336 views
پیشینه تحقیق ویروس بی بذری گوجه فرنگی ، دامنه میزبانهای طبیعی ، علائم و جایگاه ویروس در طبقه بندی ویروسهای گیاهی دارای ۴۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- معرفی ویروس بی بذزی گوجه فرنگی ۵
۱-۲- بررسی دامنه میزبانهای طبیعی و علائم ویروس بی بذری گوجه فرنگی ۵
۱-۲-۱- میز بان های اولیه ۶
۱-۲-۱-۱-گل داوودی ۶
۱-۲-۱-۱-۱- علائم ویروس ویروس بی بذری گوجه فرنگی بر روی گیاه داوودی ۶
۱-۲-۱-۱-۲- دیگر ویروس های داوودی ۷
۱-۲-۱-۲- گیاه گوجه فرنگی ۷
۱-۲-۱-۲-۱- علائم ویروس بی بذری گوجه فرنگی بر روی گیاه گوجه فرنگی ۷
۱-۲-۱-۲-۲- دیگر ویروس های گوجه فرنگی ۸
۱-۲-۲- میزبان های ثانویه ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۸
۱-۲-۲-۱- خانواده Compositae ۸
۱-۲-۲-۱-۱- گل آهار ۸
۱-۲-۲-۲- خانواده Solanaceae ۸
۱-۲-۲-۲-۱-گیاه فلفل ۸
۱-۲-۲-۳- خانواده Iridaceae ۹
۱-۲-۲-۳-۱- گل گلایول ۹
۱-۲-۲-۳-۲- گل سنبل ۹
۱-۲-۲-۴- خانواده Tropaeolaceae ۱۰
۱-۲-۲-۴-۱- گل لادن ۱۰
۱-۲-۲-۵- خانواده Cannaceae ۱۰
۱-۲-۲-۵-۱- گل اختر ۱۰
۱-۲-۲-۶- خانواده Liliaceae ۱۱
۱-۲-۲-۶-۱- گل سوسن ۱۱
۱-۲-۲-۷- خانواده Lamiaceae ۱۱
۱-۲-۲-۷-۱- گیاه نعناع ۱۱
۱-۲-۲-۸- خانواده Leguminosae ۱۲
۱-۲-۲-۸-۱- گیاه لوبیا ۱۲
۱-۲-۲-۹- خانواده Chenopodiaceae ۱۲
۱-۲-۲-۹-۱- گیاه اسفناج ۱۲
۱-۲-۲-۱۰- خانواده Campanulaceae ۱۳
۱-۲-۲-۳-۱۰- گل استکانی ۱۳
۲-۱- جایگاه ویروس بی بذری گوجه فرنگی در طبقه بندی ویروسهای گیاهی ۱۳
۲-۲- جنس کوکوموویروس ۱۴
۲-۲-۱- ویژگی های ویریون ۱۴
۲-۲-۲- ویژگی های ژنوم ۱۴
۲-۲-۳- عملکرد پروتئین ها در جنس کوکوموویروس ۱۵
۲-۲-۳-۱- پروتئین ۱a ۱۵
۲-۲-۳-۲- پروتئین ۲a ۱۶
۲-۲-۳-۳- پروتئین ۲b ۱۷
۲-۲-۳-۴- پروتئین ۳a (MP) ۱۷
۲-۲-۳-۵- پروتئین پوششی (CP) ۱۸
۲-۳- ویروس بیبذری گوجه فرنگی در جهان ۱۸
۲-۳-۱- سازماندهی ژنوم ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۰
۲-۳-۲- آر.ان.ایهای ژنومی ۲۰
۲-۳-۲-۱- قطعه RNA-1 ۲۰
۲-۳-۲-۲- قطعه RNA-2 ۲۱
۲-۳-۲-۳- قطعه RNA-3 ۲۲
۲-۳-۳- آر.ان.ایهای زیرژنومی ۲۲
۲-۴- دامنه میزبانی و علائم ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۳
۲-۴-۱- دامنه میزبانی ویروس بیبذری گوجه فرنگی بر روی گیاهان آزمون ۲۳
۲-۴-۲- گیاهان تشخیصی ویروس ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۴
۲-۴-۳-گیاهان تکثیری ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۴
۲-۵- تفاوتهای ویروس بیبذری گوجه فرنگی و ویروس موزائیک خیار ۲۵
۲-۶ – روشهای انتقال ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۵
۲-۶-۱- انتقال با حشره ناقل ۲۵
۲-۶-۲- انتقال با بذر ۲۵
۲-۶-۳- انتقال با سس ۲۵
۲-۸- ویژگی های فیزیکی و فیزیوشیمیایی ۲۶
۲-۹- مکانیزم ایجاد بی بذری توسط ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۶
۲-۱۰- زیان های اقتصادی توسط ویروس بیبذری گوجه فرنگی ۲۷
۲-۱۱- نقش پروتئین حرکتی ویروس بیبذری گوجه فرنگی در بروز علائم ۲۸
۲-۱۲- نقش پروتئین پوششی ویروس بیبذری گوجه فرنگی در ایجاد آلودگی سیستمیک در گیاه ۲۹
۲-۱۳- هیستولوژی ۳۰
۲-۱۴- تحقیقات انجام شده ۳۰
منابع ۴۰
– قاسمی، م و کافی، م. ۱۳۸۴٫ گلکاری علمی و عملی. انتشارات گلبن.
– پیوست، غ. ع. ۱۳۸۸٫ سبزیکاری. انتشارات دانشپذیر.
– Poch, O., Sauvaget, I., Delarue, M. and Tordo, N. (1989). Identification of four conserved motifs among the RNA-dependent polymerase encoding elements. European Molecular Biology Organization Journal 8:3867–۳۸۷۴٫
– Polston, J. E., McGovern, R. J. and Brown, L. G. (1999). Introduction of tomato yellow leaf curl virus in Florida and implications for the spread of this and other geminiviruses of tomato. Plant Disease 83:984-988.
– Procter, C. H. (1975). Studies on tomato aspermy virus from Chrysanthemum indicum L in New Zealand. New Zealand, Journal of Agricultural Research 18:387–۳۹۰٫
– Raj, S. K., Srivastava, A., Chandra, G. and Singh, B. P. (2002). Characterization of Cucumber mosaic virus isolate infecting Gladiolus cultivars and comparative evaluation of serological and molecular methods for sensitive diagnosis. Current Science, 83:1132–۱۱۳۷٫
– Raj, S. K., Kumar, S., Choudhari, S. and Verma, D. K. (2009). Biological and molecular characterization of three isolates of Tomato aspermy virus infecting chrysanthemums in India. Phytopathology 157:117–۱۲۵٫
– Raj, S. K., Kumar, S., Verma, D. K. and Snehi, S. K. (2011). First report on molecular detection and identification of Tomato aspermy virus naturally occurring on gladiolus in India. Phytoparasitica 39:303-307.
– Moriones, E., Roossinck, M. J., and García-Arenal, F. (1991). Nucleotide sequence of tomato aspermy virus RNA 2. Journal of General Virology 72:779-783.
– Navalinskiene, M. and Samuitiene, M. (1996). Viral diseases of flower plants. 9. Results of identification of viruses affecting chrysanthemums. Biologija 4:66–۷۴٫
ویروس بی بذری گوجه فرنگی [۱] ویروسی است از خانواده بروموویریده[۲] و جنس کوکوموویروس[۳] که برای نخستین بار در سال ۱۹۳۹ توسط Ainsworth از روی گیاه داوودی و در سال ۱۹۴۹ از روی گیاه گوجه فرنگی توسط Blencowe و Caldwell گزارش گردید. ویروس بی بذری گوجه فرنگی گسترش جهانی داشته و در کشتهای داوودی ایجاد آلودگی نموده در حالیکه در کشت های گوجه فرنگی کمتر یافت می گردد (Hollings & Stone, 1970). پیکرههای TAV ایزومتریک به قطر حدودا ۳۰ نانومتر و ژنوم ویروس متشکل از سه قطعه آر.ان.ای تک رشته ای[۴] مثبت و چهار قطعه آر.ان.ای زیر ژنومی[۵] می باشد (Shi et al., 1997). هر یک از قطعات کد کننده پروتئین های متفاوتیاند. RNA-1 دارای یک ORF[6] بوده که پروتئین ۱a راکد می نماید. RNA-2 و RNA-3 هر کدام دارای دو ORF بوده و به ترتیب پروتئین های ۲a، ۲b، ۳a و ۳b را کد مینمایند. این ویروس به راحتی توسط تعداد زیادی از گونه های شته خانواده آفیدیده[۷] از جمله شته سبز هلو[۸] به شیوه ناپایا منتقل میگردد. همچنین این ویروس از طریق مایه زنی، پیوند و بذر هم قابل انتقال میباشد (Raj et al.,2011; Hollings & Stone, 1970).
ویروس بی بذری گوجه فرنگی دارای دامنه میزبانی گستردهای میباشد و گیاهان بسیاری را آلوده میسازد. گیاهان داوودی و گوجه فرنگی میزبانان اولیه و اصلی TAV محسوب میگردند و این ویروس در گیاهان دیگری از قبیل آهار، سنبل، اختر، سوسن، گلایول، لادن، گل استکانی، لوبیا، فلفل، نعناع و اسفناج ایجاد بیماری مینماید. در این تحقیق نیز گیاه اطلسی برای نخستین بار در دنیا به عنوان میزبان جدید ویروس TAV معرفی میگردد (جدول ۱-۱).
داوودی مهمترین گل شاخه بریده[۱۰] دنیا می باشد که به دلیل گلهای زیبا در رنگ، شکل و اندازههای متنوع مورد توجه میباشد. این گیاه از خانواده کمپوزیته[۱۱] و بومی آسیا و کشور چین بوده که بیش از ۲۰۰ گونه دارد. در بین گونهها ارقام یکساله، چند ساله و درختچههای کوچک و بوته ای وجود دارند. گلهای بریده داوودی، عمر گلدانی بیشتری نسبت به سایر گلهای بریده دارند که دلیل آن را تولید کم اتیلن در طی پیری می دانند. داوودی از طریق قلمه، تقسیم بوته و بذر ازدیاد می گردد که در بین این روش ها متداول ترین روش افزایش از طریق قلمه ها می باشد (قاسمی و کافی، ۱۳۸۴).
گیاه داوودی میزبان اصلی ویروس TAV محسوب میگردد و این ویروس نیز مهمترین عامل خسارتزای این گیاه در دنیا میباشد (Choi et al.,2001). بعد از اولین گزارش در مورد آلودگی گلهای داوودی توسط ویروس TAV (1939) این ویروس از نقاط مختلف کشت های داوودی در دنیا گزارش گردیده است (Hollings & Stone, 1970). مهمترین زیان وارده توسط TAV در این گیاه بدشکلی و نابودی گل و گلبرگ ها میباشد (Raj et al., 2009).
مهمترین علائم ایجاد شده توسط TAV بر روی گیاه داوودی شامل کاهش اندازه و رشد، ظاهر نامنظم یا بدشکل، ابلقی شدن برگ ها، لوله ای شدن و شکستگی رنگ یا رنگ پریدگی گلبرگ ها می باشد. علائم در گل ها متفاوت می باشد و آلودگی در فصل اول تنها بخشی از گل ها را تحت تاثیر قرار داده، اما در فصول بعدی تقریباً تمامی گل ها علائم شدیدتری را نشان می دهند (شکل های ۱-۱ و ۱-۲). این ویروس نه تنها بین واریته ها و گیاهان مختلف همان واریته، بلکه بین قلمه های حاصل از یک پایه و گل های روی یک گیاه نیز علائم متفاوتی ایجاد می نماید. بعلاوه اینکه ویروس TAV علائم تولید شده توسط سایر ویروس های داوودی را نیز تشدید میکند (Hollings & Stone, 1970).
تا کنون به جز TAV پانزده ویروس دیگر نیز به عنوان ویروس های آلوده کننده گیاه داوودی معرفی گردیده اند که از آن جمله می توان به ویروس های Chrysanthemum B carlavirus (CVB) (Wilson and Moran, 1983)، Potato virus X (PVX) (Navalinskiene & Samuitiene, 1996)،Tomato ringspot virus (TRSV)، Tomato spotted wilt virus (TSWV) (Verhoeven et al., 1996)، Chrysanthemum stem necrosis virus (CSNV)، Cucumber mosaic virus (CMV)، Chrysanthemum vein chlorosis rhabdovirus (CVCV)، Impatiens necrotic spot tospovirus (INSV)، اشاره نمود.
گوجه فرنگى ابتدا به عنوان گیاه زینتى در باغچه ها مورد استفاده قرار گرفت و به نام سیب طلایى معروف گردید. این گیاه عضو خانواده سولاناسه[۱۳] بوده و بومی آمریکای جنوبی می باشد. گوجه فرنگی به علّت دارا بودن ویتامینهایA ، B، C،K و مواد معدنی مانند کلسیم، فسفر و آهن در تأمین انرژی و تقویت بدن نقش موثری ایفاء می کند (پیوست، ۱۳۸۸). از جمله روش های تکثیر گوجه فرنگی استفاده از بذر بوده (پیوست، ۱۳۸۸) که ویروس TAV به دلیل ایجاد بی بذری و کاهش تولید میوه در این گیاه مورد توجه می باشد (Hollings & Stone, 1970)
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر