست پیله بادام زمینی و محلول غذایی حاوی پتاسیم در بستر کشت گلدانی برروی شاخص­های رشد و جذب عناصر غذایی توسط گیاه بررسی شود.

۲-۱- عوامل موثر بر عملکرد و کیفیت گیاهان باغی

از مهم­ترین عوامل موثر بر تکثیر در محیط کشت طبیعی، می­توان به بسترهای کاشت،‌ پیش تیمارهای کاشت، محلول­های غذایی، کودها و نهاده­های شیمیایی و استفاده از کودهای زیستی، مواد آلی (که بعضاً به عنوان بستر کشت نیز در گیاهان زینتی و باغی استفاده می‌شوند) و تلقیح با میکروارگانیسم­ها و برخی جانداران خاص، نوع مواد گیاهی و … اشاره کرد (خوشخوی،‌ ۱۳۸۹؛ مفاخری و همکاران، ۱۳۹۰).

۲-۲- بسترهای کشت

محصولات گلخانه می­توانند در هر ماده غیر سمی که عناصر ضروری، آب و اکسیژن را فراهم کند، پرورش یابند. به­طور کلی ترکیب دو یا بیشتر از دو ماده در بستر کشت مورد استفاده قرار می­گیرد تا روزنه­های هوایی مطلوب، حفظ رطوبت، مواد غذایی و چگالی حجمی مناسب را فراهم کنند. ترکیبات بستر گلدانی براساس فراوانی و در دسترس بودن در ناحیه خاص، مورد استفاده قرار می­گیرند. با این وجود، علی­رغم فراوانی هر ترکیب بستر کشت در محل جغرافیایی خاص خود، ترکیباتی از قبیل پیت ماس، ورمی­کولیت، پرلیت و اخیراً پوست کاج به­طور گسترده­ای در دسترس تولید­کنندگان می­باشند. اگر­چه استعمال شن و خاک در کل سطوح تولید محصولات گلخانه­ای معمول می­باشد ولی به­طور گسترده­ای در ترکیب فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی متفاوت می­باشند (ماتکین و همکاران، ۱۹۵۷).

ترکیبات بستر گلدانی اغلب مطابق با نظر خود تولید­کنندگان، هزینه بستر، در دسترس بودن و نیز تجربه­ کاری که تولید­کنندگان با یک ماده خاص، به ­عنوان بستر کشت گلدانی دارند، انتخاب می­شوند. امروزه بسیاری از تولید­کنندگان سعی می­کنند مواد دیگری از قبیل پوسته بادام زمینی[۱]، خاک اره[۲] و پوست درختان را انتخاب کنند. به منظور استفاده از این مواد در ترکیبات بستر کشت، جهت بهبود کیفیت گیاهان تولیدی، در درجه اول نیاز به کمپوست کردن آن­ها می­باشد. پرورش­دهندگان در درجه اول باید مواد جدید به ­عنوان بستر کشت را، در بلوک­های کوچکی از گیاهان مورد آزمایش قرار دهند تا در صورت احتمال خطر به کل گیاهان آسیب جدی وارد نشود (ماتکین و همکاران، ۱۹۵۷). بستر­های کشت بر اساس وجود خاک در آن ها به دو دسته (دوله و ویلکینز، ۱۹۹۹)، شامل بسترهای کشت همراه با خاک و بدون خاک تقسیم می‌شوند.

۲-۳- استفاده ازضایعات آلی به عنوان بستر کشت

برخی مطالعات نشان دادند که ضایعات ارگانیک همانند ضایعات شهری، لجن فاضلاب، کود حیوانی و دامی، کاغذ، ضایعات هرس و بستر قارچ و هر ضایعه سبز دیگری پس از کمپوست شدن می‌تواند جایگزین پیت در بستر کشت شوند و نتیجه خوبی در بر داشته باشد (جایسینگ[۳] و همکاران، ۲۰۱۰). بررسی‌های انجام شده بر روی فیکوس بنجامین رقم استارلایت در محیط کشت حاوی یک قسمت پیت و یک قسمت تفاله زیتون (به صورت حجمی ) نشان داد که این گیاه بلندترین ارتفاع را در طی یک دوره ۱۰ ماهه رشد داشته است ( چن[۴] و همکاران ، ۱۹۹۸).

[۱] Peanut hulls

[۲] sawdust

[۳] Gayasinha

[۴] Chen

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاهشناسی برنج و اهمیت عنصر فسفر در تغذیه برنج
  • تحقیق فسفر و فاضلاب و تصفیه زیستی فاضلاب و حذف فسفر از فاضلابها
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.