939 views
پیشینه تحقیق گیاه شناسی کیوی و فیزیولوژی پس از برداشت میوه کیوی و شرایط نگهداری میوه کیوی در انبار دارای ۳۰ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.
۱-۱-مقدمه ۳
۱-۲-اهمیت مصرف میوهها وسبزیها ۴
۱-۳-تاریخچه میوه کیوی در جهان ۴
۱-۴-تاریخچه کیوی در ایران ۵
۱-۵- تولید میوه کیوی در جهان و ایران ۵
۱-۶- گیاه شناسی کیوی ۶
۱-۷- تشریح میوه ۷
۱-۸- رقمهایوارد ۸
۱-۹- ترکیبات شیمیایی موجود در میوه رسیده کیوی ۸
۲-۱- فیزیولوژی پس از برداشت میوه کیوی ۱۲
۲-۱-۱-نمو فیزیولوژیکی میوه ۱۲
۲-۱-۲- اهمیت شاخص رسیدگی در میوه کیوی : ۱۳
۲-۱- ۳-تعیین شاخص رسیدگی در میوه کیوی ۱۴
۲-۱-۴- تغییرات متابولیکی در موقع رسیدن میوه کیوی ۱۴
۲-۲-عمده ترین تغییرات در هنگام رسیدن میوه کیوی ۱۵
۲-۳-شرایط نگهداری میوه کیوی در انبار ۱۸
۲-۳-۱-دما ۱۸
۲-۳-۲- ر طوبت نسبی ۱۸
۲-۳-۳- تهویه ۱۸
۲-۴-نقش کلسیم درختان میوه ۲۰
منابع و ماخذ ۲۳
قربانعلیپور، ر.،قاسمنژاد م،آقاجانزاده س.و فتاحی مقدم ج.۱۳۸۸٫ تاثیر زمان برداشت بر ظرفیت آنتیاکسیدانی و عمر انبارمانی میوه کیوی رقم “هایوارد”. پایاننامه ارشد دانشگاه آزاد کرج.۸۹ صفحه.
جمشیدی، ع. ۱۳۸۰٫ خواص ویژگیهای میوه. انتشارات فنآوران. ۲۷۰ ص.
محمدی، ج و م. عبدی سنه کوهی. ۱۳۷۲٫ کیوی و پرورش آن. انتشارات فرهنگ جامع. ۱۶۰ ص.
محمدیان، م. ا و ر. اسحاقی تیموری. ۱۳۷۸٫ کشت و پرورش و ارزش غذایی کیوی. شرکت چاپ بانک ملی ایران. ۱۱۸ ص.
خزائی پول.یزدان قلی.۱۳۸۲٫ زیست شناسی گلدهی و گرده افشانی در کیوی. نشرآموزش کشاورزی ۱۸۳ ص.
خزائی پول.یزدان قلی.۱۳۸۴٫ریخت شناسی، تربیت و پیرایش . انتشارات سنا،۱۸۵ ص.
افکاری سیاح، ا.ح. ۱۳۸۵٫ اندازه گیری سفتی بافت سیب در ارقام متداول بر مبنای ویژگیهای ویسکوالاستیک. طرح پژوهشی، دانشگاه محقق اردبیلی.
ملکوتی، محمد جعفر و محمد مهدی طهرانی. ۱۳۸۷٫ نقش ریز مغذیها در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی در عناصر خرد با تأثیر کلان، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، تهران ، ایران.
ملکوتی، محمد جعفر و سید جلال طباطبایی.۱۳۸۰٫ مدیریت تغذیه بهینه در باغهای میوه کشور ،انتشارات سنا، تهران، ایران.
ملکوتی، محمدجعفر و علی اصغر شهابی.۱۳۷۹٫ محلول پاشی کلرو کلسیم ضرورتی انکار ناپذیر در بهبود خصوصیات کیفی سیب . معاونت ترویج سازمان تات. وزارت کشاورزی، تهران ، ایران
ملکوتی، محمد جعفر و سید جلال طباطبایی.۱۳۷۶٫ تغذیه گیاهان از طریق محلول پاشی ، نشر آموزش کشاورزی سازمان تات، وزارت کشاورزی، کرج،ایران
ملکوتی، م. ج. ۱۳۷۹٫ کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با بهینه سازی مصرف کود در ایران. نشر آموزش کشاورزی. تهران. ۲۸۹ ص.
ملکوتی، م. ج.، م. نفیسی و م. متشرع زاده. ۱۳۸۰٫ عزم ملی برای تولید کود در داخل کشور. نشر آموزش کشاورزی، کرج.
فاوست، میکلوس، ۱۳۸۵٫ فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله – انتشارات دانشگاه بوعلی سینا ۴۸۶۰ص
فتاحیمقدم، ج.، م. فقیه نصیری، ح. طاهری و م. قاسمنژاد. ۱۳۸۷٫ بررسی تیمارهای پس از برداشت روی عمر انبارمانی کیویفروت (Actinidia deliciosacv Hayward) رقم هایوارد. گزارش نهایی پروژه تحقیقاتی. موسسه تحقیقات مرکبات کشور. ۶۶ ص.
کیوی گیاهی از خانواده Actinidiaxeae و جنس Actinidia است. دراین جنسگونههای زیادی وجود دارد که تنها دو گونه آن یعنی A. deliciosa و A. chinensis از لحاظ اقتصادی و باغبانی حائز اهمیت هستند. در سالهای اخیر محبوبیت میوه کیوی در سطح جهانی افزایش یافته است، از نظر تولید جهانی در حال حاضر پس از موز، پرتقال و سیب در رتبه چهارم قرار دارد. بر اساس گزارش فائو (۲۰۰۸) ایران رتبه هشتم تولید کیوی را به خود اختصاص داده است. کیوی بهخاطر دارا بودن طعم، عطر مناسب، ارزش غذایی و دارویی فراوان، یکی از محبوبترین میوه در جهان به حساب میآید. بالا بودن ویتامین C، فیبر رژیمی، ویتامینهای E و K، فنولها، ترکیبات فلاونوئیدی وآنتیاکسیدانی در میوه کیوی باعث کاهش بیماریهای چون سرطان و ناراحتیهای قلبی و عروقی میشود، همچنین مقاومت بدن را در برابر بسیاری از بیماریها افزایش میدهد. امروزه توجه زیادی به ارزش غذایی میوهها و سبزیها مبذول گردیده و تحقیقات وسیعی جهت افزایش ارزش غذایی میوهها و سبزیها صورت گرفت.
بهطورکلی، کیفیت و ارزش غذایی میوهها و سبزیها به شرایط محیطی قبل از برداشت و عملیات پس از آن بستگی دارد (کارلوس،۱۹۹۹). درجه بلوغ و رسیدگی میوه در زمان برداشت عامل اصلی تعیین کننده کیفیت نهایی میوه و پتانسیل ماندگاری میباشد، بنابراین برای حصول بهترین کیفیت خوراکی و انبارمانی طولانی باید میوهها در زمان مناسب برداشت شوند هنگامی که میوه ها کمی نابالغ برداشت شوند علاوه بر اینکه عطر و طعم میوه به خوبی توسعه نمییابد، رسیدن میوه نامنظم بوده و نیز میزان اسید بالاتر و حساسیت به بیماری پس از برداشت بیشتر میشود از سوی دیگر برداشت دیر هنگام باعث میگردد که میوهها با سرعت بیشتری رسیده و پیر شوند و عمر انباری آنها کوتاه گردد. محققان گزارش کردند که برداشت میوه ها با بریکس ۵/۶ نسبت به دیگر زمانهای برداشت دارای ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری است و در طی انبارداری نیز درصد کاهش وزن میوه ها پائینتر بود (قربانعلیپور، ۱۳۸۸). گزارشهای قبلی نشان دادند که اگر میزان TSS در زمان برداشت بیش از ده و پائینتر از شش باشد باعث تسریع در نرم شدن میوه کیوی در طول انبارداری میگردد . علاوه بر زمان برداشت، بالا بودن میزان نیتروژن میوه باعث کاهش ماندگاری و ارزش غذایی میوه میشود (جانسون، ۱۹۹۷).
امروزه متخصصان علوم تغذیه بر این باورند که مصرف روزانه میوهها وسبزیها منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف شامل سرطانها، بیماریهای قلبی میشود (دو[۱] و همکاران، ۲۰۰۹). اثرات مثبت میوهها و سبزیها به ترکیبات حیاتی مختلف آنها نظیر آنتی اکسیدانهای[۲] پلی فنل، ویتامینهای مختلف از جمله ویتامین E، C، توکوفرول، کارتنوئید نسبت داده میشود. بنابراین میوهها و سبزیها بعنوان منابع غذایی مهم برای انسان محسوب میشوند (پسچل[۳] و همکاران، ۲۰۰۶). مدرک علمی نشان میدهد که بین بروز و توسعه بیماریها و فعالیت رادیکالهای آزاد رابطه مستقیم وجود دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها قادر به حذف رادیکالهای آزاد هستند که این امر بواسطه بازدارندگی از تشکیل رادیکالهای آزاد و یا شکستن زنجیره اصلی آنها یا جلوگیری از تشکیل رادیکال آزاد بوسیله پیوند با یونهای فلزی، احیا پراکسید هیدروژن، سوپراکسید و گونههای اکسیژن فعال تحقق می یابد (دو و همکاران، ۲۰۰۹).
دربین میوهها، کیوی بعنوان منبع خوب مواد آنتیاکسیدانی بویژه ویتامین C محسوب میشود. همچنین حاوی برخی مواد فیتوشیمیایی دیگر نظیر بتاکاروتن، لوتین، آنتوسیانین، توکوفرول، مواد معدنی، رنگیزهای کلروفیل و کارتنوئیدها میباشد (تورینی[۴] و همکاران، ۲۰۰۸).
کیوی به همراه سه میوه آوکادو، زغال اخته آبی و ماکادمیا در قرن بیستم به جهانیان معرفی شدهاست. مبدأ اصلی کیوی جنگلهای مناطق معتدله اطراف رودخانه یانگ تسه[۵] در جنوب چین بوده و ارقام مختلف آن به صورت پراکنده از سیبری تا اندونزی پراکنده میباشند (محمدیان و اسحاقی تیموری، ۱۳۷۸). کیوی از میوههای بومی جنوب چین محسوب میشود و در جنوب چین به نام یانگ تائو[۶] معروف میباشد (جمشیدی، ۱۳۸۰). از چگونگی و تاریخ پراکندگی آن از چین به سایر نقاط جهان مدارک دقیقی در دست نیست. اما برای اولین بار الکساندر آلیسون در سال ۱۹۰۶ بذر کیوی را از چین به نیوزیلند برد. وی پس از کشت و تولید نهالهای بذری و حفظ و نگهداری آنها در سال ۱۹۱۰ میلادی موفق شد اولین نمونههای میوه را از تفرق صفات[۷] فراوانی برخوردار بودند بدست آورده و با انتخاب ارقام بهتر و کشت مجدد بذر آنها اولین نمونههای مرغوب کیوی را به دنیام معرفی نماید، بهطوری که پس از آن بخش عظیمی از نواحی مرکزی و شرقی نیوزیلند به کشت و پرورش کیوی اختصاص یافته و به سرعت کشت آن رواج پیدا کرد. کیوی برای اولین بار در سال ۱۸۴۷ توسط روبرت فورتون[۸]، مامور جمع آوری نمونههای گیاهی برای هرباریوم اروپا متعلق به انجمن باغبانی سلطنتی انگلستان، وارد اروپا گردیده است که البته درآن زمان جنبه زینتی داشته و در هوای آزاد پرورش یافتهاست (جمشیدی، ۱۳۸۰). ورود اولین گونههای کیوی به آمریکا به سال ۱۹۱۰ برمیگردد. البته اولین کشت تجاری کیوی در کالیفرنیا در سال ۱۹۶۵ و در کشورهای اروپایی نظیر فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و یونان در سال ۱۹۷۰ انجام شده است (سیمور و تاکر[۹]، ۱۹۹۷).
اولین بار در سال ۱۳۴۷ مرحوم پناهی، یکی از باغذاران مرکبات، یک اصله نهال نر از رقم ماتوآ[۱۰] و یک اصله نهال ماده از رقم آلیسون (رقمی پر محصول) زودرس و دارای میوههای کوچک را از فرانسه وارد کشور کرده و در ویلای شخصی خود در رامسر مازندان کشت نمود (محمدی، ۱۳۷۲). این دو اصله نهال کاشته شده به منظور بررسیهای مقدماتی و اقلیم پذیری تحت نظر ایستگاه تحقیقات کشاورزی رامسر قرار گرفتند و اولین نمونههای میوه آن در سال ۱۳۵۰ بر روی درخت مشاهده شد. در بهمن ماه همان سال برف سنگینی به ارتفاع یک متر درشمال ایران بارید وسرمای سختی در این ناحیه حادث شد. با توجه به اینکه به مدت ۲۷ روز سرمایی بین ۵/۰ تا ۵/۷ درجه سانتیگراد به طور متناوب ادامه داشت، هیچ گونه آثار سرمازدگی روی این نهالهای سه ساله مشاهده نشد و این در حالی بود که سرمای مذکور به مرکبات شمال صدمات زیادی وارد کرده بود (محمدیان و اسحاقی تیموری، ۱۳۷۸؛ جمشیدی، ۱۳۸۰). این امر باعث شد تا دستاندرکاران کشت کیوی به موقعیت پرارزش این گیاه در سواحل خزر پیبرده و به ادامه کار و پژوهش در زمینه کشت و پرورش آن بپردازند. در سالهای بعد نیاز به ارقام دیگر کیوی احساس شد و با همکاری مسئولات باغبانی سازمان خوار و بار جهانی (فائو)[۱۱]و موسسه اصلاح و تهیه بذر و نهال وزارت کشاورزی تمام ارقام مختلف ماده و دو رقم نر از کشورهای فرانسه و ایتالیا وارد ایران شدند. محصول کیوی در سال ۱۳۶۷ به صورت تجاری از کشتزارهای محدوده ساری تا آستارا به بازار داخلی عرضه میشود (محمدیان و اسحاقی تیموری، ۱۳۷۸).
براساس آمار منتشر شده توسط FAO در سال ۲۰۰۴ کشور نیوزیلند با تولید سالانه ۲۹۷۷۹۵ تن و با ارزش اقتصادی ۱۸۰۱ دلار به ازای هر تن مقام اول را در دنیا به خود اختصاص دادهاست. کشور ایران با اینکه با تولید سالانه ۲۸۹۸۰ تن از نظر میزان تولید کمی در مقام چهارم دنیا قرار دارد ولی براساس ارزش اقتصادی محصول تولید شده در مقام دهم قرارگرفته و ارزش اقتصادی یک تن کیوی تولید ایران فقط ۳۵۲ دلار در مقایسه با ۱۸۰۱ دلار تولید نیوزلند است. کشور ایتالیا از لحاظ کمی و ارزش اقتصادی محصول تولید شده در مقام دوم دنیا قرار دارد (فائو، ۲۰۰۷).
کیوی از خانواده Actinifiaccaeو از جنس Actinidia است. این جنس گونههای زیادی دارد که تنها دو گونه آن از لحاظ اقتصادی و باغبانی حائز اهمیت میباشند. یکی گونههای Actinidiadeliciasa و دیگری گونه Actinidiachinensis که به طور گسترده در کشورهای مختلف جهان کشت میشوند (وارینگتون و وستون[۱۲]، ۱۹۹۰). میوه کیوی با نامهای Monkey, Peach, Yangtao, Kiwi berry, Chinesegooseberry و Kiwifruit در جهان شهرت داشته است و در حال حاضر معمول ترین نام این میوه درجهان Kiwifruit میباشد (خزائی پول، ۱۳۸۲).
این گیاه از شاخه گیاهان گلدار، رده نهاندانگان و زیررده دولپهای میباشد. این گیاه خزان دار، دو پایه، خزنده و پر رشد است که با توجه به شرایط رویش حالتهای رشدی مختلفی به خود میگیرد، به طوری که در نواحی جنگلی به صورت مارپیچی تا ارتفاع ۵ تا ۷ متر و حتی گاهی بیشتر از روی درختان بالا میرود. جنس اکتینیدیا موقعیت جغرافیایی گسترده و قابل توجهی دارد. به طوری که از ۵۰ درجه عرض جغرافیایی شمال نسبت به خطاستوا از جنگلهای شمالی (مناطق سیبری) تا مناطق گرمسیر گسترش یافته است و اختلاف دمای ۱۵ درجه سانتیگراد در شبانه روز را تحمل می کند در نتیجه کیوی حداکثر تا ۱۸- درجه سانتی گراد در برابر سرما مقاوم است و رطوبت نسبی هوا بین ۸۰-۷۰ درصد برای رشد این گیاه مطلوب می باشد (خزائی پول، ۱۳۸۲).
در کشور ما رقمهای مختلفی از گونه Actinidiadeliciasa نظیرهایوارد[۱۳]، برونو[۱۴]، مونتی[۱۵] و آبوت[۱۶] کشت میشوند (محمدیان و اسحاقی تیموری، ۱۳۷۸). گلهای کیوی بزرگ، سفید و جذاب هستند و به طور کامل شکوفا میشوند. در کل پنج کاسبرگ و پنج گلبرگ وجود دارد. برگهای آن قلبی شکل، پهن و ساده است و بر روی ساقه به صورت متناوب قرار گرفتهاند (محمدیان و اسحاقی تیموری، ۱۳۷۸). میوه کیوی سته و ناشکوفا و از یک تخمدان چند برچهای منشا میگیرد. رشد میوه افزایش اندازه آن از زمان گرده افشانی تا رسیدن به وزن ۱۲۰ گرم حدود ۱۶۰ روز به طول می انجامد (سیمور و تاکر[۱۷]، ۱۹۹۷).
[۱] Du
[۲] Antioxidant
[۳]Peschel
[۴]Tavarini
[۵] Yangtze
[۶] Yangtao
[۷] Segregation
[۸]Robert Forton
[۹]Seymour & Tucker
[۱۰]Mutua
[۱۱]Food and Agriculture organization
[۱۲]Warrington & Weston
[۱۳]Hayward
[۱۴]Bruno
[۱۵]Monty
[۱۶] Abbot
[۱۷]Seymour & Tucker
تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ را پرداخت نمایید.
ارسال نظر