پیشینه تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن دارای ۳۸ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱ حبوبات ۴
۱-۲ اهمیت و جایگاه حبوبات در جهان ۵
۱-۳ باقلا: ۹
۱-۴ گیاهشناسی ۱۱
۱-۵ اهمیت باقلا: ۱۲
۱-۶ بیماری فاویسم ۱۳
۱-۷ آمار تولید باقلا ۱۳
۱-۸ بیماریهای باقلا: ۱۴
۱-۹-۱ لکه شکلاتی: ۱۵
۱-۹-۲ بیماری برق زدگی: ۱۷
۱-۹-۳ سوختگی استمفیلیومی برگ ۲۰
۱-۹-۴ زنگ ۲۱
۱-۹-۵ لکه برگی سرکوسپورایی ۲۴
۱-۹-۶ لکه برگی آلترناریایی ۲۵
۱-۱۰ بررسی منابع بیماریها ۲۶
۱-۱۱ رابطه ی شدت و وقوع بیماری ۳۰
منابع: ۳۲
مجنون حسینی، ن.۱۳۷۲، حبوبات در ایران. جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران.۷۳ صفحه.
مجنون حسینی، ن.۱۳۷۵، حبوبات در ایران. نشر جهاد، دانشگاه تهران
باقری، ع. و م.پارسا.۱۳۷۶٫ حبوبات تنگناها وراهبردها.انتشارات جهاددانشگاهی مشهد .
پنیره، ن. ۱۳۹۱ . بررسی پراکنش و اهمیت بیماریهای باقلا در شهرستان گرگان. پایان نامه کارشناسی ارشد رشته بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان.
کوچکی، ع، و بنایان، م. ۱۳۸۰٫ زراعت حبوبات. چاپ هشتم. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ص ۲۱۹-۲۰۰٫
کوچکی، ع، و سرمدنیا، غ. ۱۳۷۷٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی. ترجمه. چاپ چهاردهم. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.
آقاجانی، م.ع.، رضی نتاج، م.، و محمدی، ح. ۱۳۸۸٫ راهنمای شناسایی و مدیریت بیماریهای باقلا. گرگان، انتشارات رشاد.
صباغ پور، ۱۳۷۲، گیاه باقلا، مؤسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر.
صباغ پور، ۱۳۷۳، گزارش پژوهشی حبوبات، انتشارات مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان.
Bonl, D.A. 1987. Recent developments in breeding field beans. Plan. Bre. Inst. Camb. U.K. 99, 1_26.
Pala, M., E. Armstrong, and C. Johansen. 2000. Linking research marketing opportunities for pulses in the century.. Food Legumes Res. Conference, 22–۲۶ .
Pala, M., Armstrong, E. and Johansen, C. 2000. The role of legumes in sustainable cereal production in rainfed areas. P 323-334
Peksen, E. 2007. Non-destructive leaf area estimation model for faba bean (Vicia faba L.). Scientia Horticulturae, 113: ۳۲۲–۳۲۸
Pande, S., Sharma, M. and Rao, J.N. 2007. Etiology, biology and management of diseases of food legumes .Pages 1-15.
FAO. 1992. FAO Prodoction Year Book . Rome. FAO
Fininsa, C., Yuen, J., 2002. Temporal progression of bean common .bacterial blight (Xanthomonas campestriespv. phaseoli). Eur. J. Plant Pathol. 108, 485–۴۹۵
FABA Bean production in turkey .
حبوبات دانه های خشک خوراکی هستند که به خانوادهی بقولات تعلق دارند و پس از غلات، دومین منبع مهم غذایی میباشند. بذر رسیده و خشک این گیاهان دارای ارزش غذایی زیادی بوده و به لحاظ قابلیت نگهداری آن از جمله مهمترین منابع غذایی سرشار از پروتئین به شمار میروند (مجنون حسینی و همکاران، ۱۳۷۵). حبوبات به دلیل داشتن ویژگیهای غذایی و زراعی خاص، جایگاه ویژهای در نظامهای کشاورزی کشورهای در حال توسعه دارند. همچنین به دلیل توانایی تثبیت نیتروژن، افزایش باروری خاک و گسستن چرخهی زندگی بیماریهای گندمیان، برای قرارگیری در تناوب زراعی از ارزش زیادی برخوردار هستند و عامل مهمی در ثبات تولید غلات به شمار میروند (۱۹۹۳ Doughton et al., 1993; Saxena , .(Whish et al., 2002;
حبوبات یکی از مهمترین غذاها در جهان است. نخود، عدس، باقلا و… در فصل سرد افزایش یافته در حالیکه لوبیا چشم بلبلی، ماش و سویا، به عنوان حبوبات فصل گرم شناخته شده است. عملکرد این حبوبات در زمینهای کشاورزی باعث کاهش تنشهای زنده مانند بیماریها، حشرات و آفات، نماتدها و علفهای هرز شده، خسارت ناشی از آنها را به طور قابل ملاحظهای کاهش میدهدpande et al., 2009)).
دانه حبوبات با داشتن حدود ۳۲-۱۸ درصد پروتئین نقش مهمی در تأمین مواد پروتئینی مورد نیاز انسان میتواند داشته باشد (مجنون حسینی، ۱۳۷۲). مقدار پروتئین موجود در دانه حبوبات ۲ تا ۳ برابر بیشتر از پروتئین موجود در دانههای غلات و ۱۰ تا ۲۰ برابر بیشتر از پروتئین موجود در گیاهان غدهای و نشاستهای است. علوفه حبوبات نیز به واسطه داشتن درصد پروتئین بالا دارای ارزش غذایی بالایی میباشد (Pala et al., 2000). ریشه حبوبات نیز به لحاظ همزیستی با ریزوبیوم و تثبیت ازت، جایگاه خاصی در تناوب زراعی با سایر محصولات زراعی از جمله غلات را دارا میباشند. حبوبات شامل گیاهانی از جمله نخودCicer arietinum))، عدس (Lens culinaris Medikus)، لوبیا (Phaseolus vulgaris)، لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata)، باقلا (Vicia faba) و ماش (Vigna radiata) میباشند (باقری و همکاران، ۱۳۷۶).
مطالعات نشان میدهد که حبوبات بیشتر از گیاهان دیگر قادرند از فسفر غیر قابل دسترس در خاک استفاده کنند (کوچکی و بنایان اول، ۱۹۹۵؛ مجنون حسینی، ۱۹۷۷).
حبوبات از منابع مهم غذایی سرشار از پروتئین برای تغذیهی انسان به صورت مستقیم و غیرمستقیم، خصوصاً برای بخش عظیمی از جمعیت کمدرآمد جهان محسوب میشود. میانگین سرانهی مصرف حبوبات در جهان در حدود ۱۴ کیلوگرم و در برخی از کشورها به بیش از ۴۰ کیلوگرم میرسد. این مقدار برای کشور ایران درحدود ۸/۷ کیلوگرم برآورد شده است که نشان میدهد مصرف این مواد خوراکی علیرغم ارزش غذایی بالایی که دارند و با توجه به کمبود پروتئین درجامعه ما سرانه مصرف بسیار کمتر از متوسط جهانی است. حبوبات از نظر کلسیم، فسفر، آهن، منگنز، روی و بسیاری دیگر از عناصر معدنی مورد نیاز بدن غنی هستند. علاوه بر آن حبوبات از منابع با ارزش تامین کننده پروتئین بدن بهشمار میروند و جایگزین بسیار مناسبی برای انواع پروتئینهای حیوانی میباشند. همچنین از آنجائیکه حبوبات حاوی مقادیری کاروتئین، ریبوفلاوین، اسید آسکوربیک و نیاسین و سایر ویتامینها میباشد از لحاظ تامین ویتامینها و اسیدهای چرب ضروری بدن مورد توجه قرار میگیرند (باقری و همکاران، ۱۳۷۶).
حبوبات در سراسر دنیا کشت میشوند و گونههای زراعی آنها با شرایط آب و هوایی متفاوتی سازگاری یافتهاند. انسان بهطور متوسط روزانه ۲۸۰۰ کالری انرژی نیاز دارد ولی در کشورهای پیشرفته مصرف روزانه کالری ۳۵۰۰ و در کشورهای عقب افتاده و جهان سوم این میزان به ۲۲۰۰ کالری برای هر نفر در روز میرسد. تولید پروتئین گیاهی مشکلتر و گرانتر است و از طرفی پروتئین گیاهی اساس تولید پروتئینهای حیوانی از قبیل گوشت قرمز، مرغ ، ماهی، شیر و تخم مرغ میباشد (مجنون حسینی، ۱۳۷۲). لذا، در کشورهایی که به دلایل اقتصادی گوشت و فرآوردههای دامی را کم مصرف کرده و یا به دلایل مذهبی مصرف نمیکنند حبوبات میتوانند منبع عمده این ماده غذایی (پروتئین) را تشکیل دهند. حبوبات «گوشت مردم فقیر» نامیده شده است اولأ، اشاره به جانشینی گوشت میکند ثانیاً، این عبارت یک پیوستگی با فقر را بیان میدارد، زیرا رابطهی معکوسی بین مقدار مصرف حبوبات و مقدار مصرف غذاهای حیوانی شامل، گوشت در بین جیره غذایی ملل و خانوادههای فقیر را نشان میدهد. بیشتر پروتئین حبوبات در برگ و دانه جمع میشود و بیشتر از نوع گلبولینها بوده و مقدار اسیدهای آمینه سیستئین، اسید گلوتامیک، آرژنین و ازت آمونیاکی آن کم است (نیک پور، تهرانی و همکاران ۱۹۸۷؛ کوچکی و بنایان اول، ۱۹۹۳).
لگومها قدیمی ترین نباتات هستند که مورد کشت و کار انسان قرار گرفته اند. تاریخ آنها به عنوان نباتات زراعی به زمان نئولیتیک برمیگردد یعنی زمانی که انسان از شکار و جمع آوری غذا به مرحله تولید موادغذایی پا گذاشت و وارد یک زندگی براساس اجتماع کشاورزی و روستایی شد. این تغییر در دنیای قدیم بین قرن پنجم و نهم قبل از میلاد اتفاق افتاد و مرکز آن در خاور نزدیک در محدوده شرق کوههای زاگرس، شمال کوههای تاروس (Taurus) و غرب مدیترانه بود (کوچکی و همکاران، ۱۹۹۳). یافته های محققان در جارنو (Jarno) ترکستان از نخودفرنگی زراعی، عدس و یک لگوم کربنه شده به نام «ماشک آبی» متعلق به یک هزار سال، قبل از تاریخ مواد کشف شده در هالیکار ترکیه نشان از آن دارد که لگومها ۸۰۰۰ سال یا بیشتر است که توسط انسان مصرف میشوند (کوچکی و بنایان و همکاران، ۱۹۹۳).
لگومها همچنین در توسعه کشاورزی دنیای جدید خیلی زود ظاهر شده اند و آثاری از کدوها، فلفل و لوبیای معمولی در غارهای اوکامپو (Ocampo) مکزیک، متعلق به ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد یا پیشتر کشف گردیده است. در این آثار لوبیای معمولی با تاریخی حدود ۱۰۰۰ سال پیش از تاریخ کشف ذرت در آمریکا، یافت شده است لوبیا لیما (Phascolus iunatus) بعداً، حدود سال ۱۵۰۰ قبل از میلاد ظاهر شد. نخودفرنگی (Peas) بهصورت وحشی از مدیترانه تا هندوستان میروییده است. سه تا از حبوبات دیگر که کلمه «Pea» در انگلیسی به دنبال دارند شامل نخود معمولی (Chickpea)، لپه هندی (Pigconpea) و لوبیا چشم بلبلی (Cowpea) هستند. نخود، مثل نخود فرنگی از زمانهای قدیم در شرق مدیترانه و مزوپوتامیا (Mesopotamia) کشت میشده و از آنجا به هندوستان و شرق آسیا پراکنده شده است. لپه هندی بومی جنوب شرقی آسیا و از حبوبات مهم در هندوستان به شمار میرود و در زمانهای طولانی به مناطق گرمسیر آفریقا و آمریکا انتقال یافته است. لوبیا چشم بلبلی احتمالا بومی آفریقایی غربی است و به طور وسیعی در مناطق گرمسیر امروزی کاشته میشود (مجنون حسینی و همکاران، ۱۳۷۵).
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر