تحقیق کاربرد و انواع فیلم و پوشش خوراکی و تولید فیلم نشاسته و خاص کاربردی آن و آثار فارماکولوژیک پونه

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق کاربرد و انواع فیلم و پوشش خوراکی و تولید فیلم نشاسته و خاص کاربردی آن و آثار فارماکولوژیک پونه دارای ۴۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۵
۱-۲- اهمیت موضوع    ۶
۲-۱- تاریخچه    ۹
۲-۲- سوابق    ۹
۲-۳- فیلم ها    ۱۴
۲-۳-۱- تعریف فیلم و پوشش خوراکی    ۱۴
۲-۴- کاربردهای فیلم خوراکی    ۱۵
۲-۵- انواع فیلم ها و پوشش خوراکی    ۱۵
۲-۶- تولید فیلم نشاسته    ۱۶
۲-۶-۱- روش کاستینگ (روش حلال)    ۱۶
۲-۶-۲- روش ترمو پلاستیک ( اکستروژن دمشی یا غلتکی )    ۱۸
۲-۸- معرفی نشاسته و کاساوا    ۱۹
۲-۸-۱- ترکیب و ساختار نشاسته    ۱۹
۲-۸-۲- کاساوا    ۲۰
۲-۸-۲-۱- مرفولوژی گیاه کاساوا    ۲۱
۲-۸-۳- فرآوری وتبدیل کاساوا    ۲۳
۲-۹- معرفی پونه ( مرز نجوش )    ۲۴
۲-۹-۲- محل رویش    ۲۵
۲-۹-۳- آثار فارماکولوژیک پونه    ۲۶
۲-۹-۳-۱- اثرات ضدمیکروبی    ۲۷
۲-۹-۳-۲- اثرات ضد باکتری    ۲۷
۲-۹-۳-۳- اثر ضد ویروسی    ۲۷
۲-۹-۳-۴- اثر ضد مخمر و ضد قارچی    ۲۸
۲-۹-۳-۵- اثرات ضد انگلی    ۲۸
۲-۹-۳-۶- اثرات آنتی اکسیدان پونه    ۲۸
۲-۱۰- استفاده بالینی گیاه    ۲۹
۲-۱۱- اساس عملکرد عصاره روی باکتری ها    ۲۹
۲-۱۲- خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای    ۳۳
۲-۱۲-۱- بازدارندگی نسبت به بخار آب    ۳۳
۲-۱۲-۲- بازدارندگی نسبت به گازها و ترکیبات فرار    ۳۳
۲-۱۲-۳- خواص مکانیکی    ۳۴
۲-۱۲-۳-۱- ارزیابی خواص مکانیکی فیلمهای بیوپلیمری    ۳۴
۲-۱۲-۳-۳- رنگ    ۳۵
منابع    ۳۷

منابع

۱) لیاقتی ، ل.، عزیزی، م.، (۱۳۹۱)، عنوان پایان نامه: تولید و بررسی ویژگی های فیلم پلی لاکتیک اسید حاوی نانو­رس به منظور افزایش عمر ماندگاری نان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.

۲) محمودی ، رزاق ، ۴ احسانی ، ح ، تاجیک ، الف ، آخوندزاده و الف فروشاهی اصل ۱۳۸۹ اثر ضد میکروبی اسانس پونه کوهی ولاگتوباسیلوس کازئی براستافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی مجله پژوهش های صنایع غذایی این جلد ۳ شماره ۱ .

۳) محمودی ، رزاق ، خ ، تاجیک ، الف ، فرشید ، ۴ احسانی پ ، زارع و م مرادی . ۱۳۹۰ تعیین ترکیبات شیمیایی و اثرات ضد میکروبی اسانس پونه کوهی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورائو ارمغان دانش ،مجله علمی پژوهش دانشگاه علوم پزشکی یاسوج دوره ۱۶ شماره ۵ شماره پی در پی ۶۵

۴) تاجیک ، ح ، اعلاباف یوسفی ، ف ، و مرادی ، م ، ۱۳۸۹ ، اثرات پوشش های خوراکی زئین و کیتوزان حاوی اسانس پونه کوهی برروی ویژگی های کیفی تخم مرغ ، مجله پژوهش های صنایع غذایی ، جلد ۳ ، شماره ۱ ، صفحات ۷۴-۹۰

۵) جوانمرد، م. و بصیری ، ع،.۱۳۸۵، بررسی امکان تهیه فیلم زیست سازگار از نشاسته نخود و تاثیر رطوبت نسبی و پلاستی سایزر بر ویژگی­های فیزیکی و مکانیکی آن، نشریه علوم محیطی ، سال چهارم، شماره دوم

۶) جوانمرد ، م ، و رمضان ، ی ۱۳۸۸  بکارگیری پوشش خوراکی حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته ، فصلنامه گیاهان دارویی ، سال ۸ ، دوره ۲ ، صفحات ۶۱-۷۰

۷) جودی ، لیلا.۱۳۹۰٫ بررسی خواص ضد میکروبی و ترکیبات شیمیایی مهم عصاره و ا سانس گیاهان مرزنجوش ،پونه ونعناع فلفلی از خانواده نعناع. دانشگاه آزاد اسلامی پایان نامه دکتری.

۸) Gontard ,N quibert,S (1994).Biopacka ging : Technology and properties of edible and /or biodegradable material of agrical tural origin in m .mathe uthi food processing and preservation:chapter.classgow.black acadmic and professional.

۹)Guilbert,S (1986) technology and application of edible preservation cpp 371 .394 mathlouthi M Ed elscvier applied Science:London .UK

۱۰)Helander I.M,alakomi.H-l.lat va kala k.mattila sandholm T.pol.l.smid E.j.Gorris ,L.G.M ,von wright A 1998 characterization of the action of selected essential oil components on gram negative bacteria j.Agric.food chem. 46,3590-3595

۱۱)Maizura, M., Fazilah, A., Norziah, M. H. & Karim, A. A. (2007) Antibacterial Activity and Mechanical Properties of Partially Hydrolyzed Sago Starch–Alginate Edible Film Containing Lemongrass Oil. Journal of Food Science, 72, C324-C330.

۱- مقدمه

در جهان حدود ۱۲۵ میلیون تن پلاستیک تولید می شود که حدود ۳۰ میلیون تن آن در بخش بسته بندی مصرف می شود آلودگی ناشی از مواد بسته بندی تولید شده از مشتقات نفتی و مشکلات ناشی از روش های مختلف آلودگی زدایی ( مانند دفن کردن ، سوزاندن و بازیافت آن ها ) توجه پژوهشگران را در طی سال های اخیر به یافتن جایگزین های مناسب برای این نوع مواد بسته بندی معطوف کرده است ]۳۶[. از دهه ی ۸۰، استفاده از فیلم های خوراکی در بسته بندی مواد غذایی و دارویی مورد توجه روز افزون قرار گرفته است که علت آن علاوه بر زیست تخریب پذیری بالای این فیلم ها، بازدارندگی خوب آن ها در مقابل گازها، چربی و ترکیبات عطر و طعمی می­باشد که می تواند به خوبی کیفیت ماده غذایی کمک کند . برای تولید فیلم های خوراکی از پروتئین ها ، پلی ساکاریدها، چربی ها و یا ترکیبی از این مواد استفاده می شود]۴۴[. تاکنون مطالعات زیادی در زمینه قابلیت انواع بسپارهای زیستی در تهیه فیلم ها و پوشش ها صورت پذیرفته و خواص بسیاری از فیلم ها به ویژه فیلم های تهیه شده از کربوهیدرات ها و پروتئین ها مورد بررسی قرارگرفته است بیشتر این تحقیقات در دهه نود در زمینه تأثیر مواد اولیه و روش های فرآیند تولید فیلم ها روی خواص آنها بوده، لیکن تحقیقات سال های اخیر اغلب روی روش­های نوین اصلاح ویژگی ها و ساز و کار اثر گذاری آن ها بر ساختار فیلم ،بررسی امکان استفاده از فیلم ها به عنوان بسته بندی فعال و مطالعه در زمینه یافتن منابع جدید طبیعی برای تولید این محصولات متمرکز بوده است با توجه به اینکه ,pH نوع و میزان ماده نرم کننده ، شرایط خشک کردن فیلم نظیر دما و رطوبت نسبی از متغیرهای تاثیرگذار بر ویژگی های فیلم ها است. تحقیقات بسیاری در این زمینه به ویژه ۹۰ میلادی انجام شده است]۱۳[. در بسته بندی موادغذایی از مواد مختلفی نظیر شیشه ، پلاستیک های سخت و نیمه سخت ، فلزات سخت (قوطی ها) استفاده می شود این مواد در اکثر موارد توسط مصرف کننده دور ریخته می شوند]۴[. مواد بسته بندی پلیمری که کاربرد گسترده ای در صنعت بسته بندی دارند ، غیر قابل تجزیه و غیر قابل برگشت به محیط زیست هستند و به همین دلیل از مهمترین آلایندهای طبیعت محسوب می شوند ]۱[. از ویژگی های مطلوب برای هر بسته بندی بازیافت آسان و ایجاد کمترین خسارت به محیط زیست است]۷[. تولید فیلم های تجزیه پذیر طبیعی و جایگزین کردن آنها به جای پلاستیک های سنتزی راه حل مناسبی برای به حداقل رساندن آثار نا مطلوب و زیان آور زباله های سنتزی است]۴[.

۱-۲- اهمیت موضوع

با توسعه منابع غذایی ، میزان ضایعات ناشی از فرآوری فرآورده های غذایی نیز افزایش یافته است . استفاده از این ضایعات هم از جنبه های اقتصادی و هم از نظر آلودگی های زیست محیطی ، از دغدغه های صنایع غذایی و مراجع قانونی محیط زیست محسوب می گردد . استفاده از این ضایعات برای تهیه مواد اولیه مورد نیاز در بسته های زیست سازگار منجر به حل دشوارهای زیست محیطی و  ارتقای ارزش افزوده ضایعات مذکور می شود. فیلم ها و پوشش های خوراکی ، نوعی از مواد بسته بندی محسوب می گردند که از مواد تجدید پذیر ، زیست سازگار و زیست تخریب پذیر تهیه می شوند . فیلم و پوشش های خوراکی از یکسو نوعی از مواد بسته بندی و از سوی دیگر جزئی از ترکیبات مواد غذایی ، می باشند . فیلم ها و پوشش های خوراکی ، به صورت بالقوه، می توانند عمر ماندگاری فرآورده های غذایی را افزایش دهند و باعث بهبود کیفیت سیستم های غذایی باکنترل انتقال جرم ، رطوبت ، نفوذ روغن ، نفوذپذیری گازهایی مانند اکسیژن ، دی اکسید کربن و همچنین از دست رفتن طعم و رایحه شوند]۶۰[. زیست تخریب پذیر بودن و نقش موثر آن ها در کاهش آلودگی های زیست محیطی همگی سبب شده در سال های اخیر توجه بسیاری از محقیقین به سوی مطالعه ویژگی های فیلم ها و پوشش های خوراکی گوناگون به عنوان مواد بسته بندی جدید و جایگزین مناسب بسیاری از بسته بندی های پلاستیکی منعطف گردد . فیلم ها و پوشش های خوراکی از منابع گوناگون طبیعی همچون پروتئین ها ، پلی ساکاریدها ،لیپیدها و یا ترکیبی از این مواد قابل تهیه می باشند]۴۳[. اغلب پلیمرهای سنتزی با منشا نفتی مانند پلی اولفین ها، پلی وینیل ها، نایلون ها و … نسبت به تخریب بیولوژیکی مقاومند و پیوندهای کربنی آنها توسط آنزیم های میکروارگانیسم ها شکسته نمی شوند. آبگریز بودن و سطح کم پلیمرها در مقایسه با وزن مولکولی بالای آن ها، موجب مقاومت پلیمرهای سنتزی به حمله توسط آنزیم های میکروارگانیسم ها می گردد . پلیمرهای زیست تخریب پذیر ، برخلاف دیگر پلیمرها در محیط طبیعی تجربه پذیر هستند. به طور کلی پلیمرهایی که پس از فرآیند تجزیه توسط میکروارگانیسم ها کاملا به محصولات طبیعی مانند آب ، دی اکسید کربن و توده ی زیستی ( باکتری ها و قارچ ها ) و یا آنزیم ها تبدیل می شوند، زیست تخریب پذیر نامیده می شوند]۱۲[. عوامل مؤثر در توجه به پوشش های خوراکی شامل تقاضای مصرف کننده برای غذاهای با کیفیت بالا، نیاز تولیدکنندگان به روش های جدید ذخیره سازی، توجه به حفظ محیط زیست از مواد بسته بندی تجدید ناپذیر و تولید مواد تشکیل دهنده فیلم ها از ضایعات محصولات غذایی می باشند . مزایای استفاده از پوشش های خوراکی به شرح زیر می باشند :

اتلاف رطوبت در مدت انبارداری مواد غذایی موجب تغییر بافت ، طعم ، رنگ و کاهش وزن قابل فروش می شود. پوشش های خوراکی به صورت عایق خوب رطوبتی عمل نموده و این مشکلات را کم می کند. هنگام بسته بندی آبچک محصول در بسته ظاهری نامطلوب را برای مصرف کننده ایجاد می کند. پوشش های خوراکی عصاره را نگه داشته و با جلوگیری از آبچک ، مواد مغذی حفظ ، ظاهر محصول جذاب شده و نیاز به استفاده از پد جاذب رطوبت در بسته ها از بین می رود . سرعت واکنش های رنسیدیتی حاصل از اکسیداسیون لیپیدها و قهوه ای شدن حاصل از اکسیداسیون در مواد غذایی پوشش داده شده با پوشش هایی با نفوذپذیری پایین نسبت به اکسیژن کاهش می یابند . از دست رفتن مواد معطر فرار و جذب بوهای خارجی از محیط اطراف توسط پوشش های خوراکی محدود می شوند . پوشش های خوراکی حاصل آنتی اکسیدان ها و یا مواد ضد میکروبی بعنوان بسته بندی فعال، برای تیمار مستقیم مواد غذایی به کاررفته و باعث تأخیر در رنسیدیتی ، تغییر رنگ نامطلوب و کاهش بار میکروبی می شوند]۵[. بکارگیری پوشش های خوراکی یک رهیافت جایگزین برای بسته بندی، افزایش ماندگاری و بازارپسندی بیشتر ، همچنین رفع معظل زیست محیطی ناشی از پسماندهای مواد بسته بندی محسوب می شود . فیلم ها و پوشش های خوراکی دارای نفوذ پذیری پایین نسبت به گاز اکسیژن می باشند]۸[. در سال های اخیر، عامل اصلی ایجاد تحول در تکنولوژی بسته بندی مواد غذایی ، افزایش تقاضای مصرف کننده برای غذاهایی است که حداقل فرآیند روی آنها انجام گرفته است. معمولاً به منظور جلوگیری از نفوذ رطوبت ، محدود کردن انتقال گازها ، جلوگیری از مهاجرت روغن ها و چربی ها ونگهداری ترکیبات معطر فرار ، فیلم ها و پوشش های خوراکی را بر روی مواد غذایی استفاده می کنند. رشدمیکروبی روی سطح موادغذایی عامل اصلی ایجاد فساد در آنها بوده که می توان با ا ستفاده از فیلم های خوراکی حاوی مواد ضد میکروبی آن را کنترل نمود]۱۷[. در سال های اخیر تمرکز به استفاده از روش های جدید بسته بندی و استفاده از افزودنی های طبیعی روز به روز رو به گسترش است. امروزه مصرف کنندگان، مواد غذایی با افزودنی های سنتتیک کمتر ، سالم تر ، با کیفیت بالا وماندگاری بالاتر را تقاضا می کنند. این مطالبات منجر به ظهور علاقه مجدد به استفاده از مواد طبیعی در نگهداری مواد غذایی شده است. استفاده از مواد ضدباکتریایی، پوشش ها و فیلم های خوراکی این امکان را به تولید کنندگان داده تا غذاهای سالم تر با مقبولیت بالا تولید کنند.

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق روش های جداسازی و کاربرد و مصارف گلوتن مرطوب و فاکتورهای مؤثر در جداسازی نشاسته و گلوتن
  • تحقیق نانو کامپوزیت و تولید فیلم نشاسته و خواص کاربردی فیلمهای نشاسته ای و پوششها و فیلمهای بر پایه ژلاتین
  • تحقیق پونه و خواص درمانی آن و مطالعه ترکیب شیمیایی و فعالیت ضدمیکروبی اسانس های پونه کوهی
  • تحقیق معرفی نشاسته و نشاسته تاپیوکا، بایو نانو تکنولوژی و کاربرد آن و پوشش ها و فیلم های خوراکی
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.