پیشینه تحقیق گیاهشناسی برنج و اهمیت عنصر فسفر در تغذیه برنج دارای ۳۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۵
۲- مروری بر تحقیقات انجام شده ۹
۲-۱- اهمیت اقتصادی ۹
۲-۲-گیاهشناسی برنج: ۹
۲-۲-۱ ریشه: ۹
۲-۲-۲ ساقه ۱۰
۲-۲-۳ برگ ۱۰
۲-۲-۴ پنجه زنی ۱۱
۲-۲-۵ گل آذین ۱۱
۲-۲-۶ ساختمان دانه برنج ۱۱
۲-۳- مراحل رشد و نمو برنج ۱۲
۲-۴- سطح زیر کشت و تولید برنج ۱۶
۲-۵- سازش با محیط (اکولوژی برنج) ۱۷
۲-۵-۱- احتیاجات حرارتی ۱۸
۲-۵-۲- احتیاجات نوری ۱۸
۲-۵-۳- طول روز ۱۸
۲-۵-۴- خاک ۱۹
۲-۵-۵- رطوبت نسبی ۱۹
۲-۶- اهمیت تغذیه در گیاه ۱۹
۲-۷- عنصر فسفر و اهمیت آن در تغذیه برنج ۲۰
۲-۷-۱- خسارات ناشی از مصرف کودهای شیمیایی فسفاته ۲۱
۲-۷-۲- فسفر در گیاه ۲۲
۲-۷-۲-۱- مقدار و اشکال مختلف فسفر در گیاه ۲۲
۲-۷-۲-۲-نقش فسفر در گیاه ۲۲
۲-۷-۳- علائم کمبود فسفر در گیاه ۲۳
۲-۷-۴- شکلهای مختلف فسفر در خاک ۲۳
۲-۷-۵- فسفر آلی در خاک ۲۴
۲-۷-۶- فاکتورهای مؤثر در میزان فسفر آلی خاک ۲۴
۲-۷-۷- عوامل مؤثر در معدنی شدن فسفر عبارتند از: ۲۴
۲-۸- کودهای زیستی ۲۵
۲-۸-۱- کود زیستی فسفاته بارور۲ ۲۶
۲-۸-۲- مزایای کود زیستی بارور۲ ۲۶
۲-۸-۳- روشهای مصرف کودهای زیستی بارور۲: ۲۷
۲-۸-۴-نحوه استفاده از کود زیستی فسفاته بارور۲ برای نشاء (برنج، گوجهفرنگی، گیاهان تزیینی و …) ۲۹
۲-۸-۵- نتایج استفاده از کود زیستی بارور۲ بر عملکرد برنج ۳۰
منابع و مأخذ ۳۲
اسمعیلان، ک. ۱۳۸۱٫ زراعت عمومی (چاپ اول). ص ۳۶۵٫
امام، ی. ۱۳۸۳٫ زراعت غلات (چاپ اول). انتشارات دانشگاه شیراز. ص ۱۵۷٫
امین، س.۱۳۷۳٫ آلودگی خاک و آب: نگاهی گذرا. خلاصه مقالات چهارمین کنگره علوم خاک ایران. اصفهان. ص ۵٫
ایراننژاد، ح. و ن. شهبازیان.۱۳۸۴٫ زراعت غلات جلد اول. انتشارات کارند-تهران.
ایراننژاد، ح. و ن. شهبازیان.۱۳۸۱٫ زراعت غلات جلد دوم. انتشارات کارند.
افتخاری، ق. و فلاح نصرت آباد، ع. ۱۳۸۸٫ اثر باکتریهای حل کننده فسفات و کودهای فسفاته بر چگونگی رشد گیاه برنج. مجله پژوهش های خاک (علوم خاک و آب). جلد ۲۳ شماره ۲٫ تهران.
آستارایی، ع. ر. و کوچکی، ع. (ترجمه) سوبارائو. ان. اس. ۱۳۷۵٫ کاربرد کودهای بیولوژیکی در کشاورزی پایدار. جهاد دانشگاهی دانشگاه مشهد.
بایبوردی، م. و م. ا. ملکوتی و ه. امیرمکری و نفیسی. ۱۳۷۹٫ تولید و مصرف بهینه کود شیمیایی در راستای کشاورزی پایدار. نشر آزمون کشاورزی.
