366 views
پیشینه تحقیق تراکم کاشت و علف های هرز و اثر تراکم کاشت و علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا دارای ۳۲ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲ -۱-حبوبات ۶
۲-۲- لوبیا ۷
۲-۳-تراکم کاشت ۸
۲-۳-۱- اثر فاصله کاشت بر رشد رویشی ۸
۲-۳-۲- اثر فاصله کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ۱۰
۲-۳-۳- اثرفاصله کاشت بر رشد رویشی ۱۳
۲-۳-۴- اثر فاصله کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد ۱۴
۲-۳-۵- اثر آرایش و فاصله کاشت بر رقابت بین گیاهان زراعی و علفهای هرز ۱۶
۲-۴-اهمیت کنترل علفهای هرز ۱۹
۲-۵- روشهای کنترل علفهای هرز ۱۹
۲-۶- اثر علفهای هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد لوبیا ۲۲
فهرست منابع ۲۵
احمدوند، گ. ۱۳۸۱٫ بررسی ساختار کانوپی و کارایی جذب و مصرف نور و نیتروژن در رقابت درونگونهای و بینگونهای گندم و یولاف وحشی. پایاننامه کارشناسیارشد. دانشکده کشاورزی. دانشگاه فردوسی مشهد.
اسفندیاری حکمت و هاشمی جزی سید مجتبی، ۱۳۸۴، ارزیابی تاثیر علفکشها در کنترل علفهای هرز لوبیا چیتی در تراکم های مختلف، اولین همایش ملی حبوبات . دانشگاه فردوسی ، مشهد.
خواجه پور، م. ر. ۱۳۶۵ . اصول مبانی زراعت. انتشارات جهاد دانشگاهی صنعتی اصفهان.
دیهیم فرد، ر.، زند، ا.، لیاقتی ه.، صوفی زاده س. و باغستانی م.ع. ۱۳۸۳ . خط مشیهای کاهش مصرف سموم علفکش .علوم محیطی ،(۱) ۳،۴ -۲۵٫
سلیمی، ح. و ج. انگجی. ۱۳۷۴٫ تعیین بحرانیترین مراحل رویش و تراکم یولاف وحشی با گندم آبی . گزارش سالیانه ۱۳۷۴٫ بخش تحقیقات علفهای هرز. مؤسسه تحقیقات آفات و بیماریهای گیاهی تهران.
صادقیپور، ا. وح. خلیق. ۱۳۸۱٫ تاثیر وجین و علفکشهای مختلف بر کنترل علفهای هرز لوبیا، مجله علوم زراعی ایران، ۴(۴)،۲۸۲-۲۷۷
صالحیفرود، ع. ۱۳۸۴٫ بررسی تراکم کاشت در لاینهای امیدبخش لوبیا قرمز، مقالات اولین همایش ملی حبوبات، مشهد .
صانعی شریعت پناهی م. ،ترجمه۱۳۷۶ ، علفهای هرز رایج خاور نزدیک نویسنده ،روبسون، ت. ئو، پ. ، ژ. امریکانوس و ب. ا. ابوایرمله… ، نشر آموزش کشاورزی. ۲۵۷ صفحه.
طالعی، ع.ر.، ک، پوستینی و س. دوازده امامی. ۱۳۷۹٫ اثرات آرایش کاشت بر خصوصیات فیزیولوژیکی چند رقم لوبیا چیتی. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد۳۱،شماره۳: ۴۸۷-۴۷۷
زمانی، غ و ع. کوچکی ۱۳۷۲٫ اثر آرایش و جذب تشعشع، عملکرد و اجزای عملکرد ذرت دانهای. مجله علمی پژوهشی علوم و صنایع کشاورزی. دانشگاه فردوسی مشهد. ۸ ( ۲) ۱۲۵ .
McClean P, J. Kami , P. Gepts., 2004; Genomic and genetic diversity in common bean. In RF Wilson, HT Stalker, EC Brummer, eds, Legume Crop Genomics. AOCS Press, Champaign, IL, pp 60–۸۲٫
Mcvetty, P. B.1986. Response of faba bean (Vicia faba ) to seeding date and seeding rate. Can. J. Plant. Sci. 66: 39-44.
Mehraj, K.N., M.A. Brick. C.H. Pearson. and J.B. Ogg. 1996. Effect of bed width, planting arrangement and plant population on seed yield of pinto bean cultivars with different growth habit. Journal of Production Agriculture 9(1): 79-82.
Norsworthy J. and Frederick R. 2005. Integrated weed management strategies for maize (Zea mays ) production on the southeastern coastal plain of North America.Crop Protection,24:119 -126.
لوبیا به عنوان دومین لگوم پس از نخود در سراسر جهان از لحاظ تغذیهای حائز اهمیت میباشد و با داشتن ۲۲-۲۵ درصد پروتئین، ۵۶-۵۸ درصد کربوهیدرات در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به عنوان یکی از منابع مهم پروتئین گیاهی محسوب می شود. لوبیا سبز با نام علمی Phasaeolusvulgaris L. از خانواده Fabaceae گیاهی یکساله است که از غلاف سبز و دانه پخته آن استفاده میگردد. لوبیا سبز از جمله محصولاتی است که میتوان آن را در زمانهای مختلف (بهار، تابستان و پاییز) کشت کرد. سطح زیر کشت آن در دنیا بالغ بر ۳/۲۷ میلیون هکتار با متوسط عملکرد حدود ۶۶۰ کیلوگرم در هکتار است. در ایران سطح زیر کشت آن حدود ۲۴۰ هزار هکتار با عملکرد متوسط ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار می باشد (اسکیپتز، ۲۰۰۴).
عدم آگاهی از مدیریت صحیح محصولات زراعی یکی از عوامل اساسی در کاهش عملکرد گیاهان زراعی میباشد. عملکرد هر محصول زراعی حاصل رقابت برون و درون بوتهای بر سر عوامل محیط رشد میباشد. حداکثر عملکرد زمانی حاصل میشود که این رقابتها به حداقل رسیده و گیاه بتواند از عوامل محیطی رشد، حداکثر استفاده را بنماید (خواجهپور، ۱۳۶۵). توزیع فضایی گیاهان در یک جامعه زراعی با جذب تشعشع در ارتباط است و این صفت، نقش تعیینکنندهای در ظرفیت فتوسنتزی و عملکرد دارد (ولز، ۱۹۹۱؛ اگلی، ۱۹۹۸)، زیرا سرعت رشد محصول تابعی از انرژی تشعشعی مورد استفاده در فتوسنتز است (توتیو و گورجنر، ۱۹۸۸؛ ولز و همکاران، ۱۹۹۳). نفوذ نامتعادل نور به پوشش گیاهی باعث افت عملکرد میشود. به طورکلی افزایش کارایی جذب تشعشع خورشیدی نیاز به سطح برگ کافی و توزیع یکنواخت برگ در پوشش گیاهی دارد. این هدف با تغییر تراکم و الگوی کاشت بوته ها روی سطح خاک میسّر است (ایکدا، ۱۹۹۲؛ شیبلز و وبر، ۱۹۹۶). فواصل مناسب بین ردیفهای کاشت و بین بوته ها در روی ردیف کاشت، تعیین کننده فضای رشد قابل استفاده هر بوته میباشد. تراکم مناسب و توزیع متعادل بوتهها در واحد سطح، موجب استفاده بهتر از رطوبت، مواد غذایی و نور گردیده و موجب افزایش عملکرد میشود (کوچکی و سرمدنیا، ۱۳۷۷). تراکم کاشت از جمله عواملی است که به طور مستقیم عملکرد محصول را تحت تأثیر قرار میدهد. فاصله کاشت بوته ها بستگی به هدف کاشت دارد. اگر هدف تولید بذر باشد باید فواصل کاشت افزایش داده شود تا کمیّت و کیفیت محصول افزایش یابد، اما اگر هدف تولید کود سبز و علوفه دامی باشد، تراکم بیشتر مد نظر خواهد بود (عبدحق، ۱۳۶۴). اگر فاصله کاشت گیاهان بیش از حد معمول باشد مسلماً تعداد بوته در واحد سطح کاهش یافته و عملکرد با نقصان مواجه میشود. از طرفی دیگر اگر فاصله کشت خیلی کم بوده و تراکم کشت بالا باشد، رقابت درونگونهای پیش میآید و این امر خود موجب کاهش عملکرد خواهد شد (مظاهری، ۱۳۷۷). بنابراین یکی از نیازهای مهم در برنامهریزی زراعی با هدف دستیابی به عملکرد بالا و کیفیت مطلوب، تعیین بهترین فاصله کاشت محصول است (بابایی، ۱۳۷۷).
علفهای هرز با رقابت بر سر منابع (آب، مواد غذایی، نور و …) مانع از دسترسی مطلوب گیاه زراعی به این منابع شده و در نتیجه کاهش تولید و افزایش هزینه آن را باعث میشود (خداکرمزاده و همکاران، ۱۳۷۷). علفهای هرز با تأثیر بر اجزای عملکرد، اثر خود را بر عملکرد اعمال میکنند. نتایج تحقیقات مختلف نشان از اثر منفی علفهای هرز بر اجزای عملکرد محصولات زراعی دارد (احمدوند، ۱۳۸۱؛ سلیمی و انگجی، ۱۳۷۴؛ کادنی و همکاران، ۱۹۸۹ aوb ؛ موریشیتا و همکاران، ۱۹۹۱؛ ویور و ایوانی، ۱۹۹۸). امروزه بحث کاهش مصرف سموم شیمیایی بهعلت مخاطرات زیستمحیطی مصرف علفکشها به امری جدی مبدل گشته است (دیهیمفرد و همکاران، ۱۳۸۳). بهرهگیری از مدیریت تلفیقی علفهای هرز بهعنوان راهکاری مناسب جهت دستیابی به مدیریت پایدار از طریق استراتژایهایی مانند افزایش تراکم، استفاده از مالچ، شخم حفاظتی، کولتیواسیون و … موجب کاهش مصرف علفکشها میشود (نورسورتی و الویرا، ۲۰۰۴). مدیریت تلفیقی علفهای هرز که شامل ترکیبی از این عوامل بههمراه کاربرد علفکشها است که از یک سو باعث افزایش توان رقابتی محصول در مواجهه با علفهای هرز میشود و از سوی دیگر قادر است موجب کاهش دُز مصرف علفکشهای رایج شود (نورسورتی و فردریک، ۲۰۰۵). بهواسطه اینکه علفهای هرز عموماً از رشد نسبی بالایی برخوردارند؛ لذا حساسیت زیادی به سایهاندازی دارند و در نتیجه میتوان رشد آنها را توسط گیاهان زراعی که کانوپی برگ آنها، علفهای هرز را میپوشاند پایین نگه داشت (کانوسکان، ۲۰۰۰). با کاهش فاصله ردیف کاشت و افزایش فاصله بین بوتهها استقرار بهحالت مربع نزدیک میشود و گیاه به بهترین وجه از عوامل محیطی نظیر نور، آب، مواد غذایی و … استفاده میکند (افشارمنش، ۱۳۸۶).
حبوبات دانه های خشک خوراکی هســتندکه به خانواده بقولات تعلق دارند. بذور رســیده و خشــک حبوبات د ارای ارزش غذایی زیــاد و قابلیت نگهداری خوبی هســتند و یکی از مهمترین منابع غذایی سرشار از پروتئین(۱۸ تا ۳۲ درصد) میباشــند. طبق مطالعات انجام شده، ترکیب مناسبی از پروتئین حبوبات با غلات میتواند ســوء تغذیه و کمبود اســید های آمینه را بر طرف سازد. از طرف دیگر با توجه به توانایی تثبیت ازت در این گیاهان، قرار دادن آنها در تناوب، به پایداری سیستمهای زراعی کمک می کند (باقری،۱۳۸۰).
مقدار پروتئین موجود در بذر حبوبات ۲ تا ۳ برابر بیشتر از پروتئین موجود در دانه غلات و ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از پروتئین موجود در گیاهان غدهای و نشاستهای است. انواع لوبیا در بین گیاهان تجاری حاوی بیشترین مقدار پروتئین هستند(باقری،۱۳۸۰). لوبیا مهمترین عضو خانواده حبوبات به شمار میآید و به خاطر درصد بالای پروتئین و سایر خصوصیات مطلوب زراعی، بیشترین سطح زیر کشت را در بین حبوبات به خود اختصاص داده است (مجنون حسینی،۱۳۷۲).
لوبیا (Phaseolus. vulgaris) یکی از حبوبات مهم است که به صورت مســتقیم مورد اســتفاده انســان قرار می گیرد ، ۵۰ درصد حبوبــات مورد اســتفاده در جهان بوسیله لوبیا تأمین میشــود (McClean et al,2004). لوبیا در بسیاری از کشــورها مانند برزیل و مکزیک یک منبع عمده غذایی محســوب میشود ( Broughton et al,2003).
لوبیا یکی از مهمترین گونههای حبوبات بوده و سطح زیر کشت جهانی انواع آن ۲۴ میلیون هکتار است، از این نظر در بین حبوبات مقام اول را دارا میباشد. در حال حاضر ۱۸ نوع لوبیا در جهان کاشته می شود ( کوچکی، ۱۳۷۲ ). لوبیا چیتی یکی از زیر گونههای لوبیا ســبز و منشــاء آن آمریکای مرکزی و جنوبی اســت، متوســط تولید دانه خشــک لوبیا در ایران هزار کیلوگرم در هکتار است (هاشمی جزی، ۱۳۸۲).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر