پیشینه تحقیق تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزاء عملکرد جو دارای ۵۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۴
۱-۲- اهمیت مصرف غلات ۴
۱-۳- اهمیت مصرف جو ۶
۱-۴- ارزش غذایی جو ۸
۱-۵- وضعیت سطح زیر کشت و تولید جو در جهان، ایران و خوزستان ۱۱
۱-۵-۱- نواحی کشت جو و موقعیت آن در جهان ۱۱
۱- ۶- اهمیت تاریخ کاشت مناسب ۱۸
۱-۷- عوامل اکولوژیکی مؤثر بر رشد جو ۲۰
۱-۷-۱- حرارت ۲۰
۱-۷-۲- رطوبت ۲۱
۱-۷-۳- نور ۲۱
۱-۷-۴- خاک ۲۲
۲- مروری بر تحقیقات ۲۳
۲-۱- تأثیر تاریخ کاشت مطلوب ۲۳
۲-۲- تأثیر تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد و اجزاء عملکرد ۲۴
۲-۳- عملکرد و اجزاء عملکرد ۲۹
۲-۳-۱- تعداد سنبله در واحد سطح ۳۰
۲-۳-۲- تعداد دانه در سنبله ۳۲
۲-۳-۳- وزن دانه ۳۴
۲-۴- روابط بین عملکرد و اجزاء عملکرد ۳۶
۲-۵- خوابیدگی ۳۷
۲-۶- ارتفاع بوته ۴۱
فهرست منابع ۴۲
هاشمی دزفولی، ا.، ۱۳۷۵، فیزیولوژی گیاهان زراعی، جزوه درسی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول.
هاشمی دزفولی، ع.، کوچکی، ع.، نبایان اول، م.، ۱۳۷۵، افزایش عملکرد گیاهان زراعی، چاپ دوم جهاد دانشگاهی مشهد، ص: ۹-۳۵٫
واکر، هی، ر، ک، م.، ترجمه امام، ی.، و نیک نژاد، م.، ۱۳۷۳، مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی ، چاپ اول، دانشگاه شیراز.
امام، ی.، نیک نژاد، م.، ۱۳۷۳، مقدمه ای بر فیزیولوژی عملکرد گیاهان زراعی، چاپ اول جهاد دانشگاهی مشهد، صفحه: ۳۰۷-۳۳۵ .
آیت الهی، م.، امامی میبدی، م. ع.، سمیع، ع و نیکخواه، غ.، ۱۳۷۹٫ بررسی استفاده از سطوح مختلف جو بدون پوشینه در جیره طیور گوشتی. مجله پژوهشی و سازندگی، شماره ۴۸، صفحه ۱۰۳ تا ۹۸٫
بهنیا، م.، ۱۳۷۳، کتاب غلات سردسیری، انتشارات دانشگاه تهران.
بینام.، ۱۳۸۰، جو بدون پوشینه، دفتر نباتات علوفه ای، انتشارات معاونت زراعت.
بی نام، ۱۳۸۹، راهنمای گندم آفات و بیماریها و روش های مبارزه با آنها. تهیه و تدوین سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی اهواز.
بقاییکیا، ر.، ۱۳۷۳، بررسی اثرات تاریخ کاشت و میزان بذر بر عملکرد جو والفجر، سومین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران، دانشگاه تبریز.
۱۵-تسار، م، ب.، ۱۳۷۰، مبانی فیزیولوژی رشد و نمو گیاهان زراعی ، ترجمه: کوچکی، ع.، راشد محصل، م.، نصیری، ر.، انتشارات آستان قدس رضوی.
Parasad, L, C., and coxy, R, A., 2008, Drought avoidance assessment for cereal crops, Agron, J, 147: 251-260.
Pinthus, M, J., 1973, Lodging in wheat, barley and oats: the phenomenon, its causes, and preventive measures, Adv, In Agron, 25 : 209 – ۲۶۳٫
Jed, L, P, E., and Helm, J, H., 1994, Assessment of western canadia barley of historical in terest: 1, Yield and agronomic traits, Cropsci 34: 922-927.
Jenner, C, F., dugulde, T., and pinall, D, As., 1991, The physiology of starch and protein deposition in the endosperm of wheat, Aust, J, plant physio, 18: 211-226.
جو با نام علمی(Hordeum vulgare L.) گیاهی است با سازگاری وسیع و در مقایسه با گندم تحمل بیشتری به خشکی دارد. سطح زیر کشت آن در ایران حدود سه میلیون هکتار و تولید آن در حدود چهار میلیون تن میباشد (بینام، ۱۹۹۸). جو نسبت به سایر غلات کم توقعتر بوده و در مقایسه با گندم به آب کمتری نیاز دارد، به شوری و قلیایی خاک متحملتر و احتیاجات غذایی کمتری دارد. این گیاه دامنه انتشار و سازش اقلیمی وسیعی دارد و به دلیل برخوردار بودن از تنوع بالای ژنتیکی در شرایط کاملاً متفاوت آب و هوایی رشد میکند، بهطوریکه در هر دو نیمکره شمالی و جنوبی تا ارتفاع ۵۰۰۰ متری از سطح دریا کشت میشود. جو در مقایسه با گندم تحمل به خشکی و مقاومت به بیماری بیشتری دارد. در شرایط نامساعد محیطی و کمبود بارندگی عملکرد آن بیشتر از گندم است و در مناطقی که به علت کوتاه بودن فصل رشد امکان کشت گندم نیست، کشت جو امکانپذیر است (بندیک، ۲۰۰۶). مجموع درجه حرارت مورد نیاز از زمان کاشت تا برداشت با توجه به خصوصیات ژنتیکی در حدود ۳۰۰۰-۲۵۰۰ درجه سانتیگراد است، دوره رشد جو از سایر غلات کوتاهتر است، بهطوریکه در نوع بهاره ۷۰-۶۰ روز و در نوع پاییزه ۱۸۰ روز است و این امر اهمیت آن را از نظر سرعت رشد در مقایسه با سایر غلات نشان میدهد (پاراساد، ۲۰۰۸).
جمعیت کره زمین به صورت تصاعدی رو به افزایش است، بهطوریکه جمعیت کره زمین از ۲ میلیارد نفر در سال ۱۹۳۰ میلادی به ۳/۵ و ۶ میلیارد نفر به ترتیب در سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ رسید و پیشبینی میشود که این رقم در سال ۲۰۲۵ میلادی به ۵/۸ میلیارد نفر برسد (مجدم، ۱۳۷۶). بیش از ۷۵ درصد جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند که امروز با مشکل گرسنگی و سوء تغذیه دست به گریبان هستند، بهگونهای که ۲۰ درصد جمعیت این کشورها دچار سوء تغذیه هستند (حق نیا، ۱۳۶۸). جهت فائق آمدن بر مشکل گرسنگی میبایستی در ۳۰ سال آینده ۶۰ درصد به مقدار تولیدات کشاورزی خود بیفزایند (نورمحمدی، ۱۳۷۶). بهطورکلی بیش از ۷۵ درصد انرژی و ۵۰ درصد پروتئین مورد نیاز بشر از غلات تأمین میشود (حق پرست ۱۳۷۱). غلات، پایه اصلی تغذیه و بقاء بشر بهشمار میآیند (امام، ۱۳۸۳).
بر اساس گزارش سازمان خواربار جهانی ( (FAO در حال حاضر حدود ۸۵ میلیون تن پروتئین در جهان مصرف میشود که حدود نصف این مقدار از غلات تأمین میگردد (سالار دینی، ۱۳۷۲). بنابراین پیشبینی تأمین انرژی، پروتئین و ریزمغذیها الزامی است. در حال حاضر ۲۵ تا ۳۰ درصد از جمعیت کشور ما از نظر میزان مصرف انرژی پروتئین و ریزمغذیها آسیب پذیر هستند و ۱۰ درصد آنها دچار کمبود شدید مواد غذایی هستند، ۲۵ درصد جمعیت هم بیش از نیاز مصرف میکنند (مجنون حسینی، ۱۳۷۵).
اگر برنامه های کنترل جمعیت هم بهصورت موفقیت آمیز اجراء گردد در آینده نزدیک به علت افزایش جمعیت لزوم بهکارگیری شیوههای نوین در افزایش تولیدات زراعی اجتناب ناپذیر خواهد بود. با گذشت زمان، افزایش میانگین تولیدات در واحد سطح و ازدیاد عملکرد پیچیده خواهد شد (حق نیا، ۱۳۶۸). افزایش تولید از راه ازدیاد سطح زیر کشت عملی بهنظر نمیرسد، بههمین دلیل تأکید بیشتر بر افزایش از طریق ازدیاد محصول در واحد سطح است. بنابراین با بهکارگیری ابزارها، اصول علمی، نتایج تحقیقات، عمل به توصیههای فنی مربوط به آزمون خاک، انتخاب ارقام پرمحصول، بهکارگیری اصول بهنژادی و بهزراعی و مصرف بهینه کودهای شیمیایی با در نظر گرفتن نیاز واقعی گیاه به عناصر غذایی عملکرد محصولات کشاورزی در واحد سطح در دیمزارهای کشور را به نحو چشمگیری افزایش خواهد داد (حق نیا، ۱۳۶۸) .
یکی از عمدهترین مشکلات تولید محصولات دامی، عدم وجود علوفه خوراکی کافی جهت تغذیه دامها است. مراتع ایران با مساحتی بالغ بر ۹۰ میلیون هکتار با حدود ۱۰ میلیون تن علوفه خشک در سال میتواند غذای ۱۶ میلیون واحد دامی (۲۲ درصد دامهای کشور) را تأمین کند (آیت الهی، ۱۳۷۷). در حال حاضر ۵۶ میلیون واحد دامی متکی بر علوفه مراتع میباشد. سطح زیر کشت جو نزدیک به دو میلیون هکتار و با تولید بیش از ۳ میلیون تن در سال، بعد از گندم عمدهترین محصول زراعی کشور است.
از نظر سطح زیر کشت در دنیا، جو چهارمین گیاه پس از گندم، برنج و ذرت است و ۱۲ درصد کل تولید جهانی غلات را به خود اختصاص داده است. متوسط سطح زیرکشت آن طی سالهای ۱۹۸۱ تا ۲۰۰۰ معادل ۳/۷۰ میلیون هکتار گزارش شده است. سطح زیر کشت جو در مقایسه با سایر غلات معادل ۳۸ درصد و سطح برداشت معادل ۳۵ درصد است. در اغلب کشورهای اروپایی سهم جو از نظر سطح زیر کشت در بین غلات بیش از ۵۰-۴۰ درصد است) رادمهر قدیری، ۱۳۷۲) .
جو از غلات مهم ایران و جهان است و در بین غلات به دلیل خوشخوراکی و برخورداری از محتوای بالای انرژی قابل سوختوساز دارای موقعیت منحصر بهفردی در تأمین انرژی مورد نیاز دام و طیور است. (کوچکی و راشد محصل و صدر آبادی، ۱۳۷۶).
دانه جو از نظر ترکیبات شیمیایی اختلاف بسیار زیادی با دیگر دانههای غلات ندارد، با این وجود دانههای جو به دلیل پوستهها دارای مقدار بسیار زیادی سلولز است، مقدار چربی در دانههای جو کمتر از ذرت و یولاف میباشد و از نظر مواد غیر نیتروژنه و مواد معدنی عمدتاً مشابه دیگر دانههای غلات است (ماسکیاندارو، ۲۰۰۸). بهترین خاکها برای کاشت جو، خاکهای لومی و رسی با زهکشی مناسب میباشند، بهطور کلی خاکهایی که از حاصلخیزی کمتری برخوردارند به کشت جو اختصاص داده میشوند (نلسون، ۲۰۰۷). جو در اکثر کشورهای تولید کننده آن سابقه طولانی دارد، این گیاه علاوه بر تغذیه دام در مصارف غذایی انسان و قنادیها کاربرد دارد. جو در بین غلات دانهریز چه در طول دوره جوانه زدن و چه در مراحل بعدی رشد خود متحملترین گیاه نسبت به شوری است (کوچکی و همکاران، ۱۳۷۶). جو برای تعداد زیادی از ساکنان نواحی سردسیر و خشک دنیای قدیم (بهخصوص خاورمیانه و شمال آفریقا) یک منبع غذایی مهم بهشمار میرود. در دنیای جدید، جو عمدتاً در تغذیه دام و در صنایع تخمیری بهکار میرود (براون، ۲۰۰۸).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر