395 views
پیشینه تحقیق فرایند سرخ کردن و آکریلآمید و روشهای کاهش آکریلآمید در مواد غذایی دارای ۳۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۲-۱٫ سیب زمینی ۵
۲-۲٫ دانه های روغنی ۶
۲-۲-۱٫ کانولا ۷
۲-۲-۲٫ بنه ۸
۲-۲-۲-۱٫ مواد صابونی ناشونده ۸
۲-۳٫ فرایند سرخ کردن ۹
۲-۳-۱٫ مراحل مختلف سرخ کردن ۱۱
۲-۴٫ آکریلآمید ۱۲
۲-۴-۱٫ مسیرهای تشکیل آکریلآمید در ماده غذایی ۱۳
۲-۴-۱-۱٫ آکرولئین ۱۳
۲-۴-۱-۲٫ واکنش میلارد ۱۴
۲-۵٫ روشهای کاهش آکریلآمید در مواد غذایی ۱۶
۲-۵-۱٫ کشاورزی ۱۶
۲-۵-۱-۱٫ رقم سیبزمینی ۱۶
۲-۵-۱-۲٫ ویژگیهای خاک و کود ۱۶
۲-۵-۱-۳٫ شرایط آب و هوایی و زمان برداشت ۱۷
۲-۵-۱-۴٫ شرایط انبارداری ۱۷
۲-۵-۲٫ پیش تیمار ۱۹
۲-۵-۲-۱٫ آنزیمبری ۱۹
۲-۵-۲-۲٫ برش دادن ۱۹
۲-۵-۲-۳٫ آنزیم آسپارژیناز ۱۹
۲-۵-۲-۴٫ تخمیر اسید لاکتیک ۲۰
۲-۵-۳٫ تغییر فرمولاسیون ۲۲
۲-۵-۳-۱٫ افزودن کاتیون ۲۲
۲-۵-۳-۲٫ افزودن اسید (کاهش pH) ۲۲
۲-۵-۳-۳٫ افزودن اسیدهای آمینه ۲۴
۲-۵-۳-۴٫ افزودن آنتی اکسیدانها ۲۴
۲-۵-۳-۵٫ پوششهای هیدروکلوئیدی ۲۶
۲-۵-۳-۶٫ جایگزینی عناصر ۲۶
۲-۵-۴٫ تغییر فرایند ۲۷
۲-۵-۴-۱٫ زمان و دمای سرخ کردن ۲۷
۲-۵-۴-۲٫ جایگزینی شیوه پخت ۲۸
منابع ۳۰
گوهری اردبیلی، آ. (۱۳۸۸). بررسی خواص فیزیکوشیمیایی و پایداری اکسایشی روغن دانه کدوی تخم کاغذی و اثر آن بر تندی روغن کانولا طی فرایند سرخ کردن عمیق، رساله دکتری صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد.
لیزینیسکا، جی، مترجم مسعود فلاحی. (۱۳۷۶). کتاب دانش و تکنولوژی سیبزمینی، انتشارات بارثاوا، نوبت چاپ اول.
شجاعی علی آبادی،س و همکاران. (۱۳۸۷). تاثیر رقم(واریته) سیبزمینی بر مقدار تشکیل آکریلامید در چیپس سیبزمینی، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، سال سوم، شماره ۱۰، صفحات ۷۲-۶۵٫
حسین آبادی، و. (۱۳۹۰). تاثیر آنزیمبری و پوششهای هیدروکلوئیدی متیل سلولز و کتیرا بر میزان جذب روغن و خواص کیفی سیبزمینی سرخ شده. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، سال ششم، شماره ۴، صفحات ۸۱-۷۱٫
توسلی کفرانی، م.(۱۳۸۹). بررسی خواص آنتیاکسیدانی روغن پوست پسته وحشی Pistacia atlantica) subsp. Mutica) و مواد صابونی ناشونده آن، پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد.
Gunstone, F.D. (2002). Vegetable oils in food technology: composition, properties and uses. Blackwell. . Journal of Food Chemistry. 76:109-111
Sims, R. J., Fioriti, J. A., and Kanuk, M. (1972). Sterol additives as polymerization inhibitors in frying oils. Journal of the American Oil Chemist’s Society, 49: 298–۳۰۱٫
EC. (2007). European commission Recommendation of 3 May. (2007). on the monitoring of Acrylamide levela in food 2007/331/EC Official Journal of the European Union, 123: 33-40.
Tulburt WF, Ora-Smith MS. (1975). Potato processing .3 rd ed, Westport, Connecticut: AVI Publishing Company, Journal of Food Engineering ;80: 403-33.
Zeng,X.,Wing cheng,K.,Du,Y.,Kong,R.,Lo,C.,Chu,L.(2010) Activities of hydrocolloids as inhibitors of acrylamide formation in model systems and fried petato stripa. Journal of food chemistry, 121: 424-428.
Farhoosh, R., and ilossavaT-Kafrani, M.H. (2010). Frying performance of the hull oil nsaponifiable matter of Pistacia atlantica subsp. mutica. European Journal of Lipid Science and Technology, in press.46:51-58.
سیب زمینی یکی از مهمترین منابع در تغذیه انسان است. این محصول در جهان از نظر اهمیت غذایی مقام پنجم را بعد از گندمیان مانند گندم، برنج، ذرت و جو دارد. بعد از ذرت، سیبزمینی دارای گستردهترین توزیع در دنیا است. این محصول در حدود۱۴۰ کشور کشت میشود که بیش از۱۰۰ کشور آن در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری واقع شدهاند. اما هنوز بیشترین تولید در مناطق معتدله در کشورهای صنعتی متمرکز است. تقریبا یک سوم این محصول در کشورهای در حال توسعه، عمدتا در کشورهای آسیایی تولید میشود (فلاحی و همکاران، ۱۳۷۶).
در گذشته از سیب زمینی به عنوان یک ماده درمان کننده استفاده میشده است. فیلیپ دوم، پادشاه اسپانیا، تعدادی سیبزمینی به عنوان هدیه برای پاپ پیوس پنجم فرستاد و از وی خواست که آن را برای درمان بیماریاش مصرف نماید. پاپ هم به نوبهی خود آن را به کاردینالهای آلمانی داد و آنها غدههای سیبزمینی را جهت کاشت به باغهای گیاهشناسی در وین و فرانکفورت دادند. پس از این تغییر و تحولات به تدریج کشت سیبزمینی افزایش یافت و در سراسر اروپا متداول شد. در اوایل قرن هفدهم سیبزمینی در کاخ پادشاهان وسپس در کاخهای اشراف اروپایی به عنوان یک ماده غذایی گرانبها عرضه میشد (فلاحی و همکاران، ۱۳۷۶).
در قرن نوزدهم سیب زمینی به عنوان مادهی خام برای مصرف در کارخانههای الکل و نشاسته سازی کاشته میشد. بیشترین مقدار سیبزمینی برای خوراک دام، در آلمان غربی و لهستان مصرف میگردد. هلند و دانمارک دو کشور عمده مصرف کننده سیبزمینی فراوری شده هستند در حالی که آمار نشان میدهد که هلند و لهستان بیشترین مقدار مصرف صنعتی را دارند. چگونگی مصرف سیبزمینی در یک کشور به شرایط آب و هوایی و خاک آن، عادتها و سنتهای تغذیهای مردم آن، گسترش غذایی، اصلاح نژاد و استانداردها و منابع غذایی بستگی دارد. در ۵۰ سال گذشته تولید و مصرف سیبزمینی تحت تاثیر افزایش سطح زندگی مردم قرار گرفته است. به دلیل مصرف منابع تولید دامی در کشورهای صنعتی مصرف سرانه سیبزمینی کاهش یافته است. برخی از خواص عصاره و ترکیبات شیمیایی غده سیبزمینی در جدول ۲-۱ و ۲-۲ نشان داده شده است (فلاحی و همکاران، ۱۳۷۶).
دانههای روغنی مهمترین محصولات کشاورزی حاوی روغنهای گیاهی هستند و اراضی وسیعی به کشت آنها اختصاص داده شده است. بزرگترین منبع روغنهای نباتی گیاهان یکساله نظیر سویا، ذرت، پنبه، بادامزمینی و منابع دیگر گیاهان پایدار نظیر نخل روغنی، زیتون و نارگیل هستند. دانههای روغنی از محصولات با ارزش در تجارت جهانی بوده، سومین محصول مهم کشاورزی پس از گوشت و غلات به شمار میآیند. سویا، کانولا و آفتابگردان به ترتیب ۱۲،۴۹ و ۱۰ درصد از تولید جهانی دانههای روغنی را تشکیل میدهند (گوهری اردبیلی، ۱۳۸۸). روشن است منابع مزبور پاسخگوی تقاضای روزافزون روغنهای گیاهی برای مصارف خانگی و صنعتی نخواهد بود. از این رو نیازبه کشف و توسعه منابع جدید روغنهای خوراکی همواره احساس میشود.
توسعه کشت دانه های روغنی مانند کانولا، سویا، آفتابگردان، ذرت، زیتون و غیره در کشور و ترغیب کشاورزان در این خصوص، سیاست اصولی دولت در زمینه خودکفایی روغنهای گیاهی است. بنه از جمله منابع خدادادی کشور است که با بیش از چهل میلیون اصله درخت بالغ بر یک میلیون و دویست هزار هکتار از جنگلهای زاگرس را در کنار درختان بادام وحشی به خود اختصاص داده است (توسلی، ۱۳۸۹).
روغن کانولا یکی از مهمترین و محبوبترین روغنهای مورد استفاده در جهان به شمار میآید. روغن کانولا از ارقام لهستانی و آرژانتینی به وجود آمده است. که درجنگ جهانی دوم به عنوان جایگزین روغن روان کننده برای ناوهای جنگی انگلیسی در غرب کانادا کشت میشده است. در اواخر دهه ۱۹۴۰، سعی بر این بود از روغن کانولا به عنوان روغن خوراکی و از کنجاله آن به عنوان خوراک دام استفاده شود اگر چه آزمونهای تغذیه حیوانی نشان داد میزان بالای اسید اروسیک روغن موجب آسیب قلبی و تجمع مواد چرب اطراف ماهیچه قلب می گردد. متخصصین کانادایی بعدها با اصلاح ژنتیک دانههای روغنی، ارقام کلزایی با روغن حاوی کمتر از دو درصد اسید اروسیک (متعلق به گروه اسیداولئیک-لینولئیک) و کنجالهای با کمتر از ۳۰ مول بر گرم گلوکوزینولات تولید کردند (کار، ۱۹۹۱).
روغن کانولا از ویژگیهای تغذیهای بارزی برخوردار است چرا که نسبت به سایر روغنها کمترین میزان اسید چرب غیراشباع (شش درصد) و مقدار نسبتا بالایی از اسید چرب تک غیر اشباع (۵۸ درصد) را داراست. روغن خالص کانولا حاوی مقدار نسبتا مناسبی از دو اسید چرب غیراشباع ضروری (لینولئیک و لینولنیک) است و منبع غنی از ویتامین E (آلفا توکوفرول) به شمار میآید. روغن کانولا بلافاصله پس از فرایندهای تصفیه و بوگیری دارای بوی ملایم و اندکی کرهای است اما بر اثر نگهداری و حرارت به سرعت دچار طعم برگشتی میشود (بروز بوی علفی، ماهی، فلزی یا تندی). این تخریب طعم به محتوای بالای اسیدهای چرب چند غیر اشباع بخصوص اسید لینولنیک ارتباط دارد. روغن کانولا به دلیل میزان بالای اسید لینولنیک (حدود ۱۱ تا ۱۲ درصد) اغلب به صورت جزئی هیدروژنه میشود تا پایداری آن در برابر اکسایش افزایش یابد و طعم ملایم آن طی فرایندهایی با دمای بالا نظیر سرخ کردن حفظ شود (کار، ۱۹۹۱). فرایند هیدروژندهی سبب کاهش میزان اسید لینولنیک ناپایدار در برابر حرارت شده، پایداری اکسایشی روغن را بهبود میبخشد. ساختار اسید چربی روغن کانولای تازه و روغن کانولای تا حدی هیدروژنه شده در جدول ۲-۳ نشان داده شده است (گوهری اردبیلی، ۱۳۸۸).
روغن کانولا در دمای اتاق و یخچال مایع است. این ویژگی به همراه رنگ روشن و بافت مناسب، آن را برای مصرف به عنوان روغن سالاد و استفاده در مارگارینها و شورتنینگها بسیار ممتاز ساخته است. روغن سرخ کردنی مطلوب دارای نقطه دود بیش از ۲۰۰ درجه سانتیگراد است. روغن کانولا با نقطه دود حدود ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه سانتیگراد، روغنی آرمانی برای سرخ کردن عمیق محسوب میشود (گوهری اردبیلی، ۱۳۸۸).
بنه از جمله گونه های وحشی پسته است که انتشار آن از جزایر قناری و کشورهای ساحل دریای مدیترانه شروع میشود و تا آسیای صغیر، سوریه، قفقاز، ایران، افغانستان و پاکستان امتداد مییابد. بنه در ایران در استانهای فارس، آذربایجان غربی، شرقی، کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، بختیاری، کهگلویه و بویر احمد به صورت انبوه و در استانهای کرمان، زنجان، خراسان، سیستان و بلوچستان به صورت پراکنده دیده میشود. این درخت در خاکهای سبک و گرم و خشک رشد کرده، ریشههای عمیق آن، رطوبت خاک را به خوبی جذب میکنند. ارتفاع درختان بنه در برخی نقاط به ۱۵ متر میرسد که تاجی گرد و بزرگ و تنهای قطور به قطر نیم متر، ناصاف و تیره رنگ دارد. میوه آن از نوع شفت به ابعاد پنج تا شش میلیمتر و معطر است. پوست آن سبز است و دانهای روغنی دارد. ساقه و تنه درخت بنه حامل صمغی معروف به سقز تلخ است که در داروسازی، صنایع غذایی و نقاشی کاربرد دارد. بنه دارای نامهای محلی متفاوتی است. در استانهای فارس و بلوچستان به بنه، در استان تهران و دامنههای البرز به چاتالانقوش و در استانهای کرمانشاه و ایلام به ونوش و ونوشک معروف است (توسلی، ۱۳۸۹).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر