تحقیق گیاه شناسی لوبیا و اهمیت کود بیولوژیک نیتروکسین در رشد گیاه

پیشینه تحقیق و پایان نامه و پروژه دانشجویی

پیشینه تحقیق گیاه شناسی لوبیا و اهمیت کود بیولوژیک نیتروکسین در رشد گیاه دارای ۶۳ صفحه می باشد فایل پیشینه تحقیق به صورت ورد  word و قابل ویرایش می باشد. بلافاصله بعد از پرداخت و خرید لینک دنلود فایل نمایش داده می شود و قادر خواهید بود  آن را دانلود و دریافت نمایید . ضمناً لینک دانلود فایل همان لحظه به آدرس ایمیل ثبت شده شما ارسال می گردد.

فهرست مطالب

مقدمه    ۴
۱-۲- کلیات    ۸
۱-۲-۱- حبوبات    ۸
۱-۲-۲- لوبیا    ۱۰
۱-۲-۳- گیاه‌شناسی لوبیا    ۱۴
۱-۲-۴- ارزش غذایی لوبیا    ۱۶
۱-۲-۵- سطح زیر کشت جهانی لوبیا    ۱۷
۱-۲-۶- سطح زیر کشت لوبیا در ایران    ۱۷
۱-۲-۷- لوبیا چیتی    ۱۸
۱-۲-۸- ارقام لوبیا چیتی    ۱۸
۱-۲-۹- اکولوژی لوبیا    ۱۹
۱-۲-۱۰- تاریخ کاشت    ۲۰
۱-۲-۱۱- نور    ۲۱
۱-۲-۱۲- آب و تنش خشکی    ۲۲
۱-۲-۱۳- خاکهای مناسب کشت لوبیا    ۲۴
۱-۲-۱۴- درجه حرارت    ۲۴
۲-۱- عناصر غذایی و ارتباط آن با رشد گیاه    ۲۵
۲-۲- عناصر غذایی و میزان آنها در گیاه    ۳۲
۲-۳- کودهای بیولوژیک    ۳۴
۲-۳- اهمیت تولید کود بیولوژیک به صورت بومی    ۳۸
۲-۵- نیتروکسین    ۳۸
۲-۶- کود نیتروکسین چیست ؟    ۴۰
۲-۷- کود بیولوژیک نیتروکسین    ۴۰
۲-۸- تثبیت بیولوژیک نیتروژن    ۴۲
۲-۹- باکتری‌های تثبیت کننده ازت    ۴۵
۲-۱۰- فسفر    ۴۷
۲-۱۱- میکروارگانیسم‌های خاکزی حل کننده فسفر    ۴۹
۲-۱۲- نقش باکتری‌های حل کننده فسفات در بهبود جذب فسفر    ۵۰
۲-۱۳-  بیوسوپرفسفات    ۵۲
۲-۱۴- مزایای کود بیوسوپر فسفات    ۵۷
منابع    ۵۸

منابع

۱- صفایی، ک. ۱۳۸۸٫ بررسی اثر کودهای بیولوژیک بر عملکرد دانه در سه رقم گندم. مجله نهاده. شماره  ۶۵٫ شرکت خدمات حمایتی کشاورزی

۲- فرهمند راد، ش. مظاهری، د. بنائی، ت. ۱۳۸۵٫ اثر تاریخ و تراکم کاشت بر عملکرد و شاخص‌های رشد لوبیا چشم بلبلی لاین ۲۹۰۰۵٫ مجله نهال و بذر. جلد ۱۵٫ شماره ۲٫ وزارت جهاد کشاورزی.

۳- کوچکی، ع. بنایان‌اول، م. ۱۳۸۶٫ زراعت حبوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۴- کوچکی، ع. سرمدنیا، غ. ح. ۱۳۸۶٫ فیزیولوژی گیاهان زراعی (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۵- باقری، م. پارسا، ع، ر. ۱۳۸۷٫ حبوبات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۶- باقری، ع. محمودی، ا. دین‌قزلی، ف. ۱۳۸۰٫ زراعت و اصلاح لوبیا (ترجمه). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۷- صدیق، م. بنایان، م. ۱۳۸۱٫ مدل‌سازی فتوسنتز گیاهان زراعی ( ترجمه ). انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد.

