374 views
پیشینه تحقیق گیاهشناسی برنج و شوری و تأثیر آن بر رشد گیاه برنج و رهیافت بیوتکنولوژیکی برای تحمل به شوری دارای ۷۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۵
۱-۲- آشنایی باگیاه برنج ۱۱
۱-۲-۱- تاریخچه کشت برنج ۱۱
۱-۲-۲- پیشینه برنج درایران ۱۱
۱-۲-۳- سطح زیر کشت برنج در ایران ۱۱
۱-۲-۴- ژنتیک و گیاهشناسی برنج ۱۲
۱-۲-۵- طبقهبندی زراعی برنج ۱۳
۱-۲-۶- واریتههای محلی و پرمحصول ۱۴
۱-۲-۷- اندامهای رویشی گیاه برنج ۱۴
۱-۲-۸- اندامهای زایشی گیاه برنج ۱۵
۱-۲-۹- خواص دانه برنج ۱۶
۱-۲-۱۰-مدت رویش گیاه ۱۷
۱-۲-۱۱- شرایط محیطی مناسب برای رویش برنج ۱۷
۱-۲-۱۲- اهمیت اقتصادی برنج ۱۹
۱-۳- مروری بر شوری ۱۹
۱-۳-۱- تعریف شوری ۲۰
۱-۳-۲- مشکلات ناشی از شوری در گیاهان ۲۱
۱-۳-۳- اثرات شوری ۲۲
۱-۳-۴- چگونگی درک تنش در گیاه ۲۴
۱-۳-۵- مکانیسمهای تحمل به شوری ۲۵
۱-۳-۶- علایم شوری و تأثیر آن بر رشد گیاه برنج ۲۹
۱-۳-۷- تحمل به شوری در گیاه برنج ۳۰
۱-۳-۸- اصلاح تحمل به شوری ۳۳
۱-۳-۹- ضرورت اصلاح تحمل به شوری ۳۴
۱-۳-۱۰- تنوع ژنتیکی در تحمل به شوری ۳۵
۱-۳-۱۱- ارزیابی تحمل به شوری ۳۶
۱-۳-۱۲- رهیافت بیوتکنولوژیکی برای تحمل به شوری ۳۷
۱-۴- نشانگرهای مورد استفاده در تجزیه QTL ۳۹
۱-۴-۱- نشانگرهای ژنتیکی ۴۰
۱-۴-۱-۱- نشانگرهای مورفولوژیکی ۴۰
۱-۴-۱-۲- نشانگرهای مولکولی ۴۱
۱-۵- نشانگرهای SSR ۴۴
۱-۵-۱- مزایا و خصوصیات نشانگرهای SSR ۴۶
۱-۵-۲-کاربردهای مارکر SSR ۴۶
۱-۶- نشانگرهای مبتنی بر ژنهای کاندید ۴۷
۱-۸- تجزیه ژنتیکی صفات کمی ۴۹
۱-۹- اصول مکانیابی QTL ۴۹
۱-۹-۱- جمعیتهای در حال تفرق ۵۰
۱-۹-۲ مقایسه انواع مختلف جمعیتهای نقشهیابی ۵۲
۱-۹-۳- روشهای آماری برای مکانیابی QTL: ۵۴
۱-۱۰- روش تجزیه تک نشانگری ۵۵
۱-۱۱- روش نقشهیابی فاصلهای ۵۵
۱-۱۲- نقشهیابی فاصلهای مرکب ۵۶
۱-۱۳- نرمافزارهای مورد استفاده در تجزیه QTL ۶۱
۱-۱۴- انتخاب به کمک نشانگر ۶۳
۱-۱۵- تنوع هاپلوتیپی ۶۴
منابع ۶۵
کاووسی، م. ۱۳۸۰٫ بررسی اثرات متقابل بین سطوح مختلف نیتروژن و پتاسیم بر عملکرد برنج، مؤسسه تحقیقات برنج کشور- رشت. ۲۴
محمدینژاد، ق. ۱۳۸۶٫ شناسایی و اعتبارسنجی QTLهای کنترلکننده صفات مرتبط با تحمل به شوری در برنج، رساله دکترای اصلاحنباتات، دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان.
محمدینژاد، ق. ارزانی, ا. رضایی, ع. سینگ, ر. ک. صبوری, ح. مجیىی, م. فتوکیان. م. مومنی, ع. و گریگوریو, گ. ۱۳۸۸٫ مکانیابی ژنهای کمی کنترل نسبت سدیم به پتاسیم در برنج تحت تنش شوری. مجله بیوتکنولوژی کشاورزی, شماره ۱, جلد ۱٫
مقدم، م. س. ا. محمدیشوطی، م. آقایی سربرزه، آشنایی با روشهای آماری چند متغیره (ترجمه)، انتشارات پیشتاز علم، ۱۳۷۳٫
دهداری، ا. ۱۳۸۳٫ تجزیه ژنتیکی تحمل به شوری در تلاقیهای گندم نان، رساله دکتری، دانشگاه صنعتی اصفهان.
ربیعی، ب. و صبوری، ح. ۱۳۸۷٫ مکانیابی ژنهای کنترلکننده صفات کمی. انتشارات دانشگاه گیلان، ۳۹-۱۵۲٫
سلطانلو، ح.، نقوی، م. و مرتضویان، م. ۱۳۸۸٫ نشانگرهای مولکولی در ژنتیک و بیوتکنولوژی گیاهی. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، مرکز نشر دانشگاه. ۱۹۹-۲۳۵٫
صبوری، ح. و همکاران. ۱۳۸۸٫ ارزیابی روابط بین ارقام برنج در مرحله گیاهچه تحت شرایط شور، مجله الکترونیک تولید گیاهان زراعی، شماره ۴، ۲۲-۱٫
اخوت، س.م. و وکیلی، د. ۱۳۷۶٫ برنج:کاشت، داشت، برداشت. انتشارات فارابی، ۲۳-۲۸٫
میرمحمدیمیبدی، س. ع. م. و قرهیاضی، ب. ۱۳۸۱٫ جنبههای فیزیولوژیک و بهنژادی تنش شوری گیاهان. مرکز نشر دانشگاه صنعتی اصفهان. شماره ۷۸، ۹۹-۱۶۳٫
Kuwada, Y. 1910. A Cytological Study of Orysa sativa L. Shokubutsugaku zasshi. 24:267-281.
Lang, N.T., S. Yanagihara and B.C. Buu. 2001a. A microsatellite marker for a gene conferring salt tolerance on rice at the vegetative and reproductive stages. Breed. Genet. 33: 1-10.
Lang, N.T., S. Yanagihara and B.C. Buu. 2001b. QTL analysis of salt tolerance in rice (Oryza sativa L.). Breed. Met. 33: 11-20.
Singh, R.K, Gregorio, G.B., Javier, E.L., and Toledo, M.C. 2001. International rice soil stress tolerance observational nursery revisited from 1975-2000. International Rice Research Institute, Laguna, Los Banos, Philippines.
Singh, K.N., and Sharma, P.C. 2006. Salt tolerant varieties released for saline and alkaline soils. Central Soil Salinity Research Institute. Karnal, 13,2001, India.
طبق آخرین پیشبینیهای سازمان ملل متحد، جمعیت جهان تا سال ۲۰۲۵ به ۸ میلیارد نفر و تا سال ۲۰۵۰ به ۹/۸ میلیارد نفر خواهد رسید. سالانه حدود ۸۰ میلیون نفر به جمعیت جهان افزوده میشود و۹۷ درصد افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه میباشد. بنابراین تا سال ۲۰۲۵ نیاز به تولید غذا دو برابر خواهد شد. این پدیده منجر به افزایش فشار به محیط زیست میگردد و امنیت غذایی کشورهای در حال توسعه بیش از سایر کشورها تحت تأثیر قرار میگیرد. تنشهای غیرزنده عامل مهم کاهش ۷۱ درصدی عملکرد محصولات زراعی در سطح جهان بوده که برای تنش خشکی ۱۷ درصد، شوری ۲۰ درصد، دمای بالا ۴۰ درصد، دمای پایین ۱۵ درصد و سایر عوامل ۸ درصد تخمین زده شده است (کافی، ۲۰۰۹).
به منظور افزایش بهره وری در کشور ایران نیز باید به بخش کشاورزی به عنوان یکی از بخشهای مهم و عمده فعالیت اقتصادی در کشور توجه داشت. زیرا این بخش در حال حاضر حدود ۱۵ درصد از تولید ناخالص داخلی، ۲۱ درصد از اشتغال و ۲۲ درصد از صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص می دهد. همچنین طبق گزارش شبکه خبری صنایع غذایی ایران در سال ۱۳۸۶، حدود ۸۰ درصد عرضه مواد غذایی و ۹۰ درصد نیازهای واحدهای صنایع تبدیلی را طی دهه اخیر تأمین کرده است (تهامیپور و شاهمرادی، ۱۳۸۶). در این راستا بهرهگیری از منابع حاشیهای و غیر متعارف، از جمله منابع آب و خاک شور در دستور کار اغلب کشورهای جهان که دارای این منابع عظیم بوده قرار گرفته است. پیشرفتها و توسعه فنآوریهای مختلف در امور کشاورزی میتواند بهرهوری از این منابع محدود را بهبود بخشد (فلاورز، ۲۰۰۴).
شوری یکی از چالشهای مهم جهت تولید محصولات زراعی به ویژه در کشورهایی است که کشاورزی از طریق آبیاری انجام میگیرد (کافی، ۲۰۰۹). نزدیک به یک سوم زمینهای تحت آبیاری جهان شور است و خاکهای تحت تأثیر شوری حدوداً ۱۰۶×۹۵۰-۴۰۰ هکتار تخمین زده میشوند که این میزان به دلیل کمبود آبهای شیرین و استفاده از آبهای با کیفیت پایین، همواره در حال افزایش است (شانون، ۱۹۸۴ و فلاورز، ۲۰۰۴). در واقع پنج درصد اراضی زراعی دنیا و نود درصد شالیزارهای دنیا بهنوعی تحت تاثیر شوری هستند (فلاورز و همکاران، ۱۹۸۶) که بیشتر آن در آسیا است (اکبر و همکاران، ۱۹۸۶).
ایران از جمله کشورهایی است که در بسیاری از نقاط آن مشکل شوری و عدم زهکشی مناسب اراضی دیده میشود. تقریباً ۱۵ درصد سطح اراضی ایران با ۲۵ میلیون هکتار تحت تأثیر نمک با درجات مختلف قرار گرفته است (پذیرا و صادق زاده، ۱۹۹۸). بخش اعظم خاکهای شور کشور و خصوصاً اراضی تحت کشت برنج، دارای غلظت بالایی از نمکهای محلول مثل سدیم و پتاسیم هستند (فتوکیان، ۱۳۸۴). این امر میتواند کشت بسیاری از محصولات زراعی را محدود کند و با توجه به مشکلات ذکر شده کمبود مواد غذایی و انرژی و نیز اینکه فقط ۲۰ گونه زراعی، بخش عمده انرژی مورد نیاز دنیا را تأمین میکند و ۵۰ درصد این نیاز نیز از ۸ گونه از غلات تأمین میشود لذا، توجه به افزایش تولید غلات خصوصاً گندم و برنج که بیش از یک سوم زمینهای زیرکشت به تولید آن اختصاص یافتهاست، مدنظر میباشد. ازطرفی رشد و عملکرد گیاهان زراعی در بسیاری از مناطق دنیا توسط تنشهای محیطی زنده و غیرزنده متعدد محدود میگردد. در چنین شرایطی ساده ترین راه استفاده از اراضی شور (انصاری و همکاران، ۲۰۰۱)، شناخت، انتخاب و اصلاح گیاهان زراعی مقاوم به شوری است که در این راستا اصلاح تحمل به شوری توسط محققین زیادی مطالعه شده است (مونز و همکاران، ۲۰۰۸).
برنج از غلات بسیار مغذی و پرمصرفترین غذای دو سوم جمعیت جهان محسوب میشودکه پس از گندم یکی از مهمترین محصولات زراعی است و تولید آن بخش قابل توجهی از برنامه تأمین غذایی و خودکفایی را در بر دارد. ویژگیهای خاص برنج، آن را به یک مادهی غذایی پرمصرف، برای تأمین نیازهای غذایی تبدیل کردهاست (اسمیت و دیلدی، ۲۰۰۲). برنج غذایی از دستهی کربوهیدراتهای پیچیده است که نسبت به غذاهای کربوهیدراتی ساده، حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبر بیشتری میباشد. حداقل نیمی از کالری مصرفی، باید از کربوهیدراتهای پیچیده مانند برنج تأمین گردد. در واقع ۹۰ درصد کالری برنج ناشی از کربوهیدرات آن است و در هرم غذایی جزء گروه “نان و غلات” محسوب میشود (یزدیصمدی، ۱۳۸۰).
موطن اصلی برنج آسیای جنوب شرقی است. به عقیده ژوکوفسکی، هند و چین و اندونزی موطن اصلی برنج است. شلتوک از هند و برمه (میانمار) بهتدریج به سایر نقاط جهان راه یافته است. کشت برنج که امروزه جزء لاینفک حیات میلیونها مردم در سراسر جهان است، درچین و هند سابقهای هفت هزار ساله دارد و پس از آن کشورهای تایلند، فیلیپین، ژاپن، ویتنام، کرهشمالی وجنوبی، مالزی و تایوان نیز در آسیای جنوب شرقی به این مجموعه اضافه شدهاند. در حال حاضر ۹۰ درصد برنج دنیا در چین، هندوستان، ژاپن، کره، جنوب شرقی آسیا و جزایر مجاور اقیانوس آرام (قاره آسیا) و ۱۰ در صد بقیه در دیگر قارهها کشت میشود (آمارنامه کشاورزی، ۱۳۸۲).
بر اساس نظر لائوفر، کشت برنج درایران پس از تسلط اعراب به ایران، رونق گرفته است، به نظر وی، در دوره ساسانیان برنجکاری وجود نداشته است. پیگولیوسکایا با توجه به اسناد مکتوب، کشت برنج درایران را به دوره ساسانیان منتسب میداند. میسون نیز در تاریخ گسترش شلتوک درکشورهای خاورمیانه، کشت برنج در ایران را از اوایل قرن اول میلادی میداند. اگر چه شلتوک در ایران، اوایل قرن اول میلادی کشت میشد، لیکن کشت و گسترش آن درسطح وسیع، به احتمال زیاد از قرن ۶ تا ۷ میلادی آغاز شدهاست. این گیاه از ۴۵ درجه شمالی تا ۴۰ درجه جنوبی عرض جغرافیایی و تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر از سطح دریا کشت میگردد. در ایران این ارتفاع حدود ۱۴۰۰ متر میباشد (آمارنامه کشاورزی، ۱۳۸۲).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر