تحقیق نانو کامپوزیت و تولید فیلم نشاسته و خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای و پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق نانو کامپوزیت و تولید فیلم نشاسته و خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای و پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین دارای ۵۳  صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱-    مقدمه    ۵
۲-۱- کامپوزیت    ۱۳
۱-۱-۲- کامپوزیت‌های سبز(کامپوزیت‌های زیست‌تجزیه‌پذیر)    ۱۳
۲-۲- نانو کامپوزیت    ۱۳
۱-۲-۲- تعریف نانوتکنولوژی    ۱۳
۲-۲-۲- تعریف نانو کامپوزیت    ۱۴
۲-۳-  بایو نانوکامپوزیت    ۱۵
۱-۳-۲- بایو تکنولوژی    ۱۵
۲-۳-۲ تعریف بایونانوکامپوزیت    ۱۶
۳-۳-۲ بایو نانوکامپوزیت سبز    ۱۶
۲-۴- نانو رسها ( سیلیکاتهای لایهای)    ۱۷
۲-۵- نشاسته و نشاسته سیب زمینی    ۲۳
۱-۵-۲- تولید فیلم نشاسته    ۲۴
۲-۵-۲- خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای    ۲۷
۲-۵-۲-۱- بازدارندگی نسبت به بخار آب    ۲۸
۲-۵-۲-۲- بازدارندگی نسبت به گازها و ترکیبات فرار    ۲۹
۲-۵-۲-۳- خواص مکانیکی    ۲۹
۲-۵-۲-۴- رنگ    ۳۱
۲-۵-۲-۵- پلاستی سایزرها    ۳۲
۲-۵-۳- نشاسته سیب زمینی    ۳۳
۲-۶- ژلاتین    ۳۵
۲-۶-۱- پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین    ۳۵
۲-۶-۲- تعریف ژلاتین    ۳۶
۲-۶-۳- کاربردهای ژلاتین در صنایع مختلف    ۳۷
۲-۶-۴- کلاژن    ۳۸
۲-۶-۵- تبدیل کلاژن به ژلاتین    ۳۹
۲-۶-۶- شیمی ژلاتین    ۴۱
۲-۶-۷- ترکیب آمینو اسیدی ژلاتین    ۴۳
۲-۶-۸- نقطه ایزوالکتریک ژلاتین    ۴۵
۲-۶-۹- تولید ژلاتین    ۴۶
۲-۶-۹-۱- روش اسیدی    ۴۶
۲-۶-۹-۲- روش قلیایی    ۴۷
۲-۶-۱۰- تشکیل فیلم و خصوصیات    ۴۸
منابع و مراجع    ۴۹

منابع

قنبرزاده، ب،. الماسی، ه. و  زاهدی، ی،. (۱۳۸۸)، بیوپلیمر­های زیست تخریب پذیر و خوراکی در بسته بندی موادغذایی و دارویی، فصل اول، انشارات دانشگاه صنعتی امیر کبیر، پلی تکنیک تهران، صفحات ۲۰-۱

مشکانی، م،. مرتضوی،. میلانی، ا،. مختاریان، م. و  صادقیان، ل،. (۱۳۸۹)، ارزیابی خواص مکانیکی و ویژگی­های نوری فیلم خوراکی بر پایه­ی ایزوله­ی پروتین نخود (Cicer arietinum L.) حاوی اسانس آویشن به کمک روش سطح پاسخ، مجله­ی علمی و پژوهشی علوم و فناوری غذایی، سال دوم، شماره­ی سوم، زمستان ۸۹٫

الماسی، ه،. قنبرزاده، ب. و پزشکی نجف آبادی، ا.، (۱۳۸۸)، بهبود ویژگی­های فیزیکی فیلم­های زیست تخریب پذیر نشاسته و فیلم­های مرکب نشاسته و کربوکسی متیل سلولز، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، دوره ۶، شماره ۳، پاییز ۸۸٫

فاضل، م،. عزیزی، م،. عباسی، س. و  برزگر، م،. (۱۳۹۰)، تعیین تأثیرثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگی­های فیلم خوراکی بر پایه سیب زمینی، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، سال ششم، شماره ۴، زمستان ۹۰، صفحات ۱۰۲-۹۳ .

یقبانی، م. و محمدزاده، ج،. (۱۳۸۴)، بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام غالب سیب زمینی گلستان، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، دوره ۲، شماره ۴، زمستان ۸۴٫

Maizura, M., Fazilah, A., Norziah, M. H. & Karim, A. A. (2007) Antibacterial Activity and Mechanical Properties of Partially Hydrolyzed Sago Starch–Alginate Edible Film Containing Lemongrass Oil. Journal of Food Science, 72, C324-C330

Masclaux, C., Gouanvé, F. & Espuche, E. (2010) Experimental and modelling studies of transport in starch nanocomposite films as affected by relative humidity. Journal of Membrane Science, 363, 221-231

. Sothornvit, R., Hong, S. I., An, D. J., & Rhim, J. W. (2010). Effect of clay contenton the physical and antimicrobial properties of whey

protein isolate/organo-clay composite films. LWT Food Science and Technology, 43, 279–۲۸۴٫

۱-۱- مقدمه

فناوری نانو به دلیل تعامل نزدیکی که با سایر رشته­های علوم دارد به سرعت در حال گسترش است و در این علم پلیمر را نیز از مزایای خود بی بهره نگذاشته است. استفاده از فناوری نانو در زمینه­ی علم پلیمر به تولید پلیمرهای نانوکامپوزیت منجر شده است. نانوکامپوزیت­ها پلیمرهایی هستند که در آن­ها از ترکیبات آلی یا غیرآلی مختلفی که دارای اشکال مختلف صفحه ای، کروی و یا به صورت ذرات ریز بوده و اندازه ای در حد ابعاد نانو دارند به عنوان فیلر یا پرکننده استفاده می­شود. فیلم­های حاصل از ترکیب نانو مواد و بیوپلیمرها و یا به اصطلاح نانو کامپوزیت­های بیوپلیمری خواص کاربردی مطلوب­تری از خود نشان می­دهند که مهم­ترین آن­ها افزایش مقاومت مکانیکی و کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب می­باشد. افزایش بازدارندگی در برابر نفوذ گازها، افزایش کارایی فیلم در استفاده به عنوان بسته بندی فعال، افزایش مقاومت حرارتی ماده بسته بندی و ایجاد شفافیت و بهبود خواص ظاهری فیلم از دیگر مزایای نانوکامپوزیت­های بیوپلیمری است (قنبرزاده، ۱۳۸۸).

از سال ۱۹۷۰ مصرف پلاستیک­ها هر ۴ یا ۵ سال ۲ برابر می­شود. حدود ۳۰% پلاستیک­های تولیدی یک بار مصرف هستند. میزان پلاستیک­های یک بار مصرف در امریکا سالانه ۸ میلیون تن است. همچنین بسیاری از پلاستیک­های مورد استفاده در بسته­بندی بعد از استفاده، استفاده مجدد نمی­شوند. علت این امر آلودگی بالای این مواد و نیاز به تمیز کردن قبل از استفاده مجدد است که به دلیل هزینه ­بر بودن، غیر اقتصادی است بر اساس یک بررسی ۲۸- ۱۴% حجم کل زباله­های جامد شهری و حدود ۱۲- ۹% حجم کل زباله­های جامد و فاضلاب شهری را پلاستیک ­ها تشکیل می­دهند. از طرفی با توجه به طول عمر بالای پلاستیک­ها و تقریبا زیست تخریب پذیر نبودن این پلیمرها، دچار یک بحران زیست محیطی شده­ایم و باید این مشکل به نحوی حل گردد یکی از راه حل­های این مشکل، سنتز و طراحی پلیمرهای زیست تخریب پذیر[۱] است  (امینی و همکاران، ۱۳۹۱).

تولید بیوپلیمر­هایی که از منابع تجدیدپذیر بدست می­آیند بر خلاف پلیمر­های سنتزی که بیشتر منشا نفتی دارند در محیط طبیعی تجزیه پذیر هستند و موجب حفظ منابع تجدید ناپذیر می­گردد. این بیوپلیمر­ها که قابلیت برگشت به طبیعت را دارند از محصولات کشاورزی بدست آمده و موجب آلودگی محیط زیست نمی­شوند و در فرآیند کمپوست توسط میکروارگانیسم ها به محصولات طبیعی مانند آب، متان، دی اکسید کربن، و توده زیستی تبدیل می­شوند. پلیمر­هایی که پس از فرایند تجزیه توسط میکروارگانیسم ها ­ کاملا به محصولات طبیعی تبدیل می­شوند زیست تخریب پذیر نامیده می­شوند (قنبرزاده و همکاران، ۱۳۸۸).

پلیمرهای زیست تخریب­ پذیر را می­توان بر اساس ترکیب شیمیایی، روش سنتز، روش فرآیند، اهمیت اقتصادی، کاربرد، منشاء و …. طبقه بندی نمود. پلیمرهای زیست تخریب پذیر را بر اساس منشا می­توان به پلیمرهای طبیعی یا بیوپلیمرها که از منابع تجدید شونده حاصل می­شوند و پلیمرهای سنتزی که از نفت خام (یک منبع غیر تجدید شونده) سنتز می­شوند، طبقه بندی نمود.

بیوپلیمرها با منشاء طبیعی را می­توان به ۶ زیر گروه طبقه بندی کرد:

۱)پلی ساکاریدها، مانند: نشاسته، سلولز، لیگنین و کیتین

۲)پروتئین­ها، مانند: ژلاتین، کازئین، گلوتن گندم، ابریشم، پشم

۳)لیپیدها، که شامل: چربی­های حیوانی و روغن­های گیاهی مانند روغن کرچک

۴)پلی استرهای تولید شده بوسیله میکروارگانیسم­ها یا بوسیله گیاهان مانند پلی هیدورکسی آلکانوآت ها(PHA) و پلی ۳- هیدورکسی بوتیرات(PHB)

۵)پلی استرهای سنتز شده از منومرهای با منشا طبیعی مانند: پلی­لاکتیک اسید (PLA)

۶)دیگر پلیمرهای طبیعی مانند کائوچوی طبیعی ( اسمیت، ۲۰۰۵).

بسته بندی­های زیستی حاصل از بیوپلیمر­های خالص دارای سرعت زیست تخریب پذیری بالاتری نسبت به فیلم­های آلیاژ شده می­باشند ولی کیفیت مکانیکی و نفوذپذیری آن­ها به نسبت پایین تر است (قنبرزاده و همکاران، ۱۳۸۸).

دلایل استفاده از این نوع بسته بندی عبارتند از: جلوگیری از انتقال رطوبت، جلوگیری از خروج ترکیبات فرار موجود در ماده غذایی، کاهش دهنده سرعت تنفس، به تاخیر انداختن تغییرات در بافت ماده غذایی، مانعی بسیار عالی در برابر عبور چربیها  و روغن ها، عبوردهی بسیار انتخابی گازهایی نظیر اکسیژن و دی اکسیدکربن (ایران منش، ۱۳۸۸).

کامپوزیت و نانوکامپوزیت

در تعریف از کامپوزیت­ها و نانوکامپوزیت­ها می­توان به این صورت  اشاره نمود که کامپوزیت مخلوط  از پلیمر و پرکننده[۱] می­باشد و نانوکامپوزیت، کامپوزیتی است که حداقل یکی از ابعاد پرکننده (طول و عرض یا ضخامت) در مقیاس نانو (۱تا۱۰۰نانومتر) باشد. در نانوکامپوزیت­های پلیمری نسبت به کامپوزیت­های معمولی، برهم­کنش بهتری بین ماتریس پلیمر و فیلر وجود دارد. توزیع یکنواخت نانو ذرات در ماتریس پلیمری موجب افزایش سطح تماس ماتریس و نانو ذرات می­شود که موجب بهبود خواص مکانیکی، گرمایی و ممانعتی می­شود نانوکامپوزیت­ها، باعث افزایش مقاومت حرارتی و مقاومت به آتش گرفتن پلیمرها و بهبود خصوصیات ممانعتی پلیمرها می­شوند. همچنین به خاطر مجاورت بیشتر اکسیژن با ترکیبات فیلم و به تله افتاده اکسیژن در ماتریکس پلیمر، سرعت زیست تخریب پذیری پلیمرهای حاوی نانوکامپوزیت بیشتر از پلیمرهای مرسوم است (چاودالاکیس، ۲۰۰۹).

در سال­های اخیر، یکی از پرکاربردترین نانو ذراتی که بطور گسترده در صنایع بسته بندی به همراه انواع پلیمرهای مشتق شده از نفت(پلاستیک­ها) و همچنین انواع پلیمرهای زیست تخریب پذیر به  منظور اصلاح ویژگی­های فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی استفاده می­شود، نانورس می­باشد(چاودالاکیس، ۲۰۰۹).

در سالیان اخیر روی بسته بندی مواد غذایی بیشتر روی فیلم­های زیست سازگار از جمله روی فیلم­های تهیه شده از پروتئین­های خوراکی با منشآ گیاهی و حیوانی (زیئن، گلوتن گندم، سویا، بادام زمینی، ژلاتین، کلاژن، آلبومین و پروتئن­های آب پنیر)، پلی ساکاریدی( پکتین، سلولز، کیتوزان و ….) و یا ترکیبی از آن­ها استوار بوده است (جلالی و همکاران، ۱۳۹۱).

[۱] Filler

[۱]  Biodegradable polymer

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق روش های جداسازی و کاربرد و مصارف گلوتن مرطوب و فاکتورهای مؤثر در جداسازی نشاسته و گلوتن
  • تحقیق نانو کامپوزیت های پایه پلیمری و کاربرد های آن در علوم پزشکی و پلی اتیلن گلایکول و هیدروکسی اوره و موارد استفاده آن
  • تحقیق نانوذره های TiO2 و خواص و کاربرد های نانو کامپوزیت زمینه پلیمری و مطالعاتی پیرامون پلی یورتان و نانو آمیزه های پلی یورتان/TiO2
  • تحقیق کاربرد و انواع فیلم و پوشش خوراکی و تولید فیلم نشاسته و خاص کاربردی آن و آثار فارماکولوژیک پونه
  • تحقیق پلیمر های رسانا و روش های سنتز آن و کامپوزیت ها و نانو کامپوزیت ها و تاریخچه فرایند جذب سطحی در صنعت تصفیه آب
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.