835 views
پیشینه تحقیق نانو کامپوزیت و تولید فیلم نشاسته و خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای و پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین دارای ۵۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱- مقدمه ۵
۲-۱- کامپوزیت ۱۳
۱-۱-۲- کامپوزیتهای سبز(کامپوزیتهای زیستتجزیهپذیر) ۱۳
۲-۲- نانو کامپوزیت ۱۳
۱-۲-۲- تعریف نانوتکنولوژی ۱۳
۲-۲-۲- تعریف نانو کامپوزیت ۱۴
۲-۳- بایو نانوکامپوزیت ۱۵
۱-۳-۲- بایو تکنولوژی ۱۵
۲-۳-۲ تعریف بایونانوکامپوزیت ۱۶
۳-۳-۲ بایو نانوکامپوزیت سبز ۱۶
۲-۴- نانو رسها ( سیلیکاتهای لایهای) ۱۷
۲-۵- نشاسته و نشاسته سیب زمینی ۲۳
۱-۵-۲- تولید فیلم نشاسته ۲۴
۲-۵-۲- خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای ۲۷
۲-۵-۲-۱- بازدارندگی نسبت به بخار آب ۲۸
۲-۵-۲-۲- بازدارندگی نسبت به گازها و ترکیبات فرار ۲۹
۲-۵-۲-۳- خواص مکانیکی ۲۹
۲-۵-۲-۴- رنگ ۳۱
۲-۵-۲-۵- پلاستی سایزرها ۳۲
۲-۵-۳- نشاسته سیب زمینی ۳۳
۲-۶- ژلاتین ۳۵
۲-۶-۱- پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین ۳۵
۲-۶-۲- تعریف ژلاتین ۳۶
۲-۶-۳- کاربردهای ژلاتین در صنایع مختلف ۳۷
۲-۶-۴- کلاژن ۳۸
۲-۶-۵- تبدیل کلاژن به ژلاتین ۳۹
۲-۶-۶- شیمی ژلاتین ۴۱
۲-۶-۷- ترکیب آمینو اسیدی ژلاتین ۴۳
۲-۶-۸- نقطه ایزوالکتریک ژلاتین ۴۵
۲-۶-۹- تولید ژلاتین ۴۶
۲-۶-۹-۱- روش اسیدی ۴۶
۲-۶-۹-۲- روش قلیایی ۴۷
۲-۶-۱۰- تشکیل فیلم و خصوصیات ۴۸
منابع و مراجع ۴۹
قنبرزاده، ب،. الماسی، ه. و زاهدی، ی،. (۱۳۸۸)، بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر و خوراکی در بسته بندی موادغذایی و دارویی، فصل اول، انشارات دانشگاه صنعتی امیر کبیر، پلی تکنیک تهران، صفحات ۲۰-۱
مشکانی، م،. مرتضوی،. میلانی، ا،. مختاریان، م. و صادقیان، ل،. (۱۳۸۹)، ارزیابی خواص مکانیکی و ویژگیهای نوری فیلم خوراکی بر پایهی ایزولهی پروتین نخود (Cicer arietinum L.) حاوی اسانس آویشن به کمک روش سطح پاسخ، مجلهی علمی و پژوهشی علوم و فناوری غذایی، سال دوم، شمارهی سوم، زمستان ۸۹٫
الماسی، ه،. قنبرزاده، ب. و پزشکی نجف آبادی، ا.، (۱۳۸۸)، بهبود ویژگیهای فیزیکی فیلمهای زیست تخریب پذیر نشاسته و فیلمهای مرکب نشاسته و کربوکسی متیل سلولز، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، دوره ۶، شماره ۳، پاییز ۸۸٫
فاضل، م،. عزیزی، م،. عباسی، س. و برزگر، م،. (۱۳۹۰)، تعیین تأثیرثعلب، گلیسرول و روغن بر ویژگیهای فیلم خوراکی بر پایه سیب زمینی، مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، سال ششم، شماره ۴، زمستان ۹۰، صفحات ۱۰۲-۹۳ .
یقبانی، م. و محمدزاده، ج،. (۱۳۸۴)، بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی ارقام غالب سیب زمینی گلستان، فصلنامه علوم و صنایع غذایی، دوره ۲، شماره ۴، زمستان ۸۴٫
Maizura, M., Fazilah, A., Norziah, M. H. & Karim, A. A. (2007) Antibacterial Activity and Mechanical Properties of Partially Hydrolyzed Sago Starch–Alginate Edible Film Containing Lemongrass Oil. Journal of Food Science, 72, C324-C330
Masclaux, C., Gouanvé, F. & Espuche, E. (2010) Experimental and modelling studies of transport in starch nanocomposite films as affected by relative humidity. Journal of Membrane Science, 363, 221-231
. Sothornvit, R., Hong, S. I., An, D. J., & Rhim, J. W. (2010). Effect of clay contenton the physical and antimicrobial properties of whey
protein isolate/organo-clay composite films. LWT Food Science and Technology, 43, 279–۲۸۴٫
فناوری نانو به دلیل تعامل نزدیکی که با سایر رشتههای علوم دارد به سرعت در حال گسترش است و در این علم پلیمر را نیز از مزایای خود بی بهره نگذاشته است. استفاده از فناوری نانو در زمینهی علم پلیمر به تولید پلیمرهای نانوکامپوزیت منجر شده است. نانوکامپوزیتها پلیمرهایی هستند که در آنها از ترکیبات آلی یا غیرآلی مختلفی که دارای اشکال مختلف صفحه ای، کروی و یا به صورت ذرات ریز بوده و اندازه ای در حد ابعاد نانو دارند به عنوان فیلر یا پرکننده استفاده میشود. فیلمهای حاصل از ترکیب نانو مواد و بیوپلیمرها و یا به اصطلاح نانو کامپوزیتهای بیوپلیمری خواص کاربردی مطلوبتری از خود نشان میدهند که مهمترین آنها افزایش مقاومت مکانیکی و کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب میباشد. افزایش بازدارندگی در برابر نفوذ گازها، افزایش کارایی فیلم در استفاده به عنوان بسته بندی فعال، افزایش مقاومت حرارتی ماده بسته بندی و ایجاد شفافیت و بهبود خواص ظاهری فیلم از دیگر مزایای نانوکامپوزیتهای بیوپلیمری است (قنبرزاده، ۱۳۸۸).
از سال ۱۹۷۰ مصرف پلاستیکها هر ۴ یا ۵ سال ۲ برابر میشود. حدود ۳۰% پلاستیکهای تولیدی یک بار مصرف هستند. میزان پلاستیکهای یک بار مصرف در امریکا سالانه ۸ میلیون تن است. همچنین بسیاری از پلاستیکهای مورد استفاده در بستهبندی بعد از استفاده، استفاده مجدد نمیشوند. علت این امر آلودگی بالای این مواد و نیاز به تمیز کردن قبل از استفاده مجدد است که به دلیل هزینه بر بودن، غیر اقتصادی است بر اساس یک بررسی ۲۸- ۱۴% حجم کل زبالههای جامد شهری و حدود ۱۲- ۹% حجم کل زبالههای جامد و فاضلاب شهری را پلاستیک ها تشکیل میدهند. از طرفی با توجه به طول عمر بالای پلاستیکها و تقریبا زیست تخریب پذیر نبودن این پلیمرها، دچار یک بحران زیست محیطی شدهایم و باید این مشکل به نحوی حل گردد یکی از راه حلهای این مشکل، سنتز و طراحی پلیمرهای زیست تخریب پذیر[۱] است (امینی و همکاران، ۱۳۹۱).
تولید بیوپلیمرهایی که از منابع تجدیدپذیر بدست میآیند بر خلاف پلیمرهای سنتزی که بیشتر منشا نفتی دارند در محیط طبیعی تجزیه پذیر هستند و موجب حفظ منابع تجدید ناپذیر میگردد. این بیوپلیمرها که قابلیت برگشت به طبیعت را دارند از محصولات کشاورزی بدست آمده و موجب آلودگی محیط زیست نمیشوند و در فرآیند کمپوست توسط میکروارگانیسم ها به محصولات طبیعی مانند آب، متان، دی اکسید کربن، و توده زیستی تبدیل میشوند. پلیمرهایی که پس از فرایند تجزیه توسط میکروارگانیسم ها کاملا به محصولات طبیعی تبدیل میشوند زیست تخریب پذیر نامیده میشوند (قنبرزاده و همکاران، ۱۳۸۸).
پلیمرهای زیست تخریب پذیر را میتوان بر اساس ترکیب شیمیایی، روش سنتز، روش فرآیند، اهمیت اقتصادی، کاربرد، منشاء و …. طبقه بندی نمود. پلیمرهای زیست تخریب پذیر را بر اساس منشا میتوان به پلیمرهای طبیعی یا بیوپلیمرها که از منابع تجدید شونده حاصل میشوند و پلیمرهای سنتزی که از نفت خام (یک منبع غیر تجدید شونده) سنتز میشوند، طبقه بندی نمود.
بیوپلیمرها با منشاء طبیعی را میتوان به ۶ زیر گروه طبقه بندی کرد:
۱)پلی ساکاریدها، مانند: نشاسته، سلولز، لیگنین و کیتین
۲)پروتئینها، مانند: ژلاتین، کازئین، گلوتن گندم، ابریشم، پشم
۳)لیپیدها، که شامل: چربیهای حیوانی و روغنهای گیاهی مانند روغن کرچک
۴)پلی استرهای تولید شده بوسیله میکروارگانیسمها یا بوسیله گیاهان مانند پلی هیدورکسی آلکانوآت ها(PHA) و پلی ۳- هیدورکسی بوتیرات(PHB)
۵)پلی استرهای سنتز شده از منومرهای با منشا طبیعی مانند: پلیلاکتیک اسید (PLA)
۶)دیگر پلیمرهای طبیعی مانند کائوچوی طبیعی ( اسمیت، ۲۰۰۵).
بسته بندیهای زیستی حاصل از بیوپلیمرهای خالص دارای سرعت زیست تخریب پذیری بالاتری نسبت به فیلمهای آلیاژ شده میباشند ولی کیفیت مکانیکی و نفوذپذیری آنها به نسبت پایین تر است (قنبرزاده و همکاران، ۱۳۸۸).
دلایل استفاده از این نوع بسته بندی عبارتند از: جلوگیری از انتقال رطوبت، جلوگیری از خروج ترکیبات فرار موجود در ماده غذایی، کاهش دهنده سرعت تنفس، به تاخیر انداختن تغییرات در بافت ماده غذایی، مانعی بسیار عالی در برابر عبور چربیها و روغن ها، عبوردهی بسیار انتخابی گازهایی نظیر اکسیژن و دی اکسیدکربن (ایران منش، ۱۳۸۸).
در تعریف از کامپوزیتها و نانوکامپوزیتها میتوان به این صورت اشاره نمود که کامپوزیت مخلوط از پلیمر و پرکننده[۱] میباشد و نانوکامپوزیت، کامپوزیتی است که حداقل یکی از ابعاد پرکننده (طول و عرض یا ضخامت) در مقیاس نانو (۱تا۱۰۰نانومتر) باشد. در نانوکامپوزیتهای پلیمری نسبت به کامپوزیتهای معمولی، برهمکنش بهتری بین ماتریس پلیمر و فیلر وجود دارد. توزیع یکنواخت نانو ذرات در ماتریس پلیمری موجب افزایش سطح تماس ماتریس و نانو ذرات میشود که موجب بهبود خواص مکانیکی، گرمایی و ممانعتی میشود نانوکامپوزیتها، باعث افزایش مقاومت حرارتی و مقاومت به آتش گرفتن پلیمرها و بهبود خصوصیات ممانعتی پلیمرها میشوند. همچنین به خاطر مجاورت بیشتر اکسیژن با ترکیبات فیلم و به تله افتاده اکسیژن در ماتریکس پلیمر، سرعت زیست تخریب پذیری پلیمرهای حاوی نانوکامپوزیت بیشتر از پلیمرهای مرسوم است (چاودالاکیس، ۲۰۰۹).
در سالهای اخیر، یکی از پرکاربردترین نانو ذراتی که بطور گسترده در صنایع بسته بندی به همراه انواع پلیمرهای مشتق شده از نفت(پلاستیکها) و همچنین انواع پلیمرهای زیست تخریب پذیر به منظور اصلاح ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی استفاده میشود، نانورس میباشد(چاودالاکیس، ۲۰۰۹).
در سالیان اخیر روی بسته بندی مواد غذایی بیشتر روی فیلمهای زیست سازگار از جمله روی فیلمهای تهیه شده از پروتئینهای خوراکی با منشآ گیاهی و حیوانی (زیئن، گلوتن گندم، سویا، بادام زمینی، ژلاتین، کلاژن، آلبومین و پروتئنهای آب پنیر)، پلی ساکاریدی( پکتین، سلولز، کیتوزان و ….) و یا ترکیبی از آنها استوار بوده است (جلالی و همکاران، ۱۳۹۱).
[۱] Filler
[۱] Biodegradable polymer
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر