پیشینه تحقیق گیاه شناسی مورینگا و روشهای استخراج و فرآوری روغن دارای ۷۱ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱٫ مقدمه ۷
۲-۱٫ گیاه شناسی مورینگا ۱۰
۲-۲٫ منابع عمده دانه های روغنی ۱۳
۲-۳٫ آماده سازی دانه برای استخراج روغن ۱۷
۲-۳-۱٫ کاهش اندازه نمونه ۱۷
۲-۳-۲٫ حرارت دادن و کاهش رطوبت ۱۸
۲-۴٫ روشهای استخراج روغن ۲۲
۲-۴-۱٫ استخراج روغن به روش سنتی ۲۳
۲-۴-۲٫ روش استخراج مکانیکی ۲۴
۲-۴-۳٫ استخراج با استفاده از حلال ۲۹
۲-۴-۴٫ استخراج به روش سوکسله ۳۲
۲-۴-۵٫ روغن گیری با استفاده از آنزیم ۳۳
۲-۴-۶٫ روش استخراج بخش بندی سه فاز (Three Phase Partition) ۳۶
۲-۵٫ بررسی برخی از خصوصیات روغنها ۳۸
۲-۶٫ مواد تشکیل دهنده روغنها ۴۰
۲-۶-۱٫ اسیدهای چرب ۴۱
۲-۶-۲٫ استرهای گلیسرول ۴۶
۲-۶-۳٫ لیپیدها ۴۷
۲-۶-۴٫ فسفولیپیدها ۴۷
۲-۷٫ فرآوری روغن ۴۸
۲-۷-۱٫ صمغ زدایی یا دیگام کردن روغن ۴۸
۲-۸-۲٫ اپوکسی کردن روغن ۵۵
۲-۹٫ پایداری روغنهای مختلف ۶۲
منابع ۶۶
نجفی، ع. شریف، ع. ۱۳۸۶٫ دانه خربزه خاقانی به عنوان منبع روغن. همایش منطقه-ای صنایع غذایی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان.
مالک ، ف. ۱۳۷۹چربی ها و روغن های خوراکی، ویژگی ها و فراوری. انتشارات فرهنگ و قلم
سلیمانی، م. زهره وند،م .۱۳۸۶٫ مدل سازی ریاضی فراینداستخراج روغن نباتی در اکستراکتورهای افقی با جریان متقاطع ناهمسو. مرجع مهندسی عمران.
زرندی، م. ۱۳۹۰٫ بررسی و مقایسه پوست گیری مکانیکی و شیمیایی میوه زیتون تلخ و استحصال روغن از دانه آن. پایان نامه کارشناسی ارشد بخش ماشینهای کشاورزی. دانشگاه شهید باهنر.
توکلی، ج. فرهوش، ر. ۱۳۸۷٫ بررسی ساختار شیمیایی روغن بادام وحشی(Amygdalus scoparia) در ایران. کنگره علوم و صنایع غذایی.
نجفیان، ل. حداد خداپرست. م.ح. قدس ولی، ع.ر. ۱۳۸۶٫ استخراج روغن از سه رقم زیتون با استفاده از فرایند آنزیمی. فصلنامه علوم و صنایع غذایی ایران، دوره ۴، شماره ۱٫
حداد خداپرست، م. ح. ۱۳۷۳٫ تکنولوژی روغن های خوراکی، جلد اول. ناشرمولف.
حسینی، ز، ۱۳۸۶٫ روش های متداول در تجزیه مواد غذایی، انتشارات دانشگاه شیراز.ص ۱۲۱٫
Klaas, M R. Warwel; S. Ind Crops Prod. 1999, 9, 125–۱۳۲٫
Lakkakula, N. R. Lima, M. Walker, T. 2003. Rice bran stabilization and rice bran oil extraction using ohmic heating. Bioresource Technology. 92, 157-161.
Sales J and Franken L. 1996. Ostrich fat. Australian Ostrich Association Journal 37: 39–۴۵٫
Sanchez-Machado, D.I., Lopez-Cervantes , J. and Rios , Vazquez, N.J., 2006. High-performance liquid chromatography method to measure and -tocopherol in leaves, flowers and fresh beans from Moringa oleifera seed for turbidity and DOC removal. Bioresource Technology, 101: 6259-6261.
Mungroo, R., Narayan, C., Pradhan., Goud, V.V., Dalai A.K. 2008 Epoxidation of canola oil with hydrogen peroxide catalyzed by acidic ion exchange resin. J Am Oil Chem Soc. 85:887-896.
Najafian, l. Ghodsvali, A. Haddad khodaparast, M.H. Diosady, L.L.2009. Aqeous extraction of virgin olive oil using industrial ensymes.Food Research International.42,171-175.
مورینگا (گز روغنی) با نام علمی Moringa peregrina (Forssk.) Fiori درختی است چند منظوره، مقاوم به خشکی که به سرعت رشد کرده ودارای دانه روغنی است. این گیاه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد میکند و اصل آن از هندوستان منشاء گرفته شده است (Sanchez-Machado et al., 2006). درایران نیز در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح بسیار وسیع ولی با تراکم بسیار کم دیده میشود. این درخت در بعضی مناطق نیز با نام گازرخ شناخته میشود. مطالعاتی در زمینه میزان و کیفیت روغن مورینگا صورت گرفته است که به واسطه روغنگیری از آن میزان روغن بذر این گونه ۹/۵۳% بیان شده است (Kahtani et al., 1995).
اصولاً دانههای روغنی از جمله دانه مورینگا قبل از استخراج روغن از آنها، فرآوریهای اولیه ای مانند تمیز کردن، جداسازی و خرد کردن روی آنها صورت میگیرد. هدف از آماده سازی دانههای روغنی ایجاد شرایطی است که بازده روغن در آن حداکثر بوده و روغن خام و کنجاله حاصل دارای کیفیت خوبی باشد. آماده سازی نمونه برای استخراج روغن به نوع خوراکی و ماهیت روغن در آن بستگی دارد.
روغنهای گیاهی دو نوع خوراکی و غیر خوراکی میباشند. دانههای روغنی غیر خوراکی اصولاً مصرف صنعتی دارند که در مواردی اهمیت و ارزش آنها بیش از دانههای روغنی خوراکی است. برخی از روغنهای غیر خوراکی در تهیه داروها و مواد بهداشتی نقش دارند. در حال حاضر تمام کارخانههای سازنده رنگ، رزین، مواد پاک کننده، ضد کف، لوازم آرایشی و دارویی، مواد مورد نیاز خود را از روغنهای صنعتی و یا اسیدهای چرب آزاد صمغهای کارخانجات روغنهای خوراکی تامین میکنند. از روغنهای گیاهی غیر خوراکی به عنوان نرم کننده در چرمها، چسب، رنگهای نقاشی، تولید شمعهای بدون دود، ایجاد پوشش برای کابلها در پلاستیک سازی، در فلزات گران قیمت به عنوان یک پوشش دهنده مناسب (مانند مومهای سفید) و همچنین تولید سوخت بیودیزل استفاده میشوند.
روغنهای گیاهی دارای ناخالصیهای زیادی هستند که بعضی از این ناخالصیها مانند ذرات دانه در روغن نامحلول میباشند، در نتیجه به آسانی توسط فیلتراسیون حذف میشوند. عوامل دیگری مانند، اسیدهای چرب آزاد، هیدروکربنها، فسفولیپیدها، پروتئینها، رنگدانهها و رزینها به صورت محلول و یا سیستمهای معلق پایدار در روغنها تشکیل میشوند. ناخالصیها اثرات نامطلوبی بر روی عطر، بو، ظاهر و عمر مفید روغن دارند. بنابراین اینگونه ناخالصیها باید با استفاده از مواد شیمیایی و یا تصفیه فیزیکی از روغن حذف شوند (Verleyen et al., 2002).
روغنهای گیاهی حاوی ناخالصیهای زیادی از جمله آب و بقایای معلق گیاهی میباشند. از طرفی روغنهای گیاهی دارای انواع فسفولیپیدها میباشند که مشکلات زیادی در ذخیرهسازی روغن خام به وجود میآورند (Indira et al., 2000). این ناخالصیها بر روی رنگ، بو و عمر مفید روغن تاثیر زیادی دارند به همین علت بهتر است به روشهای شیمیایی یا فیزیکی از روغن حذف گردند. بیشتر ناخالصی ها و صمغهای موجود درون روغنهای گیاهی در طی فرآیندی به نام دیگام کردن، از روغن حذف میگردند.
اکثر روغنهای گیاهی دارای اسیدهای چرب غیر اشباعاند که میتوانند با استفاده از روشهای اپوکسی کردن به روغن اپوکسی تبدیل شوند. امروزه اپوکسی کردن روغنهای گیاهی به علت دارا بودن پایداری، منابع تجدیدپذیر و رابطه دوستانهای با محیط زیست از اهمیت ویژهای برخوردارند. این فرآیند به عنوان ماده اولیه برای سنتز انواع مواد شیمیایی از جمله روانکنندهها، پلاستی سایزرها، پلیمرها و غیره میباشند (Saurabh et al., 2011).
پیوندهای دوگانه در اسیدهای چرب غیراشباع به عنوان مکانهای واکنش و عامل اپوکسی کردن میباشند. اپوکسی کردن روغنهای گیاهی مستلزم اضافه کردن یک اتم اکسیژن میباشد که این باعث ایجاد یک حلقه اکسیران میگردد (Manthey et al., 2011). اپوکسی کردن یک واکنش مهمی است زیرا که اپوکسیدهای تشکیل شده به عنوان یک واسطهای، برای تبدیل به محصولات بیشماری مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مهمترین روغنهای گیاهی اپوکسی شده، روغن سویا است و تولید آن در سراسر جهان در حدود ۲۰۰۰۰۰ تن در سال است(Klass & Warwei 1999) . کاربردهای موادی که بر پایه اپوکسی ساخته میشوند گسترده است و شامل مواردی چون چسبها، کامپوزیتها (مانند موادی که برای فایبر گلاس یا فیبر کربن استفاده میکنند) و تقویتکنندهها میباشد (اگرچه پلیاستر، وینیلاستر و دیگر صمغهای ترموست هم برای پلاستیک تقویت شده با شیشه به کار میروند).گام و اپوکسی شده مورد ارزیابی قرار می گیرد.
مورینگا (گز روغنی) با نام علمیM. peregrina درختی است که در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان در سطح بسیار وسیع ولی با تراکم بسیار کم دیده میشود. این گیاه به دلیل داشتن دانههای روغنی و شباهت ظاهری به درخت گز، در این مناطق به گز روغنی مشهور است. این درخت در بعضی مناطق نیز با نام گازرخ شناخته میشود.
مورینگا گیاهی است که دارای ارزش اقتصادی زیادی میباشد و دانه آن دارای مقدار زیادی روغن است که علاوه بر مصرف خوراکی، در صنعت هواپیماسازی، ساعتسازی، داروسازی، آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. این روغن به علت دارا بودن میزان اسید اولئیک بالا (۷۱ درصد) بهترین روغن از نظر مصرف خوراکی در دنیا به شمار میرود. برگ این درخت برای خوراک انسان و دام، چوب درخت آن به دلیل بالا بودن صمغ و روغن دارای خاصیت ضد موریانه و سوخت و بذر آن برای روغنکشی استفاده میشود.
تاریخچه کشت این گونه در هند به هزاران سال قبل برمیگردد. هندیها میدانستند که بذر این گونه دارای روغن خوراکی است و از این روغن با اهداف دارویی استفاده میکردند (اود[۱]، ۱۹۹۸). عمده مناطق انتشار این گونه گیاه در ایران به صورت طبیعی کوههای بشاگرد، نیکشهر تا جنوب جازموریان میباشد. این درختچه که نیاز به آب بسیار اندک دارد، تا ارتفاع ۸ تا ۱۲ متر هم قد میکشد. سالی ۲ بار بذر میدهد که از آن روغن گرفته میشود.
با مطالعات صورت گرفته و مشاهدات دورهای از مراحل مختلف رویشی روی درختان مورینگا، مراحل آن را به شرح زیر مشاهده کردند:
مرحله فعالیتهای رویشی از ماه بهمن تا آذر سال بعد (فوریه تا دسامبر میلادی).
غنچه و گلدهی: در طول ماههای اسفند و فروردین (مارس و آوریل میلادی)، مشخص است که این مرحله در دورهای اتفاق میافتد که رطوبت کافی در اختیار گیاه قرار دارد. محقق دیگری نیز با مطالعه بر روی مورینگای روییده شده در درههای بیابانی شمال عمان نشان داد که دوره رشد، ظهور گل و دوره گلدهی این گیاه با بارندگی هم بستگی دارد (گودل[۲] و همکاران، ۱۹۹۷).
[۱] odee
[۲] Goodell et al
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر