تحقیق مشخصات گیاه چای و تقسیم بندی چای و ترکیبات شیمیایی برگ سبز چای و فواید و خواص چای سبز

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق مشخصات گیاه چای و تقسیم بندی چای و ترکیبات شیمیایی برگ سبز چای  و فواید و خواص چای سبز دارای ۲۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۲-۱- مشخصات گیاه چای    ۴
۲-۲- تقسیم بندی کلی چای    ۵
۲-۳- تقسیم بندی چای از لحاظ سنتی    ۵
۲-۳-۱- چای سفید    ۶
۲-۳-۲- چای سبز    ۶
۲-۳-۳- چای اولانگ    ۶
۲-۳-۴- چای قرمز    ۶
۲-۳-۵- چای پوئر    ۷
۲-۳-۶- چای زرد    ۷
۲-۳-۷- چای کوکیچا    ۷
۲-۳-۸- چای ژنمایکا    ۷
۲-۳-۹- چای گل(عطری)    ۷
۲-۴- ترکیبات شیمیایی برگ سبز چای    ۸
۲-۵-آنزیم ها    ۹
۲-۶- اسیدهای آمینه    ۹
۲-۷– کافئین    ۱۰
۲-۸- کربوهیدارت ها    ۱۰
۲-۹- ترکیبات معطر    ۱۰
۲-۱۰- مواد معدنی    ۱۱
۲-۱۱- ترکیبات فنلی    ۱۱
۲-۱۲- آنتی اکسیدان ها    ۱۲
۲-۱۳- مکانیسم عملکرد آنتی اکسیدان ها    ۱۲
۲-۱۴- آنتی اکسیدان های طبیعی    ۱۲
۲-۱۵- فلاوونوئیدها    ۱۲
۲-۱۶- فواید و خواص چای سبز    ۱۴
۲-۱۷- پیشینه پژوهش    ۱۶
منابع    ۲۱

 منابع

لاریجانی، ب. و همکاران. ۱۳۸۸ . بررسی تأثیر عصاره چای سبز بر شاخص های واگردش استخوانی با کارآزمایی دوسوکور کنترل شده با دارو در بیماران دیابتی. مجله دیابت و لیپید ایران.

فیضی پور نامقی، ا.، حسینی قابوس، س ح. ۱۳۸۹٫ مالت و ماء الشعیر، علم کشاورزی ایران، تهران

عزیزی، م. ح.، هادیان، ز.۱۳۹۰٫ تکنولوژی غلات و فرآورده ها. انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی، تهران، جلد ۲٫

نادری ،غ.، بختیاری، س.، الماسی. ا.، جوانبختی ،س.، موخواه ، ر.،۱۳۸۴٫ مقایسه اثرات دی اکسید سلینم و ماده مؤثره چای سبز بر سطح سرمی لیپیدها در موش صحرایی.شماره ۱۷، ص ۱۹٫ فصلنامه گیاهان دارویی.

مهدی زاده، م، و همکاران،۱۳۸۸٫ اثر عصاره هیدروالکلی چای سبز بر گلوکز خون و وزن موش های صحرائی نر و دیابتی شده با استرپتوزوتوسین. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان.

Bender,M.,Lane,C.,Sander,K.,Sharpless,E.2010.An Lc-ESI/MS Method For  determining theanine in green tea dietary.Notional Institue of standards and Technology Gaitherburg ,MD.USA.397,pp:1773-1777.

Corey, M.E., Kerr, L.W, Mulligan, J.H. and Lavelli, V. 2011. Phytochemical stability in dried apple and green tea functional products as related to moisture properties. LWT – Food Science and Technology, 44: 67-74.

Dominguez-Perles, R., Moreno,D.A., Carvajal, M. and Garcia-Viguera, C. 2011. Composition and antioxidant capacity of a novel beverage produced with green tea and minimally processed by products of broccoli. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 12: 361–۳۶۸٫

Lavelli, V., VAN TAGGi,C.CORey,M., KERR,W.,2010. Formolatin of a Dray Green tea- Apple product: study on Antioxidant and color stability.Food chemistry.

Lu, T.M., Lee, C.C., Maud, J. L. and Lin, S.D. 2010.Quality and antioxidant property of green tea sponge cake. Food Chemistry, 119: 1090–۱۰۹۵٫

Mahdavi,D.L,DeshPande,S.S.andSalunkhe,D.k.1996.Foodantioxidant New York:Marcel Dekker,Inc. USA. 378p.

Mukai, Y., Kamijo, K., Hirata, Y. and Teranaka, T. 2009. Anti demineralizing Potential of Bottled Sugar-free Green Tea Beverages in vitro. Oral Science International, 21-26.

Nie, S., Xie, M., Fu, Z., Wan, Y., Yan, A. 2007. Study on the purification and chemical compositions of tea glycoprotein. Carbohydrate polymers.

مقدمه

چای سبز با نام علمی(Camellia  Sinensis , Theaceae) یکی از متداول ترین و محبوب ترین نوشیدنی ها در سراسر جهان محسوب می گردد. در سال های اخیر مصرف چای سبز، به دلیل مزیت های آن در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، پیشگیری از انواع سرطان ها، تورم روده، بیماری کبد و بیماری های عصبی (پارکینسون و آلزایمر)، دیابت، کنترل وزن و افزایش تراکم استخوان ها و همچنین تحریک سیستم ایمنی بدن، افزایش یافته است. این موارد به دلیل مقادیر بالای گالات اپی گالوکاتچین گالات، اپی گالوکاتچین ، اپی کاتچین گالات، اپی کاتچین، گالوکاتچین و کاتچین در این نوع چای می باشد که به عنوان آنتی اکسیدان قوی منجر به غیر فعال شدن گونه های اکسیژن واکنشگر می شود. ماءالشعیر از پرمصرف ترین نوشیدنی ها در کشور می باشد که متاسفانه پژوهش های اندکی بر روی بهینه سازی و سالم تر نمودن فرمولاسیون آن انجام شده است. مصرف این نوشیدنی برای گروه های سنی خاص مانند زنان باردار، ورزشکاران حرفه ای، افراد مبتلا به بیماری های قلبی-عروقی، کبدی و تحت درمان های دارویی و غیره توصیه می شود.

۲-۱- مشخصات گیاه چای

گیاه چای از تیره Teaceae است. نوع پرورشی آن بنام کاملیا سیننسیس است و  به دو صورت وحشی و پرورش یافته است. در حالت وحشی ارتفاع آن به ۱۰ متر می رسد که اغلب در کشورهای خاور دور می­ روید، انواع پرورشی آن دارای ارتفاع ۵۰ سانتیمتر است که حداکثر به ۲متر می رسد. ارتفاع مناسب رشد گیاه چای در حدود ۵۰۰۰ پا بالاتر از سطح دریا می باشد(Chengelis et al., 2006). چای پس از آب متداول ترین نوشیدنی در میان بسیاری از مردم سراسر جهان است و همچنین به دلیل تاثیر مفید مصرف آن بر سلامتی مورد توجه بسیاری افراد قرار گرفته است. در انواع چای از برگ های جوان و لطیف گیاهی به نام  کاملیا سینسیس، برگ های تازه گلچین شده، برای تولید چای سیاه (تخمیری)، چای اولانگ چینی (نیمه تخمیری) و چای سبز و سفید (تخمیر نشده) فرآوری می شود. مصرف کنندگان چای سیاه در سطح جهان از چای سبز بسیار بیشترهستند. با این وجود، در سال های اخیر مصرف چای سبز به ویژه در کشورهای غربی به دلایل زیر افزایش یافته است:

کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی، و انواع سرطان ها، تورم روده، کبد و بیماری های عصبی، دیابت و حتی کاهش وزن. این فواید سلامتی به دلیل میزان زیاد کاتچین در این نوع چای می باشد. از آنجایی که شیوه فرآوری چای سیاه، سبز، سفید و اولانگ با یکدیگر متفاوت است، تاثیر بالقوه و مفید آنها به دلیل میزان آنتی اکسیدان موجود در آنها می باشد. در بسیاری از تحقیقات و بررسی ها فعالیت آنتی اکسیدانی این چای ها با یکدیگر مقایسه شده اند و نتیجه ای که تاکنون به آن دست پیدا کرده اند به صورت زیر است:

چای سبز> اولانگ>چای سیاه

همچنین بسیاری از بررسی ها نشان داده اند که چای سیاه از چای سبز بهتر است در صورتی گزارشات دیگر اختلاف بارزی بین این دو چای مشاهده نشده است. متغیرها و دلایل متعددی که بر روی ترکیبات چای تاثیر می گذارند مانند نوع خاک و مواد مغذی آن، شرایط رشد (فصل، آب و هوا و خاک)، مسائل باغبانی (چیدن با دست یا دستگاه، سن برگ ها) و تکنولوژی های مختلف شرکت های فرآوری چای ممکن است دلیل این گزارشات متناقض باشد. از این رو، دقیقا مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی چای های سیاه، سفید و سبز صحیح نمی باشد مگر اینکه این متغیرها را به حداقل رسیده و شرایط باشد.

 ۲-۲- تقسیم بندی کلی چای

چای به سه دسته تقسیم می شود: ۱- تخمیری (چای سیاه) ۲- غیر تخمیری (چای سبز)۳- نیمه تخمیری (چای اولانگ).

۲-۳- تقسیم بندی چای از لحاظ سنتی

ازلحاظ سنتی، چای بر اساس درجه و دوره تخمیر برگ ها به گروه های زیر طبقه بندی می شود(Alonso Garc et al., 2004).

۲-۳-۱- چای سفید

برگ های تازه (جوانه ها) که تحت عمل تخمیر قرار نگرفته اند را چای سفید می­نامند. این نوع چای در سایر کشورها به جز چین کمتر شناخته شده است. اگر چه این شناخت با عرضه چای سفید به شکل کیسه ای ونیز چای سفید سرد و فوری بیشتر شده است.

۲-۳-۲- چای سبز

فرایند تخمیر پس ازگذشت زمان اندکی از طریق حرارت یا بخار که یک روش سنتی ژاپنی است یا بوسیله ی بو دادن آن در تابه های داغ به عنوان یک روش سنتی چینی متوقف می گردد. برگ های چای را می توان به شکل برگ های جداگانه یا تبدیل شده به حبه که برای تولید چای باروتی استفاده می شود، برای خشک کردن کنار گذاشت. فرآیند اخیر زمان بر بوده و به عنوان نمونه تنها برای چای های زرین با کیفیت بالا استفاده می شود. چای یک یا دو روز پس از چیدن فرآوری می شود. در چای سبز عمل تخمیر صورت نگرفته و پس از مالش بلافاصله آنرا خشک می کنند. این نوع چای کمرنگ ولی معطر می باشد ودارای خواص درمانی بسیاری می باشد.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق اثرات مخرب حرارت بر دستگاه تولید مثلی نر و استفاده های درمانی گیاه چای سبز
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.