456 views
پیشینه تحقیق اثر کاربرد خاکی و محلول پاشی منابع آهن و نانو کودها در گیاهان دارای ۳۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱-آهن در خاک ۴
۱-۲- آهن در گیاه ۴
۱-۳-کمبود آهن ۵
۱-۴- راه حل های مقابله با کمبود آهن ۶
۱-۵-فناوری نانو ۸
۱-۶–مروری بر پژوهشهای پیشین ۹
۱-۶-۱- اثر کاربرد خاکی منابع آهن ۹
۱-۶-۲- اثر محلول پاشی منابع آهن ۱۲
۱-۶-۳- نانو کودها ۱۴
منابع: ۱۶
چاکرالحسینی، م. ر.، ع. رونقی، م. مفتون و ن. ع. کریمیان. ۱۳۸۱٫ پاسخ سویا به کاربرد آهن و فسفر در یک خاک آهکی. علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. ۱۰۱-۹۱ : (۴) ۶
چاکرالحسینی، م. ر. ۱۳۷۸٫ تاثیر فسفر و آهن بر رشد و ترکیب شیمیایی ذرت و سویا. پایان نامه کارشناسی ارشد خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز.
پیوندی، م.، ه. پرنده و م. میرزا. ۱۳۹۰٫ مقایسه تاثیر نانو کود کلات آهن با کلات آهن بر پارامترهای رشد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان ریحان. مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی- ملکولی. ۱۱-۱ : (۴) ۱
پنج تن دوست، م.، ع. سروش زاده و ف. قناتی. ۱۳۸۹٫ تاثیر مصرف خاکی و محلول پاشی آهن بر روی برخی از خصوصیات کیفی دانه بادام زمینی در خاک قلیایی. مجله زیست شناسی گیاهی. ۵۰-۳۷ : (۵) ۲
کشاورز، ن.، ن. بقایی و م. غفاری. ۱۳۹۰٫ بررسی اثر محلولپاشی نانو کود کلاته آهن بر خصوصیات کمی وکیفی گندم دیم. مجموعه مقالات همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت. شهر قدس. صفحه ۱۰۰۱-۹۹۵٫
حسینی، س. م. ۱۳۷۵٫ تاثیر کلرید سدیم، روی و آهن بر رشد و ترکیب شیمیایی گندم. پایان نامه کارشناسی ارشد خاکشناسی. دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز.
راشد محصل، م. ح.، ح. حسینی، م. عبدی و ع. ملافیلابی. ۱۳۷۶٫ زراعت غلات ( ترجمه ). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.
ملکوتی، م. ج.، الف. ملکوتی، ع. مجیدی، الف. بای بوردی و الف. فلاحی. ۱۳۸۸٫ مقایسه اثربخشی غنیسازی گندم در مزرعه با غنیسازی آرد در کارخانه در ارتقاء سطح سلامت جامعه. فصلنامه علوم و صنایع غذایی؛۱۳۰-۱۱۷: (۳)۶
ملکوتی، م. ج. و ع. ح. ضیائیان. ۱۳۷۹٫ محلولپاشی روشی نوین در افزایش کارایی کودها و نیل به کشاورزی پایدار. نشریه ترویجی شورای عالی توسعه کاربرد مواد بیولوژیک و استفاده بهینه از کود و سم در کشاورزی. انتشارات فنی معاونت ترویج کشاورزی. ۲۳ صفحه.
Moraghan, J. T., j. Padilla., J. D. Etcheverse and J.T. Acosta-Gallegos. 2002. Iron accumulation in seed of common bean. Plant and Soil. 246: 175-183.
Moraghan, J. T., and H. J. Mascagni. 1991. Environmental and soil factor affecting micronutrient deficiencies. Soil Sci. Soc. Am. J. 27: ۳۷۱-۴۲۵٫
Moraghan, J. T. 2004. Accumulation and within-seed distribution of iron in common bean and soybean. Plant Soil. 264:287-297.
Moraghan, J. T. 1985. Manganese deficiency in soybean as affected by FeEDDHA and low soil temperature. Soil Sci. Soc. Am. J. ۴۹:۱۵۸۱-۱۵۸۶٫
Sharma, N. P., A. Tripathi, S. S.Bishat,and A. Tripathi. 1994. Effect of Fe on transpiration and photosynthesis in wheat grown in sand culture. J. Indian Soc. Soil Sci. 32: 736-749.
Siddique, T., M. Rashid, and M. Saeed. 1999. Phosphorus micronutrients relationship studies in wheat crop. Pakistan J. Soil Sci. 16: 105-110.
غلظت آهن در پوسته زمین به میزان تقریبی ۵ درصد وزنی میباشد. در خاکهایی با تهویه مناسب که در دامنه پ هاش فیزیولوژیک جا دارند، غلظت کل آهن محلول کمتر از۱۰-۱۰ مولار میباشد، در حالی که حداقل غلظت لازم برای رشد طبیعی گیاهان باید بیشتر از ۷-۱۰ مولار باشد (لیندسی و شواب، ۱۹۸۲؛ لیندسی، ۱۹۹۱). این عنصر در خاک به شکل اکسیدها، فسفاتها، هیدروکسیدها و همچنین در ساختمان شبکه سیلیکاتهای اولیه و کانیهای رس یافت میشود. ضریب حلالیت آهن بی شکلFe(OH)3]]، به عنوان یکی از شکلهای مهم آهن در خاکها در حدود ۳۹-۱۰×۳ مولار میباشد. در پ هاش حدود ۷ بیشترین ضریب حلالیت آهن بی شکل ۱۸-۱۰×۳ مولار است (بایلار و همکاران، ۱۹۹۶) که این مقدار در مقایسه با نیاز گیاهان کافی نمیباشد.
آهن یکی از عناصر غذایی ضروری در تولید محصولات کشاورزی در جهان است و گیاهان برای رشد بهینه و مناسب نیاز به استفاده پیوسته و مداوم از آن دارند (کبرایی و همکاران، ۲۰۱۱). آهن نقش مهمی در سوخت و ساز گیاهی به خصوص درساخت کلروفیل دارد (اسمیت، ۱۹۸۴). پروتئینهای حاوی آهن و گوگرد در فرآیندهای اکسایش و کاهش در گیاهان نقشهای مهمی دارند. آهن همچنین در ساختمان پروتئینهای “هم” وجود دارد. سیتوکرومهای موجود در کلروپلاست و میتوکندری ، لگ هموگلوبین موجود در گرههای ریشه گیاهان خانواده بقولات که تثبیت نیتروژن انجام میدهند و آنزیمهایی مانند کاتالاز و انواع پراکسیدازها از مهمترین ترکیبات دارای آهن در گیاهان هستند. همچنین این عنصر به عنوان کوفاکتور در ساختار ۱۴۰ آنزیم که واکنشهای شیمیایی منحصربه فردی را کاتالیز می کنند وجود دارد (بریتنهام، ۱۹۹۴).
سبز زردی (کلروز) آهن به صورت زرد شدن برگهای جوان ظاهر میشود که ناشی از اشکال در ساخت کلروفیل در کلروپلاست میباشد که در شرایط کمبود آهن و یا میزان کم آهن در گیاه به وقوع میپیوندد (لوسنا، ۲۰۰۰).
شواهد زیادی در دست است که کمبود عناصر کم مصرف از جمله آهن در خاکهای آهکی مناطق خشک و نیمهخشک وجود دارد که رشد، عملکرد و کیفیت گیاه را محدود میسازد (عیسی و همکاران، ۲۰۱۱). پ هاش بهینه برای رشد مناسب و دریافت بهینه آهن بین ۵/۵ تا ۵/۶ گزارش شده است. بنابراین پ هاش بالاتر از ۷ میتواند منجر به کمبود آهن شود (کورکاک، ۱۹۸۷). اگر چه کمبود آهن میتواند به دلیل پ- هاش نامناسب خاک رخ دهد ولی عوامل دیگری نیز ممکن است دلیل اصلی یا فرعی بروز سبز زردی باشند. مهمترین این عوامل شامل مقادیر کم کانیهای حاوی آهن در خاک، وجود کربنات کلسیم در خاک، وجود بیش از حد بیکربنات در خاک یا در آب آبیاری، وجود فسفات زیاد در خاک، غلظت زیاد برخی فلزات سنگین در خاک، دمای کم یا زیاد، شدت نور زیاد، عدم تعادل مناسب در نسبت کاتیونها در محلول خاک، تهویه ضعیف خاک، کمبود مواد آلی یا وجود مواد آلی خاص افزوده شده به خاک، ویروسها، آسیب رسیدن به ریشه توسط نماتودها و سایر ریز جانداران می باشد (امبلتون و همکاران، ۱۹۷۳).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر