510 views
پیشینه تحقیق علف های هرز و رقابت و تأثیر زمان وجین و رقم در رقابت گیاه زراعی با علفهای هرز دارای ۲۴ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
مقدمه ۴
۲-۲ علف های هرز ۵
۲-۲-۱ تعریف علف هرز ۵
۲-۲-۲ تعریف رقابت و اندازه گیری میزان رقابت بین گیاه زراعی و علف های هرز ۵
۲-۲-۳ رقابت درونگونهای و برونگونهای علف های هرز ۶
۲-۲-۴ رقابت برای منابع رشد ۶
۲-۲-۴-۱ رقابت برای مواد غذایی ۶
۲-۲-۴-۲ رقابت برای آب ۷
۲-۲-۴-۳ رقابت برای نور ۷
۲-۲-۴-۴ رقابت برای فضا ۸
۲-۲-۴-۵ اهمیت حذف علف های هرز ۸
۲-۳زمان وجین ۹
۲-۳-۱ ارتفاع بوته ۹
۲-۳-۲ تعداد شاخه فرعی ۹
۲-۳-۳ تأثیر زمان وجین بر تعداد غلاف در بوته ۱۰
۲-۳-۴ تأثیر زمان وجین بر تعداد دانه در غلاف ۱۰
۲-۳-۵ تأثیر زمان وجین بر وزن صد دانه ۱۱
۲-۳-۶ تأثیر زمان وجین بر شاخص برداشت گیاه زراعی ۱۱
۲-۳-۷ تأثیر زمان وجین بر ماده خشک گیاه ۱۲
۲-۳-۸ تأثیر زمان وجین بر عملکرد گیاه زراعی ۱۳
۲-۳-۹ تأثیر زمان حذف تداخل علف های هرز بر تراکم و وزن خشک علف های هرز ۱۴
۲-۴ رقم ۱۶
۲-۴-۱ تأثیر رقم در رقابت گیاه زراعی با علف های هرز ۱۶
۲-۴-۲ شاخصهای رقابت ۱۸
فهرست منابع ۱۹
— نجفی، ح. ۱۳۸۶٫ روشهای غیرشیمیایی مدیریت علفهایهرز. انتشارات کنکاش دانش. ۱۹۸ ص.
– خداکرمزاده، م.، حاجاللهوردیپور، ن. و صدیقی، ش. ۱۳۷۷٫ کارنامه مبارزه با علفهایهرز مزارع گندم سال زراعی ۱۳۷۷-۱۳۷۶٫ انتشارات سازمان حفظ نباتات وزارت کشاورزی.
– زند، ا.، کوچکی، ع.، رحیمیانمشهدی، ح. و نصریمحلاتی، م. ۱۳۸۰٫ بررسی روند تغییرات عملکرد، رقابت درونگونهای و رقابت بینگونهای در برخی ارقام گندم ایرانی در طی ۵۰ سال اخیر. مجله علوم و صنایع کشاورزی. جلد ۱۵، شماره ۲٫
– زند، ا.، رحیمیانمشهدی، ح.، کوچکی، ع.، خلقانی، ج.، موسوی، ک. و رمضانی، ک. ۱۳۸۳٫ اکولوژی علفهایهرز. کاربردهای مدیریتی. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. ۵۵۸ ص.
— ایزدیدربندی، ا.، راشدمحصل، م. و نصیریمحلاتی، م. ۱۳۸۲٫ مطالعه اثرات رقابتی علفهایهرز سوروف و تاجخروس بر عملکرد لوبیا. مجله پژوهشهای زراعی ایران. جلد ۱، شماره ۱، ص: ۲۱-۱۳٫
– سمائی، م.، اکبری، غ. و زند، ا. ۱۳۸۵٫ بررسی تأثیرات تراکم و رقابت تاجخروس بر خصوصیات مورفولوژیکی، عملکرد و اجزاء عملکرد ارقام سویا. ویژه نامه علمی-پژوهشی علوم کشاورزی. سال دوازدهم، شماره ۱، ص: ۴۵-۴۲٫
– احتشامی، م. ر. و اصفهانی، م. ۱۳۸۴٫ تأثیر رقابت علفهایهرز بر ارتفاع ساقه اصلی، ارتفاع نهایی بوته، عملکرد و شاخص برداشت سویا. مقالات اولین همایش ملی علفهای هرز. ۶-۵ بهمن. تهران،ایران. ص: ۳۴۸-۳۴۵٫
– احتشامی، م.، چائیچی، م.، گالشی، س. و خالصرو، ش. ۱۳۸۴٫ تأثیر زمان وجین علفهایهرز بر عملکرد و اجزاء عملکرد سویا (Glycine max L. merr). مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. سال دوازدهم، شماره ۶، ص: ۷۹-۷۱٫
– -وصال، ر.، باقری، ع. و نظامی، ا. ۱۳۸۲٫ دینامیک علفهایهرز نخود تحت تأثیر وجین و تراکم بوته نخود (cicer aretinum) در شرایط آبی و دیم شمال خراسان. مجله پژوهشهای زراعی ایران. جلد ۱، شماره ۱، ص: ۶۸-۶۱٫
– لک، م.، دری، ح. و هادیزاده، م. ۱۳۸۴٫ دوره بحرانی کنترل علفهایهرز لوبیاچیتی لاین ks-21480 در خمین. اولین همایش ملی حبوبات مشهد. ص: ۵۶۶-۵۶۵٫
-احمدی، ع.، راشدمحصل، م.، باغستانیمیبدی، م. و رستمی، م. ۱۳۸۳٫ بررسی اثر دوره بحرانی رقابت علفهایهرز بر عملکرد، اجزاء عملکرد و خصوصیات مورفولوژیک لوبیا درخشان. آفات و بیماریهای گیاهی. جلد ۲۷، شماره ۱، ص: ۴۹-۳۱٫
— چائیچی، م. و احتشامی، م. ۱۳۸۰٫ تأثیر زمان وجین بر ترکیب گونهای، تراکم و وزنخشک علفهایهرز در سویا. مجله علوم کشاورزی ایران. جلد ۳۱، شماره ۱، ص: ۱۱۹-۱۰۷٫
– حسینی، پ.، رحیمیان، ح.، محمدعلیزاده، ح. و بهشتیانمسگران، م. ۱۳۸۸٫ تأثیر ساختار کانوپی روی کارایی مصرف نور و رقابت با علفهرز تاجخروس ریشه قرمز در سویا. سومین همایش علوم علفهایهرز ایران. جلد ۱، ص: ۲۸۸-۲۸۵٫
آقاعلیخانی، م.، یدوی، ع. و مدرسثانوی، ع. ۱۳۸۴٫ دوره بحرانی مهار علفهایهرز لوبیاچیتی در لردگان. مجله علمی کشاورزی. جلد ۲۸، شماره ۱، ص: ۱۲۵-۱۱۱٫
پدیده رقابت بین گیاه زراعی و علف های هرز در سیستمهای زراعی فرایند پیچیدهای است زیرا عوامل زیادی در ایجاد و فرایندهای آن دخالت دارند. آب، مواد غذایی و نور به عنوان سه عامل اصلی در ایجاد رقابت شناخته شدهاند. علفهایهرز با رقابت بر سر منابع (آب، مواد غذایی، نور و …) مانع از دسترسی مطلوب گیاه زراعی به این منابع شده و در نتیجه کاهش تولید و افزایش هزینه آن را باعث میشوند (خداکرمزاده و همکاران، ۱۳۷۷). یکی از روشهای کنترل علفهایهرز استفاده از ارقامی است که توانایی رقابت آنها با علفهایهرز بیشتر است. استفاده از این ارقام ضمن کاهش قدرت رقابت علفهایهرز مصرف علفکشها و هزینه کارگری را کاهش میدهد (کامرا[۱]و همکاران، ۲۰۰۳).
محمدی و همکاران (۲۰۰۴) در بررسی دوره بحرانی تداخل علفهرز با نخود نشان دادند که رابطه مستقیمی بین مادهخشک علفهرز و افت عملکرد وجود دارد. در این مطالعه متوسط کاهش بیوماس و عملکرد نخود در حضور علفهایهرز و در ارقام مختلف بین ۷۵ تا ۹۲ درصد بود. شناسایی و توسعه ارقام دارای قدرت رقابتی بالا امکان استفاده وسیعتر از چنین ارقامی را فراهم میآورد. ممکن است جلوگیری از رشد علفهرز به عنوان مطلوبترین صفت زراعی در نظر گرفته شود و چون این ویژگی میتواند جمعیت علفهایهرز را در آینده کنترل کند، بنابراین در برنامههای طولانی مدت مدیریت علفهایهرز کاربرد خواهد داشت (لمرل[۲] و همکاران، ۲۰۰۱).
نجفی (۱۳۸۶) به استناد زیرمن، علفهایهرز را گیاهانی عنوان کرد که دارای ۴ خصوصیت زیر باشند:
– در زیستگاههای تخریب شده مستقر شوند.
– جزء گیاهان جامعه اصلی محیط مربوط نباشند.
– فراوانی زیادی داشته باشند.
– از نظر اقتصادی ارزش زیادی نداشته باشند.
زند و همکاران (۱۳۸۳) نیز به استناد آکوریچ علفهایهرز را گیاهانی میدانند که منشأ آنها در محیطهای طبیعی است و در حال حاضر در واکنش به فشارهای انسان با شرایط طبیعی، با گیاهان زراعی و فعالیتهای انسان در تداخل باشند. تمامی این تعاریف حاکی از آن است که علفهایهرز علاوه بر دارا بودن برخی صفات بیولوژیک مشترک، درجهای از نامطلوبی نسبی دارند.
طبق تعریف، وقوع رقابت مستلزم نیاز افراد به مخزن مشترکی از منابع مانند: نور، آب، مواد غذایی و فضا است که آن منابع نیز با محدودیت مواجه هستند (زند و همکاران، ۱۳۸۳). صفات متعددی نظیر ارتفاع گیاه، زیستتوده اولیه، پنجه دهی، سرعت رشد اولیه گیاه، سرعت رشد نسبی گیاه، شاخص سطح برگ عامل افزایش توانایی رقابت گیاهان زراعی معرفی شدهاند (جانیک[۳] و همکاران، ۲۰۰۱؛ مولر[۴]، ۲۰۰۱ و نی[۵] و همکاران، ۲۰۰۰). ویژگیهای مورفولوژیکی از قبیل ارتفاع و سطح برگ در افزایش توان رقابت بسیار مهم هستند (مرتنسون[۶] و همکاران، ۲۰۰۰). رادسوییچ[۷] (۱۹۹۷) گزارش کرد که تداخل گیاه زراعی و علفهایهرز میتواند به وسیله پارامترهای آنالیز رشد مورد بررسی قرار گیرد که شامل وزنخشک گیاه، سطح برگ و سرعت رشد نسبی هستند و بیشتر در اوایل شروع فصل رویش باعث قدرت رقابتی میشوند (میشرا[۸] و همکاران، ۲۰۰۶). کاهش تعداد غلاف در بوته، تعداد شاخه های جانبی، وزن صد دانه و شاخصبرداشت گیاه نیز در اثر رقابت با علفهایهرز توسط ساکسنا[۹] (۱۹۹۶) گزارش شده است.
تداخل یا رقابت به عنوان یکی از مهمترین روابط موجود در اجتماع گیاهی، عبارت از فرایندی است که در آن دو گیاه یا دو جمعیت گیاهی بر یکدیگر اثرمتقابل منفی دارند. رقابت وضعیتی است که در آن هر یک از گیاهان در مورد برخی از عوامل مانند منبع بحرانی با یکدیگر رقابت مینمایند (دباغ محمدی نسب و همکاران، ۲۰۰۴). رقابت میتواند به صورت رقابت در بین اندامهای یک گیاه، رقابت درونگونهای یا اثرمتقابل منفی در بین گیاهان یک گونه و رقابت برونگونهای به صورت تداخل در میان گونههای مختلف گیاهی اتفاق بیفتد. قدرت رقابتی اثری است که یک واحد بیوماس یا سایر ویژگیها از یک گونه بر گونه دیگر دارد (حبیبیسوادکوهی و همکاران، ۲۰۰۸). بوت[۱۰] و همکاران (۲۰۰۳) به نقل از گرایم، اظهار داشتند رقابت یک گونه توسط ظرفیت، سرعت جذب و بهره برداری از آن منابع تعیین میگردد.
بیشتر گیاهان برای نیتروژن، فسفر و پتاسیم با یکدیگر رقابت میکنند. معمولا فسفر محدودترین عنصر در اکوسیستمهای آبی و نیتروژن محدودترین عنصر در اکوسیستمهای کشاورزی به شمار میرود (بوت و همکاران، ۲۰۰۳). ایوانز[۱۱] و همکاران (۲۰۰۳) عنوان کردند که مصرف کود نیتروژن باعث افزایش شاخص سطح برگ و مانع رشد علف های هرز میگردد.
وروردیهای عناصر غذایی به خاک بسته به نوع عنصر، خاک و گیاه به اشکال مختلف است:
– عناصر محلول در خاک با رونشینی تعادلی (قابل برگشت) در سطح کلوئید خاک
– عناصر با رونشینی غیرقابل برگشت در سطح کلویید خاک
– در قالب مواد آلی غیر قابل تجزیه یا ذرات معدنی
– از طریق پیوندهای محکم شیمیایی با گیاه
علفهایهرز ممکن است که در پاسخ به تفاوتها در حاصلخیزی خاک با هم متفاوت باشند برخی از آنها در سطوح پایین مواد غذایی رشد بهتری دارند در حالی که انعطافپذیری ژنتیکی به آنها اجازه میدهد از طریق جذب لوکس از عناصر استفاده کنند مثل تاجخروس ریشهقرمز که ۷ برابر لوبیا فسفر دارد (بوت و همکاران، ۲۰۰۳).
[۱]. Camra
[۲]. Lemrele
[۳]. Jannink
[۴]. Mohler
[۵]. Ni
[۶]. Mortensen
[۷]. Radosevich
[۸]. Mishra
[۹]. Saxena
[۱۰]. Boot
[۱۱]. Evans
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر