تحقیق گیاه شناسی لوبیا و اثرروش های آبیاری و پتاسیم در رشد و نمو گیاهان

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاه شناسی لوبیا و اثرروش های آبیاری و پتاسیم در رشد و نمو گیاهان دارای ۴۵ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

۱-۱- مقدمه    ۵
۱-۴- کلیات    ۵
۱-۴-۱- حبوبات    ۵
۱-۴-۲- لوبیا    ۶
۱-۵- مشخصات گیاه شناسی لوبیا    ۸
۱-۶- ارزش غذایی لوبیا    ۹
۱-۷- سطح زیر کشت جهانی لوبیا    ۱۱
۱-۸- سطح زیر کشت لوبیا در ایران    ۱۱
۱-۹- لوبیا چیتی    ۱۱
۱-۹-۱- ارقام لوبیا چیتی    ۱۲
۱-۹-۲- اکولوژی لوبیا    ۱۲
۱-۹-۳- تاریخ کاشت    ۱۳
۱-۹-۴- نور    ۱۳
۱-۹-۵- آب و تنش خشکی    ۱۴
۱-۹-۶- خاکهای مناسب کشت لوبیا    ۱۵
۱-۹-۷- آماده سازی زمین جهت کاشت لوبیا    ۱۵
۱-۹-۸- کشت لوبیا معمولاً به دو صورت انجام می شود:    ۱۵
۱-۹-۹- درجه حرارت    ۱۶
۱-۹-۱۰- ارزش اقتصادی لوبیا    ۱۶
۱-۱۱- شرایط اقلیمی مناسب جهت کاشت لوبیا    ۱۷
۱-۱۱-۱- داشت    ۱۷
۱-۱۱-۲- آبیاری    ۱۷
۱-۱۱-۳- زمان برداشت    ۱۸
۲-۱- تحقیقات انجام شده    ۱۸
۲-۲- پتاسم    ۲۱
۲-۲-۱ – اثر پتاسیم در رشد و نمو گیاهان    ۲۱
۲-۲-۲- کودهای پتاسه    ۲۱
۲-۲-۳ انواع کودهای پتاسه    ۲۱
۲-۳- زمان مصرف پتاسیم    ۲۲
۲-۴-نقش های پتاسیم درگیاه    ۲۳
۲-۵- تحقیقات مرتبط با آبیاری    ۲۴
فهرست منابع:    ۳۷

منابع:

۱- کوچکی، ع. بنایان اول ، م. ۱۳۸۶٫ زراعت حبوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۲- کوچکی، ع . سرمدنیا، غ. ح. ۱۳۸۶٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی (ترجمه ). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۳- کوچکی، ع .بنایان اول، م. ۱۳۸۳٫ زراعت حبوبات، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ص ۱۷ تا ص ۸۶٫

۴- کوچکی ، ع .سرمدنیا ، غ .۱۳۸۴٫ فیزیولوژی گیاهان زارعی . انتشارات موسسه فرهنگی هنری دیباگران تهران .چاپ دوم . ص ۷۷تا ۷۹ و ص .۲۷۱تا ۲۸۵ .

۵- جانباز، ح.ر. و ح. فرداد  ۱۳۷۵٫ مطالعه اثر تنش آبی و دور آبیاری بر عملکرد محصول گندم در منطقه کرج. پایان نامه کارشناسی ارشد گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران.

۶- حجت، س. باقری، ع، ر. نظامی، ۱۳۸۶ . ارزیابی ژرم پلاسم عدس برای تحمل به سرما به منظور کاشت در مناطق مرتفع ایران. ویژه نامه علمی پژوهشی علوم کشاورزی. شماره ۱٫

۷- پوستینی، ک. ۱۳۶۴٫ بررسی خواص کیفی و کمی ارقام مختلف نخود در رابطه با سرما و میزان آب. پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تهران.

۸- پناهی کردی لاغری، خ . ۱۳۹۰٫ تغذیه گیاهان زراعی نشر نصوح اصفهان. صفحات ۱۶- ۳۸٫

۹- فرهمند راد، ش. مظاهری، د. بنائی، ت. ۱۳۸۵٫ اثرتاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و شاخص های رشد لوبیا چشم بلبلی لاین ۲۹۰۰۵٫ مجله نهال و بذر. جلد ۱۵٫ شماره ۲٫ وزارت جهاد دانشگاهی.

۱۰- قربانی. م.، و میربمانی، س.ب. ۱۳۸۴٫ برآورد الگوی قیمت­گذاری کیفی برای لوبیا در استان خراسان.  مقالات اوّلین همایش ملیّ حبوبات – مشهد مقدس – پِژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد . صفحه ۷۱۶-۷۱۴٫

۱۱- نارکی، ف.، حسینی، ک.، محمدی، م.، صفی خانی نسیمی، م. ۱۳۷۹، گزارش پژوهشی سال ۱۳۷۴ ایستگاه تحقیقات گرمسیری و نیمه گرمسیری، مرکز تحقیقات کهگیلویه و بویراحمد، ص ۲۳ – ۱٫

۱۲-Hydrogel modified uptake of salt jons and calcium in populus, euphratica under saline conditions, Trees Struct, Funct,18: 175-183

۱۳- Ikroid , A. D. Doghti , G. F. 2003. Crop. Sci. 18: 96-97.

۱۴- Singh,   D. P., P. Singh, H. C.  Sharma, and N.C Turner. 1987. Influence of water deficit on the water relations, canopy gas exchange and yield of chickpea {Cicer arietinum). Field Crops Res., 16: 231-241.

۱۵- Singh, G. and L. S.  Bhushan. 1979. Water use efficiency and yield of dryland chickpea as influenced by P- fertilization and stored soil water and crop season rainfall. Agricultural Water Management, 2: 299-305.

۱-۱- مقدمه

حبوبات بعد از غلات، یکی از مهم ترین منابع غذایی بشر و لوبیا از مهم ترین حبوبات جهان محسوب می شود. در بین حبوبات آبی، لوبیا از نظر سطح زیر کشت مقام اول را در ایران دارد. لوبیا یکی از منابع مهم پروتئین و تولید انرژی برای انسان است. انواع لوبیا ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین داشته و می توانند جایگزین مناسبی برای پروتئین حیوانی باشند. بزرگترین کشور های تولید کننده لوبیا آمریکا، برزیل، مکزیک و چین می باشند (عزیزی و همکاران، ۱۳۸۸).

یکی از عوامل محدود کننده رشد گیاهان از جمله لوبیا، کمبود رطوبت خاک است. در واقع لوبیا گیاهی است که بالاترین عملکرد آن در زمانی حاصل می شود که شرایط محیطی و آبی در تمام مراحل رشد برای گیاه مطلوب باشد. در حال حاضر آنچه باید در مقابله با خشکی انجام داد مدیریت آن است. اعمال مدیریت صحیح و بکارگیری فن های پیشرفته به منظور حفظ ذخیره رطوبتی خاک و افزایش ظرفیت نگهداری آب خاک، از جمله اقدامات موثر برای افزایش راندمان آبیاری و در نتیجه بهبود بهره برداری از منابع محدود آب کشور است. توجه به شیوه ها و روش های جدید آبیاری و روش های به زراعی برای بکارگیری هر نوع تمهیدات با هدف استفاده بهینه از منابع آب موجود، جهت دست یافتن به حداکثر تولید در امر کشاورزی مسئله ای اجتناب ناپذیر و ضروری است. این امر زمانی تحقق پیدا می کند که با مدیریت صحیح آب و خاک و استفاده از فنون پیشرفته قادر به حفظ و ذخیره بارندگی ها باشیم. کاربرد و اختلاط برخی مواد نظیر بقایای گیاهی، کودهای دامی، کمپوست و هیدروژل های پلیمر سوپر جاذب می تواند با قابلیت نگهداری و ذخیره سازی آب را در خاک افزایش دهد.

۱-۴- کلیات

۱-۴-۱- حبوبات

حبوبات به  عنوان مهم ترین منابع غذایی گیاهی سرشار از پروتئین، دارای ارزش غذایی زیاد و قابلیت نگهداری خوبی هستند. طبق مطالعات انجام شده، ترکیب مناسبی از پروتئین حبوبات با غلات می تواند سوء تغذیه و کمبود اسید آمینه های ضروری انسان را برطرف سازد. از طرف دیگر، با توجه به توانایی تثبیت نیتروژن در این گیاهان، قرار دادن آنها در تناوب، به پایداری سیستم های زراعی کمک می کند. یکی از راه های افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش عملکرد در واحد سطح است. استفاده از ارقام اصلاح شده، تهیه و آماده سازی بستر مطلوب کاشت، انتخاب تاریخ و روش کاشت مناسب، میزان بذر، تناوب زراعی و غیره موجب افزایش عملکرد در واحد سطح می گردد. یکی از عوامل مهم در تغییرات عملکرد حبوبات، تغذیه مناسب می باشد. تغذیه مطلوب بوته، تغذیه ای است که در نتیجه آن عوامل محیطی دیگر نظیر آب، نور، و غیره نیز به طور مؤثر مورد استفاده گیاه قرار گیرد و در عین حال، رقابت درون بوته ای طوری باشد تا حداکثر عملکرد به دست آید (مجنون حسینی، ۱۳۷۹). حبوبات دومین منبع غذایی بشر پس از غلات و عمده ترین منبع پروتئین گیاهی است (باقری و همکاران، ۱۳۸۰: کوچکی و بنایان اول، ۱۳۸۶). مقدار پروتئین حبوبات حدود ۲ تا ۴ برابر غلات و ۱۰ تا ۲۰ برابر گیاهان غده ای می باشد. حبوبات ۲۰ درصد پروتئین و ۱۰ درصد انرژی جمعیت انسانی را تأمین می کند و به دلیل داشتن ۸ تا ۱۴ درصد پروتئین دارای انرژی بیشتری نسبت به علوفه ذرت می باشد. به طور متوسط رژیم غذایی خصوصا” در در جهان سوم بیشتر نشاسته است و کمبود پروتئین در تغذیه میلیون ها نفر انسان در کشور های توسعه نیافته، امروزه یکی از مشکلات می باشد (مجنون حسینی، ۱۳۷۹). حبوبات به دلیل دارا بودن درصد قابل توجهی از مواد پروتئینی از ارزش غذایی نسبتا” بالایی برخوردار می باشد (آیکروید و دوقتی، ۲۰۰۳). پروتئین که یکی از مواد غذایی عمده در تغذیه جانوران محسوب می شود، از دو منبع گیاهی و حیوانی قابل تأمین است. میزان پروتئین در غذاهای حیوانی به علت داشتن تعداد و مقدار اسید آمینه بیشتر، با ارزش تر از پروتئین های گیاهی است. از طرفی، تولید پروتئین حیوانی از پروتئین گیاهی مشکل تر و گران تر است. لذا در کشور هایی که به دلیل اقتصادی و یا مذهبی قادر به استفاده از گوشت و فرآورده های دامی نیستند، حبوبات می توانند منبع عمده پروتئین را تشکیل دهند. مطالعات حاکی از آن است که قسمتی از کمبود پروتئین را می توان به وسیله مصرف حبوبات خصوصا” لوبیا جبران نمود. حبوبات علاوه بر تأمین پروتئین، به علت وجود باکتری های تثبیت کننده نیتروژن هوا در ریشه، در حاصلخیزی خاک مؤثر می باشند. در کشور های پیشرفته، نیز به عنوان مکمل غذایی دارای مصرف زیادی است (مجنون حسینی، ۱۳۷۹).

۱-۴-۲- لوبیا

لوبیا یکی از حبوبات مهم است که دارای ۲۰تا ۲۵ درصد پروتئین می باشد و طبق گزارش دفتر آمار و فناوری اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی ۸۸-۱۳۸۷ سطح زیر کشت لوبیا در کل کشور اعم از آبی و دیم ۹۳۸۸۸ هکتار و تولید آن ۳۷/۱۸۱۳۷۲ تن بوده است. خشکی یکی از مهمترین فاکتور های محدود کننده تولید محصولات در سراسر جهان می باشد. در حبوبات دوره رشد غلاف و سرعت پیری برگ ها با شروع تنش آب و افزایش درجه حرارت محدود کننده رشد، افزایش می یابد. در صورت فراهمی رطوبت، رشد غلاف  ها و بلوغ آنها در یک دوره طولانی تر انجام می شود و برگ ها با سرعتی آهسته تر پیر می شوند.

لوبیا با نام علمی Phaseolus vulgaris یک از مهمترین حبوبات می باشد. منشاء این گیاه در آمریکای مرکزی و جنوبی می باشد. این گیاه دارای ۵ گونه زراعی و در حدود ۵۰ گونه وحشی می باشد. گونه های زراعی آن شامل،  Ph.vulgaris ،   Ph. coccineus ،lunatus   Ph.  ،   Ph. Acutifolius،  Ph. polyanthus  . همه لوبیاهای خشک

که در ایران کشت می گردند از جنس و گونه  Phaseolus vulgaris  می باشند.

لوبیا چشم بلبلی با نام علمی Vigna unguiculataو جنس  Vigna دارای شش زیر جنس و یک گونه به نام Vigna nervosa می باشد. این گونه دارای چهار زیر گونه زراعی، شامل

Unguiculata، Biflora، Sequipedali و Texfilis می باشد.

لوبیا گیاهی گرما دوست است و برخی ارقام آن نسبت به طول روز بی تفاوت و بعضی دیگر روز کوتاه می باشند. این گیاه خودگشن است و سیستم ریشه ای نازک و باریک دارد (دوبیتز و ماهالا، ۱۹۹۹). برای رشد کامل لوبیا ۱۳۰-۱۲۰ روز وقت لازم است. از حدود ۳۹- ۲۶ روز پس از کاشت چنانچه طول روز بین ۱۸-۱۰ ساعت باشد، تولید آن به شدت کاهش می یابد، ولی در طی پر شدن غلاف و گلدهی، به هوای خشک حساس است. بهترین مناطق کشت آن مناطقی است که در آخر فصل رشد آن، بارندگی صورت نگیرد (کوچکی و بنایان اول، ۱۳۸۶).

50,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      یکشنبه, ۹ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.