تحقیق گیاه شناسی آفتابگردان و اثر کم آبیاری و تاثیر آن بر خصوصیات رشد و نمو گیاه و اثر علف هرز تاج خروس بر گیاه آفتابگردان

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاه شناسی آفتابگردان و اثر کم آبیاری و تاثیر آن بر خصوصیات رشد و نمو گیاه و اثر علف هرز تاج خروس بر گیاه آفتابگردان دارای ۴۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- اهمیت آفتابگردان    ۴
۲-۱-گیاه شناسی آفتابگردان    ۵
۳-۱-سازگاری محیطی    ۷
۴-۱-اهمیت کم آبیاری و تاثیر آن بر خصوصیات رشد و نمو گیاه    ۸
۵-۱-اهمیت علف هرز    ۱۱
۶-۱-علف هرز تاج خروس    ۱۱
۷-۱-دوره بحرانی کنترل علف هرز    ۱۲
۸-۱- اثر کم آبیاری بر عملکرد دانه و اجزای عملکرد آن    ۱۵
۹-۱-تاثیر تنش خشکی بر درصد و عملکرد روغن دانه    ۱۷
۱۰-۱-تاثیر تنش خشکی برخصوصیات فیزیولوژیکی گیاه    ۱۷
۱۱-۱- اثر رقابت علف های هرز  بر رشد و عملکرد گیاه    ۱۸
۱۲-۱-اثر دوره بحرانی کنترل علف هرز بر رشد و عملکرد گیاه    ۲۱
منابع    ۲۴

منابع

خواجه پور، م. ر. ۱۳۸۵٫ گیاهان صنعتی. انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان. ۵۶۴صفحه. ۱: ۲۲-۱۳٫

وایز، ای. ای. ۱۳۷۵٫ دانه های روغنی. ترجمه ف. ناصری. چاپ دوم. انتشارات آستان قدس رضوی. ۸۱۶۰ صفحه.

ناگاراج، جی. ۱۳۷۸٫ کیفیت و کاربرد دانه های روغنی. ترجمه م.ر. احمدی. چاپ اول. انتشارات آموزش کشاورزی کرج. ۱۱۳ صفحه.

اسماعیلی، م.، ا. گلچین. ۱۳۸۳٫ تحلیلی اقتصادی کم آبیاری و تاثیر آن بر عملکرد دانه و میزان روغن دو رقم آفتابگردان. مجله د انش کشاورزی. جلد۱۵٫ شماره ۱٫

احمدی، ع. ۱۳۸۲٫ دوره بحرانی کنترل علف هرز در گوجه.

مهاجری، ف. و ح. غدیری. ۱۳۸۲. رقابت تراکم های مختلف خردل وحشی (Brassica kaber) با گندم زمستانه (Triticumaestivum L.) در مقادیر مختلف کود نیتروژن. مجله علوم کشاورزی. جلد ۳۴، صفحات ۵۳۷-۵۲۷٫

میرشکاری، ب.، ع. دباغ محمدی نسب. و م. پور یوسف. ۱۳۸۶٫ تععین آستانه اقتصادی خسارت تاج خروس ریشه قرمز) (Amaranthus retroflexus L.  در مزرعه لوبیا  سبز (Vigna vulgaris L.). مجله دانش نوین کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی میانه، شماره۹۱:۶-۸۱

میرشکاری،ب. ۱۳۸۷٫ تاثیر تداخل زمانی علف هرز تاج خروس ریشه قرمز) (Amaranthus retroflexus L. بر عملکرد لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L.). مجله دانش نوین کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی میانه ، شماره۸۱:۱-۷۱

میری، ح. ۱۳۸۲. تعیین دوره بحرانی مهار علف هرز در گلرنک (Carthamustinctorius L.) در باجگاه و کوشکک. پایان نامه کارشناسی ارشد. دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز. ۱۰۷ صفحه.

راضی، ه. م. آساد. ۱۳۷۷، ارزیابی تغییرات صفات مهم زراعی و معیارهای سنجش تحمل به خشکی در ارقام آفتابگردان. مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی، جلد دوم، شماره اول، ۴۳-۳۱٫

رستگار، م. ع. ۱۳۸۴٫ زراعت گیاهان صنعتی. انتشارات برهمند. ۴۷۹ صفحه.

خماری، س. و ک.  قاسمی گلعذانی. ۱۳۸۶٫ اثر زمان قطع آبیاری بر فنولوژی و عملکرد دانه سه رقم آفتابگردان در تبریز.  مجله علوم کشاورزی و منابع طبیعی. ۱۴: ۸۰-۷۲٫

دادی، ا.، ن. شهبازیان.، ح. جباری.، غ. اکبری.، ج. دانشیان.، اثرات تنش کم آبی بر خصوصیات زراعی هیبریدهای آفتابگردان. مجله کشاورزی.

۱-۱- اهمیت آفتابگردان

منظور از گیاهان صنعتی گیاهانی است که محصولات آنها به صورت گسترده پس از فرآیندسازی صنعتی مورد استفاده بشر قرار می گیرد. این گیاهان را به صورت سنتی در گروه روغنی، لیفی، قندی، نشاسته ای و تخدیری قرار داده اند(خواجه پور، ۱۳۸۳). روغن بدست آمده از گیاهان دانه روغنی برای ساختن صابون، مواد پاک کننده، پلاستیک ها، روغن های خوراکی، مارگارین و غیره به کار می رود. دانه های روغنی بخش مهمی از تولیدات کشاورزی جهان را تشکیل می دهند(Weiss, 1983).

آفتابگردان(Helianthus annuus L.) یکی از دانه های روغنی بوده که امروزه در سطح دنیا از اهمیت خاصی برخوردار است (Arshi, 1992). دانه آفتابگردان ۱۵ تا ۲۵ درصد پروتئین دارد. میزان درصد روغن در ارقام روغنی غالبا ۴۰ تا۵۰ درصد است، (خواجه پور، ۱۳۸۳). روغن آفتابگردان به دلیل رنگ روشن، فقدان بو، طعم مطلوب، درجه دودی شدن بالا و کیفیت غذایی مطلوب بسیار ارزشمند است. روغن آفتابگردان توکوفرول های بیشتری نسبت به سایر روغن ها دارد. توکوفرول ها در تشکیل ویتامین E نقش دارند (ناگاراج، ۱۳۷۸).

پروتئین دانه آفتابگردان از لحاظ اسید آمینه لایسین فقیر است، ولی از لحاظ اسید آمینه متیونین بهتر از سویا می باشد(خواجه پور، ۱۳۸۳). در سال های اخیر، تقاضا برای محصولات کشاورزی با کیفیت خاص رو به افزایش است. روغن آفتابگردان به دلیل دارا بودن ترکیبات اسیدهای چرب مناسب برای مصرف انسـان، یکی از مهم ترین گـیاهان دانه روغنی در جهان می باشد(Jalalian, 2010).

آفتابگردان به عنوان یکی از مهم ترین دانه های روغنی در جهان به عنوان پنجمین منبع  تولید روغن خوراکی بعد از سوی(Glycine max (L.) Merrill.) ، کلزا (Bassica napus L.) ، پنبه(Gossypium hirsutum L.) و بادام زمینی(Arachis Hypogaea) به حساب می آید (FAO,2005). آفتابگردان به عنوان یک  دانه روغنی اصلی، در سطح وسیعی در جهان کشت می شود(Flagella، ۲۰۰۲). بر اساس گزارش فائو، سطح زیر کشت آفتابگردان در جهان ۲۳۱۱۳۷۸۵ هکتار، با مقدار تولید دانه ۶۶۸۲۵۳ تن ، میانگین عملکرد دانه ۷/۱۳۳۱ کیلوگرم بر هکتار گزارش شده است(FAO,2010). کشورهای آرژانتین، روسیه، فرانسه و چین مهم ترین تولیدکنندگان آفتابگردان در جهان به شمار می آیند.

از زمان ورود آفتابگردان به ایران اطلاعات دقیقی در دسترس نیست. کاشت انواع آجیلی بومی شده این محصول در اطراف صیفی کاری ها از اواخر دوره قاجاریه حدود سال های ۱۲۹۵ تا ۱۳۰۰ در آذربایجان رایج بود. در ایران سطح زیر کشت این گیاه زراعی، ۶۷۰۰۰ هکتار با مقدار تولید دانه ۱۰۰۵ تن ، میانگین عملکرد دانه ۳/۷۴۰ کیلوگرم در هکتار گزارش شده است (FAO,2010). استان های اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و فارس مهم ترین تولید کنندگان آفتابگردان آبی و استان های مازندران و گلستان مهم ترین تولیدکنندگان آفتابگردان دیم در کشور می باشند. پتانسیل عملکرد دانه آفتابگردان به بیش از ۶ تن در هکتار می رسد، که از آن حدود ۳ تن روغن قابل استحصال می باشد. عملکردهای بالاتر از ۵/۲ تن در هکتار مطلوب است.

بر اساس آمار فائو (۲۰۰۹)، مناطق تولید کننده دانه آفتابگردان، اروپا(۶۲ % تولید جهانی، عمدتا بوسیله اکراین ، روسیه و فرانسه)، آمریکا (۱۹% ، عمدتا آرژانتین و ایالت متحدا آمریکا)، آسیا(۱۵% ، عمدتا چین و هند)  می باشند. خاستگاه آفتابگردان منطقه غرب آمریکای شمالی، بین شمال مکزیک و نبراسکا می باشد. این گیاه نشان ایالت کانزاس در ایالات متحده محسوب می شود.

۲-۱-گیاه شناسی آفتابگردان

 آفتابگردان گیاهی است دیپلوئید(۲n=34)، یکساله، از تیره مرکبه(Compositae) که به صورت بوته ای استوار و بلند قامت رشد می کند. طول دوره رشد آفتابگردان بسته شرایط محیطی و رقم ، بین ۸۰ تا ۱۵۰ روز متغیر می باشد. از تفاوت های اصلی بین انواع زراعی و اصلاح شده آفتابگردان با انواع وحشی آن وجود طبق های بزرگتر و عدم وجود یا وجود تعداد کمتری شاخه جانبی در انواع زراعی و اصلاح شده است. این تفاوت ها سبب بهبود توزیع مواد غذایی به نفع دانه شده و عملکرد دانه و شاخص برداشت را افزایش داده است(خواجه پور، ۱۳۸۳).

آفتابگردان سامانه ی ریشه ای محکم و اغلب سطحی دارد. نفوذ بالقوه ریشه اصلی در خاک حدود ۳ متر است، ولی گاهی با متراکم شدن خاک به شدت کاهش می یابد. ساقه آفتابگردان تنومند، کم و بیش خشبی، مقطع آن گرد و قطر آن ۳ تا ۶ سانتی متر و گاهی به ۱۰ سانتی متر نیز می رسد. رشد ساقه سریع و ارتفاع آن بر حسب ارقام متفاوت و بین ۱ تا ۳ متر و ارتفاع رقم های پابلند گاهی به ۵ متر نیز می رسد. در آفتابگردان برگ ها به صورت معمول بزرگ، قلبی شکل، مضرس، کرک دار و زبر بوده که در قسمت پایین ساقه متقابل و در قسمت بالا متناوبند(رستگار، ۱۳۸۴). گل مرکب در آفتابگردان طبق نامیده می شود. این گل آذین کپه ای که در انتهای ساقه اصلی قرار دارد، دایره ای شکل و قطر و اندازه آن در ارقام، فصل ها و خاک های مختلف متفاوت است.لقاح، به دلیل اینکه پرچم ها زودتر بلوغ می یابند(protandrous) نوع دگرگشنی می باشد. در هر حال، درصد خودگشنی از ۵ تا ۹۵درصد متغیر است(خواجه پور، ۱۳۸۳).

میوه آفتابگردان از نوع فندقه است و شامل یک دانه حقیقی با پوسته نازک و فرابر ناشکوفا می باشد که در اینجا با دانه مترادف گرفته می شود. اندازه دانه، از محیط به سمت مرکز به تدریج نقصان می یابد. وزن هزار دانه غالبا بین ۴۵ تا ۱۰۰ گرم می باشد. قسمت اعظم روغن دانه آفتابگردان در لپه ها ذخیره شده است. حدود ۷۸ درصد وزن لپه ها و ۴/۷ درصد وزن جنین را روغن تشکیل می دهد (خواجه پور، ۱۳۸۳).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.