تحقیق تاثیر تنش رطوبتی و ماده آلی بر رشد گیاهان و خواص شیمیایی و فیزیکی خاک

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق تاثیر تنش رطوبتی و ماده آلی بر رشد گیاهان و خواص شیمیایی و فیزیکی خاک دارای ۳۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۵
۲-۱- نقش آب در کشاورزی    ۸
۲-۲- تنشهای گیاهی    ۸
۲-۳- تنش رطوبتی    ۸
۲-۳-۱- چگونگی پیدایش تنش رطوبتی    ۸
۲-۳-۲- تاثیر تنش رطوبتی در سطح سلولی    ۸
۲-۳-۳- تاثیر تنش رطوبتی بر رشد گیاه    ۸
۲-۳-۴- تاثیر تنش رطوبتی بر ساختمان گیاه    ۹
۲-۳-۵- تنش رطوبتی و جذب عناصر غذایی    ۹
۲-۳-۶- تنش رطوبتی و عملکرد محصول    ۱۰
۲-۳-۷- تاثیر تنش رطوبتی بر فتوسنتز    ۱۱
۲-۳-۸- اثرات مفید تنش رطوبتی    ۱۱
۲-۳-۹- مقاومت گیاهان به تنش    ۱۱
۲-۴- کود شیمیایی    ۱۲
۲-۵- کودهای آلی    ۱۲
۲-۶- تقسیم بندی کودهای آلی    ۱۲
۲-۶-۱-کود حیوانی    ۱۳
۲-۶-۲- بقایای گیاهی    ۱۳
۲-۶-۳- کود سبز    ۱۳
۲-۶-۴- کمپوست    ۱۴
۲-۷- مقایسه تاثیر کود آلی و کود شیمیایی    ۱۴
۲-۸- تاثیر ماده آلی بر خصوصیات کمی و کیفی گیاه    ۱۵
۲-۸-۱- عملکرد    ۱۵
۲-۸-۲-کیفیت گیاه و جذب عناصر غذایی توسط گیاه    ۱۶
۲-۹- تاثیر ماده آلی بر خواص شیمیایی خاک    ۱۶
۲-۹-۱- عناصر غذایی خاک    ۱۷
۲-۹-۲- کربن آلی خاک    ۱۸
۲-۹-۳- هدایت الکتریکی و pH خاک    ۱۸
۲-۱۰- تاثیر ماده آلی بر خواص فیزیکی خاک    ۱۹
۲-۱۰-۱- ساختمان خاک    ۱۹
۲-۱۰-۲- تخلخل    ۱۹
۲-۱۰-۳- رطوبت خاک    ۲۰
۲-۱۰-۴- وزن مخصوص ظاهری خاک    ۲۰
۲-۱۰-۵- سرعت نفوذ آب در خاک    ۲۱
۲-۱۰-۶- مقاومت خاکدانه    ۲۱
۲-۱۱- ماده آلی و فرسایش خاک    ۲۲
۲-۱۲- ماده آلی و خاکهای شور و سدیمی    ۲۲
۲-۱۳- پتاسیم    ۲۳
۲-۱۴- مقدار پتاسیم خاک    ۲۳
۲-۱۵- منابع پتاسیم خاک    ۲۳
۲-۱۶- اشکال پتاسیم در خاک    ۲۴
۲-۱۷- جذب پتاسیم توسط گیاهان    ۲۴
۲-۱۸- نقش پتاسیم در گیاهان    ۲۴
۲-۱۹- علائم کمبود پتاسیم در گیاهان    ۲۵
۲-۲۰- پتاسیم و عملکرد محصول    ۲۵
۲-۲۱- پتاسیم و تنش رطوبتی    ۲۶
منابع    ۲۸

منابع

زمردی، ش.، ا. نورجو و ع. امامی، ۱۳۸۵٫ بررسی اثر کم آبیاری در کمیت، کیفیت و قابلیت نگهداری گوجه­فرنگی. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. جلد ۷، شماره ۲۷٫ ۳۰-۱۹٫—

..  سالاردینی، ع.، ۱۳۷۱٫ حاصلخیزی خاک. انتشارات دانشگاه تهران. ۴۴۰ ص. …………….

. سالاردینی، ع.، ۱۳۶۶٫ حاصلخیزی خاک. انتشارات دانشگاه تهران. چاپ سوم، شماره ۱۳۷۹٫

حاج عباسی، م.، ع. ا.، بسالت پور و ا. ر.، مللی. ۱۳۸۶٫ اثر تبدیل مراتع به اراضی کشاورزی بر برخی ویژگی­های فیزیکی و شیمیایی خاک­های جنوب و جنوب غربی اصفهان. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. سال ۱۱٫ شماره ۴۲ ب. ۵۳۴-۵۲۵٫ ———

خسرو شاهی اصل، ا.، ۱۳۷۶٫ شیمی تجزیه مواد غذایی (ترجمه). انتشارات دانشگاه ارومیه. ۳۱۴ ص. –

– دانشور، م. ح.، ۱۳۸۷٫ پرورش سبزی. انتشارات دانشگاه شهید چمران. ۴۶۱ صفحه.  –

شرایعی، پ.، ع. ر. سبحانی و م. ح. رحیمیان، ۱۳۸۵٫ تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری و کود پتاسیم بر کارآیی مصرف آب و کیفیت میوه گوجه­فرنگی رقم پتو ارلی سی اچ. مجله تحقیقات مهندسی کشاورزی. جلد ۷، شماره ۲۷٫ ۸۶-۷۵٫ —————–

-. رفیعی، م.، ح. نادیان، ق. نورمحمدی، م. کریمی، اثرات تنش خشکی و مقادیر روی و فسفر بر غلظت وکل جذب عناصر در ذرت. مجله علوم کشاورزی ایران، جلد ٣۵، شماره ١. ۲۴۳-۲۳۵٫  –

-……عشقی، س.، ر. ا. جهان بین، س. یاوری و ع. ا. تفضلی، ۱۳۸۷٫ اثر توفوردی و سولفات پتاسیم بر ویژگیهای کمی و کیفی میوه پرتقال نافی. مجله علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). جلد ۲۲، شماره —

-صدرزاده، م. و ن. ا. معلمی، ۱۳۸۵٫ تاثیر تنش آبی و پتاسیم بر ویژگی­های رویشی نهال­های جوان زیتون، ارقام زردک و باغملک. پژوهش کشاورزی: آب، خاک و گیاه در کشاورزی. جلد ۶، شماره ۴٫ ۱۰-۱٫ –

—————–…. Serraj, R. and T.R. Sinclair. 2002. Osmolyte accumulation: can it really help increase crop yield under drought conditions? Plant Cell Environ, 25: 333-341.

Shaheen, A. M., Fatma A. Rizk, Faten S. Abdel-Aal, Hoda A. M. Habib. 2011. Production of safe and economic onion bulbs. International Journal of Academic Research, 3(1): 527-532.

Sikora L. J., R. R. Filgueira, L. L. Fournier, W.J. Rawls and Ya.A. Pachepsky. 2002. Soil surface properties affected by organic by-products. Int. Agrophysics, 16, 289–۲۹۵٫

Sohrabi, Y., and G. Heidari. 2008. Influence of withholding irrigation and harvest times on yield and quality of sugar beet (Beta vulgaris). International Journal of Agriculture and Biology, 10: 427–۴۳۱٫

Soleimanzadeh, N., D. Habibi, M.R. Ardakani, F. Paknejad and F. Rejali. 2010. Response of sunflower (Helianthus annuus L.) to drought stress under different potassium levels. World Applied Sciences Joumal, 8(4), 443-448.

Sugumaran, P., and B. Janarthanam. 2007. Solubilization of potassium containing minerals by bacteria and their effect on plant growth. World Journal of Agricultural Sciences, 3(3): 350-355.

مقدمه

بر اساس آمار موجود، جمعیت دنیا تا سال ۲۰۲۵ به ۸ میلیارد نفر و تا سال ۲۰۵۰ به ۹/۸ میلیارد نفر خواهد رسید. هر سال حدود ۸۰ میلیون نفر به جمعیت دنیا افزوده می­شود و ۹۷ درصد افزایش جمعیت در کشورهای در حال توسعه رخ می­دهد. بنابراین تا سال ۲۰۲۵ نیاز به تولید غذا دو برابر خواهد شد (کافی و همکاران، ۱۳۸۸). در حالی که هم اکنون بیش از ۳۰ درصد مردم جهان از نظر تهیه مواد غذایی با مشکل روبرو هستند (دانشور، ۱۳۸۷) و امنیت غذایی کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بیش از سایر کشورها تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. زیرا زمین­های حاصلخیز و منابع آب شیرین موجود در سطح جهان و بخصوص ایران محدود می­باشد (کافی و همکاران، ۱۳۸۸).

بشر برای بهره ­برداری بیشتر از اراضی و حفظ حاصلخیزی خاک، به ناچار از کودهای شیمیایی استفاده می­کند. کودهای شیمیایی به عنوان یک منبع اصلی عناصر غذایی برای گیاهان به شمار می­روند (Naeem و همکاران، ۲۰۰۶). به عنوان مثال، نیتروژن یکی از عناصر ضروری تشکیل دهنده ترکیبات آلی (آمینو اسیدها، پروتئین و اسیدهای نوکلئیک) می­باشد. فسفر نیز عنصر ضروری مورد نیاز برای مکانیزمهای فیزیولوژیکی رشد گیاه شناخته شده است (Aisha و همکاران، ۲۰۰۷) و پتاسیم یک عنصر ضروری است که نقش مهمی در پروسه­های متابولیک از قبیل سنتز پروتئین و تنظیم اسمزی دارد (Abdullahil Baque و همکاران، ۲۰۰۶). اما کاربرد بیش از حد آنها باعث عدم تعادل عناصر غذایی و تخریب خاک می­شود و روی ترکیب شیمیایی خاک و محصولات گیاهی تاثیرات منفی می­گذارد. از طرفی باعث افزایش اسیدیته خاک و تخریب فیزیکی خاک می­گردد و بنابراین کاهش تولید محصول را به دنبال دارد (Ojeniyi و همکاران، ۲۰۰۷). یکی دیگر از مهمترین عوارض نامطلوب مصرف دراز مدت و بی­رویه این کودها، کاهش باروری خاک به­دنبال از بین رفتن هوموس می­باشد (ملکوتی و همایی، ۱۳۷۳). از طرف دیگر این کودها بسرعت از طریق تبخیر یا شستشو با آب زهکشی از بین می­روند که باعث افزایش آلودگیهای محیطی می­شود. بنابراین نیاز به تولید محصولات سبزی با کودهای آلی یا طبیعی جهت تولید عملکرد بیشتر و اصلاح کیفیت آنها بسیار ضروری می­باشد (Aisha و همکاران، ۲۰۰۷).

قبل از استفاده گسترده از کودهای شیمیایی، کودهای آلی به عنوان منبع اولیه عناصر غذایی در تولید محصولات به کار برده می­شدند. کودهای آلی، با افزایش ماده آلی و میکروارگانیسم­های مفید، سلامت خاک را بهبود می­بخشند (Ojeniyi و همکاران، ۲۰۰۷). وجود ماده آلی در خاک موجب اصلاح ساختمان آن می­گردد، بدین معنی که مواد آلی به صورت یک عامل چسباننده، ذرات خاک را به هم پیوند داده، زمین را نرم و متخلخل نموده و قابلیت نگهداری آب در زمینهای شنی و حالت فیزیکی خاکهای رسی را اصلاح می­نماید (ملکوتی و همایی، ۱۳۷۳). افزودن این کودها به خاک با اصلاح ساختمان خاک، فرسایش آبی و بادی را نیز کاهش می­دهد (Ojeniyi و همکاران، ۲۰۰۷). ماده آلی خصوصیات فیزیکی مثل خاکدانه­سازی، ظرفیت نگهداری آب، هدایت هیدرولیکی، وزن مخصوص ظاهری، درجه تراکم، مقاومت به فرسایش آبی و بادی و حاصلخیزی خاک را اصلاح می­کند (Franzluebbers، ۲۰۰۲). با بهبود حاصلخیزی، عملکرد نیز افزایش می­یابد.

دلیل افزایش محصول در اثر افزودن کود آلی، این است که بر اثر معدنی شدن این ماده، مواد غذایی محتوی آن آزاد شده و در دسترس گیاهان قرار می­گیرند و تاثیر کودهای شیمیایی را نیز مساعدتر می­نمایند (ملکوتی و همایی، ۱۳۷۳). ماده آلی از طریق گروه­های عاملی­اش (اسیدهای فلاوونیک و اسید هیومیک) نقش مهمی در رفتار شیمیایی بیشتر عناصر بازی می­کند که قادر است این فلزات را به فرمهای کمپلکس و کلات درآورد. همچنین نقش مستقیمی در رشد گیاه، به عنوان یک منبع عناصر غذایی به فرمهای قابل دسترس در طول معدنی شدن دارد. کودهای آلی عناصر غذایی را در طول فصل رشد گیاه به­آرامی آزاد می­کنند (Abou El-Magd و همکاران، ۲۰۰۶). کاربرد این کودها به ­تنهایی یا به ­همراه کود معدنی، روشی موفقیت­ آمیز جهت اصلاح خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و حاصلخیزی خاک می­باشد (Poudel و همکاران، ۲۰۰۲). استفاده از کودهای آلی برای تولید سبزیجات، از طریق محدود کردن استفاده کودهای شیمیایی، عملکرد محصول را افزایش می­دهد.

 ۲-۱- نقش آب در کشاورزی

آب یکی از اجزای مهم و حیاتی گیاه است (شرایعی و همکاران، ۱۳۸۵) و برای رشدگیاه در تمامی مراحل رشد ضروری است (Anjum و همکاران، ۲۰۰۳). برای پیشرفت کشاورزی، به خصوص در مناطق خشک و نیمه­ خشک وجود آب بسیار ضروری می­باشد (واعظی و همکاران، ۱۳۸۱). آب باعث حفظ فشار تورژسانس سلولها می­شود و بیشتر فعالیتهای متابولیکی گیاهان را نیز تنظیم می­کند (Mahmood و همکاران، ۲۰۰۰) و اهمیت زیادی جهت مقابله گیاهان با خشکی دارد (کافی و همکاران، ۱۳۸۸). از سوی دیگر آب بازدهی کود استفاده شده برای گیاهان را افزایش می­دهد (Mahmood وهمکاران، ۲۰۰۰). مقدار کافی آب در خاک برای رشد گیاه، انتقال عناصر به ریشه­ها و جایگزینی آب از دست رفته از طریق تعرق مورد نیاز است (Valadabadi وAliabadi Farahani، ۲۰۱۰). گیاه آب مورد نیاز خود را از خاک به کمک ریشه­ها جذب می­کند، بنابراین وجود آب در خاک از عوامل اصلی رشد گیاه می­باشد. از طرفی فعالیت موجودات ریز خاک و واکنشهای شیمیایی خاک که بطور غیر مستقیم بر رشد گیاه موثرند تابعی از مقدار رطوبت خاک می­باشد (علیزاده، ۱۳۷۸). برای رسیدن به محصول اقتصادی، به ویژه در مناطقی که بارندگی کافی وجود ندارد آبیاری بسیارضروری است (کافی و همکاران، ۱۳۸۸).

۲-۲- تنش­های گیاهی

بعضی متخصصان براین باورند که تنش، تغییرات فیزیولوژی گیاه می­باشد و در صورت مواجه شدن با شرایط نامساعد رخ می­دهد و تغییراتی را در فرآیندهای فیزیولوژی گیاه بوجود آورده و سرانجام به آن صدمه وارد می­کند. بنابراین، تنش زمانی اتفاق می­افتد که عامل ایجاد آن بتواند تغییرات فیزیولوژیک قابل توجهی را باعث شود، که بر رشد یا تولید محصول اثر بگذارد. عوامل تنش­زا به سه گروه فیزیکی، شیمیایی و زیستی تقسیم­بندی می­شوند. تنش­های فیزیکی شامل: خشکی، دما، تابش نور، غرقاب، باد و تنش­های شیمیایی شامل: آلودگی هوا، فلزات سنگین، آفت­کش­ها، سموم، اسیدیته خاک و شوری می­باشند. تنش­های شیمیایی و فیزیکی در گروه کلی تنش­های غیرزنده قرار می­گیرند (علیزاده، ۱۳۷۸).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اثر تنش رطوبتی در رشد برنج
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۱۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.