تحقیق لیچینگ طلا با حلال‌های مختلف و سیانوراسیون و عوامل موثر بر آن

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق لیچینگ طلا با حلال‌های مختلف و سیانوراسیون و عوامل موثر بر آن دارای ۲۹ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۴
۱-۲- شیمی انحلال طلا    ۶
۱-۳- لیچینگ طلا با حلال‌های مختلف    ۱۱
۱-۴- سیانوراسیون    ۱۴
۱-۵- عوامل مؤثر بر سیانوراسیون    ۱۷
۱-۶- مکانیزم سیانوراسیون    ۲۳
۱-۷- شیمی محلول‌های سیانیدی    ۲۴
۱-۸- بررسی و ارزیابی تحقیقات مرتبط    ۲۵
۱-۹- واکنش‏های کاتدی    ۲۶
منابع و مناخذ:    ۲۸

منابع :

۱-عبدالهی و همکاران، گزارش ،بهینه سازی فرآیند لیچینگ سیانیدی آق دره، ۱۳۸۷

۲-ریک جکسون، ترجمه دکتر جواد مقدم، استخراج هیدرومتالورژیکی و بازیافت،انتشارات دانشگاه صنعتی سهند، ۱۳۸۵

۳-Aylmore, M.G., Treatment of a refractory gold—copper sulfide concentrate by copper ammoniacal thiosulfate leaching. Minerals engineering, 2001. 14(6): p. 615-637

۴-Abbruzzese, C., et al., Thiosulphate leaching for gold hydrometallurgy. Hydrometallurgy, 1995. 39(1-3): p. 265-276

۵-Feng, D. and J. Van Deventer, Leaching behaviour of sulphides in ammoniacal thiosulphate systems. Hydrometallurgy, 2002. 63(2): p. 189-200

۶-Han, K.N. and X. Meng, Ammonia extraction of gold and silver from ores and other materials. 1992, Google Patents.

۷-Touro, F.J. and T.K. Wiewiorowski, Process for recovery of gold from refractory gold ores using sulfurous acid as the leaching agent. 1992, Google Patents.

۸-Habashi, F., A textbook of hydrometallurgy. 1999: Métallurgie Extractive Québec

۹-Takano, M., Y. Takeda, and O. Ohtaka, In Encyclopedia of Inorganic Chemistry; King, RB, ed.; Vol. 3, p 1372. 1994, John Wiley & Sons: Chichester

۱۰-Luna, R. and G. Lapidus, Cyanidation kinetics of silver sulfide. Hydrometallurgy, 2000. 56(2): p. 171-188.

۱۱-Yannopoulos, J.C., The extractive metallurgy of gold. 1991: Van Nostrand Reinhold New York, NY

۱۲-Jeffrey, M.I. and I.M. Ritchie, The leaching of gold in cyanide solutions in the presence of impurities II. The effect of silver. Journal of the Electrochemical Society, 2000. 147: p. 3272

۱۳-Nicol, M.J. The role of electrochemistry in hydrometallurgy. 1993

۱۴-La Brooy, S., H. Linge, and G. Walker, Review of gold extraction from ores. Minerals engineering, 1994. 7(10): p. 1213-1241

۱۵-Moir, J., Thiocarbamide-a new solvent for gold. J. of the Chem. Met. Min. Soc. of South Africa, 1906. 332.

۱-۱- مقدمه

تقاضای جهانی برای فلزات مدام در حال افزایش است. اما اکتشافات جدید کانسارهای فلزی کاهش‌یافته و عیار این کانسارها کمتر شده و پیچیدگی آن‌ها افزایش یافته است. بنابراین روش‌های فرآوری برای کانه های کم عیار و کنسانتره های باکیفیت پایین تنها به روش‌هایی محدود می‌شوند که در عمل اقتصادی باشند [۱-۲].

طلا یکی از فلزاتی است که به علت کمیابی آن در طبیعت و پایداری جلای فلزی از اهمیت بالایی برخوردار است. این فلز در طبیعت بیشتر به صورت آزاد و در مقادیر بسیار کم یافت می‌شود. تاریخچه استحصال فلز طلا به پیش از ۶۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد[۳].

اولین روشی که برای استحصال به‌کار گرفته شد، روش ثقلی بود که در استخراج طلا از ذخایر رسوبی و ماسه‌های رودخانه‌ای به‌کار گرفته شد. در این روش طلا به خاطر وزن مخصوص بالای آن به راحتی از باطله‌ی همراه آن جدا می­شد. با توجه به این که این روش بازیابی بالایی نداشت، لذا روش‌های مختلف انحلال طلا مورد بررسی قرار گرفت[۳].

هیدرومتالورژی طلا، یا روش‌های انحلال، برای هر دو نوع ذخایر رسوبی و غیر رسوبی قابل‌استفاده می­باشد.

در این روش طلا به صورت انتخابی از سایر ترکیبات همراه آن به وسیله روش انحلال جدا می­شود. روش‌های متعددی برای انحلال طلا وجود دارد. قدیمی‌ترین این روش­ها، روش ملغمه سازی است که امروزه استفاده از آن منسوخ گردیده است [۴].

طلا یا زر عنصری است که در تناوب ششم و گروهLb  (همراه مس و نقره) فلزات واسطه در جدول تناوبـی قرار دارد. طـلای خالص فلـزی با رنگ زرد بـراق، عدد اتـمی ۷۹، جرم اتمی ۲/۱۷۹، چگالی g/cm3 32/19 در k273، دارای ساختار FCC می­باشد. طلا فلزی بسیار نرم و چکش‏خوار بوده و دارای عدد سختی Kg/mm2  ۹۵ -۴۰ در مقیاس ویکرز می‏باشد. نقطه ذوب و جوش آن به ترتیب C°۱۰۶۴ و  C° ۲۸۰۸ بوده و رسانایی الکتریکی و گرمایی فوق‏العاده زیادی دارد[۵].

طلا نجیب‌ترین فلز موجود در جهان است. از زمان باستان، این فلز به عنوان شاه فلزات شناخته شده است. این فلز به خاطر ، شفافیت بالا، نرمی و پایداری در هوا، نسبت به سایر فلزات از اهمیت زیادی برخوردار است. امروزه نیز این فلز به خاطر کمیاب بودن آن از ارزش بالایی برخوردار می­باشد. جلای فلزی و همچنین خواص هدایتی بالایی دارد که منجر به استفاده از آن درصنایع جدید در دهه‌های اخیر شده است. از آنجایی که طلای خالص بسیار نرم است آن را با فلزات دیگر به صورت آلیاژ در می‌آورند. استفاده از طلا در جواهرسازی، ضرب مسکوکات و علوم و فنون مختلف دامنه روزافزونی پیدا کرده است. بیشتر طلاهایی که تا کنون در سراسر دنیا استخراج گردیده در خزانه‌های دولتی و بانک‌های بزرگ به منظور موازنه پرداخته‌ای تجاری با کشورهای خارجی نگهداری می‌شود[۱۸].

۱-۱- شیمی انحلال طلا

انحلال طلا در محلول‌های آبی ترکیبی از فرایندهای اُکسایش و کمپلکس سازی است. در حضور لیگاندهای تشکیل‌دهنده کمپلکس، کاتیون‌های طلای یک و سه ظرفیتی تشکیل کمپلکس‌های پایدار می‌دهند و یا به وسیله آب به طلای فلزی احیاء می‌شوند [۴].

همچنین اغلب لازم است که برای تنظیم pH،  مقداری که برای انحلال طلا مورد نیاز است از اسید یا باز استفاده شود .از دیدگاه الکتروشیمی، انحلال مواد فلزی جامد، یک فرایند الکتروشیمیایی است که شامل واکنش‌های آندی (اکسیدکننده) و کاتدی (کاهنده) به صورت جداگانه می‌باشند[۹].

‏۰ E0پتانسیل احیاء استاندارد با واحد ولت می‌باشد. فرایند کاتدی که به طور همزمان با واکنش‌های بالا اتفاق می‌افتد شامل احیاء یک اکسیدکننده مناسب است. همان طور که از پتانسیل احیاء معادلات (۲-۱) و (۲-۲) مشاهده می‌شود در غیاب لیگاندهای کمپلکس کننده، یون‌های یک و سه ظرفیتی طلا از لحاظ ترمودینامیکی تحت تمامی شرایط پتانسیلی و pH ناپایدار هستند.

در این پتانسیل‌های بالا، هر دوی یون‌های یک و سه ظرفیتی طلا با اُکسایش آب به اکسیژن، طی واکنش  (۲-۳) به طور خودبه خودی  به فلز طلا احیاء می‌شوند.

۲۹۹/۱=E0                                                                                         

این بدین معنی است که طلا نمی‌تواند در محلول‌های آبی در غیاب لیگاندهای تشکیل‌دهنده کمپلکس اکسید شود. هر چند که پایداری یون‌های طلا می‌تواند در حضور لیگاندهای مناسب نظیر یون‌های سیانید، کلرید و تیوسولفات، با تشکیل کمپلکس‌های پایدار افزایش یابد.

که در آن L یک لیگاند تشکیل‌دهنده کمپلکس است. ثابت‌های پایداری، β۲ و  β۴ برای Au+ و Au3+ می‌توانند به صورت معادلات زیر باشند.

انحلال طلا در محلول‌های آبی ترکیبی از فرایندهای اُکسایش و کمپلکس سازی است. در حضور لیگاندهای تشکیل‌دهنده کمپلکس، کاتیون‌های طلای یک و سه ظرفیتی تشکیل کمپلکس‌های پایدار می‌دهند و یا به وسیله آب به طلای فلزی احیاء می‌شوند [۴].

همچنین اغلب لازم است که برای تنظیم pH،  مقداری که برای انحلال طلا مورد نیاز است از اسید یا باز استفاده شود .از دیدگاه الکتروشیمی، انحلال مواد فلزی جامد، یک فرایند الکتروشیمیایی است که شامل واکنش‌های آندی (اکسیدکننده)  و کاتدی  (کاهنده) به صورت جداگانه می‌باشند[۹].

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق نانوذرات طلا و نقره، کاربرد و روش های تولید آن و استفاده از باکتری‌ها، مخمرها،قارچها و گیاهان در سنتز نانوذرات
  • تحقیق صنعت طلا سازی در ایران و نظریه منشأ پیدایش طلا و انواع ذخائر طلا و روش های استخراج معادن طلا
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      پنج شنبه, ۲۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.