تحقیق گیاهشناسی برنج و اهمیت عنصر فسفر در تغذیه برنج

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاهشناسی برنج و اهمیت عنصر فسفر در تغذیه برنج دارای ۳۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۵
۲- مروری بر تحقیقات انجام شده    ۹
۲-۱- اهمیت اقتصادی    ۹
۲-۲-گیاهشناسی برنج:    ۹
۲-۲-۱ ریشه:    ۹
۲-۲-۲ ساقه    ۱۰
۲-۲-۳ برگ    ۱۰
۲-۲-۴ پنجه زنی    ۱۱
۲-۲-۵ گل آذین    ۱۱
۲-۲-۶ ساختمان دانه برنج    ۱۱
۲-۳- مراحل رشد و نمو برنج    ۱۲
۲-۴- سطح زیر کشت و تولید برنج    ۱۶
۲-۵- سازش با محیط (اکولوژی برنج)    ۱۷
۲-۵-۱- احتیاجات حرارتی    ۱۸
۲-۵-۲- احتیاجات نوری    ۱۸
۲-۵-۳- طول روز    ۱۸
۲-۵-۴- خاک    ۱۹
۲-۵-۵- رطوبت نسبی    ۱۹
۲-۶- اهمیت تغذیه در گیاه    ۱۹
۲-۷- عنصر فسفر و اهمیت آن در تغذیه برنج    ۲۰
۲-۷-۱- خسارات ناشی از مصرف کودهای شیمیایی فسفاته    ۲۱
۲-۷-۲- فسفر در گیاه    ۲۲
۲-۷-۲-۱- مقدار و اشکال مختلف فسفر در گیاه    ۲۲
۲-۷-۲-۲-نقش فسفر در گیاه    ۲۲
۲-۷-۳- علائم کمبود فسفر در گیاه    ۲۳
۲-۷-۴- شکلهای مختلف فسفر در خاک    ۲۳
۲-۷-۵- فسفر آلی در خاک    ۲۴
۲-۷-۶- فاکتورهای مؤثر در میزان فسفر آلی خاک    ۲۴
۲-۷-۷- عوامل مؤثر در معدنی شدن فسفر عبارتند از:    ۲۴
۲-۸- کودهای زیستی    ۲۵
۲-۸-۱- کود زیستی فسفاته بارور۲    ۲۶
۲-۸-۲- مزایای کود زیستی بارور۲    ۲۶
۲-۸-۳- روش‌های مصرف کودهای زیستی بارور۲:    ۲۷
۲-۸-۴-نحوه استفاده از کود زیستی فسفاته بارور۲ برای نشاء (برنج، گوجه‌فرنگی، گیاهان تزیینی و …)    ۲۹
۲-۸-۵- نتایج استفاده از کود زیستی بارور۲ بر عملکرد برنج    ۳۰
منابع و مأخذ    ۳۲

منابع

اسمعیلان، ک. ۱۳۸۱٫ زراعت عمومی (چاپ اول). ص ۳۶۵٫

امام، ی. ۱۳۸۳٫ زراعت غلات (چاپ اول). انتشارات دانشگاه شیراز. ص ۱۵۷٫

امین، س.۱۳۷۳٫ آلودگی خاک و آب: نگاهی گذرا. خلاصه مقالات چهارمین کنگره علوم خاک ایران. اصفهان. ص ۵٫

ایران‌نژاد، ح. و ن. شهبازیان.۱۳۸۴٫ زراعت غلات جلد اول. انتشارات کارند-تهران.

ایران‌نژاد، ح. و ن. شهبازیان.۱۳۸۱٫ زراعت غلات جلد دوم. انتشارات کارند.

افتخاری، ق. و فلاح نصرت آباد، ع. ۱۳۸۸٫ اثر باکتریهای حل کننده فسفات و کودهای فسفاته بر چگونگی رشد گیاه برنج. مجله پژوهش های خاک (علوم خاک و آب). جلد ۲۳ شماره ۲٫ تهران.

آستارایی، ع. ­ر. و کوچکی، ع. ­(ترجمه) سوبارائو. ان. اس. ۱۳۷۵٫ کاربرد کود­های بیولوژیکی در کشاورزی پایدار. جهاد دانشگاهی دانشگاه مشهد.

بای­بوردی، م. و م. ا. ملکوتی و ه. امیر­مکری و نفیسی. ۱۳۷۹٫ تولید و مصرف بهینه کود شیمیایی در راستای کشاورزی پایدار. نشر آزمون کشاورزی.

بی‌نام. ۱۳۴۰٫ نتایج آزمایشات کود شیمیایی در ایران. گزارش فنی شماره ۱٫ اداره کل حاصلخیزی خاک، وزارت کشاورزی تهران.

پارسا، ع. ا. و ج. جعفری. ۱۳۴۳٫ تجزیه برخی از آب‌های آبیاری و خاک‌های کشاورزی استان فارس. لابراتور خاک‌شناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز. بولتین شماره ۱٫

پناهی، خ. ۱۳۸۸٫ تغذیه گیاهان زراعی. انتشارات سعدی کازرون. صص ۱۱-۱۰-۹٫

پور علمداری، م. ق. و ن. خدابنده. ۱۳۸۴٫ زراعت برنج.

پورصالح، م. ۱۳۷۳٫ غلات (گندم، جو، برنج، ذرت) انتشارات صفار.

Aser, G. K. 2008. Bio fertilizers improve plant growth, fruit yield, nutrition, metabolism and rhizosphere enzyme activities of Pomegranate (Punica granatum L). Bioresource Technology, Volume 97, Issue 6, page 98-109.

Balasubramanian, V. T., Buresh, S., Peng, R. J. Witt, C. and Ladha, J. K., 2003. Hybrid rice: development, fertilizer management and impact on fertilizer consumption in Asia present and forecasts. International Rice. Research Institute, Philippines. IFa Regional Conference for Asia and the Pacific chejn Island, Republic of Korea, 6-8 OCT.

۱-۱- مقدمه

شرایط امروز جهان از نظر تولید محصولات کشاورزی و تغذیه جهانی بیش از هر زمانی در گذشته، پیچیده شده است. برای تأمین امنیت غذای بشر باید تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد. افزایش تولید با افزایش سطح زیر کشت و یا افزایش عملکرد در واحد سطح میسر می‌شود که گزینه اول بسیار محدود است و این امر سبب توجه هر چه بیشتر به افزایش عملکرد در واحد سطح گردیده است. آشنایی با تکنیک­های صحیح و علمی زراعت به ما کمک می­کند تا از منابع آب و خاک کشور در جهت تأمین تولیدات گیاهی مورد نیاز جامعه به نحو مطلوب بهره­برداری کنیم در غیر این­ صورت اعمال فشار در زمینه تولیدات گیاهی و متوسل شدن به روش‌های ناصحیح و بهره برداری بیش از حد از منابع طبیعی، نه تنها کمکی به خوداتکایی کشور نمی­کند بلکه خسارت­های جبران­ناپذیری بر محیط‌زیست وارد می­کند. بخش کشاورزی ایران مولد بیش از ۲۵ درصد درآمد ناخالص ملی است و معاش اغلب ساکنین روستاها که در حدود ۴۰ درصد از جمعیت تقریباً ۷۰ میلیونی کشور را شامل می­شوند از راه فعالیت­های کشاورزی تأمین می­گردد. زراعت از نیمه دوم قرن هیجدهم به تدریج جنبه علمی پیدا کرد. زراعت بر پایه خاک، گیاهان زراعی و عوامل محیطی استوار است. در چند دهه گذشته با ظهور تکنولوژی جدید، استفاده از کودهای شیمیایی و سوخت­های فسیلی، کشت ارقام جدید، به‌کارگیری روش‌های مکانیکی، کنترل آفات و … کیفیت و کمیت محصولات زراعی افزایش یافته است (اسمعیلان، ۱۳۸۱).

در سطح دنیا نزدیک به ۵۲٪ زمین­های قابل کشت به کشت غلات اختصاص دارد (امام، ۱۳۸۳). تولید غذا، الیاف (پوشاک) و سوخت همواره در طول تاریخ مهم‌ترین مسأله مورد توجه جوامع انسانی بوده و این چالش عظیم تا به امروز ادامه یافته است. تولیدات گیاهی، اساس تأمین غذا را تشکیل می­دهند، به ­طوری که جیره غذایی بسیاری از مردم تقریباً بر مصرف مستقیم فراورده­های گیاهی متکی است. حتی گوشت و فراورده­های دامی نیز که گاهی به جیره­ی غذایی افزوده می­شوند از تولیدات گیاهی منشأ می­گیرند (اسمعیلان، ۱۳۸۱).

زندگی انسان به گیاه وابسته است زیرا گیاه تأمین‌کننده غذا، پوشاک، دارو و… بوده اما گیاه برای ادامه زندگی و تولید محصول خود به خاک وابسته است به همین دلیل است که انسان از زمان‌های بسیار دور، برای تولید هر چه بیشتر گیاه، اقدام به کوددهی خاک کرده است. نخستین کودهای بکار رفته عبارت بودند از ضایعات و پسماندهای حیوانی، انسانی و گیاهی یا به عبارتی امروزی «کود آلی»، بعدها کودهای شیمیایی شناخته شد و به ساخت و کاربرد آن‌ها در سطح وسیع اقدام گردید به گونه­ای که کودهای آلی و کاربرد آن‌ها در عمل به فراموشی سپرده شد و تنها در کشورهای جهان سومی اهمیت و کاربرد خود در کشاورزی را همچنان حفظ کرده است (کریمیان، ۱۳۹۰).

تولید کودهای شیمیایی در ایران از سال ۱۳۲۴ با راه‌اندازی کارخانه­ای در کرج آغاز شد (شرکت خدمات حمایتی، ۱۳۸۵). و کاربرد آن‌ها در کشاورزی مربوط به سال ۱۳۴۰ یعنی یک سال پس از تأسیس «اداره کل حاصلخیزی خاک» به کمک سازمان جهانی خوار­وبار کشاورزی (فائو) است (بی‌نام، ۱۳۴۰).

هدف­های اصلی تحقیقات در آن سال­ها عبارت بودند از: الف) معرفی فایده­های کاربرد کودهای شیمیایی و ب) تشویق کشاورزان به مصرف هر چه بیشتر کودهای شیمیایی برای افزایش محصول. و مشکلاتی در مصرف کودهای شیمیایی وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از: ۱- در صورتی که استفاده از کودهای شیمیایی به صورت بی­رویه باشد وارد آب‌های زیرزمینی و در نهایت از طریق محصولات کشاورزی وارد غذای انسان­ها می‌شود. ۲- استفاده بی­رویه از کودهای شیمیایی خاک را آلوده می‌کند. ۳- سفره­های آب زیر­زمینی در معرض آلودگی قرار می­گیرند. ۴- کاربرد نامتعادل کو­دهای ازته ممکن است سبب کاهش و کم شدن قابلیت دسترسی گیاهان به فسفر شود. ۵- استفاده مداوم از کودها سبب کاهش عناصر کمیاب مانند روی، آهن، مس، منگنز خواهد شد که بر روی سلامت گیاهان جانوران و انسان نیز تأثیر خواهند گذاشت. ۶- شیوع بیماری­ها و آفات متعدد مثلاً نماتد در مزارع چای و حتی شانکر مرکبات در جنوب کشور عمدتاً زاییده مصرف نامتعادل کودها می­باشد. کودهایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار خواهند گرفت کود زیستی فسفاته بارور۲ و سوپرفسفات تریپل.

کودهای زیستی حاوی کودهای ریزسازواره­های مفید در تغذیه گیاه می­باشند که می­توانند مشتمل بر گروه­های مختلف از قبیل باکتری­ها، قارچ­ها و مانند آن باشد. امروزه استفاده از این کودها در جهت گام برداشتن به سوی کشاورزی پایدار و استفاده از اثرات مفید آن‌ها رو به افزایش است (آستارایی و کوچکی، ۱۳۷۵).

کود زیستی فسفات بارور۲:

تنها کود زیستی بیولوژیک احیاکننده کود فسفات است که در ایران برای اولین بار توسط شرکت زیست فناور سبز تولید شده است. این کود در آزمایشات انجام شده روی محصولات صیفی و گیاهان زراعی مورد بررسی قرار گرفت. کود زیستی فسفات بارور۲ حاصل پژوهش ۸ ساله گروهی متشکل از ۲۴ نفر پژوهشگر در جهاد دانشگاهی واحد تهران می­باشد. این کود حاوی دو نوع باکتری حل کننده فسفات از گونه­های باسیلوس­لنتوس سویه (p5) و سودوموناس­پوتیرا سویه (p13) می­باشد که به ترتیب با استفاده از دو سازوکار ترشح اسیدهای آلی و اسید فسفاتاز باعث تجزیه ترکیبات فسفره نامحلول و در نتیجه قابل جذب شدن آن برای گیاه می­گردند. طی پژوهش‌های ۵ ساله، ابتدا جداسازی باکتری­های حل کننده فسفر از خاک‌های مناطق مختلف کشور انجام شد. پس این باکتری­ها تحت آزمایش­های متعددی مانند بررسی مقاومت به تنش­های محیطی (دما، شوری،pH های مختلف) و رقابت با ریزسازواره­های دیگر قرار گرفتند. نتایج حاکی از این بود که این باکتری­ها قادرند دامنه وسیعی از pH  بین ۵ تا ۱۱، دمای بالا تا ۴۲ درجه سانتی­گراد و شوری تا ۵/۳ درصد را به خوبی حل نمایند. وجود چنین مشخصه­ای باعث شد که بتوان این کود زیستی را در طیف گسترده­ای از خاک‌های ایران و برای محصولات گوناگون بکار برد.

زمان به کار بردن کود فسفات:

در همه­ی خاک­ها، کودهای فسفر را بایستی به صورت پایه به کار برد (در زمان شخم). فسفر اصولاً برای پایداری و استحکام نشاء و افزایش طول ریشه آن مورد استفاده قرار می­گیرد. وجود مقدار کافی کود فسفری برای تولید دانه در مراحل اولیه رشد بیش از مراحل بعدی آن موثر است. زیرا برای پنجه­زنی فعال مورد استفاده قرار می­گیرد. تأمین نیاز فراوان گیاه برنج به جذب p مستلزم به کار بردن آن در زمان نشاء کاری است نه دیرتر از آن. به کار بردن کود p در زمان ۲۵ روز پس از نشاء کاری در تولید محصول تأثیر نخواهد داشت. بر خلاف کود اوره، لازم نیست کود p را در چندین مرحله تقسیم کرده، و در مراحل مختلف رشد گیاه برنج بپاشند، زیرا معلوم شده که این کود آب شویی نمی­شود و در خاک باقی می­ماند و به تدریج در اختیار گیاه قرار می­گیرد. بعلاوه، در صورتی که در مرحله آغاز رشد کود p به اندازه کافی توسط برنج جذب شده باشد، بعداً در مراحل بعدی رشد در همه­ی اندام­های گیاه می­تواند توزیع گردد. فسفر در مرحله زایشی به طور فعال از برگ­های کهنه به برگ­های تازه انتقال می­یابد (عادلی­مسبب، انتشار مقالات کشاورزی و علوم وابسته).

در مزارع فسفات به شکل کودهای آلی و یا کودهای شیمیایی فسفاته به خاک اضافه می‌شود. ظرفیت تثبیت فسفر در خاک‌های مختلف با توجه به خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، زیستی، اقلیم و مدیریت زراعی متغیر است (آستارایی، ۱۳۷۵). قابلیت در دسترس بودن فسفر بستگی به عوامل زیادی چون pH، تهویه خاک، رطوبت، دما، مقدار آهن، آلومینیم و منگنز و … دارد (بای­بوردی، ۱۳۷۹). میزان مصرف کودهای شیمیایی فسفر در ایران حدود ۷۵۰ هزار تن در سال می­باشد که ۲۵۰ هزار تن از این مقدار در داخل تولید و بقیه آن با واردات این کود جبران می‌شود.

 سوپر­فسفات­ تریپل (Ca(H2PO4)2)

فسفر در تغذیه گیاهان دومین عنصر کلیدی پس از ازت محسوب می­شود. غلظت فسفر در گیاهان بین ۱/۰ تا ۵/۰ درصد متغیر است. این عنصر بیشتر به صورت آنیون­های H2PO4 و HPO4، جذب گیاه می­شوند (پناهی کردلاغری، ۱۳۹۰).

هزینه ساخت سوپرفسفات ­تریپل (غلیظ) بیش از نوع معمولی است. اما بالا بودن عیار فسفر باعث کاهش میزان مصرف، کاهش هزینه حمل‌ونقل شده که هزینه بیشتر آن را توجیه می­کند. استفاده از انواع سوپرفسفات بستگی به ملاحظات اقتصادی مثل قیمت مواد اولیه، هزینه حمل‌ونقل و مقدار مصرف دارد.

سوپرفسفات تریپل (غلیظ) در شرایط کشور بهتر از فسفات آمونیوم است. به این سوپرفسفات از آن جهت تریپل (غلیظ) می­گویند که فسفر محلول آن تقریباً سه برابر سوپرفسفات ساده است. سوپر فسفات­تریپل دارای ۵۳-۴۴ درصد P2O5 و ۵/۱-۱ درصد گوگرد و میزان فسفر قابل دسترس آن ۱۰۰-۹۷ درصد می­باشد. و در خاک دارای واکنش خنثی است.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه‌شناسی گزنه و تاثیر اکوتیپ و ارتفاع و رویشگاه بر میزان متابولیت‌های ثانویه در گیاهان
  • تحقیق گیاهشناسی برنج و شوری و تأثیر آن بر رشد گیاه برنج و رهیافت بیوتکنولوژیکی برای تحمل به شوری
  • تحقیق گیاه‌شناسی جو و تاثیرآبیاری با پساب فاضلاب در گیاهان
  • تحقیق برنج کاری و مشخصات گیاه شناسی برنج و نقش آهن و روی در گیاه
  • تحقیق گیاهشناسی اسفناج و تاثیر نیتروژن بر گیاه اسفناج
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.