۸- صالح‌راستین، ن. ۱۳۷۹٫ کودهای بیولوژیک. نشریه علمی خاک و آب. سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی. مؤسسه تحقیقات خاک و آب. جلد ۱۲٫ شماره ۳٫

۹- صالح‌راستین، ن. ۱۳۸۰٫ کودهای بیولوژیک و نقش آن در راستای نیل به کشاورزی پایدار. ضرورت تولید صنعتی کودهای بیولوژیک در کشور. نشر آموزش کشاورزی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی. وزارت کشاورزی، تهران. ایران.

۱۰- عرفانی، ع. ر. محمدصالحی، م. ص. ۱۳۷۹٫ بررسی اثرات مقدار نیتروژن و تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد لاین‌های لوبیا. پایان‌نامه کارشناسی ارشد رشته زراعت. دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج.

۱۱- حجت، س. باقری، ع، ر. نظامی، ۱۳۸۶٫ ارزیابی ژرم‌پلاسم عدس برای تحمل به سرما به‌منظور کاشت در مناطق مرتفع ایران. ویژه‌نامه علمی پژوهشی علوم کشاورزی. شماره ۱٫

۱۲- خواجه‌پور، م. ر. باقریان‌نائینی، ا. ر. ۱۳۸۰٫ واکنش اجزای عملکرد و عملکرد دانه ژنوتیپ‌های مختلف لوبیا به تأخیر در کاشت. مجله علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی. جلد ۵٫ شماره ۴٫

مقدمه

انسان از بدو خلقت خود تا کنون در تخریب خاک و محیط زیست خود نقش مهم و اساسی ایفا نموده است. امروزه، در آغاز هزاره سوم، علیرغم بالا رفتن سطح دانش و فن‌آوری، هنوز مسئله مهم جهان غذا می‌باشد. انسان، کماکان با مشکلاتی چون گسترش قحطی، گرسنگی، سوء تغذیه و همچنین عدم اطمینان از دسترسی به غذای کافی روبرو است. در سال‌های اخیر مفهوم توسعه پایدار در رابطه با حفظ و نگهداری منابع رایج شده است. پس از روبرو شدن جهان با بحران‌های آلودگی محیط زیست، تخریب لایه اوزن، تغییرات آب و هوا و به دنبال آن افزایش گرمای اتمسفر، به‌طور روز افزونی این نظریه مورد تأکید و تأیید جهانی قرار گرفت که توسعه پایدار، راهکاری است که می‌تواند نیازهای نسل‌های کنونی را تأمین کند بدون آنکه نسل‌های آینده را از منابع و امکانات زیستی جهان محروم نماید (تعریف توسعه پایدار). در هر حال واقعیتی به نام «رشد جمعیت» آدمی را ملزم به تولید بیشتر محصولات کشاورزی به‌منظور تأمین غذا و حرکت در جهت افزایش تولید در واحد سطح نموده است. این امر نیز به‌جز از طریق تولید و مصرف مقادیر بیشتر کود محقق نمی‌گردد. در اکثر نقاط دنیا از جمله کشور ما، مصرف افراطی مواد شیمیایی برای دستیابی به عملکرد بالا در محصولات زراعی و جبران کمبود منابع تغذیه‌ای باعث افزایش هزینه‌های تولید همراه با تخریب منابع خاکی، آبی و زیستی شده است. آلودگی آب‌های سطحی و زیر زمینی، فشردگی و کاهش باروری و همچنین خصوصیات فیزیکی مثبت خاک‌ها، کاهش کیفیت محصولات کشاورزی به‌ویژه محصولات باغی، جدی بودن تخریب محیط زیست در اثر استفاده نامتعادل از نهاده‌های کشاورزی بخصوص کود شیمیایی و نیز کاربرد روش‌های غلط، همگی باعث شدند تا در بیانیه جهانی غذا از حاصلخیزی خاک به عنوان کلید تحقق امنیت جهانی غذا نام برده شود (عزیزی و همکاران، ۱۳۸۸).

امروزه در اکثر محافل علمی، صحبت از نظام‌های زراعی سالم و با دوام از نظر اکولوژیکی و توسعه سیستم‌های پایدار کشاورزی به میان آمده است. توجه به کشاورزی پایدار با مصرف نهاده‌های کمتر، از اواسط دهه ۱۹۸۰ در نتیجه فشارهای اقتصادی و حساسیت نسبت به محیط زیست و جلوگیری از تخریب زمین‌های زراعی بوجود آمد. آنچه مسلم است کشاورزی پایدار را نباید تنها به عنوان مجموعه‌ای از ارزش‌ها به‌حساب آورد بلکه باید آن‌ را نوعی بینش قلمداد نمود که در آن جنبه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی و حتی فلسفی نهفته است و ابعاد فرهنگی آن کمتر از جنبه‌های فنی و تکنیکی مربوطه نیست. تا کنون تعاریف بسیار متعددی توسط دانشمندان مختلف برای کشاورزی پایدار ارائه شده است ولی به‌طور خلاصه می‌توان کشاورزی پایدار را چنین تعریف نمود که عبارت است از نوعی سیستم کشاورزی که در آن با به‌کار بردن حداقل نهاده‌ها و عوامل مصنوعی و شیمیایی خارجی، بتوان عملکرد مطلوبی بدست آورد به نحوی که حداقل تأثیر سوء بر روی محیط زیست گذاشته شود. انجمن علوم زراعی آمریکا نیز در سال ۱۹۸۸ تعریفی را برای کشاورزی پایدار ارائه کرده است که کاربرد زیادی دارد. طبق این تعریف کشاورزی پایدار در دراز مدت کیفیت محیط و منابع طبیعی را ارتقاء می‌دهد، غذا و پوشاک انسان را تأمین می‌کند، از نظر اقتصادی پویاست و همچنین کیفیت زندگی کشاورز و کل جامعه را افزایش می‌دهد. در واقع یک سیستم پایدار کشاورزی می‌بایست از نظر اکولوژیکی مطلوب، از نظر اقتصادی سودمند و از نظر اجتماعی مورد قبول باشد. کشاورزی پایدار تمام ساختارهای یک فرضیه ایده‌آل را داراست. فرضیه ایده آلی که نیازمند دسترسی به یک روش کلی، تلفیق خود نظم و یا نظامی جهت‌دار است به‌طوری که صرفاً جنبه‌های پژوهشی را دارا نباشد. در این نوع کشاورزی تأکید بر روی به  حداکثر رساندن تولید نبوده بلکه بهینه بودن استفاده و پایدار نمودن تولید در یک دوره طولانی مد نظر می‌باشد. مهم‌ترین عملیات‌ها و راهکارهایی که برای ایجاد پایداری در کشاورزی می‌توان انجام داد به‌طور مختصر به شرح زیر است:

* حداقل علمیات خاک‌ورزی از طریق اعمال شخم حداقل یا سیستم‌های بدون شخم.

* کشت مخلوط.

* استفاده از مالچ ها به‌خصوص، مالچ‌های گیاهی و زنده.

* تناوب زراعی مناسب.

* تلفیق دام با زراعت.

* مبارزه بیولوژیک یا مدیریت تلفیقی آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز.

* تغییر کاشت (به‌عنوان روشی برای به حداقل رساندن خسارت آفات و بیماری‌ها)

* استفاده از کودهای آلی.

* استفاده از کودهای بیولوژیک.

در خصوص عوامل مؤثر در برقراری پایداری در سیستم‌های زراعی، یکی از مهم‌ترین مواردی که امروزه از جایگاه ویژه‌ای برخوردار گشته و تحقیقات زیادی نیز بر روی آن انجام می‌گیرد، استفاده از برخی ریز موجودات مفید خاکزی است که همزیستی آنها با گیاهان، تأمین کننده عناصر غذایی و رشد بهتر آنها می‌باشد که اصطلاحاً به آنها«کود بیولوژیک»گفته می‌شود.

۱-۲- کلیات

 ۱-۲-۱- حبوبات

حبوبات به عنوان مهم‌ترین منابع غذایی گیاهی سرشار از پروتئین، دارای ارزش غذایی زیاد و قابلیت نگهداری خوبی هستند. طبق مطالعات انجام شده، ترکیب مناسبی از پروتئین حبوبات با غلات می‌تواند سوء تغذیه و کمبود اسید آمینه‌های ضروری انسان را بر طرف سازد. از طرف دیگر، با توجه به توانایی تثبیت نیتروژن در این گیاهان، قرار دادن آنها در تناوب، به پایداری سیستم‌های زراعی کمک می‌کند. یکی از راه‌های افزایش تولید محصولات کشاورزی، افزایش عملکرد در واحد است. استفاده از ارقام اصلاح شده، تهیه و آماده سازی بستر مطلوب کاشت، انتخاب تاریخ و روش کاشت مناسب، میزان بذر، تناوب زراعی و غیره موجب افزایش عملکرد در واحد سطح می‌گردد. یکی از عوامل مهم در تغییرات عملکرد حبوبات، تغذیه مناسب می‌باشد. تغذیه مطلوب بوته، تغذیه‌ای است که در نتیجه آن، عوامل محیطی دیگر نظیر آب، نور، و غیره نیز به‌طور مؤثر مورد استفاده گیاه قرار گیرد و در عین حال، رقابت درون بوته‌ای طوری باشد تا حداکثر عملکرد به‌دست آید (مجنون حسینی، ۱۳۷۹).

80,000 ریال – خرید

تمامی فایل های پیشینه تحقیق و پرسشنامه و مقالات مربوطه به صورت فایل دنلودی می باشند و شما به محض پرداخت آنلاین مبلغ همان لحظه قادر به دریافت فایل خواهید بود. این عملیات کاملاً خودکار بوده و توسط سیستم انجام می پذیرد. جهت پرداخت مبلغ شما به درگاه پرداخت یکی از بانک ها منتقل خواهید شد، برای پرداخت آنلاین از درگاه بانک این بانک ها، حتماً نیاز نیست که شما شماره کارت همان بانک را داشته باشید و بلکه شما میتوانید از طریق همه کارت های عضو شبکه بانکی، مبلغ  را پرداخت نمایید.

مطالب پیشنهادی:
  • تحقیق گیاه شناسی باقلا و بیماریهای آن
  • تحقیق گیاه شناسی محلب و عوامل موثر و روش‌های بالابردن جوانه‌زنی بذر
  • تحقیق گیاه شناسی جو و اثرات تنش خشکی بر ویژگیهای فیزیولوژیک و آناتومیک گیاه
  • تحقیق گیاه شناسی ذرت و کودهای بیولوژیک و نقش آن‌ها در تغذیه گیاهان
  • تحقیق مشخصات گیاه شناسی آلوئه ورا و تاثیر آبیاری با فاضلاب بر گیاهان
  • برچسب ها : , , , , , , , , , , , , , , , ,
    برای ثبت نظر خود کلیک کنید ...

    به راهنمایی نیاز دارید؟ کلیک کنید

    جستجو پیشرفته

    دسته‌ها

    آخرین بروز رسانی

      شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
    اولین پایگاه اینترنتی اشتراک و فروش فایلهای دیجیتال ایران
    wpdesign Group طراحی و پشتیبانی سایت توسط digitaliran.ir صورت گرفته است
    تمامی حقوق برایpayandaneshjo.irمحفوظ می باشد.