تحقیق بورس اوراق بهادار و سرمایه گذاری خارجی و چالش های سرمایه گذاری خارجی در بورس اوراق بهادار

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق بورس اوراق بهادار  و سرمایه گذاری خارجی و چالش های سرمایه گذاری خارجی در بورس اوراق بهادار دارای ۸۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
فصل اول: تعریف بورس اوراق بهادار  و سرمایه گذاری خارجی    ۸
مبحث اول –  تعریف و توضیح    ۸
گفتار اول: تعریف بورس اوراق بهادار    ۸
بند اول : تعریف سهام ( سهام با نام و سهام بی نام )    ۱۱
سهام با نام و سهام بی نام    ۱۲
انتقال سهام چیست ؟    ۱۳
انتقال سهام در بورس اوراق بهادار    ۱۵
تعریف اوراق مشارکت    ۱۸
گواهی سرمایه‌گذاری    ۱۹
گواهی‌های سپردۀ سرمایه‌گذاری    ۱۹
تعریف صکوک و انواع  آن    ۲۰
بند دوم : ابزار های مالی    ۲۱
مبحث دوم – سرمایه گذاری خارجی    ۲۲
گفتار اول: سرمایه گذاری مستقیم    ۲۴
گفتار دوم : سرمایه گذاری غیر مستقیم    ۲۶
مبحث سوم – سرمایه گذاری خارجی    ۲۷
بند اول : سرمایه گذاری خارجی در بورس اوراق بهادار    ۲۷
فصل دوم:چالش های سرمایه گذاری خارجی در بورس اوراق بهادار    ۲۹
مبحث اول – مبانی حقوقی سرمایه گذا ری خارجی در بورس اوراق بهادار    ۳۰
گفتار اول – قوانین عام سرمایه گذاری خارجی    ۳۱
بند اول :  قانون جلب و حمایت از سرمایه های خارجی مصوب ۷/۹/۱۳۳۴    ۳۱
بند دوم : آیین نامه اجرایی مصوب ۱۳۳۵    ۳۴
بند سوم :  قانون بازار اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴    ۴۲
بند چهارم : مشارکت در صندوق های سرمایه گذاری کشوری     ۴۳
گفتار دوم – مرجع اعطای مجوز سرمایه گذاری خارجی در بازار سرمایه    ۴۶
بند اول : قلمرو و حدود فعالیت سرمایه گذار خارجی در بازار سرمایه    ۴۹
بند دوم : نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بر روند سرمایه گذاری خارجی    ۵۴
مبحث دوم : مشکلات سرمایه گذاری خارجی در ایران    ۵۹
گفتار اول : مشکلات اجرای قوانین    ۶۰
بند اول :  قانون کار    ۶۱
بند دوم : مالیات    ۶۲
بند سوم : مقررات مبادلات ارزی    ۶۲
گفتار اول : سیاست های کلی اصل (۴۴) و جایگاه بورس اوراق بهادار در ایران    ۶۲
گفتار دوم –  وجود نداشتن یا توسعه نیافتن سازمان های خود انتظام    ۶۷
بند اول : نبود فرهنگ غنی سهام داری در بازار سرمایه    ۷۱
بند دوم : سهم بالای اشخاص حقوقی و نهادهای دولتی و شبه دولتی از بازار سرمایه    ۷۱
بند سوم : ساختار بازار سرمایه    ۷۲
بند چهارم :  نارسایی برخی از قوانین    ۷۴
بند پنجم : دست کاری  در بازار و قیمت ها    ۷۵
بند ششم:  سایر موانع    ۷۶
منابع    ۷۸

 منابع

سنگینیان، علی(۱۳۸۶)، گزارش اقتصادی سال ۱۳۸۲ و نظارت بر عملکرد چهار سال اول برنامه سوم توسعه،تهران.

داگلاس سی، نورث(۱۳۷۷). نهادها، تغییرات نهادی و عملکرد اقتصادی، ترجمه محمدرضا معینی، تهران، انتشارات سازمان برنامه و بودجه.

جعفری، علی، ۱۳۹۱، اصول و مبانی سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار، تهران، نشر کیومرث

جفره، منوچهر و صفار، راحله، روش های سرمایه گذاری خارجی، نشریه اطلاعات سیاسی-اقتصادی، ۱۳۹۰

قنبری جهرمی، محمدجعفر، ۱۳۹۰، حقوق بین الملل سرمایه گذاری، چاپ اول، انتشارات جنگل

مجمع تشخیص مصلحت نظام (۱۳۸۶).« روندها و چالش های ساختاری بازار مالی ابران با تأکید بر عملکرد سال های ۱۳۸۵-۱۳۸۴»، تهران، مرکز تحقیقات استراتژیک، معاونت پژوهش های اقتصادی، شماره مسلسل۶-۸۶-۱-۴٫

میرزاخانی، حسن، ۱۳۹۱، الزامات سرمایه گذاری خارجی، نامه اتاق بازرگانی، ش ۳۵۳

نقش تبریزی، بهرام، ۱۳۸۵، سرمایه گذاری در شرکت های بورس، نشریه بورس، ش ۴۸

Knill, April M., (August 2004) “Can Foreign Portfolio Investment Bridge the Smallest Firm Financing Gap around the World? University of Mary Land at College Park.

Ahmad, Yamin S.(2004) “Foreign Direct Investment Versus Portfolio Investment> A Global Approach”, University of Wisconsin- White Water, WI53538.

مقدمه

در نظم نوین اقتصادی کنونی، سرمایه گذاری خارجی دارای اهمیت کلیدی در فرآیند رشد و توسعه اقتصادی می باشد.امروزه اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان، به دلیل عدم تکافوی منابع داخلی برای سرمایه گذاری، تمایل شدیدی برای جذب سرمایه های خارجی به کشور خود پیدا کرده اند. سازمان توسعه و تجارت ملل متحد (آنکتاد) همه ساله گزارشی از سرمایه گذاری خارجی در جهان ارایه می کند. بر اساس آمار این سازمان رشد سرمایه گذاری خارجی جمهوری اسلامی ایران طی سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۲ رشد ۱۴۲ درصدی داشته است. قوانین جمهوری اسلامی ایران با استقبال از سرمایه گذاری خارجی اعمال قوانین برابر با سرمایه گذاران داخلی، گاهی حتی نسبت به احداث شهرک های صنعتی سرمایه گذاری خارجی نیز اقدام    نموده اند. سرمایه گذاری در کشورهای توسعه یافته به دلیل اعمال قوانین سخت و ضعف ساختارهای مالی جهانی، تمایل سرمایه گذاران را به سرمایه گذاری در آن مناطق کاهش داده است.

بورس، به عنوان یکی از مهمترین عوامل پیشبرد توسعه اقتصادی، با عنوان پیشرفته ترین ابزار تکاملی سرمایه به شمار می رود؛ از این رو توجه سرمایه گذاران خارجی به سرمایه گذاری در بازارهای مختلف بورس در جهان به شدت جلب شده است. در قانون تشویق و حمایت سرمایه گذاری خارجی مصوب سال ۱۳۸۱ به سرمایه گذاران خارجی تسهیلاتی برای سرمایه گذاری اعطاء شده است اما، بازار بورس ایران علی رغم نیم قرن سابقه فعالیت، هیچ گاه نتوانسته بازاری قابل توجه برای سرمایه گذاران خارجی باشد، درحالی که در قانون بورس اوراق بهادار مصوب ۱۳۸۴ زمینه های این نوع سرمایه گذاری فراهم شده و تسهیلاتی برای سرمایه گذاران خارجی که گاه همسو با امتیازات اتباع داخلی است درنظر گرفته شده است. بازار بورس در ایران، جایگاه مناسب یک بازار سرمایه مناسب را ندارد، به عبارت دیگر سیاست های کلان اقتصادی در قوانین ایران، از جمله خصوصی سازی، پاسخگوی نیازهای سرمایه گذاران نیست. بطورکلی می توان گفت که هر بازار سرمایه زمانی می تواند مطلوب تلقی بشود که:

۱- انتقال وجوه را در زمان های مختلف و بین افراد مختلف با سهولت و حداقل هزینه ممکن سازد؛

۲- ابزارهای متنوعی را برای مدیریت مالی فراهم کند؛

۳-تجمیع و تخصیص منابع مالی، اعم از بزرگ و کوچک را میسر نماید؛

۴- اطلاعات کامل را در دسترس همه شرکت کنندگان قرار دهد؛

۵- در بازار سرمایه رقابت وجود داشته باشد، بگونه ای که هیچ یک از شرکت کنندگان در بازار قدرت تعیین قیمت را نداشته باشند و یا به عبارتی همه قیمت پذیر باشند و

از حداقل میزان ریسک برخوردار باشد.

موانع و چالش های سرمایه گذاری خارجی در بازار بورس:

۱- شفافیت و به روز نبودن اطلاعات؛ بی عدالتی در توزیع اطلاعات، عدم دسترسی همزمان و یکسان همه افراد به اطلاعات و نیز مبهم بودن آنها برای همه مردم موجب پیدایش رانت های اطلاعاتی می شود.

۲- وجود نداشتن یا توسعه نیافتن سازمان های خود انتظام؛ نظارت و قانونگذاری از مهمترین مقوله های بورس محسوب می شود. مواردی چون ساختاردهی استانداردهای قانونی، اطلاع رسانی مناسب، تعمیق و بهبود نقدینگی بازار و حضور مداوم و اطمینان بخش سرمایه گذاران بایستی مورد توجه قانونگذار قرار بگیرد. ایجاد سازمان های خود انتظام می توانند کانون معامله گران در بورس باشند که تشکیل بازارهای خارج از بورس از وظایف آنهاست.

۳- نبود فرهنگ غنی سهام داری در بازار سرمایه؛ بازار سرمایه (بورس) در ایران در حال توسعه و تکامل است. اصلاح ساختار نظارتی و اجرایی، تزاید و تنوع       واسطه های مالی و دیگر اهداف بازار سرمایه، بدون توجه به بسط و گسترش فرهنگ و ارتقای دانش عمومی مرتبط با آن امکان پذیر نخواهد بود.

۴- سهم بالای اشخاص حقوقی و نهادهای دولتی از بازار سرمایه؛ در سال های اخیر همواره مؤوسسات و شرکت های دولتی، سهم زیادی را در معاملات بورس به خود اختصاص داده اند، درحالی که این شرکت ها و مؤوسسات به عنوان بازارساز وارد بازار شده اند، اما به جای تثبیت بازار با اقدامات غیرآگاهانه به آشفتگی این بازار دامن زده اند.

۵-نارسایی برخی از قوانین؛ نارسایی یا نبود قوانین و در مواردی پیچیدگی و ابهام آنها از مشکلات بازار سرمایه (بورس) است.

حال آنکه از سوی دیگر، براساس قانون سیاست های کلی اصل ۴۴، سهام شرکت های دولتی فقط از طریق بورس اوراق بهادار به بخش خصوصی واگذار می شود. براساس بند ۷ ماده ۴۱ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، هیأت واگذاری بنگاه های دولتی می تواند واگذاری بلوکی    بنگاه های مذکور را در بورس های خارجی انجام دهد. حال آنکه بر اساس بندهای ۹ و ۱۰ آیین نامه اجرایی بند ج ماده ۱۵ قانون برنامه چهارم توسعه مصوب ۱۳۸۴، سرمایه گذاران خارجی حداکثر می توانند ۱۰ درصد سهام شرکت ها را در بورس تملک نمایند و بر اساس ماده ۱۲ همان قانون، سرمایه گذاران خارجی اجازه خارج کردن سرمایه خود را از بازار سرمایه ندارند.

آیین نامه اجرایی فوق الاشاره با تصویب آیین نامه سرمایه گذاری خارجی در بورس و بازارهای خارج از بورس مصوب ۱۳۸۹ که از سوی هیأت وزیران وقت به تصویب رسیده است، لغو گردید. طبق ماده ۱ آیین نامه جدید، به سرمایه گذاران خارجی اجازه داده شده است تا بیش از ۱۰ درصد سهام شرکت ها در بورس را با رعایت شرایط مقرر تملک نمایند و نیز طبق ماده ۳ با رعایت مفاد قانون تشویق و حمایت از سرمایه گذاری خارجی مصوب ۱۳۸۰ در بورس و بازارهای خارج از بورس سرمایه گذاری نمایند.

این نوشتار، دارای دو فصل می باشد. در فصل اول که به تعریف بورس اوراق بهادارو سرمایه گذاری خارجی اختصاص یافته است به تبیین مفهوم، انواع و شرایط سرمایه گذاری خارجی پرداخته و تفاوت انواع سرمایه گذاری خارجی مورد بحث می گیرد و سپس وضعیت سرمایه گذاری خارجی در برهه های مختلف زمانی مورد تحلیل و ارزیابی قرار می گیرد. در فصل دوم بورس و بازار اوراق بهادار از لحاظ ساختاری و هنجاری بویژه بررسی مجموعه قوانین و مقررات موجود در این زمینه مورد بررسی قرار می گیرد.

 فصل اول: تعریف بورس اوراق بهادار  و سرمایه گذاری خارجی

مبحث اول –  تعریف و توضیح

گفتار اول: تعریف بورس اوراق بهادار

بورس اوراق بهادار از ابزار نظام اقتصاد سرمایه داری است و جزء لا ینفک آن به شمار می رود. بورس یکی از بازارهای مهم  و غیر قابل انکاری است که تامین کننده شرکتهای پذیرفته شده در ان است.دایره المعارف امریکانا در تعریف بورس می نویسد:« بورس اوراق بهادار سازمانی است که سرمایه گذاران را قادر می سازد تا اوراق قرضه یا سهام شرکتها را خرید و فروش کنند. بورسها را به انضمام بازارهای خارج از بورس، گاهی بازارهای اوراق بهادار نیز می گویند.

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گردشگری و سرمایه گذاری خارجی و نقش حضور سرمایه گذاری مستقیم خارجی در صنعت گردشگری
  • تحقیق بورس اوراق بهادار و حاکمیت شرکتی و اهمیت سهامداران نهادی در حاکمیت شرکتی
  • تحقیق ماهیت تجارت در سرمایه گذاری خارجی و مفهوم و روشهای سلب مالکیت
  • پیشینه تحقیق عوامل موثر بر قیمت سهام
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.