بینام. ۱۳۴۰٫ نتایج آزمایشات کود شیمیایی در ایران. گزارش فنی شماره ۱٫ اداره کل حاصلخیزی خاک، وزارت کشاورزی تهران.
پارسا، ع. ا. و ج. جعفری. ۱۳۴۳٫ تجزیه برخی از آبهای آبیاری و خاکهای کشاورزی استان فارس. لابراتور خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز. بولتین شماره ۱٫
پناهی، خ. ۱۳۸۸٫ تغذیه گیاهان زراعی. انتشارات سعدی کازرون. صص ۱۱-۱۰-۹٫
پور علمداری، م. ق. و ن. خدابنده. ۱۳۸۴٫ زراعت برنج.
پورصالح، م. ۱۳۷۳٫ غلات (گندم، جو، برنج، ذرت) انتشارات صفار.
Aser, G. K. 2008. Bio fertilizers improve plant growth, fruit yield, nutrition, metabolism and rhizosphere enzyme activities of Pomegranate (Punica granatum L). Bioresource Technology, Volume 97, Issue 6, page 98-109.
Balasubramanian, V. T., Buresh, S., Peng, R. J. Witt, C. and Ladha, J. K., 2003. Hybrid rice: development, fertilizer management and impact on fertilizer consumption in Asia present and forecasts. International Rice. Research Institute, Philippines. IFa Regional Conference for Asia and the Pacific chejn Island, Republic of Korea, 6-8 OCT.
شرایط امروز جهان از نظر تولید محصولات کشاورزی و تغذیه جهانی بیش از هر زمانی در گذشته، پیچیده شده است. برای تأمین امنیت غذای بشر باید تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد. افزایش تولید با افزایش سطح زیر کشت و یا افزایش عملکرد در واحد سطح میسر میشود که گزینه اول بسیار محدود است و این امر سبب توجه هر چه بیشتر به افزایش عملکرد در واحد سطح گردیده است. آشنایی با تکنیکهای صحیح و علمی زراعت به ما کمک میکند تا از منابع آب و خاک کشور در جهت تأمین تولیدات گیاهی مورد نیاز جامعه به نحو مطلوب بهرهبرداری کنیم در غیر این صورت اعمال فشار در زمینه تولیدات گیاهی و متوسل شدن به روشهای ناصحیح و بهره برداری بیش از حد از منابع طبیعی، نه تنها کمکی به خوداتکایی کشور نمیکند بلکه خسارتهای جبرانناپذیری بر محیطزیست وارد میکند. بخش کشاورزی ایران مولد بیش از ۲۵ درصد درآمد ناخالص ملی است و معاش اغلب ساکنین روستاها که در حدود ۴۰ درصد از جمعیت تقریباً ۷۰ میلیونی کشور را شامل میشوند از راه فعالیتهای کشاورزی تأمین میگردد. زراعت از نیمه دوم قرن هیجدهم به تدریج جنبه علمی پیدا کرد. زراعت بر پایه خاک، گیاهان زراعی و عوامل محیطی استوار است. در چند دهه گذشته با ظهور تکنولوژی جدید، استفاده از کودهای شیمیایی و سوختهای فسیلی، کشت ارقام جدید، بهکارگیری روشهای مکانیکی، کنترل آفات و … کیفیت و کمیت محصولات زراعی افزایش یافته است (اسمعیلان، ۱۳۸۱).
در سطح دنیا نزدیک به ۵۲٪ زمینهای قابل کشت به کشت غلات اختصاص دارد (امام، ۱۳۸۳). تولید غذا، الیاف (پوشاک) و سوخت همواره در طول تاریخ مهمترین مسأله مورد توجه جوامع انسانی بوده و این چالش عظیم تا به امروز ادامه یافته است. تولیدات گیاهی، اساس تأمین غذا را تشکیل میدهند، به طوری که جیره غذایی بسیاری از مردم تقریباً بر مصرف مستقیم فراوردههای گیاهی متکی است. حتی گوشت و فراوردههای دامی نیز که گاهی به جیرهی غذایی افزوده میشوند از تولیدات گیاهی منشأ میگیرند (اسمعیلان، ۱۳۸۱).
زندگی انسان به گیاه وابسته است زیرا گیاه تأمینکننده غذا، پوشاک، دارو و… بوده اما گیاه برای ادامه زندگی و تولید محصول خود به خاک وابسته است به همین دلیل است که انسان از زمانهای بسیار دور، برای تولید هر چه بیشتر گیاه، اقدام به کوددهی خاک کرده است. نخستین کودهای بکار رفته عبارت بودند از ضایعات و پسماندهای حیوانی، انسانی و گیاهی یا به عبارتی امروزی «کود آلی»، بعدها کودهای شیمیایی شناخته شد و به ساخت و کاربرد آنها در سطح وسیع اقدام گردید به گونهای که کودهای آلی و کاربرد آنها در عمل به فراموشی سپرده شد و تنها در کشورهای جهان سومی اهمیت و کاربرد خود در کشاورزی را همچنان حفظ کرده است (کریمیان، ۱۳۹۰).
تولید کودهای شیمیایی در ایران از سال ۱۳۲۴ با راهاندازی کارخانهای در کرج آغاز شد (شرکت خدمات حمایتی، ۱۳۸۵). و کاربرد آنها در کشاورزی مربوط به سال ۱۳۴۰ یعنی یک سال پس از تأسیس «اداره کل حاصلخیزی خاک» به کمک سازمان جهانی خواروبار کشاورزی (فائو) است (بینام، ۱۳۴۰).
هدفهای اصلی تحقیقات در آن سالها عبارت بودند از: الف) معرفی فایدههای کاربرد کودهای شیمیایی و ب) تشویق کشاورزان به مصرف هر چه بیشتر کودهای شیمیایی برای افزایش محصول. و مشکلاتی در مصرف کودهای شیمیایی وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از: ۱- در صورتی که استفاده از کودهای شیمیایی به صورت بیرویه باشد وارد آبهای زیرزمینی و در نهایت از طریق محصولات کشاورزی وارد غذای انسانها میشود. ۲- استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی خاک را آلوده میکند. ۳- سفرههای آب زیرزمینی در معرض آلودگی قرار میگیرند. ۴- کاربرد نامتعادل کودهای ازته ممکن است سبب کاهش و کم شدن قابلیت دسترسی گیاهان به فسفر شود. ۵- استفاده مداوم از کودها سبب کاهش عناصر کمیاب مانند روی، آهن، مس، منگنز خواهد شد که بر روی سلامت گیاهان جانوران و انسان نیز تأثیر خواهند گذاشت. ۶- شیوع بیماریها و آفات متعدد مثلاً نماتد در مزارع چای و حتی شانکر مرکبات در جنوب کشور عمدتاً زاییده مصرف نامتعادل کودها میباشد. کودهایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار خواهند گرفت کود زیستی فسفاته بارور۲ و سوپرفسفات تریپل.
کودهای زیستی حاوی کودهای ریزسازوارههای مفید در تغذیه گیاه میباشند که میتوانند مشتمل بر گروههای مختلف از قبیل باکتریها، قارچها و مانند آن باشد. امروزه استفاده از این کودها در جهت گام برداشتن به سوی کشاورزی پایدار و استفاده از اثرات مفید آنها رو به افزایش است (آستارایی و کوچکی، ۱۳۷۵).
تنها کود زیستی بیولوژیک احیاکننده کود فسفات است که در ایران برای اولین بار توسط شرکت زیست فناور سبز تولید شده است. این کود در آزمایشات انجام شده روی محصولات صیفی و گیاهان زراعی مورد بررسی قرار گرفت. کود زیستی فسفات بارور۲ حاصل پژوهش ۸ ساله گروهی متشکل از ۲۴ نفر پژوهشگر در جهاد دانشگاهی واحد تهران میباشد. این کود حاوی دو نوع باکتری حل کننده فسفات از گونههای باسیلوسلنتوس سویه (p5) و سودوموناسپوتیرا سویه (p13) میباشد که به ترتیب با استفاده از دو سازوکار ترشح اسیدهای آلی و اسید فسفاتاز باعث تجزیه ترکیبات فسفره نامحلول و در نتیجه قابل جذب شدن آن برای گیاه میگردند. طی پژوهشهای ۵ ساله، ابتدا جداسازی باکتریهای حل کننده فسفر از خاکهای مناطق مختلف کشور انجام شد. پس این باکتریها تحت آزمایشهای متعددی مانند بررسی مقاومت به تنشهای محیطی (دما، شوری،pH های مختلف) و رقابت با ریزسازوارههای دیگر قرار گرفتند. نتایج حاکی از این بود که این باکتریها قادرند دامنه وسیعی از pH بین ۵ تا ۱۱، دمای بالا تا ۴۲ درجه سانتیگراد و شوری تا ۵/۳ درصد را به خوبی حل نمایند. وجود چنین مشخصهای باعث شد که بتوان این کود زیستی را در طیف گستردهای از خاکهای ایران و برای محصولات گوناگون بکار برد.
در همهی خاکها، کودهای فسفر را بایستی به صورت پایه به کار برد (در زمان شخم). فسفر اصولاً برای پایداری و استحکام نشاء و افزایش طول ریشه آن مورد استفاده قرار میگیرد. وجود مقدار کافی کود فسفری برای تولید دانه در مراحل اولیه رشد بیش از مراحل بعدی آن موثر است. زیرا برای پنجهزنی فعال مورد استفاده قرار میگیرد. تأمین نیاز فراوان گیاه برنج به جذب p مستلزم به کار بردن آن در زمان نشاء کاری است نه دیرتر از آن. به کار بردن کود p در زمان ۲۵ روز پس از نشاء کاری در تولید محصول تأثیر نخواهد داشت. بر خلاف کود اوره، لازم نیست کود p را در چندین مرحله تقسیم کرده، و در مراحل مختلف رشد گیاه برنج بپاشند، زیرا معلوم شده که این کود آب شویی نمیشود و در خاک باقی میماند و به تدریج در اختیار گیاه قرار میگیرد. بعلاوه، در صورتی که در مرحله آغاز رشد کود p به اندازه کافی توسط برنج جذب شده باشد، بعداً در مراحل بعدی رشد در همهی اندامهای گیاه میتواند توزیع گردد. فسفر در مرحله زایشی به طور فعال از برگهای کهنه به برگهای تازه انتقال مییابد (عادلیمسبب، انتشار مقالات کشاورزی و علوم وابسته).
در مزارع فسفات به شکل کودهای آلی و یا کودهای شیمیایی فسفاته به خاک اضافه میشود. ظرفیت تثبیت فسفر در خاکهای مختلف با توجه به خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، زیستی، اقلیم و مدیریت زراعی متغیر است (آستارایی، ۱۳۷۵). قابلیت در دسترس بودن فسفر بستگی به عوامل زیادی چون pH، تهویه خاک، رطوبت، دما، مقدار آهن، آلومینیم و منگنز و … دارد (بایبوردی، ۱۳۷۹). میزان مصرف کودهای شیمیایی فسفر در ایران حدود ۷۵۰ هزار تن در سال میباشد که ۲۵۰ هزار تن از این مقدار در داخل تولید و بقیه آن با واردات این کود جبران میشود.
فسفر در تغذیه گیاهان دومین عنصر کلیدی پس از ازت محسوب میشود. غلظت فسفر در گیاهان بین ۱/۰ تا ۵/۰ درصد متغیر است. این عنصر بیشتر به صورت آنیونهای –H2PO4 و HPO4—، جذب گیاه میشوند (پناهی کردلاغری، ۱۳۹۰).
هزینه ساخت سوپرفسفات تریپل (غلیظ) بیش از نوع معمولی است. اما بالا بودن عیار فسفر باعث کاهش میزان مصرف، کاهش هزینه حملونقل شده که هزینه بیشتر آن را توجیه میکند. استفاده از انواع سوپرفسفات بستگی به ملاحظات اقتصادی مثل قیمت مواد اولیه، هزینه حملونقل و مقدار مصرف دارد.
سوپرفسفات تریپل (غلیظ) در شرایط کشور بهتر از فسفات آمونیوم است. به این سوپرفسفات از آن جهت تریپل (غلیظ) میگویند که فسفر محلول آن تقریباً سه برابر سوپرفسفات ساده است. سوپر فسفاتتریپل دارای ۵۳-۴۴ درصد P2O5 و ۵/۱-۱ درصد گوگرد و میزان فسفر قابل دسترس آن ۱۰۰-۹۷ درصد میباشد. و در خاک دارای واکنش خنثی است.
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر