888 views
پیشینه تحقیق مشخصات جنس سالمونلا ، تاکسونومی، شاخصهای بیماریزایی، بیماریزایی و مکانیسم آن، اپیدمیولوژی، روش های تشخیص و مطالعات آزمایشگاهی آن دارای ۶۷ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۲-مشخصات جنس سالمونلا ۶
۱-۱-۲- تاریخچه ۶
۲-۱-۲- خواص شکلی ۶
۳-۱-۲- خواص بیوشیمیایی ۷
۴-۱-۲- مقاومت در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی ۷
۵-۱-۲- خواص کشت ۸
۶-۱-۲ شرایط رشد سالمونلاها ۸
۷-۱-۲- بقا سالمونلا ۹
۸-۱-۲- زیستگاه ۱۰
۲-۲ تاکسونومی ۱۰
۱-۲-۲- سالمونلا تیفی ۱۳
۲-۲-۲- سالمونلا انتریتیدیس ۱۳
۳-۲-۲- سالمونلا کلراسوئیس ۱۴
۴-۲-۲- سالمونلا پولوروم ۱۴
۵-۲-۲- سالمونلا گالیناروم ۱۵
۶-۲-۲- سالمونلا آریزونا ۱۶
۷-۲-۲- ساختمان آنتیژنی ۱۸
۸-۲-۲- طبقه بندی سالمونلا به منظور اهداف اپیدمیولوژیکی ۱۹
۱-۸-۲-۲- ارگانیسمهای موجب عفونت در انسان ۱۹
۲-۸-۲-۲- واریته های سرولوژیکی سازگار با میزبان ۱۹
۳-۸-۲-۲- واریته های سرولوژیکی ناسازگار ۲۰
۳-۲- شاخصهای بیماریزایی ۲۰
۱-۳-۲- آنتیژنهای سطحی ۲۰
۲-۳-۲- تهاجم ۲۰
۳-۳-۲- اندوتوکسین انتروتوکسین سیتوتوکسین ۲۱
۴-۲- بیماریزایی و مکانیسم آن ۲۱
۱-۴-۲- روند بیماریزایی ۲۲
۲-۴-۲ میزان شیوع سالمونلوز در انسان ۲۲
۳-۴-۲- عفونتهای سالمونلایی در انسان ۲۳
۱-۳-۴-۲- تب تیفوئید و تبهای رودهای ۲۳
۲-۳-۴-۲- سپتیسمی ۲۴
۳-۳-۴-۲- گاستروانتریت ۲۴
۴-۴-۲- علائم بالینی در انسان ۲۴
۵-۲- اپیدمیولوژی ۲۵
۶-۲- روشهای تشخیص ۲۷
۱-۶-۲- روشهای فنوتیپی ۲۸
۱-۱-۶-۲- بیوتایپینگ ۲۸
۲-۱-۶-۲- سروتایپینگ ۲۹
۳-۱-۶-۲- روشهای ایمنولوژیک ۲۹
۱-۳-۱-۶-۲- الایزا ۳۰
۲-۳-۱-۶-۲- IMS ۳۱
۲-۶-۲- روشهای ژنوتیپی ۳۱
۲-۲-۶-۲- multiplex PCR ۳۴
۳-۲-۶-۲- real-time PCR ۳۴
۴-۲-۶-۲- روش تکثیر هم دمای وابسته به حلقه LAMP ۳۵
۱-۴-۲-۶-۲- پرایمرهای LAMP ۳۵
۲-۴-۲-۶-۲- مکانیسم واکنش LAMP ۳۷
۳-۴-۲-۶-۲- مشخصات روش LAMP ۴۲
۴-۴-۲-۶-۲- مواد لازم برای انجام واکنش LAMP ۴۳
۵-۴-۲-۶-۲- ارزیابی محصولات LAMP ۴۵
۶-۴-۲-۶-۲- مکانیسم تشکیل کدورت در واکنش LAMP ۴۶
۷-۴-۲-۶-۲- مزایای روش LAMP ۴۶
۷-۲ مطالعات آزمایشگاهی ۴۷
۱-۷-۲- مطالعه بر روی سویههای سالمونلا به روش الایزا ۴۷
۲-۷-۲- مطالعه بر روی سویههای سالمونلا به روش PCR ۴۸
۳-۷-۲- مطالعه بر روی سویههای سالمونلا به روش LAMP ۵۲
منابع و مآخذ : ۵۶
Bhatia. T. R; MC. Nabb. G. D. 1980. Dissemination of Salmonella in Broiler–chicken Operation. Avi. Dis. 24 (3): 616-624
Alcamo, E. 1997: Fundamentals of microbiology. 5th edit. P: 235-238.
Dolye, M. P. & Beuchat, L. R. (2007). Rapid methods for the detection of foodborne pathogens:current and next-generation technologies Washington, D.C.: ASM press
Hara-Kudo, Y., Yoshino, M., Kojima, T. & Ikedo, M. (2005). Loop-mediated isothermal
amplification for the rapid detection of Salmonella. FEMS Microbiol Lett 253, 155-161
Ceren Aksoy, IDENTIFICATION OF SEROTYPE SPECIFIC DNA MARKER FOR
SALMONELLA TYPHIMURIUM BY RAPD-PCR METHOD, September 2004
Jay, J., M., Loessner, M. J. & Golden, D. A. (2005). Modern food microbiology, 7th edn. New
York, NY: Springer Science + Business Media, Inc.
Textbook of Diagnostic Microbiology. Connie R.mahon.3rd Edition,2007.
Koneman’s Color Atlas Textbook of Diagnostic Microbiology. Winn,Allen, Janda,Koneman,
Procop,Schreckenberger,Woods,6th Edition.2006.
Hara-Kudo Y, Kumagai S, Masuda T, et al.Detection of Salmonella enteritidis in shell and liquid eggs using enrichment and plating. Int J Food Microbiol. 2001
Wang L, Lei S, MJ A, Yuhuan G, Lin L.Specific and rapid detection of foodborne Salmonella by loop-mediated isothermal amplification method. Food Research International. 2007; 41: 69-74.
Okamura M, Ohba Y, Kikuchi S, et al. Loopmediated isothermal amplification for the rapid, sensitive, and specific detection of the O9 group of Salmonella in chickens. Vet Microbiol. 2008; 132: 197-204.
در سال ۱۸۸۵ یک دامپزشک آمریکائی به نام دانیل المر سالمون برای اولین بار این باکتری را از خوک جدا کرد وآن را باسیلوس کلراسوئیس[۱] نامید. در سال ۱۸۸۸ جرم دیگری توسط گارتنر از فردی که در اثر گاستروانتریت ناشی از مصرف گوشت نپخته مرده بود جدا شد و آنرا باسیلوس انتریتیدیس نامید که بعداً سالمونلا انتریتیدیس خوانده شد. در سال ۱۹۰۰ خواص این باکتری توسط فردی به نام لینیر بهطور رسمی تصویب گردید. از آنجا که این ارگانیسم ها شبیه به باکتری های جدا شده توسط سالمون بودند، به همین جهت به افتخار کاشف اولیه این باکتری سالمونلا[۲] نامیدند(Roumagnac et al., ۲۰۰۶).
در فاصله بین سالهای ۱۹۲۵ـ۱۹۰۰ بزرگترین رویداد در کشف سرولوژیکی آنتیژنهای سوماتیک و فلاژلا در مورد گروه سالمونلا بوسیله لیگنیرز انجام شد. در سال ۱۹۲۶ ترکیبات پادگنی سالمونلا طبقهبندی گردید و جدولی به نام جدول کافمن ـ وایت ایجاد شد. در حال حاضر این جدول دارای حدود ۲۵۰۰ سروتیپ است (Bhatia & Nabb , 1980) .
سالمونلا بطور گسترده در طبیعت توزیع شده است مانند آب آلوده، خاک حاوی مدفوع حیوانات و غیره. به طور عمده این باکتریها در رودهی حیوانات ساکن است و مخزن اصلی آلودگی مرغ، تخم مرغ، دام، حیوانات خانگی و خزندگان است(Cidrp, 2009).
اعضای جنس سالمونلا باکتریهای میلهای شکل و اندازهی آن ۵-۲ ´۵/۱-۷ /. میکرون بوده است.گرم منفی، بدون اسپور و متعلق به خانوادهی انتروباکتریاسهاند (J. Antonio , 2009 ; Dolye & Beuchat, 2007) .. اکثر اعضای این جنس متحرک و با تاژهی پریتریشاند بهجز چند مورد استثناء مانند سالمونلا گالیناروم[۳] و سالمونلا پولوروم[۴] (et al., 2005 Hara-Kudo).
اعضای این جنس قادر به تخمیر گلوکز بوده ولی از تخمیر ساکارز و لاکتوز ناتوانند. بیشتر انواع سالمونلا ها گلوکز، مالتوز، مانیتول، دولسیتول، دکسترین و سوربیتول را تخمیر می کنند و اسید و گاز بوجود می آورند. اکثر سویهها H2sرا از منبع سولفوری معدنی تولید کرده و تولید H2S یکی از واکنش های کلیدی در تشخیص سالمونلاها میباشد. به استثنای سروتیپ تیفی[۵] در بیشتر موارد جدا شده از گلوکز گاز ایجاد میکنند. در سیترات به عنوان تنها منبع کربن رشد میکنند اما برخی از گونه ها مانند سالمونلاتیفی و سالمونلا پاراتیفی A سیترات منفی هستند Aksoy, 2004)). این باکتری اکسیداز منفی و کاتالاز مثبت بوده. از تولیدات این باکتری لیزین در کربوکسیلات، سولفات هیدروژن وارنیتین میباشد.( Alcamo , 1997 ; Connie & Manuselis, 2000) .
از دیگر ویژگیهای بیوشیمیایی این است که اکثر سالمونلاها عدم تولید اندول، عدم تولید آنزیمهای اوره آز، لیپاز، دزاکسی ریبونوکلئاز، فنیلآلانین و تریپتوفان دآمیناز، دکربوکسیلاسیون اسیدهای آمینه لیزین، اورنیتین و آرژنین، واکنش مثبت در آزمایش متیلرد(MR) و واکنش منفی در آزمایش وژس ـ پروسکوئر (VP) مثبت میباشد.( (Alcamo , 1997 ; Dolye & Beuchat , 2007.
این باکتری روی محیط کشت ماهها زنده میمانند. حرارت ۶۰ درجه را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تحمل میکنند، سالمونلاها مدت ۱۳ ماه در لاشههای آلوده نگهداری شده در یخچال، ۱۲۰ روز درآب، ۲۸۰ روز در خاک باغچه و مدت بسیار طولانی در شیرخشکهای بدون چربی و موادغذایی دارای تخم مرغ زنده میمانند. سالمونلاها نسبت به سرما مقاوم بوده و مدت۳ ماه در برف و یخ زنده مانده واز این طریق میتوانند اپیدمی بهوجود آورند. کلرامنفیکل استرپتومیسین و بسیاری از آنتی بیوتیک های وسیع الطیف بر آن موثرند پنی سیلین بر آن کاملا بیاثر است. سالمونلاها همچنین نسبت به املاح صفراوی مقاومند وبه همین دلیل از این مواد نیز علاوه بر رنگها در تهیه محیطهای غنیکننده استفاده میکنند Aksoy, 2004)).
اعضای این جنس هوازی بیهوازی اختیاری میباشند. مزوفیل بوده و رشد بهینهی آن در دمای ۳۷درجه است.با اینحال برخی از سالمونلاهادر شرایط شدید زیست محیطی مانند درجه حرارت بالای ۵۴ درجه و سرمای ۴-۲ درجه را تحمل کنند. pH مناسب برای رشد آن ۵/۷-۵/ ۶ می باشد ولی pH حدود ۹- ۵/۴ را می تواند تحمل کند و اگر pH پائینتر از ۴ برود باعث از بین رفتن میکروارگانیسم میشود. pH بیشتر از ۹ صرفا از رشد آن جلوگیری میکند. غلظت نمک ۳/ ۵ % بالاتر عاملی در جهت جلوگیری از رشد و تکثیر باکتری است (Jay et al., 2005 ; Doyle.M, 2007).
اکثر سالمونلاها در روی آگار مغذی بعد از ۲۴ ساعت پرگنه هایی به قطر ۳-۲ میلی متر و به رنگ سفید، خاکستری، مرطوب ،کروی، مسطح، برجسته و صاف ایجاد می کنند. اندازه و درجه کدورت پرگنه ها به نوع سروتیپ بستگی دارد. سالمونلاها در محیط های مایع نظیر آبگوشت مغذی و آب پپتونه رشد زیادی دارند Jay et al., 2005)).
انواع محیطهای غنی کننده میتوان به آبگوشت تتراتیونات آبگوشت سلنیت F، آبگوشت را پاپورت (حاوی کلریدمنیزیم و سبزمالاشیت) و آبگوشت سلنیت سیستین اشاره کرده معمولاً بعد از ۲۴ـ۱۸ ساعت از محیطهای غنی کننده روی محیطهای انتخابی جامد کشت میدهند. از محیطهای انتخابی و تفریقی میتوان به محیط مککانکی و محیط سالمونلا ـ شیگلا، محیط سبز درخشان، محیط آهن لیزیندار، محیط داکسی کلات سیترات یا محیط لیفسون(DCA)، محیط هکتوئن و محیط داکسی کلات ـ لیزین ـ گزیلور اشاره کرد. محیط بیسموت سولفات آگار، نیز به عنوان محیط انتخابی برای جداسازی سالمونلا مورد استفاده قرار میگیرد چرا که قدرت انتخابگری این محیط بالاست. این باکتریها معمولاً کربوهیدرات را با تولید اسید و گاز تخمیر میکنند.. (D’ Aoust , 1991 ; D’ Aoust , 1998 ; Connie & Manuselis, 2000 ; Ferretti , 2001)
[۱] – bacillus choleraesuis
[۲] – salmonella
[۵] – S.thypi
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر